Nu mai mananca legume si carne

Nu mai mananca legume si carne | Autor: andre_ea

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 1 an si 7 luni nu mai mananca mancare gatita de 1 saptamana. Refuza orice fel de mancare gatita, ciorba, spanac etc., chiar si piureul de cartofi sau orezul cu lapte. Manaca doar fructe, lapte, iaurt, branza cu smantana sau almette, paine simpla si cateva boabe de cereale. Si bea suc de fructe. Noroc ca acolo mai pot sa-i mai pun morcov, telina, sfecla ca altfel n-ar inghiti pic de leguma.
Initial n-am crezut ca are legatura cu mancarea in sine pentru ca nu apucam sa-i arat ce am in castronel. Doar incercam sa-l asez in scaunul de masa si el urla ca nu vrea. Dar cred ca dupa momentul zilei banuia ce anume e in castron.
L-am banuit ca ar vrea sa manance numai ce poate tine el in mana. Nu-i asa. I-am dat cativa cartofi prajiti, a luat 2 bucatele mici si gata.
O data i-am mascat piureul de cartofi in branza cu smantana cand el era cu ochii in calculator. Imediat a sesizat gustul si s-a uitat imprejur sa vada de unde e. Apoi a refuzat urmatoarele lingurite desi l-am asigurat ca e doar fagaras.
Astazi i-am zis sa traga scaunul de masa ca sa papam. A vazut ca am ciorba pregatita si n-a vrut. In schimb cand i-am zis de iaurt a venit imediat.

De precizat ca refuzul asta a coincis cu o raceala minora (doar mucisori, fara febra), care oricum a trecut. Si tot in acelasi timp am inceput sa zugravim. Ceea ce inseamna ca nu mai are acces in toata casa, ca este expus la praf. Poate o avea o legatura, stiu si eu?
Maine sau poimaine vom merge si la dr., dar pana atunci vreau si parerile voastre. Ati trecut prin asa ceva? Cum ati rezolvat problema?

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005

Lamaitele: Andre_ea-Ileana-Olim-DianaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

andreea, eu am patit asa cu Rares, cam o saptamna, cand i-a spart prima maselutza. Manca doar fructe, cereale, iaurt, branza... Nestiind ca are legatura cu maseaua, i-am dat vi-sol spre sfarsitul saptamanii respective si si-a revenit cu pofta de mancare. Dar eu cred ca a fost de la masea.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Are toti caninii si 4 premolari. Teoretic celelalte 4 masele ar trebui sa apara in jur de 2 ani. Abia s-a linistit de la canini, deci zic ca mai dureaza maslelele.
Si ii e foame. Cum spuneam, iaurt a mancat, ciorba nu a vrut. Daca era de la masele nu manca nimic.
Si eu am inceput sa-i dau Sanasol, ca tot aveam in casa, in ideea ca suplineste vitaminele pe care nu le ia din mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Andreea, din experientza mea de mama a unui coil de 3 ani jumate iti spun 2 lucruri: unu la mana mofturile pot fi de la eruptia dentara sau raceli (e si cazul vostru), si in cazul asta pofta de mancare lipseste uneori cu desavarsire, dar isi revine treptat. Si doi la mana, poate fi o faza care dispare la fel de brusc cum a aparut. Eu sa fiu in locul tau as face o pauza de o sapt cu masa de legume, nu-l mai fortza deloc, ca ii creezi fobii aiurea. Zi merci ca papa restul de alimente , era mai rau daca refuza orice fel de mancare. O pauza de 2-3 saptamani in care nu papa legume nu e tocmai un capat de tzara, mai bine lasa-l o perioada ca pe el ca dupa aia risti sa nu mai puna gura pe legume cu una cu doua, daca il tot fortezi...
Si nu in ultimul rand faceti o vizita la medic.
Apropo, fi-miu la un an si 8 luni avea si molarii de 2 ani iesiti, deci nu taiat asa repede de pe lista o eruptie dentara, ca mai sunt si exceptii

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
Andre_ea - DianaR - Olim - Adameasca
Go girls!!!!

Mergi la inceput

Ziceam ca n-ar fi dintii pentru ca abia au terminat de crescut caninii. Abia de 2 nopti ne-au lasat caninii sa dormim. Si ma gandeam ca ar trebui sa mai fie o pauza intre ei. Dar poate nu fac pauza. O sa verific gingiile.
Nu-l mai oblig de vreo 2 zile cu mancare de care nu vrea. Azi doar i-am aratat ciorba, cum a zis ca nu mananca am trecut la iaurt.

Uf, si fazele astea cat tin? Ca mie mi se pare mult o saptamana fara legume si carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Andreea, nu stiu cat tin, in functie de copil, pe fi-miu il tineau 2-3 sapt, nu mai tin minte. Eu m-am invatat sa nu-l fortez cu nimic la mancare. Mananca in salturi. Azi cred ca a mancat jumatate din cat a mancat ieri. Fi-miu, de ex, nu mananca fructe. Aproape deloc. Rar cate o banana, un kiwi sau o para. Atat. Nici legume nu papa extraordinar de bine, doar pe alea din ciorba, dar la felul doi nu prea. Recunosc ca la inceput imi faceam probleme, dar m-am resemnat intre timp. Nici mie nu-mi plac muuuulte lucruri, sunt mofturoasa rau. Rabdare sa ai, ca orice faza mofturoasa trece. Parol

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
Andre_ea - DianaR - Olim - Adameasca
Go girls!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adila spune:

Eu am observat la baietelul meu care are 1an si 2 luni ca mananca mai cu pofta atunci cand suntem toata familia la masa. Poate asta ar fi o solutie in cazul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Te-ai uitat ,e posibil sa aiba rosu in gat, si sa nu poata inghiti? De aceea prefera iaurturile si sucurile? Oricum , nu il forta, o sa-si revina el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Andreea, fetita mea are 1 an si 11 luni, si de-abia acum ii dau caninii care bineinteles nu vrea sa manance, ca si al tau baietel, mancarea gatita si carnea, care o taiam fasii, si o amestecam in mancare. Eu cred ca s-a plictisit numai asa, si de cateva zile ii dau o bucatica de carne in mana si mananca singura, iar mai tarziu sau in acelasi timp, eu ii dau ciorba , supa, la care ii pun putin cascaval ras de-asupra, si-i place, numai sa nu manance ea cu lingurita. Astazi i-am dat fasole verde calita cu putina ceapa si ulei, si a mancat-o ca lupu' cu mana, iar la sfarsit si cu putin iaurt.
Deci,ea fuge de lingurita, in rest orice cu mana, morcovi, cartofi, sau cu furculita,in stilul ei, le ia in mana si le pune in furculita, si-apoi in gura.
Tot de vreo doua zile , i-am dat si vi-sol, o fi bun si asta. Incearca sa schimbi stilul de a-i gati.
Multa pofta!

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

quote:
Originally posted by adameasca

Andreea, din experientza mea de mama a unui coil de 3 ani jumate iti spun 2 lucruri: unu la mana mofturile pot fi de la eruptia dentara sau raceli (e si cazul vostru), si in cazul asta pofta de mancare lipseste uneori cu desavarsire, dar isi revine treptat. Si doi la mana, poate fi o faza care dispare la fel de brusc cum a aparut. Eu sa fiu in locul tau as face o pauza de o sapt cu masa de legume, nu-l mai fortza deloc, ca ii creezi fobii aiurea. Zi merci ca papa restul de alimente , era mai rau daca refuza orice fel de mancare. O pauza de 2-3 saptamani in care nu papa legume nu e tocmai un capat de tzara, mai bine lasa-l o perioada ca pe el ca dupa aia risti sa nu mai puna gura pe legume cu una cu doua, daca il tot fortezi...
Si nu in ultimul rand faceti o vizita la medic.
Apropo, fi-miu la un an si 8 luni avea si molarii de 2 ani iesiti, deci nu taiat asa repede de pe lista o eruptie dentara, ca mai sunt si exceptii

Subscriu la ce a spus adameasca.

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU

Mergi la inceput

Mai fetelor eu o iau razna. Copilu' meu n-a mancat azi decat juma de castron de fructe si vreo 4 lingurite de iaurt cu cereale. A, si biscuiti. Cativa si aia. Mai, dar nu i-o fi foame?
Ieri am fost cu el la dr. si mi-a zis doar sa-i dau vitamina C pentru pofta de mancare. Ca n-are copilu' nimic, ca e vioi. Pai e vioi, dar cred ca a si slabit de cand cu nemancatul asta. Io tre' sa stau asa cu mainile in san?
Am luat trimitere la analize, dar de ieri dimineata n-a facut kk deloc. Pe bune, nu mai poooot!!! Dureaza de prea mult timp situatia asta.

Delu Prichindelu'

Lamaitele: Andre_ea-Ileana-Hopes-DianaR

Mergi la inceput