Mamici de martie - aprilie 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 15
elyanne spune:
Am reusit sa citesc doar cateva pagini din capitolul la care ramasesem inainte sa nasc... Mulumesc mult de tot pt. galerie si cuvintele frumoase 
Acum am cateva clipe de pierdut pe net... mandra e la gradinita si bb-ii inca dorm... asa ca incerc sa va scriu pe scurt cam cum a fost nasterea.
Cu o seara inainte plec la dr. de familie dupa prenatal... si vb. cu al meu sot ca maine e luna plica... ca au scris fetele pe forum ca poate fi o avalansa de nasteri din cauza asta... si se radea de mine pe chestia asta (chiar a fost nebunie la spital sambata.... muuulte nasteri). Pe drum am cateva cotractii f. usoare si imi spune ca daca ma apuca acum nascutu chiar o sa se nasca bb-ii pe 3, cum am decretat. Era ora 7 si ii spun ca nu e cazul, nasc pana la 12 noaptea si s-ar naste pe 2 asa ca mai astept.
Ne intoarcem acasa, sunt bine mersi, adorm pe la 2 noaptea intr-un final... durerile de coaste. Pe la 6 dimineata il trezesc sa ne mutam in dormitor, ca adormisem in sufragerie ca sa mai pierd vremea pe net si la tv.
La 7 dimineata, ma trezesc din somn ca imi curge ceva cald si muuult. Ma sperii, nu vreau sa ma uit, de frica sa nu fie sange... il trezesc pe Florin si-l pun sa se uite repede... e transparent sau e sange. Ma linisteste, e transparent, s-a rupt apa... Telefonul repede, sun doctorul, care a raspuns imediat (aflu dupa aia ca nici de data asta nu l-am trezit
). Chioara de somn il mai si intreb.... "mi s-a rupt apa, plec la spital?"
Ajung la 8 la spital, cu siroaiele curgand, cu contractii la 2-3 minute. Ma consulta, face eco si se uita la bb-ii. Ma schimb, ma echipez in pijamale... si cu mine la sala de travaliu. Aici e plin, o gramada de gravide care urla... unele erau cu o seara inainte... Groaznic.
Apoi ma urca pe masa, sa scoata firul de cerclaj. Nu reusea sa-l vada asistenta ca sa-l taie... Pana la urma reusesc. S-a rupt colul putin si m-a certat doctorul... Dar se rezolva... Ii e teama sa nu se rupa mai rau la nastere.
Ma anunta dr. ca anestezista care pune epidurala este in spital, dar o sa-si termine garda. Eu nu stiu ce sa fac... punem sau nu punem peridurala... totusi nu. Imi da timp de gandire 5 minute. Vorbesc si cu dr. anestezist si imi spune ca daca am nascut atat de usor prima data, acum e a doua nastere... o sa se intample totul foarte repede.
SPun mana pe telefon si il sun pe Florin, pe mama... il intreb si pe doctor... fac sau nu fac epidurala... de parca puteau sa hotarasca ei in locul meu...
Dupa vreo 10-20 minute cand toata lumea urla in jurul meu si vad ca n-a plecat doctora m-am hotarat... vreau anestezie... Dureri foarte mari n-aveam... dar m-am gandit ca poate la prima nastere a fost o intamplare ca am avut dureri suportabile, ca a durat putin etc. Si cu atmosfera din jur... In plus, alta ocazie nu ma am sa vad si eu cum e cu anestezia
Ca mi-am facut norma de bb-ei.
Am durat vreo 20 de minute si asta... a intepat putin, nimic mai mult. Apoi simteam contractiile foarte-foarte usor. Epidurala atenueaza cam 70-80% din durere... asa ca e bine ca stii cand ai contractii. Am stat cuminte in pat, pe telefoane... ca doar ma plictiseam... nu ma supara nimic.
Mai venea o moasa, mai venea docotrul sa ma consulte... sa vada dilitatia. Si intr-un final ma urca pe masa, pt. ca bb-ii sunt f. jos, gata sa iasa ... si micuti.
Incepe distractia.... iminge cand ai contractii... Io imping. Nu-i suficient de tare... La urmatoarea impingi mai tare si mai mult... ok. Da' pe mine nu ma trece
Pana la urma imping chiar daca simt nevoia sau nu simt nevoia.... cat pot de tare si pana cand imi zice asistenta.
La 10:50 iese bb I (cel putin asa scrie pe cartonase, ca n-am mai apucat sa vad cat e ceasul). Este movuliu, mic si pitic... il infasa repede si mi-l da o asistenta sa-l pup, apoi fuge cu el. Am fost convinsa ca e bb Mihai, cel din dreapta... pt. ca el a stat tot timpul mai jos decat bb Andrei.
Apoi dr. imi rupe membranele si la celalalt bb. Se pare ca s-au rup membranele doar la unul... nici asta nu stiam. Imping tare de la bun inceput, deja stiam lectia, ma ajuta si moasa care ma apasa pe burta (la pirmul bb nu se putea ca mai era unul pe acolo). Si iese si bb II imediat. Cred ca mai repede de 5 minute... dar ce mai conteaza ce au scris pe cartoanele lor. Acum ma ridic putin sa-l vad cand era la dr. in mana (n-am avut curaj la primul, sau sa ma uit cum iese). Tot mov, tot mici si pitic. Si amandoi au urlat din prima.
Mi-l arata si pe bb II si pleaca cu el. Apoi apare doctorul neonatolog care-mi spune ca's bine, cat au fiecare, ce note au fiecare. La un minut au avut 9 si respectiv 8, iar la 5 minute amandoi 9.
Aflu apoi de la dr. meu ca bb din stanga a iesit primul... cred ca se saturase cata cafteala mancase de la celalalt.
Urmeaza partea mai neplacuta
... cusutul. Dureaza si asta vreo 20 de minute... In timpul asta sun sotul sa-i spun ce si cum... sa-l pun sa caute dr. neonatolog sa vorbeasca cu el, sa-si vada baietii.
Apoi ma muta la loc in pat, dau comanda ce sa-mi aduca de mancare ca mi-e o foame... Mai stau 2-3 ore la sala de travaliu, imi scoate o asistenta cateterul de peridurala. Si gata... cu mine la etaj, la salon.
Primele 2-3 zile a fost un pic mai neplacut din cauza contractiilor usoare care mai sunt dupa, pt. ca se retrage uterul si ma deranja si cusatura. Apoi a inceput sa se linisteasca lucrurile. Am scpat de fire miercuri, dupa 4 zile. A mai intepat un pic zona ... inca o zi. Si gata... dupa aia nu mai ziceam ca am avut vreo taietura pe acolo.
Si de aici a inceput partea cea mai grea, in spital.. stai si asteapta sa ai ok-ul sa pleci acasa... Intai pt. ca bb Andrei trebuia sa ajunga la 2200-2300, apoi pentru ca au facut icter prelungit (se intampla la prematuri)... si uite asa am asteptat pana ieri... Nu mai rezistam, deja eram terminata daca mai trebuia sa stau 1-2 zile pe acolo...
Cu toate ca n-am avut nici un fel de incidente cu aistentele... Toate foarte dragute, si la mamici si la bb-ei (mai putin asistenta sefa de la bb-ei, o scorpie... care-mi strica ziua doar ca o vedeam). Dar nu mai suportam sa stau prin spital.
Iar acum stau si ma uit la ei... si ma intreb cum o sa ma descurc, cel putin in primele 3 luni... mi-e groaza de ce ne asteapta... Prima zi (juma' de zi) acasa mi s-a paurt atat de grea... si obositor. Mandra i-ar iubi.... cu japca... si trebuie pazita. E si maraita, cred ca din cauza unei raceli care e pe punctul sa inceapa...
Cam asta ar fi... acum fug la ei... ar fi cazul sa faca ochi sa pape.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Mihai si
Andrei (3 martie 2007)
ElenaGiulia spune:
Felicitari noilor mamici,bine ati venit pe lume prichindeilor
Elyanne bine ai revenit sant asa scumpi micutii tai sa-ti traiasca numai de uitat la pozele cu ei mi-a venit asa sa nasc sa-l tin si eu in brate mai repede pe al meu mai am 13 zile deabia astept.
Astazi m-am trezit mai bine dar bebe isi tot baga piciorusele prin parti pe sub burta si asa doare de nu ma pot misca,la ultimul control erea deja cu capul in jos dar acum dupa cum se zbate cred ca sa intors,cam atat despre noi si inca o data rog fetele care se ocupa de listuta schimbati-mi si mie data va rog eu o sa nasc pe 28nu sambata pe 17 o sa fac doar o gramada de analize.Va
pe toate!!
35+
ARTHUR
AMR 13 Zile
Wolf Elena
Lumi_Nag spune:
salut ! sunt sotul Luminitei si am zis sa va tin la curent cu starea ei , deoarece am vazuto foarte entuziasmata de voi ....
azi dimineata am duso la spital si a internato ... ii face injectii din 6 in 6 ore ca sai provoace nasterea ... a zis ca se simte bine si mai multe nu va pot spune deoarece nu lasa pe nimeni sa intre in spital ... cica e carantina ... asa ca eu sper sa nasca azi si repede ...
am sa mai intru si am sa mai scriu in functie de ce telefoane mai primesc... acu chiar cai linia fierbinte la tel meu ....:)
It's easy living with eyes closed
ElenaGiulia spune:

HAI LUMI

Multumesc celei care a modificat data pe listuta
35+
ARTHUR
AMR 13 Zile
Wolf Elena
carla_lia spune:

Nastere usoara Lumi_Nag! 

Eliana, intradevar trebuie sa fie de 2 ori mai greu cu gemeni. Bine ai venit acasa!

Ela eu am cumparat paturici/scutece absorbante de unica folosinta din Cora. Am luat doau tipuri: 60x60 cm de la Fixises (10 buc) si 60x90 cm de la Bella (5 buc). Primele au fost in jur de 70 mii si cele mai mari in jur de 100 mii.
Lia
37+
Bianca Maria
Val_ spune:
Felicitari proaspetei mamici ANDRA! Multa sanatate tie si bebelusului tau si intoarcere rapida acasa. 
Bine ai revenit acasa ELIANA! O sa ai ceva de furca cu bebeii dar ce mai conteaza, important este ca sunteti bine.
DIANA si eu am o stare de neliniste, nu neaparat la ideea de a mi se infige un ac in coloana ci vis-a-vis de priceperea anestezistului. Eu am facut acum multi ani o operatie de apendicita si atunci totul a fost OK. Oricum imi este si mai frica de o anestezie genwrala, nu spun de ce dar cred ca stii.
Cred ca ai o stare de anxietate, ca doar maine urmeaza sa nasti. Eu mai am mai muolt de o luna si am inceput sa fac atacuri de panica. O sa ma gandesc la tine si o sa ma rog sa fie totul bine. Parca te si vad ce fericita vei fi maine cu printesa in brate.
Tzuna citeam ce ai scris despre Maria ca a plans pana nu a mai putut respira si ma gandeam ca eu o sa fiu probabil o mama super panicoasa si nu stiu ce voi face insituatii de genul asta, care probabil apar la fiecare copil.
In ceea ce ma priveste ma ingrijoreaza faptul ca am contractii mai tot timpul si am inceput sa am dureri ca la ciclu care ma scoala noaptea din somn. Iau No-spa cate 2-3 pe zi dar nu prea isi mai fac efectul. Nu stiu ce sa fac, sa incerc cu Scobutil, ca parca imi este teama sa iau Ginypral (sau cum se scrie) ca si asa am tahicardie. Ce parere aveti? Pe de alta parte este normal sa am mereu contractii ca sunt doar in saptamana 33?
Intreba cineva de scutece. Si eu le rog pe proaspetele mamici sa imi spuna daca in afara de pempersi mai trebuie si un alt fel de scutece (de care) ca nu imi este clar.
Va pup
Valentina 32+ cu bebe Mariuca