FIV 109

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Cris - Gata am deschis pagina iar comanda mea e in curs de procesare. Sper sa vina cat mai repede.
Oana - Mai stai cuminte in pat si nu mai pune atatea intrebari. Gata esti si sa dea Doamne Doamne sa ramana puiutii cu tine 9 luni!

dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vigi_lentu spune:

BRAVO MIHUTA si sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Felicitari Mihuta!!! Sarcina usoara!! E cat se poate de normala valoarea ta!
M_Oana tin pumnii sa fie bine si sa te vad cu burtica cat mai repede!! Ai grija de puiutii tai si nu te mai stresa singurica cu testele alea genetice. Chiar tu spuneai mai devreme "fiecare are sansa sa!" Asa ca Doamne ajuta sa se prinda acolo in burtica la tine!
Sheritra ma tot uit la semnatura ta si-ti sta tare bine ca mamica!
Mirela_1 multa bafta la punctie, sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Kora, merci, gata m-am injectat si cu pregnyl.
Kitta, si eu ma rog sa gaseasca macar 2 ovocite bune. Cat despre estradiol...am avut valoare de inceput de stimulare. Da' la cati foliculi am, reflecta realitatea ce sa zic.
Dariela, bafta e prima pe lista. Mai am o grija si cu trimiterea de la medicul de familie ca inca n-am ajuns la dr. Maine e ultima zi cand pot s-o iau, sper sa nu am nici o surpriza neplacuta.
Onuto, stai cuminte, lasa c-am sa caut eu in urma. Daca nu gasesc va sun eu si pe tine si pe Sheri. Pregnylul m-a durut un pic, la fel ca menogonul. Tot mai sensibiloasa decat tine sunt.
Ioana, te pup.
Lachi, ce mai faci? Au inceput gemenele sa dea din picioruse?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

mihuta -felicitari mamico...esti cat se poate de . Sarcina usoara!
Oana- vrei bataita??? muzici, carticele,somnic, poezii... romantism...nu ganduri negre auzi????
venera, marrina pumnii mei sunt stransi-stransi
Mirela- bafta la punctie . Va fi bine... nu te mai stresa! Tu ai facut tot ce ai putut!! Restul de la DD si de la doctori!
kittaaaa- la's mama ca ramanem si noi candva... sanatoase sa fim!!
dany
va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

ei,ei istenem...mai repet intrebarea despre progesteron ...pe cutie in limba maghiara scrie ca in limba romana????pt ca banuiesc ca trebuie sa sune a limba magyar...daca are careva amabilitatea sa se uite totusi pe cutie ..daca mai are cineva..pt ca am pe cineva acolo care s-ar intoarce acum in tara..si e cam urgent sa-mi colectez si eu 4 injectii...kesenem sepem

Mihuta,felicitari!!!...o sarcina usoara,si bebe sanatos iti doresc

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca
www.hi5.com/friend/profile/displayProfile.do?userid=63737059" target="_blank">my page

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

Venera

"Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine"
Parintele Arsenie Boca
www.hi5.com/friend/profile/displayProfile.do?userid=63737059" target="_blank">my page

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by KITTA

Avaloaneramanem in gasca, dar vezi ce carte ai de gand sa publici sa nu o publici pe aia de am imprastiat-o eu pe aici...Nu de alta, da' nici eu nu sunt autoarea....

Iubita, nici prin cap nu-mi trece sa plagiez pe cineva, oricine ar fi el/ea! Era asa, mai mult o glumitza ca sa subliniez faptul ca inca nu voi pleca de pe aceste taramuri si ca lupta mea va mai continua cine stie cat. Si dincolo de gluma, daca ar fi scriu ceva, voi scrie despre impactul infertilitatii asupra psihicului si vietii sociale ale unei femei la varsta mea, despre visurile si sperantele de a fi mama si cum acestea se naruiesc si se reconstruiesc mereu. Pentru ca de stiut totul despre infertilitate, trebuie sa-ti spun ca nici macar medicii nu stiu totul, si ei tatoneaza odata cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Oana, eu am mai scris cum a fost la mine, dar ca sa nu mai cauti mesajul il copiez aici:
"La mine 'excursia' FIV se incheie acum, trebuia sa fac testul maine dar am gasit sa-l fac mai devreme la CDT Victor Babes, ieri valoarea era 0,7 - deci nici macar o tentativa de implantare.
Pe scurt, am facut protocolul lung din ziua 21 diphereline 0,1 timp de 13 zile dupa care am continuat cu 3 menogon+1/2 diphereline timp de 10 zile. La punctie am obtinut 10 ovocite, 5 (din cele mai bune) au fost fertilizate cu ICSI si 5 au fost fertilizate standard (fara ICSI). In ziua 3 de la punctie am avut 2 embrioni obtinuti prin fertilizare standard, unul de 10 celule si unul de 8 celule (cand i-am vazut pe monitor am inceput sa prind sperante in acest FIV, mi-am zis ca am tras 'lozurile castigatoare'). Din cele 5 cu ICSI numai unul a fost bun, avea 6 celule, ceilalti incepusera sa se fragmenteze, nu-mi explic de ce. Punctia si ET-ul au decurs fara incidente neplacute, m-am simtit foarte bine fizic."
Completez acum ca la insistentele mele am obtinut sa mi se imparta 'recolta' in doo, jumatate sa se fertilizeze natural, cealalta jumatate cu ICSI. Nici eu nu am criogenat nimic, erau mult prea slabi si fragmentati embrionii ramasi. Si oricum data viitoare tare m-as aventura sa vad cum ar arata un blastocyst (unul al meu, desigur)...

Nu stiu de ce te-ai gandit la defecte genetice, embrionii de 8 celule in ziua 3 (mai ales daca nu aveau fragmentari si aveau celulele simetrice, eu i-am vazut pe ai mei pe monitor si aratau ca in carti: http://www.ivf.net/content/index.php?page=search&s_res=AND&cid=510 ).

Lasa gandurile deoparte si nu mai compara nimic, sansa ta e sansa ta si gandeste-te doar, daca nu te poti abtine sa nu compari ca au fost reusite si cu embrioni mai slabuti. Te pupic si scuza-ma ca nu am putut vorbi mai multe la tel., eram la serviciu si unele cuvinte nu le puteam pronunta din motive de 'martori curiosi'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Multumesc pentru toate felicitarile, sa dea DD sa fie totul bine si sa am un bebe sanatos si sa va ajute si pe voi la fel.

MOana, stai linistita ca nu trebuie decat unul care sa fie ok. Am vazut ca ai transferat 2 de 8 celule si unul de 5, deci ai toate sansele sa ramai insarcinata cu 1 sau 2 bebei.

La noi a fost asa, 9 ovocite toate fecundate (cu ICSI) din care au ramas in ziua 3 6 embrioni, unul de 8, unul de 7, 2 de 6 (din care unul inca se mai diviza) si ceilalti trei de 6,5,4 celule. Mi-au fost transferati cei mai mari, cei de 8 si 7 (considerati de gradul 1)si cel de 6 celule care inca se mai diviza.

Nu vad nici o legatura intre situatia ta si probleme genetice, pentru ca nu sar fi dezvoltat nici unul daca erau pprobleme sa zicem ereditare. Restul problemelor genetice apar datorita defectelor de divizare, nu a informatiei pe care o purtau spermatozoidul sau ovulul.

Pot sa-ti spun ce mi-a explicat mie doctorul meu, ca sistemul de reproducere uman are criterii de selectie foarte severe, ca numai 40% din embrionii obtinuti in mod natural (nu prin FIV) ajung bebelusi, ca nu se stie mai nimic despre implantarea embrionului si factorii care il guverneaza. Despre asta am citit si eu ceva studii si intr--adevar de-abia in ultimii ani au aflat ca e vorba de un fel de dialog intre embrion si mama in care embrionul joaca un rol activ. Dar nimenii nu are habar ce poti sa faci sa intervii in acest proces. De cele mai multe ori cand embrionii nu se implanteaza motivul este ca la un momentan in evolutia lor a aparaut un defect, asta e si motivul pentru care multe cupluri fara nici un fel de probleme de reproducere au nevoie de 1 an sa faca un copil.

Eu zic sa stai linistita, nu mai depinde de tine, cei 2 embrioni mde 8 sunt ok si cine stie, si cel mic poate sa iti faca surpize. Nu uita ca nici un embrion nu e prea fereicit in mediul de cultura de laborator, se dezvolta mult mai incet iar unii pur si simplu nu il suporta si se opresc din dezvoltare. Asta e motivul pentru care in unele cazuri se opteaza pentru transfer mai rapid pentru ca in uter se simt mult mai bine. Tranferul mai tarziu are doar avantajul ca ii poti alege pe cei mai rezistenti dar au fost atatea cazuri in care blastociti de ziua 5a nu s-au prins si embrioni de 2 celule au dus la sarcini normale.

In legatura cu testele genetice, eu persoal am dubii. Noi am facut cariotipul si pot spune ca nu fac decat sa numere cromozomii. Mai exista o testatre numita diagnostic genetic preimplantare care se facea de exemplu la spiitalul unde am facut eu FIV-ul. Problema este ca se ia o singura celula si daca nu cauta ceva anume, o gena anume e ca si cum ar cauta acul in carul cu fan. Ca sa nu mai zic ca poate sa exista meozaicism, adica numai una din 5 celule de exemplu sa fie afectata, ceea ce nu poate fi vazut decat la amniocenteza. De obicei PGD (pre-implantation genetic diagosis)se face in cupluri in care unul sau cei doi sunt purtatori de o gena care da diverse conditii genetice - hemofilie, fibroza chistica, etc.

Stai linistita, ai tooate sansele sa ramai insarcinata, atata vreme ce ovulele s-au fecundat si embrionii s-au dezvolat nu exista nici un motiv sa suspectezi incompatibilitate genetica. Zic eu.

Mult mult noroc.

" You must be the change you want to see in the world" Gandhi

Mergi la inceput