Lista neagra!
Nu stiu daca mai exista asa ceva pe forum, dar mi-a venit ideea sa deschidem o lista neagra cu toti zugravii, meseriasii, doctorii, vanzatorii, etc care ne-au mancat zilele/banii/nervii.
Eu am patit-o cu cei care mi-au zugravit casa. Dupa 2 saptamani a inceput sa se ridice parchetul, sapt. trecuta am constatat ca nu pusesera nush ce garnitura la cada si i-am inundat pe vecini, iar ieri chiuveta de la bucatarie a inceput brusc sa se scurga...in bucatarie, pe gresie.
Mi se pare incredibil ca inca mai exista oameni care-si bat joc in halul asta de cei pt. care lucreaza. Asta pt. ca nu ia nimeni atitudine. Dar ce poti sa faci? Daca vroiam garantie, apelam la o firma. Dar buzunarul nu ne permite, asa ca am facut si noi ca tot omul: am dat telefoane si am intrebat: nu stii pe cineva?...
Toata noaptea m-am gandit cum sa le fac reclama proasta si mi-a venit ideea.
Sunt plina de draci ....
mamica de rockerash
Raspunsuri
clarrice spune:
Am patit-o si noi cu instalatorul. L-am lasat asta vara sa ne monteze caloriferele, pe perioada cat noi am fost la mare. Erau niste cunostinte mai vechi si le-am lasat cheia cu incredere. In acest timp oamenilor le-a venit cheful de vacanta si au plecat si ei la mare. Nu mai aveau de pus decat un calorifer. Cheia ne-au lasat-o la un vecin. Dupa asta am asteptat sa vina sa termine doua luni. Incepeau pe la altii alte lucrari si ne ziceau "venim sapt viitoare" si tot asa. Se pare ca asta e obiceiul mesterilor in Romania: sa inceapa mai multe lucrari' ca sa "te prinda" si pe urma ti-or termina ei candva. Eu nu am gasit unul serios pana acum. Iti estimeaza ca dureaza doua sapt si de fapt ei te tin vreo trei luni pana termina.
miria_cristina spune:
Eu am patit-o cu cel care a trebuia sa-mi repare masina de spalat, mai rau a stricat-o!
I-a schimbat soft-ul si acuma amesteca programele ca naiba plus ca fierbe la peste 100 grade de se incinge rau masina.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
liliana_28 spune:
Dragelor.............chiar credeti ca daca angajati o firma este altceva? Tot aia patiti. Eu sunt patita. Am avut o firma de constructii pentru a imi face niste finisari interioare (gresie, faianta, sapa, pereti falsi).....mi-au scos peri albi.....am zis bodaproste ca am scapat de ei. Au facut numai nenorociri in casa ....la modul ca sapa au turnat-o mult prea inalta pentru a se mai deschide usa de la balcon, faianta au pus-o si dat-o jos de vre-o 3 ori ca nu ne-a placut cum au montat-o si tot asa. Sa nu credeti cumva ca daca este vorba de firma treaba merge mai bine.
Daca nu au facut treaba cum trebuie nici noi nu i-am platit dar nici nu mai aplelez vre-odata la vreo alta firma. Prefer sa gasesc oameni de incredere care sa faca treaba cat de cat buna
O zi buna
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
zuppy spune:
Cel care a dat jos(cu rotopercutorul) gresia la baie, a intrat ca in branza in teava de scurgere de la chiuveta si asa m-a determinat sa schimb toata tevaraia la baie
xelanoimis spune:
De cand am inceput renovarea am avut numai probleme cu meseriasii si firmele lor. Ca sa nu mai spun de cate ori am chemat altii ca sa repare ce-au facut prost cei dinainte. Si nici macar nu pot sa fi acuzata ca sunt pretentioasa. N-am omorat pe nimeni daca a gresit 1 cm.
Ce-a mai mare teapa am luat-o de la firma care mi-a instalat centrala termica. Au facut lucrarea pe sarite, cand reuseau sa zmulga un ceas de pe la alte lucrari(pe care le faceau probabil tot asa). Plus ca imi trimiteau numai instalatori incapabili, ma uitam cum lucreaza si imi venea sa ma iau cu mainile de cap. Cat despre garantia oferita de ei... cand am vazut ca nu reusesc sub nici o forma sa faca treaba sa functioneze am chemat pe altii. Si in mod sigur nu mai sun la ei nici pentru controalele tehnice necesare.
Cat despre firmele cu materiale de constructii, m-am saturat de cat am asteptat pentru diverse lucruri comandate. Cel putin aici am vazut ca functioneaza reclamatiile la OPC.
Asa ca o lista ar fi foarte utila. Una neagra, cu numele celor de care sa ne ferim si poate una alba cu firme/mesteri la care sa apelam.
Christel spune:
Eu cred ca ar tebui sa scriem chiar si numele acestora sa stim de cine sa ne ferim(numele firmei sau persoana fizica).
doradora spune:
fetelor, scrieti-le numele, ca sa stim sa ne ferim
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
crisia76 spune:
Hai sa incep eu lista neagra. Am apelat la un service autorizat Whirlpool si in loc sa o repare, tehnicianul a stricat-o definitiv fara sa primesc vreo despagubire din partea firmei. Firma este Grim CD Service SRL, sectorul 2.
Letitia1 spune:
Daca va consoleaza, si aici am avut exact acelasi probleme cu mesterii si instalatorii ca si in Romania. Sint toti din aceeasi tagma si se pare ca doua lucruri invata la scoala lor de mesteri si instalatori: cum sa jecmaneasca populatia si cum sa faca treaba de mintuiala. Sint absolut oripilata de cite ori sint nevoita sa apelez la ei.
angy11 spune:
Am patit-o si eu,de curand cu faiantorul,s-a laudat ca a lucrat in Germania,Spania,etc si era foarte apreciat.
Ne-a dat(el) un termen de terminare a celor doua bai,noi tocmai vandusem apartamentul si i-am spus noului proprietar ca eliberam mai repde.
Cand se apropia termenul,mai erau trei zile...una din bai era cu faianta pe jumatate pusa,cealalta deloc,adica pe jumatate tencuita,i-am dat ultimatum(intre timp,el tot cerea bani...asa cu taraita,dar cerea),cand ne-am mutat,era trei sfert de baie pusa,montate aparatele,am terminat de carat mobile,etc,ei(el si instalatorul),erau gata de plecare,ca continua luni,ok,i-am dus la gara,locuiau intr-un sat...cand am ajuns acasa,sotul era turbat,instalatorul pusese caloriferul din baie pe gresie si l-a lasat asa,nu l-a racordat,apoi intru eu in baie si spal gresia,faianta si constat ca jumatate din placi sunt sparte,crapate,se misca,evident toate atat de strambe ca te lua ameteala.
L-am chemat pe ala i-am aratat si i-am dat liber.
Am avut noroc ca am gasit altii destul de buni,dar mult mai scumpi,nu am putut recupera nimic la materiale,am cumparat alta faianta,gresie,adeziv....etc