kitschul pe care il iubim
Ne-am obisnuit sa facem misto de carpetele cu rapirea din serai sau de bibeloul cu betiv pe banca. Si totusi, exista un obiect considerat kitsch, dar care voua va place? Mie-mi plac de mor piticii de gradina. Am unul, a ramas la Bucuresti, intre jardinierele din balcon. Na, daca n-avem gradina, s-a cazat si el unde a putut.
La primul drum acasa, vreau sa-l iau aici, macar ca o sa-mi manince vreo sapte kile din bagaj.
Voi cu cine votati?
Laura
Raspunsuri
ni-na spune:
Gusturile nu se discuta.Si eu am pastrat buchetul de mireasa si cel oferit de finii mei cand i-am cununat,desi sunt flori artificiale.Imi sunt dragi ,asa ca sorry...
Victoria spune:
Se pare, deci, ca potaia noastra golden retriever are gusturi fine, caci mi-a stricat toti piticutii de gradina, le-a scos sarmele si bateriile solare...
Am ramas insa cu diverse chestii feng-shui in casa - omu meu mi-a umplut etajerele cu purcelusi de metal/ipsos/whatever( deh, e anu' porqului) si alte nazbatii f. kitchoase...da' il las, e damblaua lui...
V
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
26octombrie spune:
acum, ca vine primavara si am intrat la cura, o ploaie de roshii cred ca mi-ar prinde bine (da daca se poa nu de sera, n-au gust..)so, mie mi se pare ca cel mai agresiv si omniprezent kitch e.. mobilierul din pal.
binenteles ca si la mine in casa e nitel pal, ca n-ai ce face..
mie-mi place lemnu', dom'le! sa pui mana pe el si sa simti fibra. e altceva. evident ca in ultimii ani nu te mai poti apropia de lemn, ori e scump de behai, ori e prost, ori e scump si prost!
ashea, daca ma uit in urma, la perioada adolescentei, ma cutremur cand imi amintesc ce gusturi "minunate" aveam.. probabil ca si acum trebe sa fie niscaiva preferinte kitch, nu vad cum nu, insa amuzant e ca, de regula, le constientizam de-abia cand scapam de ele, cand (...si daca) evoluam pe panta gustului.
mda, m-am mai oprit nitel sa cujet. cum vad clar, in fiecare din perioadele "estetice" trecute multe stangacii si gusturi indoielnice, trebe sa am si-acu, da nu le vaz..
misto subiectu', Laura
Luana si Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc
capra cu trei iezi spune:
si eu ma gandesc uneori la obiectele kitch - mobila, cum zicea cineva, bibelouri , martisoare,tablouri...insa ma gandesc uneori la antichitatile din muzee,etc. pe care le admiram, care ne uimesc, daca la vremea lor, printre aceste obiecte nu erau si kitschuri iar acum sunt considerate obiecte de valoare. ce face ca un obiect sa fie kitsch? uneori cred ca iti poti da seama la prima vedere, dar oare nu ne putem insela? ma gandesc ca poate imi place un obiect si el saracu e un biet kitch!. mie imi plac unele bibelouri, mileuri...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Alex2 spune:
Eu l-am si votat 9subiectul), asa de mult mi-a placut. Ce sa-i faci, amintirile ne sunt dragi. Si incerc sa imi amintesc ce ar intra in categoria kitsch, ptr ca nu am nici carpeta, nici pitici (desi mi-ar placea intr-o gradina...nu am nici gradina) ptr ca am intentionat ca totul sa fie "new" si uneori simt eu ca e rece fata de atmosfera din alte case. In schimb pastrez cu sfintenie sticla si paharele alea "brodate" ptr tuica amintire de la bunica, asta e, fiecare cu pasinuea lui. La fel nu as renunta la ceaunul numa` bun la mamaliga ptr nici o oala de super-firma, am in garaj un tablou super sculptat in lemn de fag, lacuit, o consider o adevarata opera de arta, si chiar daca am peretii goi, am ales sa decorez cu el garajul, iar casa mea de la tara refuz s-o renovez atata timp cat inca nu ma bate gandul sa ma mut acolo, ptr ca are sharmul ei asa, rustica, hi-hi-hi, chiar cu carpete, covoare de iuta si altele. Prietenii sunt de-a dreptul fascinati sa regaseasca acolo acea atmosfera.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
ForemanElf spune:
26 octombrie si Alex, ma bucur mult ca va place subiectul!
Capra cu trei iezi, sa stii ca si eu m-am gindit de multe ori la ceea ce spui tu. Obiectele care poate au fost considerate kitsch acum 50-100 de ani (sau si mai mult) s-au transformat in antichitati. Cine stie, poate peste 300 de ani magnetii nostri de pe frigider or sa se vinda la licitatie
Un alt obiect care mi-e foarte drag e un ceas desteptator pe care il aveau bunicii mei. Pe fundal sint niste gaini, din care vreo doua ciugulesc 'la secunda'. Nici nu cred ca mai merge bine ceasul, dar o sa-l pastram ca pe un lucru foarte drag. De fapt, cred ca un 'kitsch' la care tii, de care te leaga niste amintiri, devine mai important decit un tablou de valoare, dar pe care l-ai putea vinde fara regrete.
Laura
Ortansa spune:
ce spuneti voi ca aveti nu prea cred ca sunt kitschuri,ceas desteptator de nush' cate sute de ani(ei,glumesc,nu stiu de cati),tablou de fag si nu mai stiu ce.astea cred ca pot intra cu usurinta la antichitati,obiecte vechi etc.nici piticii aia de gradina saracii,personal nu mi se par kitschuri,dar ,ma rog de gustibus.
mileurile si macrameurile..voi stiti ce scumpe sunt pe aici?
eu am presuri din zdrente,lucrate la razboi de bunica-mea si le iubesc ccc ca pe ochii din cap.nu cred ca sunt kitschuri si nu doar pentru ca-mi plac mie,ci pentru ca unu la mana sunt lucrate manual ca sa zic asa,nu sunt facute in serie,iar asa presuri n-or sa se mai faca nici in 100 de ani.de altfel am dat de stire la toti sa nu care cumva sa arunce careva razboiul ala de tesut.si mi-am mai arvunit si cufarul de zestre al bunica-mii...cu toate ca n-am idee cum as putea sa-l car aici.
dintre kitscurile detinute de mine,imi plac cele 3 papusi cu capul de portelan(d-alea de 10$ bucata).
I've gt you under my skin
ML spune:
Ce amuzant! Dar papuselele acelea de plastic cu magnet in botic si care se tuca se pun? Eu nu am dar tare imi doresc. Erau atractia zilei cand mergeam la sora bunicii in vizita, in copilarie.
Mai avem o pisicuta din plastic care sta pe un suport in fata casei si pe care am imbracat-o in mireasa la nunta noastra, o bufnita si un soim tot din plastic, tinta tuturor ciocanitorilor ( si pe... Dudu si Rica, 2 capatani a la Insula Pastelui cocotate pe stalpii de la poarta (Dudu si Rica au fost bunicii mei)
P.S. "Bestiile" ii apartin sotului.
Imi mai plac pasarelele acelea fluieras din ceramica pictata, turta dulce cu un ciob de oglinda in ea si cocoseii de zahar ars pe bat. Hi, hi, na ca am intrat in zona kitschului alimentar.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
zniri spune:
Acel produs cu inten#355;ii artistice, dar de prost gust. Un lucru ieftin din toate punctele de vedere, f#259;cut s#259; înlocuiasc#259; adev#259;rata art#259; #351;i s#259; satisfac#259; nevoia vulgar#259; de frumos-derizoriu, adic#259; de dr#259;g#259;la#351;.
asi spune:
Eu am un ceas de perete primit de la finii mei.E un kitch veritabil dar nu renunt in ruptul capului la el desi e clar ca nu se mai potriveste cu ambiantaDaca as renunta ar fi ca si cum as renunta la finii mei.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.