Deficit de atentie sau ce?
Raspunsuri - Pagina 5
arminad spune:
Mamico dulce,
Ti-am urmarit povestea si incerc sa iti ridic eu moralul un pic,ca te vad asa suparata.Fiul meu era cam tot asa acum un an ,adica la 4 ani .Era istet foc,folosea calculatorul de la 2 ani ,memorie vizuala fantastica,intelegea tot (in doua limbi)dar cu limbajul era dezastru.La 2 ani si jum cind am fost prima data la doctor in Ro.avea in vocabular cam cinci cuvinte.A primit diagnosticul de autistic like care ulterior nu s-a confirmat,nu este autist si nici n-a fost vreodata.Intre timp limbajul atit receptiv cit si expresiv a evoluat asa ca la 4 ani stia destul de multe cuvinte in ambele limbi dar nu le lega.Am avut norocul sa gasim o logopeda buna care a lucrat cu el PECS si a mers tocmai pentru ca invata mai bine vizual decit auditiv.Dupa 6 luni de logopedie,o singura ora pe saptamina,dar am lucrat din greu si noi acasa a inceput sa ceara ,sa isi exprime nevoile ,sentimentele ,sa faca propozitii simple.
Am inceput din toamna gradinita unde primeste servicii de logopedie si este ajutat de o profesoara de educatie speciala si dupa alte 6 luni a inceput de-a dreptul sa turuie,chiar daca are inca probleme de pronuntie .
Deci ceea ce vreau sa spun este ca exista speranta.Eu zic ca esti pe drumul cel bun,lucreaza cu logoped,va merge la gradinita aceea integrata care presupun ca este cam acelasi lucru ca si pe aici si o sa vezi ca abordarea va fi diferita decit la una obisniuta tocmai pentru ca oamenii aceia au experienta.Ceea ce iti sugerez eu este sa lasi gindurile negre deoparte pentru ca exista necazuri cu adevarat mari in viata si am vazut destule de cind umblu prin clinici cu fiul meu,si sa incepi sa citesti cit mai mult.Cauta pe internet grupuri de suport online ale parintilor di germania care au copii ca ai tai,invata despre sistemul scolar,despre ce ofera sistemul,despre logopezi ,metode aplicate .Este enorm de invatat si cu cit stii mai mult cu atit il vei putea ajuta mai mult pentru doar tu ca parinte vei stii exact ce se potriveste fiului tau si ce nu .Povesteste cu altii zilnic ,nu tine gindurile astea negre pt tine.Cauta asa cum am spus parinti din Germania sau vino cu noi aici
http://copii-cu-autism.myforum.ro/unde vei gasi o multime de parinti cu probleme ca ale tale .
Witchie spune:
Putin pe langa topic dar cu adresa clara:
La Diverta gasiti ceea ce se numeste "play doh" - este un fel de plastilina parfumata mai moale decat cea cu care suntem noi obisnuiti, colorata frumos.
S-ar putea sa o accepte mai bine copiii decat pe cea normala. E destul de scumpa dar merita investitia.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...
speed spune:
quote:
Initial creeata de nnadiaa
Dragi mamici,sunt si eu intr`o mare dilema cu al meu baietel in varsta de 2 ani.In primul rand,nu vorbeste deloc,exceptand pasareasca lui si,in al doilea rand mi se pare ca sufera si de deficit de atentie.De exemplu,daca il strig,daca altceva ii capteaza atentia(o jucarie,o melodie preferata,o reclama),nu ma baga in seama nici daca ma pun in cap,vine bona la el dimineata,il striga pe nume,nici nu se uita la ea,daca vreau sa vorbesc ceva cu el,sta maxim cateva secunde atent apoi ma lasa"cu ochii in soare",isi cauta de treaba....ce credeti,ce ma indrumati sa fac?
am citit aproape toate raspunsurile si n-am gasit (poate mi-a scapat mie,scuze) daca i-ai facut si test auditiv. cunosc 2 familii care s-au confruntat cu problema asta-copiii nu vorbeau aproape deloc iar atunci cind vorbeau vorbeau foarte stricat pentru virsta lor,tot asa nu raspundeau la comenzi etc si s-a dovedit ca de fapt nu auzeau bine.si-au revenit complet dupa ce in urma tratamentului le-a revenit si auzul.
arminad spune:
Ai mare dreptate Speed ,testul auditiv este cel cu care am inceput si noi pentru ca parea un deficit de auz .A iesit perfect ,insa intre timp am aflat ca exista si alte probleme care seamana cu cele de auz.
Nnadia si mamico dulce poate cititi si aici
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=1403
Si inca ceva pt mamica dulce,am retinut dintr-o alta postare a ta ca dr. tau spunea de infectii repetate la urechi in cazul lui Marc.Daca am retinut corect ,asta este de multe ori un precedent pentru probleme ca si cele descrise mai sus ,cel putin in cazul nostru a fost asa.De asemenea faptul ca retine parola de la calculator nu inseamna automat ca are memorie auditiva .Si fiul meu retine parola formata din 10 cifre dar cu memoria auditiva in ceea ce priveste lucruri obisnuite sta catastrofal,in schimb are o memorie vizuala excelenta.
nnadiaa spune:
fetelor,copilul meu a inceput sa faca progrese cat de cat.Striga mama dupa mine,e mult mai atent,mai cooperant,in legatura cu raspunsul la strigatul pe nume,aseara,in timp ce se uita la reclame,am inchis tv-ul,el deja se pregatea sa iasa din camera sa isi caute alta ocupatie,l`am strigat pe nume si s`a intors.In schimb,l`a strigat si taica`su si nici o treaba.Tin sa precizez ca nu prea e el cu tati,mai mult mami...sotul meu a fost plecat timp de 8 luni din tara si de asta a aparut si aceasta raceala a copilului fata de tatal sau.Il vad ca se chinuie foarte mult sa vorbeasca,toata ziua bolboroseste pe limba lui...of,sper sa se intample o minune,sa il aud si pe el vorbind,sa imi iau de o grija..Va pup.
leeloo2004 spune:
Vroiam doar sa spun ca sugestia flaviutzei a fost foarte buna - a inceput si Stefan programul de joc cu plastilina (play-doh-ul de care vorbea witchie) - invata deocamdata sa faca melc si tortulet, dar vad ca programul merge bine. Incastru si puzzle s-au imbunatatit si ele.
Oricum pot sa va spun ca se vad progrese dupa aproape 2 luni de aba, dar eu inca astept progresele in domeniul limbajului care totusi intirzie sa apara la nivelul la care vreau eu, evident, ca altfel ele exista - a inceput sa spuna inca doua silabe - pa si ba (pe linga ma si mi pe care le spunea) si i-a fost introdus matchingul de litere, in urma cu 2 zile.
Va mai tin la curent pentru cine e interesat!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.