*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (41)
Raspunsuri - Pagina 26
DidiAlex spune:
Salutare si de la noi..
Noi tot cu copil bolnav la domiciliu.
Andrada, racelile astea repeate sfarsite cu antibiotic cum afecteaza imunitate?..hai ca ma exprim aiurea..Ceea ce vreau io sa o rog azi pe dr pe langa urocultura care mi-a cerut-o sa ii faca si analiza de sange. Astia sunt cam zgarciti cand e vorba de analize. Chestia cu antibioticul ca o da rar e buna, dar vad ca luna de luna noi nu scapam.
Crezi ca are vreo relevanta analiza asta de sange sau sunt io paranoia? efectiv imi raceste 90 % din timp.
Chichi, cremele astea Bepanthen, Garmastan sunt bune pe prevenirea si vindecarea ranilor la sani. Io le-am folosit pe toate si doar cu una a mers. Rosu carmin. Dar nu am mai alaptat cu sanul respectiv. Oricum, procesul alaptarii e unul anevoios, va urez dupa acum nervi de otzel si tari...sau poate aveti norocul prietenii mele...saraca credea ca nu o sa aiba deloc lapte fiind si in hipotiroida si cu sani mici dar nu a avut nimik si lapte cat pt o echipa.
Mary,
in fatza ta si sa duci cat mai la termin in formula 4 in 1.
Liviana, imi pare rau. Credeam ca numai io am intalnit specimente de vanzatori RAI. Vad ca si tu. Pp ca data viitoare faci precontract notarial cu 25% din valoare. Pe noi asta ne-a scapat de unele neajunsuri in 2002 dar de altele nu. CAt mai costa un ap in Dr taberii cu 4 camere?
Fetelor, daca nu ati luat concediul de odihna, dupa ce terminati postnatalul il puteti lua. Nicaieri nu scrie ca e interzis. Si intrati in CIC apoi. TRe sa va interesati, mai ales cele care aveti salarii mai mari cum e cu concediul de risc maternal...cumnata mea il efectueza si pe ala..
acu plec la plastilina :)
cristinamaria spune:
Carstea bine ai venit! Da-ne datele tale ( UM, DPN si data nasterii) si te va rece una din fete pe listuta! Te asteptam cu mai multe detalii!
Andrada ma bucur ca ai revenit si ca esti bine!! 
Cristalina am vazut ca nu vrea sa programeze... de aia te-am si intrebat! Merg la el sapt viitoare si vad ce mai aflu!!
Bebeta unde esti! Nu ne mai dai si noua vesti?? Sper ca sunteti OK!
Eu de maine zugravesc ...deci voi intra mai rar!!!
cristina
32+(33+)
lbelciug spune:
lilky, eu stiam de legea asta inca din 2005 si te asigur ca legea nu e chiar necunoscuta. Pur si simplu nu prea se aplica. Am vazut tatici care au facut cursul asta cu Moasa Vania Limban si la servici nu le-au acceptat certificatul cu pricina. Dr meu de fam mi-a spus ca e prea ocupat cu pacientii ca sa tina astfel de cursuri pt fiecare tatic.... Nu vreau sa te descurajez, tu incearca si poate reusesti.
DidiAlex, nu stiu ce-o sa facem. Deja preturile s-au urcat in pod. In zona Compozitorilor din Dr Taberii preturile sunt de 110.000 euro la ap. cu 4 camere, plus 3% comision la agentie.
cristinamaria, sper ca nu ai de gand sa zugravesti tu personal. Succes la curatenie!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
27s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
dideip spune:
Buna
ce mai faceti?Va citesc de azi de dimineata si ma minunez de ce scrieti.
In primul rand Carstea bine ai venit printre noi, iti urez o sarcina usoara in continuare si un bebelin sanatos
Poohy, imi poti spune unde lucrezi?Si eu am un scaun confortabil si ma simt asa de bine la servici(fara nervi). Eu dimineata inainte sa vin la servici ma opresc la aprozar si ma alimentez cu fructe(cateva mere cate portocale si un pomello care imi ajung pentru 2 zile)dupa aceea ma duc la un mimimarket si imi cumpar de mancarica(in caz ca nu mi iau de acasa).
Motannel eu zic ca se poate face lucrul asta, dar de ce nu postezi tu la "LEGISLATIE" sa vezi si un raspuns mai clar
Colega mea de la contabilitate m-ia spus ca imi va calcula maine sau poimaine salariul sa vada, ca s-ar putea sa iau mai multi banuti daca stau acasa, pentru ca nu se opreste nu stiu ce din bani(chestii contabilicesti)
Eu de Luni ar fi trebuit sa stau acasa dar vin in continuare tot din cauza banilor, dar am vb cu seful meu sa vad daca apreciaza acest lucru si mi-a marit salariul cu 70Ron(in total am 725Ron)
Paula
32+
poze
poze bebe
dianalaura spune:
SEC#354;IUNEA a 3-a
Indemniza#355;ia de maternitate
Art. 118. - (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie, perioad#259; īn care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.
(2) De acelea#351;i drepturi beneficiaz#259; #351;i femeile care au īncetat plata contribu#355;iei de asigur#259;ri sociale, īn condi#355;iile prezentei legi, dar care nasc īn termen de 9 luni de la data pierderii calit#259;#355;ii de asigurat.
Art. 119. - (1) Concediul pentru sarcin#259; se acord#259; pe o perioad#259; de 63 de zile īnainte de na#351;tere, iar concediul pentru l#259;uzie pe o perioad#259; de 63 de zile dup#259; na#351;tere.
(2) Concediile pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie se compenseaz#259; īntre ele, īn func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaz#259;, la cerere, de concediu pentru sarcin#259;, īncepānd cu luna a 6-a de sarcin#259;.
(4) Īn cazul īn care copilul se na#351;te mort sau moare īn perioada concediului de l#259;uzie, indemniza#355;ia de maternitate se acord#259; pe toat#259; durata acestuia.
Uite, Liviana, aici scrie in legea 19 /2000. O sa caut si unde scrie de cele 42 de zile obligatorii.
diana
29+
STEFAN
asa creste bebe
poze
lilky spune:
Am gasit legea pt. concediul paternal:
H.G. nr. 244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 150 din 11 aprilie 2000
Identificare act:
Numar/data: Hot#259;rāre nr.244 din 10 aprilie 2000
Emitent: Guvern
Īncadrare: act normativ
Cu functie: de baza
Īn vigoare: da
Publicare: M.Of. nr. 150/11 apr. 2000
Functie activa:
Se refer#259; la aplicarea: L. nr.210/1999 Legea concediului paternal
In temeiul prevederilor art. 6 din Legea concediului paternal nr. 210/1999,
Guvernul Romaniei hotaraste:
ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
ANEXA 1
NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999
ART. 1
Titularul dreptului la concediu paternal, prevazut la art. 1 alin. (2) din lege, cu durata de 5 zile lucratoare, este tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de titularul dreptului.
ART. 2
Solicitarea pentru acordarea concediului paternal se adreseaza in scris, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, conducerii unitatii in care tatal isi desfasoara activitatea. Aceasta are obligatia de a dispune luarea masurilor necesare in vederea acordarii concediului paternal.
ART. 3
(1) Concediul paternal se acorda numai daca titularul acestui drept are calitatea de salariat, indiferent de modul de organizare si de finantare a unitatii in care el isi desfasoara activitatea.
(2) Prin unitate, in sensul prevederilor alin. (1), se intelege persoana juridica sau fizica, dupa caz, in beneficiul careia presteaza activitate salariatul asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.
ART. 4
(1) Indemnizatia pentru concediul paternal platit, egala cu salariul aferent zilelor lucratoare respective, potrivit prevederilor art. 2 alin. (3) din lege, se calculeaza pe baza salariului brut realizat, incluzand sporurile si adaosurile la salariul de baza.
(2) Indemnizatia prevazuta la alin. (1) se plateste din fondul de salarii al unitatii si se include in veniturile impozabile ale salariatului.
ART. 5
(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut satisface serviciul militar obligatoriu, el are dreptul la o permisie de 7 zile calendaristice, ce se acorda de unitatea militara in conditiile prevazute la art. 1 si 2, care se aplica in mod corespunzator.
(2) Permisia prevazuta la alin. (1) se acorda si in cazul in care tatal care satisface serviciul militar obligatoriu solicita acordarea acestei permisii in vederea recunoasterii paternitatii, intocmita in conditiile legii.
(3) Permisia solicitata si acordata va fi justificata, la intoarcere, cu certificatul de nastere al copilului, din care sa rezulte calitatea de tata a militarului in situatia in care declaratia de recunoastere a paternitatii s-a facut simultan cu inregistrarea nasterii sau, dupa caz, numai pe baza declaratiei de recunoastere a paternitatii, daca aceasta s-a facut ulterior inregistrarii nasterii copilului la serviciul de stare civila.
ART. 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.
ART. 7
(1) Cursul de puericultura consta in prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.
ART. 8
(1) Tatal copilului nou-nascut beneficiaza de concediul de lauzie neefectuat de mama, in situatia in care aceasta a decedat in timpul nasterii sau in perioada concediului de lauzie.
(2) Acordarea concediului de lauzie neefectuat se face de conducerea unitatii la care tatal isi desfasoara activitatea, la cerere, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de tata al copilului nou-nascut, precum si a certificatului de deces al mamei si, dupa caz, a certificatului de concendiu de lauzie al mamei in situatia in care acesteia i s-a eliberat un certificat de acest fel.
ART. 9
(1) Pe perioada in care tatal efectueaza concediul de lauzie neefectuat de mama decedata tatal are dreptul la o indemnizatie acordata de unitatea la care isi desfasoara activitatea.
(2) Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (1) se calculeaza, potrivit prevederilor legale, in functie de felul indemnizatiei pentru care opteaza tatal.
(3) Indemnizatia va fi platita din fondul de salarii al unitatii in care tatal isi desfasoara activitatea.
-----
Liliana
32+ cu micuta
Diana Gabriela
Pozele mele
chiquitita spune:
Dianalaura: Concediul de maternitate se poate intinde pe o perioada de 126 de zile calendaristice, si poate fi acordat inainte si dupa nastere, indiferent daca copilul se naste viu sau nu (art. 24 alin. (4) din O.U.G. nr. 158/2005).
a) Concediul de maternitate dinainte de nastere se acorda pe o perioada de 63 de zile si poarta denumirea de concediu prenatal;
b) Concediul de maternitate acordat dupa nasterea copilului, pe o perioada de 63 de zile, poarta denumirea de concediu postnatal.
Fata de reglementarile privind protectia maternitatii la locurile de munca, durata concediului de maternitate postnatal nu poate fi mai mica de 42 de zile (art. 2 lit. g) din O.U.G. nr. 96/2003, modificata si completata).
d) durata concediilor
Durata concediului de maternitate este de cel mult 126 de zile, pe cand concediul pentru cresterea copilului se acorda pe o durata variabila reprezentind, de regula, perioada cuprinsa intre a 43-a zi dupa nasterea copilului si data la care copilul implineste varsta de 2 ani. Durata de acordare a concediului pentru cresterea copilului variaza in functie de momentul epuizarii concediului de maternitate, respectiv de cererea asiguratului.
e) cuantumul indemnizatiilor aferente concediului
Cu siguranta acesta este elementul determinant in calculul pe care asiguratii si-l fac in legatura cu oportunitatea acordarii unuia dintre cele doua concedii.
Astfel, asiguratele cu un cuantum mare al salariilor, prefera concediile de maternitate maxime (126 de zile) intrucat in acesta perioada ele beneficiaza de 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni de stagiu de cotizare.
Asiguratii a caror salarizare este mai slaba prefera sa solicite concediul pentru cresterea copilului inca din a 43-a zi dupa nasterea copilului pentru a beneficia de o indemnizatie in cuantum fix de 800 lei RON.
27+
Luiza
dideip spune:
Andrada ma bucur ca sunteti bine cu totii
Itr-adevar fetelor cam dupa 2 luni(poate si mai mult) poti beneficia de indemnizatie, pe ei nu ii intereseaza cu ce il cresti be bebe pana intri in indemnizatie(poate cred ca dosim banuti la ciorap
)cunosc fete care au primit banutii dupa 3 luni.
Am sunat-o pe dr. mea din spital pentru controlul de rutina/luna si mia spus ca nu are timp sa ma vada nici la fata asa de ocupata este(se naste pe banda
in Pantelimon), ati mai pomenit asa ceva??????
Paula
32+
poze
poze bebe
cristalina spune:
Bepanthen si Garmastan sunt pentru ranile de la sani.
Personal pot spune ca m-au ajutat un pic, dar pana nu am facut rani si nu s-au batatorit sfarcurile tot am avut niste dureri...mamaaa...zicei ca se aseaza ca ventuza la san ...sa dea de sange si mai multe nu.
Dar se obisnuieste pielea si apoi e mai bine. Insa ma mancau ca nu suportam nici un fel de sutien...Numai pe la plimbare purtam in rest umblam la bustu' gol prin casa...:))))
Chiqui, eu incerc sa iau toate cele 126 de zile dupa nastere (sa vin pana la Pasti la servici si apoi sa-mi iau concediul de odihna restant de anul trecut pana la nastere) si sa nu mai intru in CIC. Insa daca ar trebui as face o cerere de CIC cu data de terminare a concediului de maternitate dar as depune-o un pic mai inainte.
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi