Comori de nov-dec 2004 (144)
Raspunsuri - Pagina 28
aime spune:
Am uitat sa va spun ca aseara a invatat o noua poezie, "pisicuta", i-am spus-o doar o data si o recita prin casa si gesticula cum se spala cu se piaptana...si sa vedeti, i-am facut eu un alt final...adica dupa versul cu "funda rosie iti puneai" nu zic "si la soricei plecai" ci "si la Vladut veneai si un pusi ii dadeai"
. Ei, Vladut refuza prima varianta, o vrea pe cea de-a doua si vine fuga sa-i dau si pusi, cum zice poezia dom'le
.
V-am inebunit, da astept operativa si n-am ce face 
danette spune:
quote:
Originally posted by try
Apropos de cosmetici, manechiuri si altele... io fetelor nu le am cu astea. Mi se pare pierdere de vreme sa ma machez, cel putin de cand sunt in Canada subiectul mi-e paralel. In Ro mai aveam momente din cand in cand, sub influenta colegelor etc.
La cosmetica, manechiura, pedichiura n-am fost in viata mea. Mi-am intretinut unghiile ca orice femeie pana pe la 20 si ceva de ani, apoi mi s-a parut brusc pierdere de timp (plus ca-mi cream saptamanal mici rani, usoare inflamari) si-am ajuns la concluzia ca curat si decent inseamna si taiat unghiile scurte si fara sa cureti pielitile. De epilat ma epilez singura cu aparatul, de vopsit ma vopsesc singura, la cosmetica faciala n-am fost in viata mea, imi mai cumpar cate-o crema buna din cand in cand si asta-i tot.
Si-acum ce-ar fi sa vina una din voi si sa zica "Pai se vede"...
Asa ca io am un stres in minus cand e vorba de mine.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
... hai, mey, ca nu-i asa.Adica in primul rand eu ca fosta ochelarista stiu f. bine ca aproape nici nu se vede machiajul de ochelari... sau il estompeaza f. mult. Eu am inceput sa ma machiez abia dupa ce-am inceput sa port LC.
De vopsit si eu ma vopsesc acasa, unghiile nu le pot face altfel decat taiate scurt si regulamentzr fiindca altfel imi ciupesc lentilele...cosmetica nu e necesara fiidnca nu am probleme cu tenul, ca norocu'... da' las ca am cu kg... si compenseaza.
Daaaar, mi-ar placea sa fiu bronzata desi nu-s prea incantata de idea de solar. Insa e eficinet dpdv al timpului! Si eventual un masaj n-ar fi rau, dar nu de ala de relaxare ci de ala de slabit (anticelulitic).
Abdomenul meu nu si-a prea revenit dupa sarcina/cezariana. A fost si enorm de mare burta mea... ca mai toti ma intrebau daca am gemeni... E drept ca nici eu nu prea m-am strofocat cu sportul, lenesa de mine... Biata mea burtica s-a deformat mult prea tare si probabil si sectiunea cezariana a inrautatit lucrurile.
Uneori ma uit la mine si ma gandesc ca niciodata n-o sa mai pot purta costum de baie in 2 piese.
Poate ca sunt prea drastica cu mine, fiindca evident ca nu pot sa mai arat ca o femeie de 25-27 de ani... dar asta nu ma poate face sa nu mai speeerrr...
Am si am avut mereu un metabolism extrem de prost. Toata viatza mea ar trebui sa fiu in regim alimentar... ca sa arat asa cum mi-as dori.
Andra .. sa stii ca e destul de greu s-o las pe Iris cu cineva. Mi-e teama ca ii termina nervos pe toti cu energia ei... si intr-un fel mi-e jena sa solicit ajutorul stiind ca e un copil care trebuie supravegheat pas cu pas. E mai problematica treaba.
Cea mai la indemana este tot mama, dar e cam fitoasa mama asta a mea, adica trebuie sa-i spun din timp, sa-si faca programul, "sa-si consulte agenda" ca sa poata sta cu Idi.
Glumesc cu agenda... dar este un alt fel de bunica decat cele clasice. In plus nu prea suporta crizutele lui Iris si are pretentia ca ea sa se comporta mai responsabil si mai matur decat cred eu ca se poate comporta un copil de 2 ani si 4 luni.
Daca incerc sa-i explic ceva... imi da replica:
"Mie imi spui cum se cresc copii? Nu uita ca eu am crescut deja 2 si am pretentia ca-s bine educati." - a se citi eu si sora-mea.
NA, cam asta e situatia...
Intr-un fel imi convine ca ai mei (mama in special) sunt mai drastici si mai pretentiosi cu Iris, fiindca la firea fetei mele este nevoie de un tratament mai putin "moale".
Altfel are tendintza sa ne domine pe toti.
dama spune:
Dana, nu mi se pare deloc egoist din partea unei femei si mame sa isi doreasca sa aiba timp si pt ea pe langa copii si familie. Desi, ca si Try, nici eu nu prea sunt genul care sa ma machiez (mai dau si eu cu un creion dermatograf pe pleoape, iar rimel si ruj nu am mai pus de vreo 3 ani), totusi mi-ar placea sa mai am timp si pt o iesire singura sau cu sotul (fara codita) sau sa umblu haihui prin magazine sa-mi caut de imbracat si altele. Dar cand nu ai ce face cu copilul si cu cine-l lasa, e mai greu. Speram si eu sa am mai mult timp din mai cand va incepe David gradinita, dar si atunci va fi numai 1 luna, ca apoi va intra in vacanta. Apoi daca e sa fie vorba de bebe acum, se schimba treaba, va trebui sa ma concentrez asupra sarcinii, iar starile date de ea vor face mai putin posibile anumite activitati.
Bitsule, multumesc de incurajari.
Imi cer scuze inca odata pt ca am parut "nemultumita" de ce mi se intampla, cand poate sunt, printre voi, din cele care sunt presate sa devina din nou mamici. Nu ca nu ar fi si cazul meu, doar ca voiam sa fie oarecum planificat momentul si sa fie alegerea mea...dar nu e mereu cum vrem noi, ci cum vrea DD.
Dana, sa stii ca e un moment aiurea cand esti pus intre vreu/nu vreau, dar nu este insurmontabil. Iar faptul ca esti prea stresata sa nu ti se intample, a cam fost si cazul meu (cand am facut la risc, tinand cont ca eu nu am luat deloc pilule), dar taman atunci ai mai multe sanse sa ramai.
Monica esti tare...auzi 2 de-o data...esti o curajoasa.
Mami de David (18.11.04)
miria_cristina spune:
Of, fetele!
De cand imi doresc sa merg la cosmetica! Recunosc ca sunt si comoda, dar nici nu prea am timp de mine. Cand am nu mai am chef!
Ori sunt indispusa ori sunt obosita ori ....mai stiu eu ce.
Si uite asa, am ajuns sa arat uneori de nu ma recunosc si ma apuca tristetea.
Nu e vorba decat de dispozitia pe care ti-o da faptul ca te vezi aranjata sau ingrijita.
Eu, insa, de cand o am pe fata, cu foarte mici exceptii nu mai ies din pantaloni si adidasi, spre exemplu. Ca nu mai am ocazii. Cred ca nici nu mai stiu sa mai port o pereche pantofi. Iar ca sa mai fac pe fudula doar cand plimb fata in parc sau merg la paine e absurd.
Cei cu acre ma intalnesc sunt ca mine sau invarsta, deci nici pentru ei tinuta nu contyeaza si uite cum decad.
Mi-a mai ramas dorinta de cochetarie, dar nu stiu pentru cat timp in ritmul asta.![]()
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
ochi_verzi spune:
URA! AVEM O MASELUTA NOUA!
Aseara, cand ma jucam cu Diana, am descoperit in gurita ei o maseluta in partea de jos-dreapta.Bucurie mare in familia noastra
pt ca la capitolul dintisori am avut de tras.La 10 luni i-au iesit intr-o zi 3 dintisori sus.Noi tot asteptam sa-i apara incisivii inferiori ca tuturor copii,dar ce sa vezi,ei i-au iesit sus.Apoi au urmat doi jos,...si tot asa cate 2 - 3 o data.De data aceasta nu au fost probleme,doar ca mai baga manuta in gurita si eu, mereu: "Scoate, mami, mana ca-i rusine!"- nici nu m-am gandit ca va avea o noua maseluta.
Daca nu aveti ce face cu kg in plus,mai dati-mi mie vreo 4 poate 5,pt ca in vara cand am invatat pt detasare, eram singura cu Diana(sotul era in Germania)si mai aveam si altele, am ajuns la 50kg.Cam putin pt 1,70m.Mai slabeam putin si trebuia sa umblu cu bolovani in pantofi sa nu ma ia vreun vant.Cand a venit Mihai acasa, a ramas ca la dentist si m-a trimis la dr.Nu de alta,dar eu nu am realizat ca-s prea slaba. Aveam impresia ca mama are halucinatii,iar pe cantar nu am avut "timp" sa ma urc.Am fost la dr.,mi-a dat vitamine 2 luni, dar pauza... Incepusem scoala,am primit clasa I si ce sa ma mai ingras.
Eu si cand am fost insarcinata cu Diana am pus 12,5kg,burta ce aveam ca in rest...
Cand pui, dai greu kg in plus,dar si cand slabesti, greu pui - cel putin eu.Asa mi-e felul mai "scleptzi".
Dar in iarna aceasta am reusit sa ma ingras 3kg
uraaaa!
In alta ordine de idei,de cand am inceput scoala ma aranjez mult mai mult,pt ca trebuie.Doar stiti cum sunt copiii,cand merg acasa prima data povestesc parintilor,cum a fost imbracata doamna,ce incaltaminte purtam,daca eram parfumata,...si apoi ce-am invatat nou.
Daca tot am vorbit de scoala mi-am mai amintit o nazbatie de-a Dianei.Luni corectam cateva culegeri si m-am dus pana la baie,iar dragutza a luat stiloul si a corectat si ea.Cand m-am intors,culegera era inchisa,iar ea mi-a zis:"Gata mami,am coiecta!"Am cascat niste ochi si am sarit pe culegere sa vad ce-a facut,dar facuse doar 2 linii cam de 2cm.Bineinteles ca i-am tinut teoria chibritului,iar a doua zi i-am cerut scuze fetitei in numele ei,pt ca nu doream "reclamatii".
Este prima oara cand face asa ceva,pt ca de la inceput i-am explicat ca nu are voie sa ia caietele copiilor,pt ca ne cearta mama lor si bla-bla-bla.
Toate au inceput!Nu?
Va pup si revin mai tarziu!
onitza spune:
MIhaela (Ochi verzi), mi-ai mai trimis un mail in afara de cel in care mi-ai povestit de lectia deschisa la desen??? ca nu am primit alt mail si ti-am raspuns la acela. 
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
FEBRUARIE
onitza spune:
FELICITARI PENTRU MASELUTA DIANEI DE OCHI VERZI!
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
FEBRUARIE
monica-elizabet spune:
buna fetleor,
nu tac...sunt aici![]()
oti, asa este am trompele legate dar chiar ma uitam pe la femina intim si sunt tipe care au ramas gravidutze cu trompele legate...asa ca...de ce nu
si am zis ca daca e sa mai fie inca o sarcina mi-as dori tare mult gemeni![]()
mai dar voia veti copilashi super vorbaretzi...pai ruxi abia leaga 2-3 cuvinte acolo...
va pup
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
try spune:
Dana, pai sa nu te mire exigenta ta fata de Iris cu care te mai surprinzi cateodata. Mama ta la fel s-a comportat cu voi si tu, la randu-ti, faci la fel pt ca asta e ceea ce stii, alta abordare nu ti-e la indemana. Aceeasi exigenta o manifesti si fatza de tine, cu siguranta. Prea multa exigenta duc automat la nemultumire. Cand fixezi stacheta prea sus, riscul e ca de cele mai multe ori sa nu atingi ce ti-ai propus si atunci automat apare nemultumirea. Pe masura ce realizezi ca nici p-asta n-ai facut-o desi in sufletu ltau sperai sa faci chestia respectiva), sporesti si mai mult nemultumirea. Si uite-asa intri intr-un cerc vicios. Propune-ti mai putin, fixeaza stacheta mai jos si-ai sa vezi ca o sa fii mai putin nemultumita. Nu o lua ca pe-o critica, ci ca pe o explicatie.
Intorcandu-ma la Iris, ti-e teama s-o lasi cu cineva strain si pt. ca ti-e teama ca acea persoana nu e suficient de buna, calificata pt. Iris. Asa-i sotul meu, de-asta iti spun. Maica-sa, o persoana f. exigenta si critica i-a transmis si lui acelasi criticism si exigenta. Si asta-i motivul pt. care de multe ori el asteapta de la alex niste lucruri firesti unui copil de 3-4 ani, nu de 2,5 ani. Nu uita ca nu trebuie sa fie perfecta persoana care are grija de Iris (ma refer la altcineva in afara bunicii), copilul sta doar cateva ore ocazional cu personaa respectiva. Plus ca daca iti pare ca Iris e prea dificila pt. o persoana obisnuita, atunci acea persoana iti garantez ca te va refuza data viitoare cu tot onorariul pe care i-l dai. Deci in felul asta vei afla si cum sta treaba in real caci deocamdata tu doar presupui ca persoana n uva face fatza. Si nu uita ca piticutii de multe ori se oocmporta diferit cu strainii in comparatie cu cei ai casei (parinti, bunici). Cand alex mi-a trecut prin perioada aia de crize mari si mergea la gradi, acolo se comporta exemplar, iar acasa il apucau pandaliile. Fa-ti curaj si cauta o bona de ocazie ca sa poti avea timpul necesar si pt. tine. Un compromis undeva trebuie sa existe, nu? Ai experimetnat ce-nseamna sa renunti la tine si sa stai numai cu ea. Rezultatul? Frustrari acumulate, nemultumire fata de propria-ti persoana. Deci, nu e bine. Asa ca incearca si varianta cealalta. Las-o cu o bona (in felul asta scapi si de chestia cu "iar trebuie s-o rog pe mama, iar mustaceste" etc.) si tu du-te 2-3 ore unde ai placerea/nevoia. Ai sa te simti poate un pic vinovata la inceput, dar ai sa vezi ca-n timp ti se va parea o solutie minunata.
Mai tineti minte cand am inceput serviciul si va spuneam c-am plans o saptamana pe drum, la birou, oriunde? Ma simteam vinovata ca am lasat bietu' copil acasa. Ei, sa stii ca trece repede sentimentul
.
Tu incearca si apoi spune daca e bine sau nu, nu refuza din principiu. Dena avea o vorba "curaj, gaina, ca te tai".
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
danette spune:
Dama, asa e, se pare ca sarcinile cam joaca feste unor mamici...
Citeam ce-ai scris si ma gandeam la mine cum asteptam luna de luna vreun simptom, un semn cum ca as fi insarcinata... si ba m-i se parea ca ma dor sanii, ba ca mucusul cervical e schimbat, ba ca starea mea generala e altfel... si defapt nici vorba de bebe... deceptiile a inca unui luni ratate ma innebuneau.
Cand in sfarsit s-a intamplat... nu ma simtem nici cum altfel. si pana pe la vreo 2 luni de sarcina cand am inceput sa am dureri in zona uterului...nu am sesizat nici un simptom de sarcina.![]()
Apoi legat de pilule, nici eu nu iau, si nici nu pot lua fiindca majoriattea contin estrogen iar pentru mine un exces de estrogen ar putea fi periculos (am un fibroadenom mamar). De 'fir' mi-e frica.. si in general am asa o revolta referitor la subiectul asta (contraceptia pt. femei) fiindca nu inteleg de ce in general femeile trebuie sa se protejeze... Asta cand e vorba de un cuplu stabil... fiindca la relatii pasagere sunt si ei de acord daca nu chiar atenti sa foloseasca ceva. Asa ma gandesc...
In afara de protectia pe care are chef sau nu s-o foloseasca, oarecum eu ma bazez pe o metoda din evul mediu... "calendarul", si e clar ca e riscant. De aici si stresul. Si multe alte discutii.
Faza cu trompele legate mi-ar cam conveni daca nu m-as mai gandi ca totusi intr-o buna zi mai vreau un bebe.
Mama-mama cat stres pe o femeie intr-o viazta si iaca tot ei barbatii fac mai repede infarct.
Andra, am intr-adevar anumite idei legat despre cum trebuie sa fie o bona, probabil ca dupa criteriile mele ar corespunde mai degraba termenului de guvernanta... ceea ce nu se pune problema sa gasesti in Romania. Vreau sa spun ca Iris este deja maricica, pricepe multe, invata repede, este curioasa si mi-ar placea o persoana care sa aiba macar in proportie de 80% conceptiile mele despre educatie, civilizatie si cultura. Nu vreau sa insinuez ca nustiu la ce mare nivel as fi eu, dar vreau sa invete sa vorbeasca corect, sa se comporte corect, sa-si imbogateasca cunostintele cu lucruri de calitate.. ideea e ca nu vreau ca dupa-amiaza sa-i sterg din cap ce invata inainte de masa.
Dar in postul meu anterior ma referisem la faptul ca mi-e groaza s-o las la cineva cunoscut (prieteni) pentru deranjul pe care-l face. Insa este posibil sa ai dreptate si sa aiba un cu totul alt comportament cand nu sunt eu de fata. Va trebui sa incerc.
Si ai inteles bine cam cum e situatia cu mama, asa e, ai dreptate, tind sa ma comport precum ea, fara sa vreau neaparat... asta mi-o mai spune si Mircea cate-odata.
Am gasit o doamna din vecini de noi care a mai avut grija de copii mici si am rugat-o sa vina 2-3 ore dimineatza s-o plimbe/ sa se joace pe Iris. Dupa Pasti incep si eu serviciul si chiar ca e nevoie de cineva pentru ea. Sper sa fie in regula.