Fertilitatea dupa 36 de ani ?

Fertilitatea dupa 36 de ani ? | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Am mai postat un subiect asemanator la "Aspirante" dar nu cred ca era locul potrivit, as dori raspunsuri de la mamici care l-au conceput pe al doilea ( sau al 3-lea) copil dupa 35, cum a fost in comparatie cu prima sarcina, cit de usor ( sau mai greu) ati ramas insarcinate?
Cum scade fertilitatea dupa 35 ?

Eu am conceput primul copil la 28 de ani din prima luna, al doilea la 33 destul de usor iar acum ne gindim la al 3-lea....( adica pe la sfirsitul lui 2007, dupa ce face fetita mea 3 ani)

Stiu ca, teoretic, fertilitatea scade dupa 35 si ca riscul de pierdere a sarcinii e mai mare .
Dar, as vrea exemple concrete, din experienta voastra.

multumesc

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Buna Marimar, imi permit sa-ti raspund la intrebarea ta..parerea mea este ca nu prea scade fertilitatea dupa 35 de ani si uite de ce spun asta....eu am exact 36 ani peste cateva zile, e adevarat sunt la prima sarcina obtinuta absolut natural dupa cam 6-7 luni de incercari ca sa spun asa...deci, daca esti sanatoasa , ti-ai tratat eventualele boli genitale din cele care afecteaza fertilitatea la femei, ai mancat sanatos, nu ai consumat alcool tu si sotul in exces,nu fumezi si mai rau nu te droghezi, ai o viata linistita fara prea mult stress destructiv..sa stii ca ai toate sansele sa obtii o sarcina oricand dupa 35...mai ales ca ai deja doi si corpul e deja antrenat....sper ca parerea mea sa te ajute sa-ti formezi si tu o parere daca nu o ai deja..oricum te admir si felicitari pt curajul de a te angaja si a 3 oara in a face un BB.

numai bine si succes iti doresc

carmen 12s si 3z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In cazul unei femei normale fara probleme de sanatate, fertilitatea nu scade dupa 35 ani.
Cat despre Experienta, am vazut multe femei peste 35 ani care au avut BB sanatosi, frumosi dupa sarcini normale, fara nici o problema speciala.

Cand va fi sa fie, va doresc ca ingerasul sa fie sanatos, cuminte si sa va pape urechile. !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

banuiesc ca o data ce ai ciclu, esti fertila, nu?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

[]Originally posted by Ramonika

banuiesc ca o data ce ai ciclu, esti fertila, nu?
...Daca nu se produce ovulatia...nu prea ajunge numai sa ai ciclu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Fetelor iarna nu-i ca vara si nici 26 nu-i ca 35. La 26 de ani am ramas insarcinata din prima luna; la 34 din a doua dar am pierdut sarcina la 7 saptamani iar de 6 luni imi dau silinta si nik! Sunt babaaaaa!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Nu stiu ce spun statisticele, insa ca tot vroiai exemple din viata reala, iti spun ca soacra mea a ramas insarcinala la 47 de ani, credea ca e la menopauza de se simtea rau, ametea, stari de voma...cand colo a descoperit ca era gravida in 3 luni.
Asa ca...se prea poate!
Facem galerie sa vina bebelul mult asteptat

vacanta Filipine
vavanta Brasil
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

stiu ca se poate dar sansele sint mai mici...
Am citi undeva ca, la 35 de ani, sansa e de 15/% in fiecare luna sa ramii gravida, in timp de un an sansa e de 75%

In schimb riscul de a pierde sarcina e tot mai mare si creste cu virsta...

Am o colega care a nascut 3 copii , ultimul la 30 iar de la 39 la 42 s-a tot chinuit sa mai faca un copil ( pentru ca partenerul ei actual nu avea copii si isi dorea mult) dar nu tinea sarcinile iar la 42 a facut IVF . A nascut un baietel la 43.

vreau 3 copii si sper sa-i avem !

-------
Life's a journey, enjoy the trip !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Marimar in cartile finlandeze scrie ca:
daca aveti o alimentatie rationala, un stil de viata sanatos si nu exista nici o problema de sanatate care ar putea afecta fertilitatea, sarcina se poate obtine fara greutate.

In Finlanda exista o secta religioasa numita lestadiolaiset si cuplurile lor nu folosesc metode contraceptive.Sint cunoscuti pentru numarul mare de copii nascuti in familiile lor.Femeile nasc copii pina la menopauza, chiar cele cu cezariene au peste 3.
Doctorita mea mi-a marturisit ca in cariera ei de peste 20 de ani a supravegheat sarcini de lestadiolaiset si cu peste 6 cezariene la virste inaintate, iar moasa la care m-am dus mi-a povestit ca a avut in evidenta si mame de peste 40 de ani cu sarcini fara probleme.

Am vazut la TV reportaje despre cuplurile de lestadiolaiset si de multe ori erau date de exemplu mame de peste 40 de ani care aveau 10-13 copii de diferite virste si sperau sa mai poata concepe inca copii sanatosi.

Dupa ultimele cercetari finlandeze, mamele trecute de 35 de ani care au avut in familie rude de gradul intai cu sarcini reusite la virste "inaintate",au multe sanse sa conceapa fara probleme.

Succes la proiectul bebe 3.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Marimar, si eu am nascut dupa 35 de ani fara probleme. Iti urez succes, nu trebuie sa-ti faci griji.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Eu cit am fost tinara nu am ramas insarcinata desi ne doream mult ,am reusit in schimb la 34 de ani ,am nascut un copil sanatos si nici sarcina nu a fost cu probleme ,m-am dus la servici pina la 38 de sapt .
Bafta !

Mergi la inceput