Inscrierea la gradinita
In aprilie vreau sa-mi dau baietelul la gradinita. Este prima experienta de genul acesta pentru mine (nu mai am alti copii) si nu prea stiu de ce anume am nevoie sau mai bine zis ce trebuie sa fac? In afara de adeverinta emisa de medicul de familie, mai am nevoie de ceva? Exista anumite tipuri de vaccinari care se fac la intrarea in colectivitate? ( pustiul meu sta cam prost cu imunitatea!). Sunt sigura ca multe dintre voi ati trecut prin situatia mea si va sunt recunoscatoare daca-mi dati cateva sfaturi.
Adi
Raspunsuri
elisor spune:
Parintii trebuie sa faca MRF (examen radiologic la plamani), iar pentru copilas examenul coproparazitologic si avizul de intrare in colectivitate de la medicul de familie (cu vaccinurile). Inainte era si IDR-ul, dar noua nu ni l-a mai cerut.
Trebuie sa faci o cerere prin care soliciti inscrierea la gradinita (unele au formular tip), adeverinta de venit de la locul de munca, copie dupa certficitul de nastere al copilului si...cam atat.
Succes!
Eli cu
Andreas (17.08.1998) si Bianca
(13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
anya spune:
Cred ca depinde de gradinita. Eu am avut copilul la o particlara si apoi l-am mutat la stat. La particulara ne- cerut exudat faringian pt copil si copie dupa carnetul de vaccinari + copie dupa buletinul parintilor si certif. lui de nastere. La stat -pt parinti micro (am inteles ca nu s-ar mai cere) + copie bi + adeverinta ca esti salariat. Pt copil -aviz epidemiologic si o fisa completata.
Cat despre vaccinuri, in afara de cele obligatorii, eu l-am vaccinat ROR (de rujeola era obligatoriu dar i-am facut si de oreion/rubeola). Varilix (impotriva varicelei) si Havrix (pt hepatita). La toamna mai poti sa-i faci antigripalul, daca vrei (nu i l-am facut anul acesta).
elisor spune:
Da, si exudatul se cere, mi-a scapat.
Eli cu
Andreas (17.08.1998) si Bianca
(13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
ingridnen spune:
Noua (la stat) ne-au cerut anul trecut:
pentru copil: exudat nazal si faringian, examen coproparazitologic, cerere tip, fisa completata de medicul de familie, aviz epidemiologic
pentru parinti: adeverinta de salariat
Ingrid si Cristi 4 ani
adisiroby spune:
Va multumesc mult pt informatii. Astazi chiar am fost sa vizitez una dintre gradinitele particulare pe care mi le-am notat pe o lista, offf....doamne! este atat de greu de luat o decizie, ma uit prin sali, ma uit la educatoare, nici macar nu stiu exact la ce trebuie sa ma uit ca sa fiu convinsa ca am facut alegerea cea mai buna, dar cred ca toate ati trecut prin experienta asta.
Adi