FIV in Ungaria 11
Raspunsuri - Pagina 6
ioana_p76 spune:
Buna, fetelor! Ce harnicute ati fost week-end-ul asta, deja un nou capitol! Sa fie cu noroc pentru toata lumea si mai ales pentru fetele care fac tratamentul luna asta! Si la urmatoarele capitole sa marim lista reusitelor!
Pussi succes la tratament, sa iasa ovocite bune si de calitate si apoi embrioni frumosi!
Gabitu mai e putin si mergi la prima vizita! Si apoi urmam noi, abia astept!
Am terminat si eu cu toate analizele, am luat rezultatele si gata dosarelul!
Numai ca ma cam ingrijoreaza rez. la FSH este de 8,13 mUI/mL, este in limitele de pe buletinul de analize, dar din cate am citit pe forum mi se pare cam mare.Anul trecut inainte de cele 4 stimulari, am avut FSH 7,25.Oare incepe de pe acum sa mi se termine rezerva ovariana?Am 30 ani, nu e cam devreme? Of, acum am inca un motiv de stress, dar poate ma luminati voi, please!
Va pup cu drag pe toate!
Ioana
Vreau si eu un
andicu spune:
Ioana, stai bine, nu te ingrijora! si apoi, FSH-ul variaza de la o luna la alta, poate fi mai mare sau mai mic; si eu am patit-o, la primul FIV aveam 7, la al2lea am avut 12! peste limita maxima, si tare m-am speriat, si iata ca la primul n-am reusit si la al2lea da, cu rezultat mai prost! iar Zadori a zis ca pt el nu e o problema nici 12 ! eu stiu de fete care au ramas prin FIV cu FSH 20!
Andicu 22+Filip Cristian
Poze cu burtica
sunshine4ever spune:
Fetelor, o intrebare : stie careva estradiolul de ce e responsabil , dace e mare ce se intimpla?
Mersi
DM
cenusareasa spune:
estradiolul este secretat de foliculii in dezvoltare si are rolul in hranirea si cresterea endometrului il pregateste pt nidarea oului.In faza foliculara cind ti se cere si nivelul FSH-ului un estradiol mare arata ca FSH-ul mic este fals bun,el supresind secretia FSH-ului.Deci bine e ca si FSH si E2 sa fie mici.Sper ca m-am facut inteleasa daca nu mai explic diseara.
A feather can mould a stone if moved by the hand of love.
Paula33 spune:
Buna fetele dragutele! Noul capitol sa fie cu noroc pentru toate fetele si in mod special pentru cele care sunt in prima linie luna asta.
Ioana eu zic sa nu te ingrijorezi din moment ce esti in limite ,eu am 34 ani si FSH 8,43 iar medicul mi-a zis ca e o valoare normala pt anii mei.
Multa sanatate si sa citim doar de reusite!
sunshine4ever spune:
Iti multumesc cenusareasa, estradiolul m-i super mare iar Fsh in limite normale. Asta e , cert ii ca dej innebunesc de atitea analize. Sper sa ma rezolve la Szeged sa fiu in limite normale cu toate.
Merci inca o data si pupici
DM
Paula33 spune:
Ovula#355;ia – emiterea ovulului de c#259;tre ovar – este cel mai important eveniment al ciclului fertil; ea are loc doar o singur#259; dat#259; într-un moment din ciclu, chiar dac#259; sunt emise mai multe ovule.
Mecanismul ovulatoriu produce de asemenea doi hormoni ovarieni, estradiol #351;i progesteron.
Estradiolul este produs numai de catre foliculul care se dezvolt#259; înainte de ovula#355;ie; acesta stimuleaz#259; glandere cervixului iar acestea secret#259; un anume tip de mucus („mucus cu caracteristici fertile”) care este esen#355;ial pentru ca spermatozoizii s#259; poat#259; str#259;bate cervixul #351;i s#259; ajung#259; la ovul. Estradiolul stimuleaz#259; de asemenea cre#351;terea endometrului c#259;ptu#351;eala uterului.
Dup#259; ovula#355;ie, corpul luteal care se formeaz#259; în urma ruperii foliculului produce progesteron #351;i estradiol. Progesteronul determin#259; schimbarea brusc#259; a mucusului care apare imediat dup#259; ovula#355;ie #351;i define#351;te sindromul de Vârf.
De asemenea, progesteronul preg#259;te#351;te endometrul preg#259;tit de estrogen pentru implantarea ovulului fertilizat.
În absen#355;a sarcinii, producerea de estradiol #351;i progesteron începe s#259; scad#259; la aproximativ 7 zile dup#259; ovula#355;ie iar aceasta determin#259; desprinderea endometrului sub forma sânger#259;rii menstruale 11-16 zile dup#259; ovula#355;ie.
Paula33 spune:
Dupa ce am trimis am vazut ca e plin de numere mesajul meu.
Magda uite aici linkul: http://www.woomb.org/bom/hormones/index_ro.html
sper sa-ti fie de folos
ioana_p76 spune:
Andicu multumesc, m-am mai linistit! Adevarul e ca mi-e frica de orice detaliu sa nu fie vreo problema si sa ne amane cu FIV-ul.
Cu cat se apropie momentul primei consultatii (de azi in in 2 saptamani), am din ce in ce mai multe emotii!Dar cred ca toate ati trecut prin asa ceva! Parca nu-mi mai sta mintea la nimic, nici macar la servici..In cazul asta sa ma vedeti la ET ce emotii o sa am!!
Pupici!
Ioana
Vreau si eu un
sunshine4ever spune:
Ioana : fruntea sus si trebuie luat taurul de coane si mer sinainte, lasa emotiile ca nu te ajuta la nimic, stiu e usor de spus si mai greu de facut dar incearca. Poate ai sa imi povestesti dinpct tau de vedere cum a fost la prim aintilnire. Eu mai am pina in 24 mai
DM