colesterol340

colesterol340 | Autor: catia

Link direct la acest mesaj

cat poate creste colesterolul in sarcina?
luna trecuta era pana in 300 si sarcina era gemelara.apoi unul din bebei a murit.azi am repetat testele de coagulare care-s k dar colesterolul care credeam ca va scadea a crescut.transaminazele sunt k.
LDL-ul e 243.4
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catia spune:

sarcina e de 26sapt.uitasem sa scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Si eu am probleme cu colesterolul de la sarcina. Am inteles ca nu e o problema daca nu ai si tensiune mare. Inseamna ca a crescut din cauza stresului. Daca mananci sanatos este singurul motiv de crestere a colesterolului. Cum stai cu trigliceridele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Catia, un colesterol de 340 este foarte mare! In sarcina, ca si in afara ei limita superioara a colesterolului este de 190-200!
La acest subiect Ce pericol reprezinta colesterolul?? am scris mai multe lucruri despre hipercolesterolemia de sarcina.
Iar aici este un www.nhlbi.nih.gov/health/public/heart/chol/chol_tlc.pdf" target="_blank">ghid despre masurile igieno-dietetice pe care poti sa le iei pentru a scadea colesterolul. este in limba engleza si intr-un libaj accesibil tuturor.

quote:
Originally posted by dicirstea
.. Inseamna ca a crescut din cauza stresului. ..

Stressul NU determina cresterea colesterolului in sarcina. Nici in afara ei. Unde ai citit tu ca stressul ar creste colesterolul?
Poate ne luminam si noi!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

merci mult
nu-s eu gravidutzafinutza mea este.iara medicul ei i-a zis ca e k.au vb asta seara.
stiu care-i limita superioara in mod normal doar ca in sarcina se accepta ca poate cretse.dar pana la cat n-am gasit.
desi dr a zis ca e k mie tot mi se pare mare.

Mergi la inceput

am citit.sunt lucruri pe care le stiam.n-am reusit sa aflu insa cat e admis ca poate creste.
o sa luam de buna ce a zis dr ei.doar ca sunt tare circumspecta
cd o sa aflu altceva o sa scriu.
noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Unde ai citit tu ca stressul ar creste colesterolul?
Poate ne luminam si noi!

quote:

Exact la subiectul pe care il mentionai! Eu deschisesem acel subiect si acelea au fost raspunsurile, intre timp am mai intrebat si alti doctori care au spus ca in sarcina pana la 300 nu trebuie sa te impacientezi, daca nu ai probleme de tensiune, mananci natural (si asa ai mancat si inainte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ahaa, am inteles acum!
Imi pare rau daca nu am fost prea explicita in raspunsul pe care ti l-am dat la topicul anterior!
Hipercolesterolemia de sarcina are un risc pentru bebe nu pentru tine!
Adica se pare ca ar agrava procesele de aterogeneza (adica formarea de placi de grasime pe artere) la el!
Au fost facute studii care au aratat acest lucru!
De aceea trebuie tu sa incerci sa cobori valoarea colesterolului tau(dieta +exercitii fizice) in timpul sarcinii!
Si te sfatuiesc in continuare sa incerci sa monitorizezi valoarea colesterolului si a trigliceridelor si dupa ce nasti, macar pana se normalizeaza!
Nu de alta dar nu cred ca vrei sa trintesti infarctul la 35 de ani!
Sanatate multa tie si bebelusului!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Eu zic sa nu te panichezi.

La sarcina cu baiatul cel mare medicul de familie m-a pus intr-o doara sa fac si aceasta analiza si mi-a iesit 304. Stresata m-am dus peste medicul ginecolog cu analiza. Acesta a pufnit si s-a minunat ca ce-a apucat-o pe doctorita de familie sa-mi recomande aceasta analiza.
A zis ca este normal sa fie crescut colesterolul in sarcina (eram cam luna a 7 a) si nici nu a bagat in seama analiza.

Ah, si mentionez ca medicul meu ginecolog este profesor universitar.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput