Cum obtin crem sau bej din galben?
tocmai ce am terminat de zugravit dormitorul cu galben si mi-a mai ramas cam un sfert de galeata de 15 kg de lavabila galbena. in bucatarie as vrea sa fac un crem sau un bej si, ca sa nu mai cumpar alta lavabila, ma-ntreb ce pigment amestecat cu galbenu meu imi da una din nuantele de mai sus?
io n-am fost prea buna la desen...
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">21+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
Raspunsuri
Anuska spune:
Nu-s chiar sigura, dar cred ca cu maron.......
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
Victoria_mami spune:
Da, Maro, dar fff putin.
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!
florentza spune:
Dupa mine ,cred ca amestecand GALBEN + OCRU (ca sa-o aduci spre crem-bej inchis)si apoi diluezi cu ALB pana la nuanta dorita = cat de deschis vrei sa fie crem-ul...bej-ul...Incearca cu tempera(pt copii) ca sa vezi daca iese...eu tind sa cred ca DA.
Florentza
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by florentza
Dupa mine ,cred ca amestecand GALBEN + OCRU (ca sa-o aduci spre crem-bej inchis)si apoi diluezi cu ALB pana la nuanta dorita = cat de deschis vrei sa fie crem-ul...bej-ul...Incearca cu tempera(pt copii) ca sa vezi daca iese...eu tind sa cred ca DA.
Florentza
Asa este. Tempera se comporta putin altfel, pigmentii pentru var sint diferiti dar principiul este absolut corect.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
florentza spune:
....cu tempera...pe hartie...sa vezi ce rezulta daca amesteci X cu Y ...intelegi tu...ca sa nu strici vopseaua...galb.+ maro = cred ca iese si asa ,dar nu va fi o nuanta mai pala (acum depinde de tine ..cum o doresti...).
Florentza
florentza spune:
Olguttza - ce-ai facut pana la urma cu vopseaua galbena ? Cu ce-ai amestecat-o...ce a iesit...esti multumita ?
Sunt curioasa ...
Florentza
olguttza spune:
Florenta, ai avut dreptate (si nici nu apucasem sa mai citesc pe aici): am facut amestecul cu ocru si a iesit ceva apropiat cu ce voiam io! in galeata si pe peretii proaspat vopsiti era super ok; acu, cand s-a uscat, parca tot spre galben bate. da mai inchis ca ala din dormitor.
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">22+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
florentza spune:
Ok - candva ...am avut ca pasiune pictura...(insa asa cum mi-a zis cineva mai sus pigmentii difera ...).
Florentza