Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Pai incerc sa nu imi fac griji, insa una peste alta, nu inteleg de ce e BHcg ala asa de mare, adica chiar nu ar trebui sa fie. Chiar daca nu sunt probleme din perspectiva riscurilor de sindroame diverse, totusi o fi normal sa fie asa mare? Ca de la 12 sapt ar trebui sa fie in scadere.

Cat despre mancare, mi-a pierit orice chef acum.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Am si eu o intrebare, cand ati simtit ca misca, cum este exact senzatia si daca puteti descrie cam in ce zona. Eu ieri si astazi am simtit la un moment dat in partea stanga un pic in dreptul buricului ca o furnicatura. Oare sa fie bb? Daca puteti descrie el acum la varsta asta cam pe unde este exact in burtica,,....

14+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Cat despre mancare, mi-a pierit orice chef acum.

Mai bine! Ca azi m-am descurcat quiche-ul lorraine (acusica il scot din cuptor)... da' cine stie ce mai mancai azi si pofteam eu maine

10+
Vestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

Roxana,din cate stiu eu acest test nu este intru totul concludent si nu poate fi un test dupa care sa se dea un verdict,urmeaza echografii.Si din cate am inteles,mai tot timpul acest test are nenumarate erori.Eu zic sa nu te stresezi prea tare,gandeste pozitiv si totul va fi bine,sunt sigura altfel nu are cum.Te pup.

Mergi la inceput

Acum sunt in mari emotii, astept rezultatul direct de la laborator. Am sunat direct acolo si am dat de cineva tare dragut care mi-a zis ca rezultatele sunt gata la ambele teste, deci si la calculul de risc, si ca le-au trimis deja la CMU. Si mi le trimit ei acum pe fax.

Sper sa fie ok sa ma linistesc. Daca nu, oricum eu repet testul fara discutie, cu tot cu eco.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Mda, am primit rezultatul final si bineinteles ca a iesit prost, riscul de Trisomie 21 adica de SD este mare, adica de 1:132 fata de 1:576 media varstei si fata de cut off de 1:250. Uite asa se intampla cand te cauti cand nu trebuie si cand gandesti negativ. O sa ma programez la eco cat de curand posibil si o sa refac testul, eu amnio nu fac si oricum nici nu discut sa renunt la bb pentru un test de rahat.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Roxana stai linistita, nu te mai stresa, refa-ti testul. Oricum asat este o "idiotenie" de test.

14+
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Roxana este foarte buna atitudinea ta. eu zic sa stai linistita. Cunosc o persoana care a facut al doilea copil la 37 de ani, sarcina tinuta cu gravibinon pana prin ultimele saptamani si copilul nu are nici un fel de sindrom. O alta persoana pe care o stiu a facut un copil pe la 38 de ani si nu mi-a spus sa aiba probleme copilu (are acum cred vreo 2 ani). Nu sunt prietenele mele si nici foarte apropiate dar sunt persoane cu caream lucrat si deci iti spun din susrsa sigura. Eu zic sa astepti sa faci eco morfofetala( sper sa nu spu nvreo prostie) si cred ca atunci o sa stii mai bine ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Roxana, ma superi! Vrei bataita? Pentru asta te stresezi si plangi tu? Triplul test este un test pur statistic, fara absolut nici o valoare de diagnostic, sau mai bine cum ai spus tu, un test de rahat. Mie nici prin cap nu-mi trece sa-l fac, tocmai de-aia. El arata o probabilitate, calculeaza un risc, nicidecum nu spune ca bebelusul tau are sau n-are ceva. Triplul test in cazul tau, cu rezultatul respectiv spune de fapt ca din 132 de femei cu aceleasi valori la acest test ca si tine, una va naste un copil cu SD. Si? Asta ce inseamna? Ca este copilul tau ala? Nicidecum!!!
Vrei sa-ti spun cate dintre prietenele mele au avut triplul test prost? Adica prost...un fel de a spune, cu risc mai mare decat media aia a lor. Muuulte, mai mult de jumatate. Si vrei sa stii ce copii frumosi si sanatosi au? Si nu una dintre ele...toate. Cat au plans si s-au stresat fiecare nu-ti mai povestesc.
Nici macar rost sa-l refaci nu are, termina cu subiectul asta, te rog eu mult. Eu sigur nu-l fac fiindca in baza lui nu voi lua niciodata decizia de a intrerupe sarcina, asa ca mai degraba ma bate gandul sa fac direct amniocenteza care are valoare de diagnostic. Si nici la prima sacrina nu l-am facut, am facut doar ecografii la cei mai buni imagisti, la Iosup si Pop care mi-au spus ca e totul ok, au examinat copilul, i-au masurat pliul nuchal pana in sapt. 14, etc.
Iar acum poate ca voi face amnio, nu m-am hotarat inca, insa spre asta inclin in acest moment. Poate ca nu o voi face...nu stiu. Cert este insa ca triplul test NU il voi face.
Pup fata si baiatul mic din burtica, pe care te rog sa nu-l mai superi plangand!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

AndreeaManea, eu nu prea inteleg unde ar fi problema ta... drept e ca nici nu sunt o experta in probleme medicale. Dar daca doctorii ti-au zis ca n-ai de ce sa te ingrijorezi, zic ca ar fi mai bine sa-i asculti... si pana la sfarsitul lui martie mai sunt doar 2 saptamani... hai, curaj!

Roxana_G, daca esti decisa sa nu faci amnio, atunci, zic eu, n-are nici cel mai mic sens sa repeti testul. Vorbeste cu doctorul, fa echo... cred ca asta te va linisti.

Alyx, accidente genetice se pot intampla la orice varsta...

10+
Vestea noastra!

Mergi la inceput