Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Roxana, ai grija cu creionul ala pe baza de lavanda. Eu stiu de la mai multi profesionisti ca lavanda e daunatoare in timpul sarcinii, ca, in general, stimuleaza productia de estrogen in organism. De asta e riscanta. Si mie mi s-a spus sa stau departe de cremele care contin lavanda (oricum stau, ca nu suport mirosul, deh, organismul se protejeaza dintotdeauna). In plus, recent am vazut rezultatele unui studiu care indica urmatoarele: copiilor, in principal baietilor care foloseau produse de toaleta pe baza de lavanda (sapun, gel de dus, creme de corp etc) le cresteau sanii, iar analizele indicau un nivel marit de estrogeni in organism. Dupa ce s-a renuntat la folosirea acestor produse, toti si-au revenit si la fizic, si la analize. Acum fiecare decide pt el.

In legatura cu marea, asa cum deja a precizat una dintre voi, e ok sa te plimbi la soare (dar nu neaparat in crucea amiezii), e ok sa faci baie, sa te dai cu barca etc. Dar nu sa zaceti la soare ca sa va bronzati. Oricum, va garantez ca nu veti rezista, organismul stie sa traga sistemul de alarma (daca voi stiti sa il identificati ca atare). Daca nu ar fi voie la soare, inseamna ca eu nu as avea voie sa ies din casa, mai ales ca la noi tocmai a fost o serie de temperaturi de 37* si soarele dogorea puternic. Am fost si la ocean la baie acum 2 weekenduri, a fost dupa ora 4, apa era calda, valurile super, mi-au facut masaj la "deriere" si cam asa . SI o sa mai merg, ca la noi vine toamna de-acuma si se va raci.

Eu cred ca daca va ghidati dupa bunul simt si fara exagerari, nu aveti cum gresi...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Sabina, subscriu si eu la alimentatia postata deja. Sa stii ca sarcina nu e momentul potrivit sa te mentii. Adica pana prin luna a 5-a e ok sa nu pui pe tine imens, dar din luna a 5-a, media e de 0.5kg/saptamana, cu un total, la sf sarcinii de 11-15kg. Acum, depinde de conformatie, unele pun mai mult, insa mai putin indica posibile opriri de crestere la fat, in conditiile in care 12 kg sunt formate din bebe, lichidul amniotic, placenta, cresterea uterina, tesutul mamar, volumul sangvin maternal, fluide in tesutul maternal, si grasimea maternala. Adica, la sf sarcinii scazi aproximativ 12 kg si vezi diferenta de la cate ai plecat si cu cate ai ramas in plus si asta indica cat va trebui sa dai jos.

Dar un iaurt seara si eu cred ca e mult prea putin. Eu care mancam cu grija si foarte atent, acum daca nu mananc la timp si consistent (nu exagerat, bineinteles), ma apuca o stare de greata, care trece imediat ce manac. Si nu e nevoie sa ma porcisoresc. Deci, organismul are grija sa ceara de ce are nevoie. Dar asta e cazul meu, ca asa e de mult timp si am grija sa mananc sanatos.

Eu nu cred ca trebuie sa iti faci prea mari griji de kg, sa te tii sub observatie si sa renunti la ciocolata si alte tampenii inutile, care iti fac rau si tie, si la bebe.

Sa stii ca tot ce pui in gura ajunge si la bebe. Gandeste-te daca chiar iti doresti asta.

Aaaa, si mult blamata inghetata. E ok, atata timp cat e facuta cu lapte pasteurizat (uneori nici nu se mai foloseste ou, ca multi sunt alergici). Dar daca vreti sa fiti voi sigure ca e ok si nu consumati prea multe zaharuri, bagati un bat de inghetata intr-un iaurt Danone sau altul, care e favoritul vostru, si puneti-l in congelator. In cateva ore veti avea o inghetata pe cinste . La fel, puteti felia o banana, o lasati in congelator sa inghete bine, apoi o puneti intr-un blender impreuna cu putin lapte si eventual iaurt (daca vreti sa nu fie prea dulce) si va faceti un smoothie de va lingeti pe botic...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Terrapin spune:

IrinaBobe preturile la hainutele de care vi-am povestit sunt de 120 si 150 Ron.
Ana mie una mi-ai dat o veste ft buna in legatura cu Targul Baby Expo, pentru ca ma intrebam zilele acestea daca nu cumva a avut loc...Pe mine ma intereseaza mai mult lucrusoarele pentru bebici: patuturi, carucioare si alte accesorii.
In ciuda faptului ca am inceput serviciul, se pare ca ma simt un picut mai bine. Greturi tot mai am dar sper sa scap azi de starile de voma.
la si o zi plina de soare!

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Liana, incearca niste ceai de musetel - calmant digestiv si ceai de menta .

fetelor, sut fericita, aseara am fost la control la dr ginecolog si la eco. Suntem bine, bebe e mai marisor arata de 15,1 saptamani desi calendaristic avea 14,4 saptamani. A fost foarte scumpic, isi ducea manuta la cap si se mangaia probabil. Se pare ca e fetita, dar isi tinea picioarele incrucisate asa ca nu e sigura dna doctor. In rest era destul de activ, am lichid amniotic ok si placenta in regula.. tati e in continuare sigur ca o sa avem o fetita, sa vedem la urmatoarea eco.

Si mie mi-a dat sa fac triplu test, am inteles ca se da la toate gravidele indiferent de varsta, eu am 25. Cred ca o sa ma duc vineri daca apuc sa lipsesc putin de la servici.

14+ Mandarinutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Crishtinasi eu fost la eco ieri si bb are 68 g, 13 saptamani, translucenta nucala 1,5, si restul toate la locul lor.
Din pacate nu s-a vazut ce este , a zis ca e prea devreme....
cu toata ca la prima sarcina la 3 luni mi-a zis ca e baiat si baietel a fost. Deci, suntem in aceesi dilema! Solutia-ne mai ducem la o eco la 4 luni si aflam!!!!
pupici

+13

Pinacolada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

As vrea sa va povestesc ceva,in legatura cu visele,in mai anul trecut am ramas insarcinata,dar inainte de sata am avut un vis ciudat,se facea ca aveam,doi soricei,hamsteri,intr-un acvariu,la un moment dat,unul dintre soricei a murit,iar unul s-a urcat la minne pe umar,nu sti ce a insemnat asta,cert este ca la 3 luni am pierdut sarcina.Acum,inainte de a afla ca sunt gravi,am visat ca eram la soacra mea la tara si stateam in fata unei icoane cu sf GHEORGHE,si ma rugam,la un moment dat o voce din spatele usii,mi-a spus"ESTI INSARCINATA".M-am trezit repede si la cateva zile mi-am facut testul care mi-a iest pozitiv.Sper ca Dumnezeu sa aiba grija de noi,iar Sf Gheorghe sa se roage pt noi.Maine mergem la dr,sper sa fie totul ok,am si eu temeri,dar sper sa se risipeasca maine.Va pup si sarcini usoare.11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Pincolada multumesc de raspuns. la mine bebe are 71 g si TN e 2.20. Credeti ca e prea mult? sau e normal?

Roxana aseara eram ametita. Am mai verificat odata datele alea si exact asa scrie...nu am gresit la tastat. Sper ca la urmatorul eco o sa mi se confirme toate. Si DPN si sexul :)

In rest sunt bine, am simtit ca am trecut de 12 saptamani. Nu mai am greturi urate insa aseara am avut o pofta de prune...si stiam ca imi face rau insa nu m'am putut abtine si am mancat una. ...si bineinteles dupa ceva timp....am dat la rate tot ce am mancat. :) Va pup pe toate.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

pupici si de la mine. sper sa aveti o zi buna
Eu azi ma simt parca un pic mai bine decat ieri cand am crezut ca dau coltul. Sper sa nu se repete prea des acest lucru.
In rest nu am noutati, dar chiar da nu scriu va citesc in fiecare zi ori de cate ori am timp.
Sa aveti o zi usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata. Azi am ajuns azi mult mai devreme la birou insa nu am reusit sa deschid pana acum. Abia astept rezultatul oficial la TT, am eu o mica grija insa nu am vrut sa va mai zis aseara. Ca asistenta a zis ca rezultatele sunt bune insa a facut un mic comentariu bulversant. Dar o sa sun acum din nou si dc nu se duce mama si insista sa i le dea si din calculator.

Felicitari Mandarinutza si Pinacolada pentru vestile bune la eco!

Sabina, si eu am avut voie data trecuta la mare, tot asa sa evit soarele. Cumnata mea a fost chiar in Turcia cu noi, a stat numai la umbra. Insa nu stiu ce sa mai zic de dr Badiu, ca data trecuta a zis ca pot zbura pana la 7 luni si acum a zis sa ma abtin. Asa ca...ma astept la orice de el. Imi e si frica sa il mai intreb ce am voie si ce nu.

Adimercedes, multumesc mult de raspuns. Ai dreptate, o sa evit soarele, oricum nu cred ca as rezista la orele acelea de caldura maxima. Norocul meu insa ca am o gradina mare la vila, cu copaci mari si umbrosi, si e numai bine sa stau acolo chiar si la pranz, ca bate briza.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Alina, sa iti fie bine acum, da?

Mami25, uneori visele spun multe, alteori sunt doar vise. Ia-le si tu dupa cum vrei.

Christina, nu ma refeream la tine ca ai gresit, poate ai tastat ei gresit. La mine pusesera DPN invers fata de varste. Adica la varsta de la eco au scris DPN dupa UM si invers.

Rox 15+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput