Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Roxana n-avem cum sa facem schimb, ca eu am pe 2 aprilie, si-mi convine cat mai tarziu, ca sa iasa rezultatul
doar daca nu mai ai tu o programare de rezerva mai tarziu;)
Eu ma duc la alba iulia, ca e aproape de casa.
Ce bine ca ai rezultate bune! Nici nu avea cum sa iasa altfel!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Printze, imi pare nespus de rau!!
Toate tremuram cu asemenea spaime, si cand se intampla... Sunt alaturi de tine.

quote:
Originally posted by Roxana_G
Ma doare nasul cu frunte si cu ochi predominant, insa ciudat este ca reflecta si in crestetul capului si cand calc parca am cioburi acolo. Poate nu e doar sinuzita. Ma gandeam la lipsa aia de calciu, imi amintesc ca data trecuta amorteam mai rau de la calciul ala efervescent.

Draga Roxana, sper ca iti merge mai bine. Durerea ta suna foarte a sinuzita - sinusul sfenoid, situat adinc, in mijlocul capului. Probabil e si el inflamat... stiu cum e cu durerea in crestet, in ochi...

Multa sanatate si... OPTIMISM! Tu ne dai la toate, si acum tu esti in groapa de potential?!
O sa fie bine.

Piciulika 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonarosca spune:

Ce fac gravidutele?
Cu greu mai reusesc si eu sa intru.
Vreau sa va salut si sper sa avem toate o sarcina usoara!!!
Imi poate spune si mie cineva ce analize medicale treuie facute pana acum (adica sapt 12), pt ca eu am facut doar cele normale de sange, urina si RH-ul ca nu eram sigura. Apoi am fost la dr. cu lista de analize pe care am facut-o aici cu voi, iar ea mi-a zis ca sunt inutile (cum ar fi: listeria, rubeola, citomegalovirus), pt ca acestea chiar si detectate pozitive, in timpul sarcinii nu poti face nimic, nu pot fi tratate. Mi-a zis ca o sa facem toxoplasmoza, dar nu stiu cand. Am mai intrebat despre chlamidya, ureoplasma, mycoplasma, brucella, Ebstein Barr, si a zis ca sunt inutile, doar daca o sa vreau sa fac triplu test, dar am zis ca nu vreau.
As vrea si eu un sfat de la voi, si despre ce zic doctorii nostri de acasa, ca aici nu prea stii in cine sa ai incredere.
Va multumesc din suflet.
Pupici!
Ramona 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Hai ca ma postez repede un roman inainte sa plec acasa. Azi am mancat cam mult si ma cam doare burta, asa ca sfaturile de mancare sanatoasa s-au cam dus pe apa sambetei.

Carpatina, ma simt mult mai relaxata, mai usoara parca. Dar ma voi simti si mai bine dupa ce ii citesc rezultatul medicului la telefon.

Sabina, aiurita mai sunt, intelesesem ca ai pe 26 martie programare, incurcasem datele. Eu zic ca va fi gata, uite al meu era gata insa nu avea stampila aia de la laborator. Dar Badiu se uita pe calculator. Nu mai am programare de rezerva de data asta, am una pe 17 aprilie dupa eco si ma gandeam sa imi mai fac una de rezerva tot atunci ca vreau sa vada medicul eco de 20 de sapt.

Piciulika, pai si ce ma fac cu sinusurile mele? Probabil am nevoie de antiiflamator fie si local sau de antibiotic. Las ca imi revin eu cu optimismul, desi cu durerea asta de cap e cam greu.

Ramona, parerile medicilor sunt diferite legate de analize. Eu stiam ca listeria se trateaza si pe sarcina, am o prietena care s-a tratat. Rubeola si Citomegalovirus nu, insa poate e decizie de intrerupere de sarcina sau de urmarit BB dupa nastere. Eu am avut ureaplasma la sarcina precedenta, cu risc mare de avort, si am tratat-o si pe aceea. Pana sa o pot trata a fost o perioada de precautie. Asa ca eu zic ca ar fi utile si medicul meu asa le considera, ramane sa vezi si tu cum decizi ca e mai bine.

Pupici, mai citesc de acasa. Oricum mi-am propus sa o las mai usor cu grijile si sa imi mai revin, ca azi mi s-a atras atentia de prietena mea buna ca incarc si pe ceilalti negativ cu ele si nu ma poate ajuta nimeni, si in plus ca are impresia ca imi alimentez singura gandurile negre. Asa ca, exceptand durerea asta crunta de capatana, incerc sa sterg gandurile negre. Oricum legat de BB sunt mai linistita, mai putin intrebarea de ce nu mai simt ca misca. Poate mi s-a parut mie sapt trecuta.

Rox 15+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

printze imi pare sincer rau..capuu sus si mergi inainte ca vei reusii..
alehiam

noi suntem mai bine..ne'au mai slabit greturile..dar azi o comisaram ,,ma stricai la stomac..nu mai stiu ce sa fac ca mai am si dureri..voi ati patit asa ceva?cu ce v'ati facut bine..ca io numai pot toata ziua numai la statui..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"10

Nasica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Liana30
ma stricai la stomac..nu mai stiu ce sa fac ca mai am si dureri..voi ati patit asa ceva?cu ce v'ati facut bine..

Mai bine zi tu cu ce te-ai stricat... ca eu asa constipatie ca in sarcina n-am mai intlanit.... si doar am ceva "experienta"

9+

Vestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Roxana, din pacate nu prea am ce solutie sa-ti dau cu sinuzita/pansinuzita (inflamarea mai multor sinusuri).
Eu nu eram insarcinata si am incercat de toate si... parca nu trecea nicicum!
La MRI mi-au vazut care sinusuri erau inflamate, mi-au spus ca sfenoidul e dificil de tratat, si a inceput atacul: cu antibiotic (nu mai stiu care exact), cu spray nazal/decongestiv, spray cu solutie salina, tablete 'Sinupret' de la Bionorica - total pe baza de plante (gentiana +++), cu inhalatii cu sare marina, cu ceva tablete cu menthol, eucalipt etc., am luat antiinfalamtor Ibuprofen...
Nu toate de-o-data dar am tras multa vreme si intr-un final a trecut.
(Nu stiu nici azi daca de la medicatie sau doar asa.)

Eu as cauta un ORList bun si as vedea ce se poate lua in sarcina.
Important e sa nu ajungi sa faci febra - e f periculoasa pentru sarcina.

Pana atunci bea multe lichide, sa ajuti sinusurile sa se dreneze, pune comprese calde sau reci pe frunte, uscate (care observi ca iti fac bine, nu e o regula - mie la cald imi trecea), sa nu-ti fie frig la cap (atentie dupa dush/parul ud) si vezi cum evolueaza/vezi un doctor.

Ceva info:
http://www.emedicine.com/ent/byname/sinusitis-sphenoid-acute-surgical-treatment.htm
http://www.niaid.nih.gov/factsheets/sinusitis.htm

Piciulika 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Am fost si eu la eco :) Sunt fericta ca totul e bine. Bebe are 71g si e mai mare cu 3 zile. Deci dupa UM vineri aveam 13+0 si dupa eco 13+3. Insa sunt tare confuza....stiu ca fetelor din Romania le spune doctorul la varsta asta ce au, insa aici stiam ca nu se pronunta pana la eco morfologica de 20-22 sapt despre asta. Si mie mi'a spus ca pare a fi baiat. Eu nu cred. Am mai vazut si video ala de la discovery cum au toti organele genitale la fel adica si fetele si baietii si abia dupa a 4 luna se formeaza sigur si se poate deosebi. Poate credeti ca e un moft insa nu ma asteptam sa imi zica daca e baiat sau fata...voiam sa stiu ceva sigur atunci la 20-22 sapatamani. Daca stie cineva vreo explicatie mai concreta despre asta tare m'as bucura sa ma ajutati.

Roxana multumesc mult de raspuns.
Daca mai are cineva vreo parere sunt nerabdatoare sa va citesc. multumesc din suflet.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

carpatinaio ti'as spune daca as stii..da chiar nu stiu..ca am mancat acelasi lucru ce manac io normal,,adica ce imi place orez cu carne fiarta de pui si mere..atat am mancat ieri..oare de la ce:?nici eu nu stiu ..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"10

Nasica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Multumesc fetelor de urari! sunteti superdragutze! sa dea DD sa fie totul bine si de acum inainte...
Am intrat un pic inainte sa-mi vina musafirii... asa ca inca o data va multumesc

Mad, 14 +

Mergi la inceput