8 Martie, ne-ziua barbatilor
de Mirel Curea
Mai întâi ne sunt mame. Se chinuiesc sa ne poarte în pântece si sa ne dea viata. Nu de putine ori, pretul platit este propria lor viata. Alt chin, sa ne creasca; si sa ne învete cum sa ne purtam prin lume. Drumul le este presarat cu suferinta, lacrimi si renuntari. Noptile de veghe le sapa primele riduri. O zecime de Celsius peste "treizeci si sapte" le arunca în spaima si le macina linistea. Primul zâmbet, primul pas sau primul cuvânt pe care îl rostim este rasplata tineretii ofilite. Alta rasplata, o litera bine caligrafiata sau poate vreun premiu la scoala. Apoi, încep de-a dreptul sa ne agaseze cu grjile si cu sfaturile si le repezim atotstiutori. Când parasim casa parinteasca, uitam de ele cu saptamânile, cu lunile sau cu anii. O facem, de regula, atunci când ne legam viata de o alta.
Vine vremea si ne devin iubite... Ce nu le promitem? "Cerul cu stelele", vorba poetului. Aparem eleganti, fermecatori, sensibili si devotati. Personaje fara directa legatura cu adevarata noastra fire, ci doar creatii ale tornadelor hormonale. Unele dintre ele au noroc sau ghinion si ne cred.
Acestea ne devin sotii. Zicem ca le iubim. Ne fac din neispraviti tati, mândri capi de familie. Sforaim linistiti atunci când ele retraiesc calvarul prin care pruncii nostri devin oameni. Altfel, cu noi suntem grijulii. Spaimosi, neîntelesi, ipohondri si gelosi daca trecem în urma copiilor. Cu berea în bot, cu ochii pe meciul de la televizor, nu auzim nimic din zgomotele unei case în care se gateste, se face curat, se cearta copii, se spala rufe si ni se calca pantaloni. Asta daca sunt norocoase. Daca nu, suntem direct pe stadioane, la pescuit, la spritz cu baietii sau chiar la amanta. Amanta, tot femeie si ea, doar ca "alta".
Ne sunt si colege. Corecte, serioase, punctuale, îngrijite si zâmbitoare. Daca uneori sunt necajite si lasa sa se vada, facem bancuri nesarate în spatele lor. În ochii nostri, pantalonul bine mulat le vine mai bine decât orice realizare profesionala. Le este teama sa devina mame. În lipsa, risca sa ramâna fara slujbe. La bancurile noastre cu dublu sens râd fortat. Altfel, sunt tratate drept acrituri. Cu mai-marii... o adevarata echilibristica a mortii. Cum sa faca sa fie doar profesional amabile cu "seful", fara sa para emotionate erotic de o chelie seboreica si de o burta revarsata peste curea, dar si fara riscul de a ramâne pe drumuri? Cum de ne-or suporta? Poate pentru ca n-au încotro!
“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu
Raspunsuri
ralualexandrei spune:
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 38+ Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
mariussimiuc spune:
quote:
Initial creeata de Victoria
Cum de ne-or suporta? Poate pentru ca n-au încotro!
Suntem in top 100, multumim tuturor
tlaura spune:
Frumos...si adevarat!
www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze
myrrha spune:
quote:
Initial creeata de Victoria
de Mirel Curea
Cum de ne-or suporta? Poate pentru ca n-au încotro!
Brrr, m-au trecut fiorii de oripilare.
Pai sa-i esplice cineva domnului ca avem incotro, ca totusi mai sint si barbati care isi cresc odraslele cot la cot cu sotiile, care nu remarca pantalonii mulati ai colegelor si care nu-si iau amante...
Adica 8 martie e ziua scuzelor pentru toate oribilitatile admise strengareste de acest musiu?
mami de Agatha (21.08.06)
antosit spune:
Bine mai zice...in 90% din cazuri se potriveste!
Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"
ardeiash spune:
subiectul asta l-am ratat anul trecut.. dar e actual si anul acesta // eu cred ca a fost scris de o femeie ... totusi... ca prea e bine spus!
edit: ioi cred ca l-am ratat 2 ani la randul.. ha ha
s-auzim numai de bine! si