Paciente optimiste si gravi dr.Tutunaru(27)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

mmc_nd, si eu am tot trei gaurici exact in pozitiile descrise de tine. Ai vazut ca ai scapat! Felicitari pentru diagnostic! Mi-au zis fetele ca ideal ar fi sa merg dupa raportul de garda, pe la 8.30, dar eu vroiam sa stiu daca o mai gasesc pe la 10.00.
Merci de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

mmc_nd, felicitari pentru diagnostic! spermograma cum este? daca e ok, acum aveti verde pentru bebe!

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexela spune:

pt toate Tutunicile!
Iyoana, multumesc pentru raspuns. Acum inteleg exact cum se procedeaza. Imi era frica sa nu dureze ani in sir pana sa se ajunga la concluzia ca trebuie facuta o laparoscopie... Eu am facut deja primul ciclu de monitorizari (fara rezultat )si imediat cum imi va veni CM voi merge la analize, apoi din nou la monitorizare. Si pe urma, cu Dumnezeu inainte!!! Problemele sotului nu sunt atat de grave, astenozoospermie moderata cu mobilitate 10%, cel putin asa erau la spermograma trecuta. Sambata suntem programati la ids, si la spermograma, si la spermocultura, si sper din suflet ca rezultatele sa se fi imbunatatit!!!
Fetelor, mai merge vreuna din voi sambata la IDS?!?!?! Poate o sa ne intalnim pe acolo...
In rest ... sa aveti grija de voi, si pentru , sa aveti grija de si sa va bucurati de fiecare moment al sarcinii!

Alexela

Mergi la inceput

Fetelor, am uitat sa va spun ca spermocultura sotului a iesit bine, negativ pe linie, deci e bine!

Macar atat, saracul, ca daca mai trebuia sa ia si cine stie ce medicamente pentru a combate cine stie ce bacterii...ajungea la nebuni!

Urmatorul pas si cel mai "dureros" este microdeletia cromozomului y. nu prea am mari sperante, dar asteptam sa vedem!

iyoana

Mergi la inceput

Alexela, ma bucur ca iti este mai clar acum.
Sigur s-a mai imbunatatit spermograma. Tinem pumnii sa fie bine si sa nu aveti nevoie nici de FIV nici de GIFT!

Kora, draga, cred ca trebuie sa te apuci de urmatorul capitol, ca acusi trecem la pag 20. Sau poate vrea altcineva sa faca pe maestrul de ceremonii...va las pe voi sa gestionati aceasta problema

iyoana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by merdan
Eu fetelor sunt putin nedumerita :azi z.33 de CM si nici urma de ovulatie, adica graficul meu de temp.e un zig-zag ba 36.4 ba 36.6 si vreo 2 zile 36.8, testele de ovulatie de vreo 4 zile imi arata a doua liniuta mai pala, mucus e din belsug si in z.41 ar fi trebuit sa-mi vina acum daca n-am ovulat cine stie cand voi mai avea CM.
Asta mai imi lipsea prelungirea Cm-ului care si asa la 41-42 zile era saracutul "tare scurt".
A mai patit cineva asa ceva ca dupa Laparo sa-i vina mai tarziu?

merdan

Merdan, eu nu inteleg: tu iti verifici ovulatia in z33? Si esti sigura ca graficul de TB este un mijloc sigur de verificare a ovulatiei? La CM tau de 41 zile ar trebui sa ovulezi pe la jumatate, adica pe la z20 -21. Sau din Z20 tot iti verifici ovulatia si nu "vine"? Dar dupa laparo nu ai reusit sa stai in Bucuresti, cum ziceai, sa faci si monitorizare ca sa vezi daca ovulezi? Scuza-ma ca ma bag si cer atatea detalii, dar mi s-a parut ca erai un pic confuza si am vrut sa te ajut.

Eu nu am facut laparo si nu stiu daca intarzie CM in mod obligatoriu, dar stiu de la fetele de pe forum ca la unele intarzie (Kora, de exemplu) si la aletele vine ceas.

Dar mai asteapta un pic, mai ai inca o sapt si vei vedea daca ti se lungeste dupa laparo. Sanatate multa iti doresc!

iyoana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Iyoana mersi chiar ca sunt confuza; eu inainte de laparo aveam ovulatia undeva prin z25,z26, laparo am facut in z.13 de cm, dupa laparo am mai stat 1 saptamana in Buc.dar am renuntat sa mai cer monitorizare in acea saptamana pt.ca nu prea ma puteam deplasa(ma cam durea burta cand mergeam),in Buc. nu dispunem de masina, asa ca mai mult de amorul artei(sau ca sa constat daca nu ovulez cumva mai repede) am inceput sa-mi iau temp.-si am vazut ca in ziua cand eu de obicei ovulam nu s-a intamplat nimic, apoi am inceput si cu testele de ovulatie si tot nimic si asa am ajuns in z.33 azi.
Daca n-am ovulat nici pana azi nu cred sa-mi mai vina in z.41 si eu care speram sa-mi vina mai devreme dupa laparo.
Intr-un final probabil voi baga niste utrogestan sa-mi vina, dar ma oftic ca sti eu am 3 luni de incercari la dispozitie si in conditiile in care imi vine o data la 2 luni nici de 2 ori nu o sa pot incerca

merdan

Mergi la inceput

Scuze m-a valul si am uitat sa spun ce era mai important:

mmc_nd felicitari, trebuie sa te bucuri tare ca n-ai nimic.
Iyoana bravo pt.spermocultura si bafta la microdeletia cromozomului y(ti se incurca limba in gura nu alta cand pronunti chestia asta).

merdan

Mergi la inceput

Merdan, am pierdut poate sirul explicatiilor tale, scuze...Dar de ce zici tu ca ai doar 3 luni la dispozitie, ca se refac aderentele in 3 luni?
Nu e un pic cam scurt? Asa ti-a zis Tutu?
Si de la Utrogestan iti vine CM-ul?

iyoana

Mergi la inceput

Da si pt. ca se refac aderentele dar si pt. ca asa mi-a zis Tutu ca imi da 3 luni sa incerc natural si apoi GIFT sau FIV, de aceea era bine daca ovulam si eu mai des in perioada asta, aveam si eu mai multe sanse.
Si da, daca se administreaza progesteron in caz ca nu e sarcina vine CM la 2-3 zile de la intreruperea administrarii, in caz de sarcina ajuta la sustinere.

merdan

Mergi la inceput