Paciente optimiste si gravi dr.Tutunaru(27)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

quote:
Originally posted by ana_id

buna fetele,
pentru ca eu consider ca asa este corect am sa va spun la ce concluzie am ajuns......deocamdata o sa o las balta cu bb pentru ca pur si simplu am obosit.va rug sa ma scoateti pentru moment de pe lista si sa ma primiti doar in calitate de invitata pentru ca acum nu mai are nici un rost......pur si simplu nu mai pot, nu mai am puterea sa o iau de la capat.daca DD va considera ca merit, ma gandesc ca imi va da pana la urma si mie un bb , daca nu .....voi adopta.
am luat aceasta decizie dupa multe nopti de plans, dupa mult zbucium, multe pachete de tigari, in fine....
explicatia este destul de simpla: nu sunt, asa cum a scris draga de Kora la prima sarcina pierduta ci la a 4-a.
1) ian 2002------bucurie mare, lacrimi, zambete, zbor deasupra norilor
mai- 14.05.2002-ora 16.30- control ginecologic
- ora 23- la baie pt o portie de dat la rate...incepe hemoragia, soc, disperare, fuga la cantacuzino( se afla doar la 3 minute de unde stau eu).concluzia.....aort spontan....copilul era mort de o sapt si eu foarte aproape de septicemie(aproape 40.000 de leucocite in sange la momentul avortului).Pt sa sangeram abundent si am intrerupt-o pe d-na dr. Dumitrescu de la masa , aceasta a hotarat ca nu e nevoie sa -mi faca anestezie si ca atare am suportat totul pe viu, cu admonestari ca....i-am patat ciorapii de 1 mil cand a tasnit sangele .Sotul meu a intrat peste ea si i-a promis ca daca ma mai aude macar o data urland, pentru ca trecusem de stadiul de tipat, o strange de gat.
s-a supartat si m-a lasat asa......i-am cerut sa ma lase acasa pt ca nu imi puteam inchipui ca ma pot lasa pe mana ei pentru ingrijiri....am ajuns acasa...4-5 zile de febra, cheaguri , normal, din nou chiuretaj petru ca " eu nu am fost cuminte si nu am stat potolita si nu a putut sa ma curete cum trebuie.urmarea: amenoree timp de 1 an si jumatate.
2004- feb- sarcina, deja stiam lectia asa ca fug repede la doctor, analize, nebunii..stat la pat, renuntat la tigari, cafea...imi venea sa ma sui pe pereti dar totul pt bb.Ecografii...bb nu e bine, dar mai stam.....sarcima oprita din evolutie...chiuretaj...de data asta curat, fara dureri cu un mare om, dl doctor paru care m-a facut sa trec mi departe prin vorbele bune si modul cum s-a comportat.
2006--- intarziere la CM-nu-mi fac probleme, cateva zile acolo nu se intampla nimic......incepe ...hemoragie abundenta, eu ma simteam foarte rau..ma duc la dl doctor care nu stia cum sa-mi spuna....avort spontan.m-am blocat.mi-a spus ca totul e ok, sa stau linistita ca trecem noi si peste asta.
martie2007-intarziere 10 zile.....teste-probabil o sa radeti de mine dar cred ca am facut peste 20---unele pozitive de-a dreptul, unele negative, unele abia vizibil pozitiv.....nici macar nu am indraznit sa-i spun sotului, mai ales ca eram toata ziua pe fuga pt ca incepusem lucrarile de amenajare in casa.....si-a dat seama cand stateam seara , vorbeam si eu stateam cu mana pe burtica. a marit ochii si a intrebat: ce ascunzi acolo?n-am sa-i uit niciodata privirea, ochii plini de lacrimi si neincrederea.....e bb?
cateva zile mai tarziu.....oboseala si un sentiment ciudat....ma miscam mai usor, sanii s-au desumflat....eu plangeam tot timpul si pt ca supa era nesarata.
control.....sarcina oprita din evolutie.
va rog sa ma credeti, nu mai pot.
voua va tin pumnii si va doresc sa aveti puterea sa mergeti mai departe, sa tineti in brate bb atat de mult dorit.
aveti toata admiratia mea pentru forta cu care treceti peste toate obstacolele, greutatile.....
eu m-am saturat pentru moment de analize, teste, griji.
va pup.
diana

Imi pare rau foarte rau pentru tot ceea ce patimesti, dar speranta ta se poate lega de faptul ca poti ramane gravi! La atatea sarcini pierdute este deja o probl imunologica: org tau percepe embrionul ca pe un corp strain si-l elimina. Pe site dr.Tutu am citit mesajul unei asistente medicale din Cta care, tot ca tine a avut 4sarcini pierdute (avort spontan, oprite in evolutie etc) si care s-a "tratat" la dr.Tutu si acum are gemene! Nu mai pot accesa site dr.Tutu si am inteles ca nici alte fete, dar pot sa-ti spun "tratamentul":
monitorizezi ecografic evolutia foliculilor si la ovulatie prestezi corespunzator. Mergi si vezi ecografic daca foliculii resp s-au spart, notezi data ovulatiei. Imediat incepi tratamentul de sustinere a sarcinii:
utrogestant(adica progesteron natural) intravaginal 2dim si 2seara
MagneB6 2dim si 2seara
1 acid folic
1 aspenter
2 fiole Gravibion la distanta de 3 zile intre ele
La 10zile DPO mergi la un lab si recoltezi sange pentru analiza BetaHCg sau faci testul da sarcina. Daca este pozitiv incepi si faci Pregnyl injectabil de 5000UI 1fiola la 4zile. Citez din mesajul ei: "Pregnyl=papa cel mai bun ptr BB in primul trim, ptr ca acesta sa traiasca si mami sa nu-l mai elimine involuntar."
Ea a experimentat cu aceasta sarcina si o hemoragie in perioada de ciclu: s-a tratat cu no-spa, repaos la pat si apis mellifica- niste pastile momeopate foarte bune in prevenirea avortului spontan.
Ai grija, tratamentul cu progesteron trebuie inceput numai dupa ovulatie!
Pregnyl-ul nu se face in afara sarcinii cu exceptia cazurilor cand foliculul nu se sparge singur, dar asta vezi la ecograf.
Fata se numeste Culea Raluca, eu am listat atunci mesajul ei, m-am gandit ca poate-mi va fi de folos vreodata, desi eu n-am ramas gravi niciodata!
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

dana vio, asa e. asta e tratamentul de sustinere al sarcinii. eu ma mai gandeam si la un sindrom antifosfolipidic, sau un factorul V Leiden, sau deficit de proteina C sau S (oricum ceva de coagulare care dau avorturi spontane in primul trimestru)

Aylin, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bonitta spune:

Buna dimineata, dragele mele,

Diana- m-a impresionat tare mult povestea ta.. Poate ca e mai bine sa iei o pauza (dar nu foarte lunga). Chiar Tutu mi-a spus ca, citez: atunci cand iti bagi picioarele, vine copilul. Eu iti doresc multa sanatate si Dzeu sa te ajute!
Iyoana- asa te vreau, optimista si puternica! Bafta multa! Te pup!
Alexela- ma bucur ca ne-ai impartasit povestea ta. O sa vezi ca va fi bine, cu doctorasul noastru in frunte ne vom realiza pana la urma visul! Te pup!
ralu - Bine ai venit! Vad ca deja ai primit raspuns. Daca te intereseaza preturile la laparo sau orice alte amanunte, trimite-mi un PM.
veret- deci sa inteleg ca T. nu ti-a spus ce ti-a gasit? Eu cand am fost sa-mi scoata firele nu si-a mai adus nici T. nici Bogdan aminte de ce mi-au gasit. A trebuit sa urc la 2 sa ia caietul cu fisa de observatii sa se uite in el. Te pup si iti tin pumnii pt. un rezultat bun.
merdan- bafta in continuare! ma bucur ca nu a fost endometrioza.
Nicole- sunt alaturi de tine. Probabil ca la ora asta esti deja laparoscopiata. Refacere rapida si diagnostic beton. Te astept cu vesti dupa. Te pup! La fel si lui mmc-nd, bafta la laparo, iti tin pumnii sa fie bine!
Teonikol- iti multumesc pt. detalii. Imi pare rau ca la tine tratamentul nu a avut efectul scontat. Din pacate, nu stiu ce sa/ti spun despre histero. Da, si mie mi-a gasit Tutu un fibrom, numai ca mi-a spus ca e prea mic ca sa il scoata la laparo, avea 1 cm. Te pup!
Kora- m-ai intrebat de tratament. Deocamdata, astept sa/mi vina uratii, si apoi intru in actiune cu Diphereline.pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Iyoana gata am citit cate ceva din urma si am vazut ca esti necajita din cauza de "azoo" cred; vreau sa-ti spun ca am citit pe la naturiste si am vazut multe cazuri ameliorate cu naturiste, n-ar fi rau sa incercati nu aveti ce pierde zic eu.Iar ca atitudine Bravo asa trebuie abordata situatia cu mult curaj si optimism.

KoraPop sotul are spermograma buna, slava domnului, ca am eu destule.totusi dr.nu mi-a dat multe sanse natural, mi-a dat insa sperante cu GIFT-ul si sper sa-l pot face.

Bonnita si tie la fel!

Ce vreau eu sa spun acum este ca Laparo este un pas important in lupta cu infertilitatea, eu daca nu faceam nu stiam ca de fapt aderentele sunt principala cauza pt.care nu reusim, si am pierdut asa vreo 2,5 ani cu tot felul de tratamente si stimulari unele chiar f. puternice.Fetelor nici aderentele si nici endometrioza(si probabil si alte probleme)nu prea se vad la echo sau HSG asa ca daca nu aveti o cauza clara nu ezitati si faceti laparo este singura metoda de afla cu certidudine daca aveti ceva fizic sau nu, si in felul asta nu pierdeti ani pretiosi ca mine de exemplu.

Pup toate fetele si multumesc tuturor celor care s-au gandit la mine.

merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Merdan inca un sfat: ti-a spus sa incerci 3 luni si apoi sa nu pierzi timpul si sa treci la GIFT/FIV pt ca din pacate aderentele se refac destul de repede in aprox. 3-6 luni....La mine aderentele au fost cauza deteriorarii trompelor si astfel am ajuns ca singura solutie sa fie FIV.Mult succes!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

fetele, ce sunt alea aderente? ca endometrioza am inteles ce e.

Aylin, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

aylin tu de ce iti faci atatea griji in loc sa mangai burtica,sa asculti o muzica placuta si sa spui povesti frumoase printesei tale?Da un search pe google si ai sa gasesti multe explicatii despre aderente chiar de la dr. nostru!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

aylin tarcan sincer nu m-am lamurit nici eu complet in privinta aderentelor, iti pot spune ce mi-a zis Bogdan(printre dinti) ca ar fi ca niste foite care iti astupa trompele sau iti inconjoara ovarele.La mine cauza a fost o peritonita urata din copilarie, se pare ca in general infectiile puternice in abdomen pot provoca formarea acestor aderente.Tot datorita acestor aderente uterul era lipit de intestine pe peretele anterior si cica si ovarele aderasera la intestine si daca vroiam sa fac FIV de ex nu puteau face punctia(asta mi-a zis-o T).

merdan

Mergi la inceput

merdan, am inteles. merci.

kora, pai nu imi fac griji, dar e in sange. ar fi trebuit sa ma fac medic si nu m-am facut. si nu pot trai fara sa aflu eu cat mai multe din domeniul asta.

Aylin, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

Buna, fetelor!
Intru si eu sa va spun ca eu am fost cea de-a 7 laparoscopie din garda dr-ului care a inceput sambata si s-a terminat luni dimineata! Eu am ajuns duminica pe la 15.00 in Bucuresti pentru analize si a trebuit sa astept vreo ora si jumatate sa iasa dl. dr. din operatii. M-a vazut, m-a indreptat spre analize si apoi m-a trimis acasa, in prealabil intrebandu-ma daca am unde sa dorm in Buuresti. M-am prezentat a doua zi dimineata la 6.15 pentru laparo, si dr. Bogdan m-a anuntat ca nu a dormit de 36 de ore, au avut 6 laparo, vreo 6 cezariene, o extrauterina si inca vreo 6 nasteri normale, dar mi-a zis sa stau linistita. Si cu toate acestea toti 3 (dr. T, Bogdan si Ioana) erau foarte in forma, au glumit cu mine, pana am adormit. Operatia a fost usoara, si mai ales nu mi-au gasit nimic, sunt sanatoasa tun. Aseara de fapt am venit acasa, in Constanta. Azi am vorbit la tel cu dl. dr. si mi-a zis ca desi nu am nimic eu, nu putem astepta pana la 50 de ani sa raman insarcinata. Asadar cand se intoarce din starianatate, incep pregatirile pentru FIV.
KoraPop, ai avut dreptate, operatia nu este f dificila si recuperarea este usoara. Mult succes astazi cand stabiliti planul de bataie! Te rog sa-mi adaugi si mie noutatile.
Le urez mult succes fetelor care urmeaza sa fie laparoscopiate, si sa stea linistite (nu ca mine care aveam tensiunea 15 cu 9 pe masa de operatie.
Ana_id si Iyoana, multa putere sa treceti mai departe. Sunt convinsa ca bunul DD ne va ajuta si pe noi, odata si-odata.
toate fetele si va urez o zi buna!

Mergi la inceput