Roz, printzese, ponei la 7 ani si ..

Roz, printzese, ponei la 7 ani si .. | Autor: giulia71

Link direct la acest mesaj

cam tot ce sunt jucarii pentru fetite!.
Asta prefera baiatul meu la 7 ani! Suntem disperati si nu stim incotro sa o mai apucam. Saptamana asta ne-am decis sa mergem la un psiholog aici sa vedem care e problema pana la urma.
Totul a pornit cand el avea vreo 3 ani, i-ama dus un avion imens de Craciun pe care l-a zdrobit cu putere de gresie si a devenity nervos ca nu-i place ca face zgomot si e urat.
De atunci preferintele lui au fost catre aceste jucarii (papusi Barbie, caluti roz, castele tot roz, uneori si bijuterii tot pentru fetite) nimic nu-l atrage dintre jucariile de baietei.
Afirma merem ca baietii sunt rai si ca ii place mai mult sa se joace cu fetele ca sunt mai cuminti!
Bineinteles ca am fost la psihologi, psihiatrii in tara ca ne-am spus sa nu ne facem probleme caci cu varsta se va potoli, dar uite ca nu e asa.
O tine pe-a lui in continuare cu jucariile lui roz.
Va intreb ce-ati face in locul meu, ce abordare sa folosesc, ce discutii sa am cu el sa-l fac sa priceapa ca a crescut si ...nu e bine, e rusinos sa vezi un baiat cu fetita Barbie in mana!
A doua chestie, nu vrea sa doarma singur la el in camera. A dormit o o perioada, acum nu mai vrea, zice ca ii e frica!
Tot motiveaza ca ii e frica de monstrii , de fantome si de nu stiu ce alte persoanaje din desene animate!
Orce sfat e mai mult decat bine primit!
Va multumesc!

mami de Calin rasfatzat:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

De ce nu scrii la sectiunea asta:http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=69Poate primesti totusi cateva raspunsuri. Sper sa se rezolve problema, sa gasiti ceva solutii, eu una nu stiu ce as putea spune.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mirela
Subiectul acesta l-am mai postat acolo cu ceva timp in urma.
La-m postat de data asta aici, crezand ca poate mai sunt copii cu astfel de preferinte!
Daca am postat gresit va rog sa ma scuzati!

mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Scuze, nu am stiut ca ai mai postat, voiam doar sa te ajut sa obtii mai multe informatii, vanzand ca aici nu raspunde nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Cred ca pustiul tau e deosebit de sensibil. Foarte posibil sa aiba un simt deosebit al culorilor, sa-i placa de fapt pastelurile, sau culorile calde. Dar mult mai concludent decat preferintele pentru papusi, castele sau ponei ar fi daca ne-ai spune putin cam cum se joaca cu ele. De exemplu vrea o papusa Barbie:
- Cum se joaca cu ea : ce scenarii imagineaza (familia, copilul, domnisoara care pleaca in oras ? De exemplu multe fetite se identifica cu Barbie atunci cand vor creste - vor sa fie ca ea si se joaca in consecinta, adica o duc la bal, la plimbare, se joaca cu alte fetite de-a domnisoarele in vizita, etc.
- sau poate e atras mai degraba de hainele ei, ii place s-o imbrace, s-o pieptene, sa-i faca baie ?
- o trateaza ca pe un copilas ? Este el ca un parinte sau ca un prieten, sau este el insasi Barbie ?
- cand pune papusa in carucior sau in pat, o face intr-un mod duios, ca pe o persoana, asa cum ai facut tu cand era el mic, sau nu da nici un fel de importanta acestui aspect?
- cere sa-i cumperi rochite, dantelute, coronite, pe care vrea sa le poarte ? Sau se multumeste daca-i cumperi haine unisex dar frumos colorate?
Trebuie sa observi foarte mult copilul in timpul jocului. Sa fi atenta in ce maniera interactioneaza cu jucariile astea pe care societatea le califica "de fetite".

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Giulia,

Parerea mea este ca, avind in vedere ca baiatul are deja 7 ani, ar trebuie sa recurgi din nou la serviciile unui profesionist (pshiholog, pshihiatru) care sa-ti faca o re-evaluare a baiatului.
Indiferent care va fii rezultatul analizei, eu cred ca este f.important ca voi, ca parinti, sa intelegeti comportamentul lui si sa adoptati atitudinea corecta pentru a nu-l traumatiza inutil. Si in asta numai un specialist poate sa va ajute, eu nu cred ca doar instinctul nostru de parintii poate folosi in situatii mai complicate.
Din pacate in societate, o fata "baietoasa" nu creaza nici un fel de probleme, chiar daca se joaca doar cu masini si avioane si urca pe toate gardurile. Dar un baiat care prefera jucariile de fetite este privit cu neincredere, si eu cred ca nu este just. Toti sintem diferiti intr-un fel sau altul si stereotipurile nu ar trebuie sa functioneaza.

Va doresc nuami bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cred ca trebuie sa vezi mai intii de ce nu ii plac jucariile de baiat si mai apoi de ce le prefera pe cele de fetite. Ce anume din faptul de a fi baiat il sperie si cum sa treaca peste. Faptul ca nu te imita pe tine cred ca e un semn bun. In general baietii care dezvolta crize de identitate sexuala se asociaza nu cu ponei si jocuri de fetitze ci mai degraba cu femeile adulte, le plac rochiile mamei, vor sa fie ca femeile adulte, le imita gesturile si vorbele...etc.

Eu zic ca de acolo trebuie sa incepi, din momentul in care ii vine greu sa se comporte si sa fie un baietel. Poate n-ar fi rau sa si lamuresti ca sexul, faptul ca e baietel si nu fetitza, e un dat din nastere si nu se poate schimba.
Ca se poate juca cu papushile si poneii dar asta nu il va schimba in fetitza, va ramine tot un baietel.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Din suflet va multumesc pentru raspunsuri!
Simali, asa este, e un copil extrem de sensibil, asa e el de cand l-am nascut!
In primii doi ani de viata oriunde mergeam sau orice faceam statea lipit numai de mine.
Apoi pe la doi ani si jumatate am vazut ca ii place frumosul, fetele frumoase in mod deosebit.
Adica se juca cu fetite dar numai cu cele cu parul lung si foarte dragute, ne amuzam si eram tare incantati la inceput.
Apoi din ce in ce a crescut, la fel prefera compania fetitelor dragute.
Dupa 3 ani cand a inceput sa ceara jucarii, la fel prefera jucariile deschise la culoare (ursuleti de plus, iepurasi).
Chesti cu papusile a venit mai tarziu pe la 4 ani.
Nu, nu se joaca ca si fetitele, nu le imbraca, nu le face un program , doar le admira, le deseneaza, uneori le tunde si le machiaza, doar uneori.
Cred ca mai mult se imagineaza se ca este el Barbie, cred, uite nici nu l-am intrebat!
Dar spune ca lumea lui Barbie e minunata, are culori vesele, e numai bucurie acolo!
Are si multe DVD-uri si probabil de acolo...
Canta cantecele din desenele lui Barbie si e fericit cand se simte in lumea ei.

Mi-a cerut sa se imbrace ca si o fetita cand era mai mic (pe la 5-6 ani) acum nu, dar nu stiu daca nu cumva isi doreste lucrul asta ca la cat l-am batut la cap!
Hainute imi cere sa-i cumpar de baiat dar cu culori deschise, uraste negrul, bleumarin, maro si alb!
Nu-i plac pur si simplu!La fel ii place sa se tunda scurt!

La scoala e un copil ok, e iubit de invatatoare si mi-a spus ca iubeste mult o fetita Cassandra, pe care am vazut-o si e cum va imaginati deosebit de frumoasa!
Socul mare a fost pana in Sarbatori cand mi-a spus ca i-a pus haina lui in cap si a pupat-o?!
Eu ce sa mai cred?
Dupa cum am zis, vom merge la un specialist, macar sa ne orienteze intr-o directie ca acum suntem debusolati!






mami de Calin rasfatzat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Exista multi barbati sensibili, cam asa cum este baiatul tau. Nu- sunt in fiecare zi in jurul nostru daca noi nu avem o meserie artistica. Uite la balerini, designeri vestimentari, coafori, make up artists, fotomodele, cofetari, unii actori, etc.

Eu as incerca sa-i ofer copilului cat mai multe ocazii de a se manifesta artistic. L-as inscrie la balet de pilda (este foarte mare nevoie de baieti la balet si cred ca orice instructor o sa-ti pupe picioarele) sau la pictura sau la arta fotografica.

In lumea lui Barby mai e si Ken. Ce crede despre el ? Ai incercat
sa-l cumperi si pe Ken (dar varianta imbracat in haine deschise la culoare, gen metrosexual)? Eu l-as cumpara si pe Ken si l-as urmari cum reactioneaza.

In orice caz, bine ar fi daca nu ai face prea mare caz de preferintele lui - desi daca ma gandesc mai bine cred ca asta este aproape imposibil, atat timp cat voi sunteti niste parinti normali si brusc v-ati trezit in cuib cu un pui roz bombon...

Chiar si daca-l duci la psiholog, ai grija sa nu interpreteze ca merge acolo pentru ca ESTE CEVA IN NEREGULA CU EL. O sa devina anxios, o sa dezvolte complexe de inferioritate, etc. si nu cred ca vrei asta.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Ziceti-mi cum vreti, dar eu nu vad nimic rau in asta!
De ce ar fi o regula ca fetitele sa se joace doar cu papusele si baieteii doar cu masinute si-alte jucarii "de baieti"?!
Daca ai vrea totusi sa se joace si cu alte jucarii, eu ti-as propune sa intrati in jocul lui, dar voi cu masinute, elicoptere, constructii de case, etc. Cam cu ce ai vrea tu sa-ti vezi baietelul jucandu-se. Daca va vedea ca e fun sa se joace si cu genul asta de jucarii, sigur va intra si el in joc.
Fetitei mele i-a placut o perioada foarte mult, sa se joace cu masinutele. Asta primise cadou si era foarte incantata de ele. Si eu de ea, dealtfel. Se juca foarte frumos. Nici o clipa nu mi-am pus probleme de genul asta.
Parerea mea este ca cel mai bine atunci cand copii nostri fac ceva ce noi credem ca nu este normal, sau pur si simplu nu ne convine, sa le distragem atentia de la ce fac, cu alte lucruri si sa nu-i facem sa se simta vinovati pentru lucrurile facute. Cred ca problema se rezolva mult mai usor asa.
Iar cu dormitul singur in camera lui... Hm, la fel incearca si a mea :) Dar nu i-a mers, am facut-o sa inteleaga ca toate lucrurile astea nu sunt reale si ca ea e fetita isteata ca intelege ca asa stau lucrurile si nu cum isi imagina. Si-i mai spun ca sunt multi copii care cred in baubau si alte lucruri care sunt doar in basme si radem putin de ei. Si o laud. O laud foarte mult ca intelege si-i spun cat sunt de mandra de ea ca e cea mai cuminte si intelegatoare fetita din lume:D!
Sper sa mearga si la tine :)
Va urez numai bine.




www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va Pentru Diana
---------------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Giulia,si eu cred ca baiatul tau este un copil sensibil sufleteste,atras catre lucrurile fine ,catre romantism,liniste si delicatete...
Baiatul meu a infasat papusile pana catre 7 ani...ii placeau cartile,papuselele,prea putin se juca cu masinute,mingi si trenulete...L-am lasat in pace...La gradinita se purta ca orice alt baietel,a avut si el o draguta printre colegutele lui....o data l-am gasit inghesuind fetita in dulapior ca sa o pupe...si,normal,tot ce ii placea Robertei ii placea si lui...
Apoi s-a schimbat,a devenit mai...belicos,mai cum sunt baietii,asa....cum se dau ei mari si sunt laudarosi,insa schimbarea asta s-a produs cand a mers la clasa I si cand a inceput sa iasa prima data singur la joaca,pe strada.A suferit ca ceilalti baieti,mai puternici emotional decat el,isi bateau joc de felul lui sentimental de a fi(ca exemplu:baietii din gashca unde "activa" si el,se intreceau sa omoare cat mai multe furnici si el plangea si se ruga de ei sa le lase in pace si venea in casa plangand sa imi spuna sa merg cu el afara ca sa-i opresc pe baieti sa mai faca asta).Asa ca nevoia l-a invatat si cu timpul s-a adaptat si s-a schimbat...nici nu vreau sa iti povestesc cum e acum ,ca un adevarat baietoi....sef de gashca care omora furnicile pe apucate....
Ai rabdare,timpul le rezolva pe toate.Cred ca e bine sa iei in considerare si un consult de specialitate,un sfat profesional nu strica.
Sa aveti parte numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput