Boiler?
Pentru ca avem probleme cu apa calda(de cate ori vreau sa fac baie este doar calduta)vreau sa-mi montez un boiler la baie.Intrebarea mea este:ce fel de boiler sa-mi iau si cam care ar fi consumul de curent? Aveti asa ceva? Se merita?
Va multumesc
Raspunsuri
mirelaispir spune:
Noi stam la casa si pana acum 3 ani nu am avut gaze naturale, asa ca apa calda ne-o asiguram la baie cu un boiler de 100 litri. consuma foarte mult curent si mai era si pb ca daca a facut cineva baie, urmatorul trebuia sa astepte cam o ora sa se incalzeasca apa. asa ca eu votez NU pt boilerul la curent. (noi acum avem centrala pe gaze si e altceva). daca stai la casa ar fi solutia unui boiler pe lemne, dar se face multa mizerie si dureaza pana se incalzeste apa.
poti incerca un instant, la curent, dar tot mult consuma.
angelapriboi spune:
Si mai e inca un dezavantaj ,daca nu folosesti apa din boiler, dupa o zi o gasesti ruginita.Asta bineinteles nu in primul an de la cumparare.
ymcar spune:
quote:
Originally posted by angelapriboi
Si mai e inca un dezavantaj ,daca nu folosesti apa din boiler, dupa o zi o gasesti ruginita.Asta bineinteles nu in primul an de la cumparare.
ANGELA
Ei, depinde de boiler! Ca exista si din inox.
Insa consumul de curent ESTE ucigator!
Apa are o constanta termica de aprox 4.2kj/kgK. Ca sa incalzesti 100litri de apa de la 10 grade la 60 iti trebuie 4.2*50*100=21000kj, adica 21000/3600= 5.8kWh. Poti sa iti faci socoteala cam cata apa consumi, cati kWh inseamna si cat te va costa.
Pe langa asta mai sunt pierderile de caldura (apa nefolosita din boiler se raceste lent pentru ca izolatia nu este perfecta). La boilerele de calitate buna asta mai inseamna cam 1kWh pe zi, la cele proaste mai mult.
Apoi orice robinet care picura apa calda...
Si mai este o problema: apa contine destul de mult mal. Asa nu se vede, e ok chiar si de baut, dar in boiler de decanteaza (mai ales la temperaturi mari) si se strange cam un kg de mal pe an intr-un boiler mare. Plus depunerile de "piatra" (minerale). Asa ca este bine ca boilerul sa fie demontabil (sa aiba capac de vizitare, ca unele sunt sudate coplet) sa il poti curata periodic.
O idee ar fi sa il pui pe conducta de apa calda. Tu la apa calda banui ca tot platesti, chiar daca o consumi, chiar daca nu. Si e o mare diferentza intre a incalzi apa de la 35 de grade la 60 sau de la 5 grade, cat are apa rece iarna, la 60. Scazi consumul de elecricitate cam la jumatate. In plus apa calda e ceva mai curata, ca deja si-a depus o parte din mal si minerale in instalatiile lor de incalzire. Asta bineinteles daca alea nu au 100 de ani si in loc de mal si minerale primesti la schimb rugina.
ana06 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri!Mirela, eu stau la bloc nu la casa, la etajul4(ultimul). Si m-am saturat sa tot platesc apa calda si sa nu ma folosesc de ea.Eu dau drumul sa curga, in speranta ca va veni fierbinte!Si dupa ce curge...cate o cada,constat ca nu pot sa fac baie.Am facut adrese peste adrese,o tot batem la cap pe admin., degeaba.Ultima oara mi-a spus ca atunci cand vreau sa fac baie, sa sun si sa amenint ca o sa chem televiziunile daca nu dau drumul la apa calda. Si atunci functioneaza,vine apa fierbinte, deci se poate... Eu ma gandeam sa-l pun pe conducta de apa rece ca sa nu mai consum apa calda.Am fost ieri prin magazine, am vazut la Altex un boiler Ariston 80litri, 3,3milioane, baietii de acolo mi-au spus ca trebuie sa functioneze cam 2 ore pentru a se incalzi si consuma 3,5Kw pe ora. Dar dupa cate mi-ati spus voi...ma mai gandesc...
flisa spune:
ana06, eu inainte sa am gaze, la fel aveam probleme cu apa calda si cea mai buna soluti a fost un instant pe butelie. Este in jur de 5 milioane si face toti banii. Asta daca ai cum sa-l montezi pt ca noi l-am pus in hol (inaintea baii) si nu deranja cu nimic.
ana06 spune:
Flisa, imi poti da mai multe amanunte despre acest instant pe butelie?Eu am vazut un instant electric la pretul acesta dar am inteles ca e f. mare consumul de curent.De unde l-ai cumparat?Multumesc!
flisa spune:
Anal-am luat de la metro si era electrolux. A functionat 6 ani fara nici o problema apoi l-am dat pt ca "au venit gazele" si functioneaza si acum la un prieten.
ana06 spune:
Multumesc pentru informatii.
Banuiesc ca sunt niste butelii speciale...
Cam cat te costa lunar incalzirea apei?