Piticodromul de sept-oct 2005 (173)
Raspunsuri - Pagina 7
gabiarama spune:
La multi ani tuturor mamicilor !Sa aveti parte de o zi speciala !
Eu una cel putin asa am simtit-o dimineata la serbarea dedicata mamicilor
.Imediat descarc poze cu iedul cel mare ,pentru ca am cu ce ma mindri .Pe linga faptul ca e atit de frumusel (minca-l-ar mama) ,a spus frumos poezia , mi-a oferit si o floare si o felicitare semnata cu minuta lui ,a stat si foarte cuminte la luat de singe la laboratorul de analize .
Time-out -ul are efect si la Tudu ,dar nu tot timpul .Oricum stie ca a facut ceva rau daca il trimit in dormitor ![]()
GABI
28+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
jadi spune:
Sa imi explicati si mie cum e cu time-out asta ca eu nu citesc decat carztile de joc
.
Deni &
Vlad & Tudor
mihaela_e spune:
LA MULTI ANI MAMICI DE PITICODROMI!!!

sa fiti fericite si sa aveti parte numai de bucurii si impliniri de la copilasii vostrii.
Eu ma apuc deja de trebi asa ca va urez o zi cat se poate de frumoasa si de speciala.
gabiarama spune:
Va invit sa vedeti si voi ce cadou am primit eu azi .
GABI
28+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
jadi spune:
Sa ne spui ce poezie zicea ca mi-a fost rusine sa dau sonorul mai tare... in schimb stia sa ridice mainile
Ce bine e sa ai baiat mare!
Deni &
Vlad & Tudor
cge spune:
Gabi, si eu l-am vazut pe Mihnea. Ce scump e el.
Un cadou f. frumos ai primit.
Si eu trebuia sa fiu la serbare la scoala azi, dar e scoala lor in carantina, si s-a anulat.
Victor a plans aseara ca nu stie poezia pentru mine.
Plangea si spunea:
"8 Martie. E ziua ta.
O floare iti voi da mamica mea,
Si vreau sa stii ca in acest dar,
E dragostea-mi fara hotar,
Si visele ce port in gand,
Ca voi fi bun si drept oricand,
Si ascultator voi fi mereu,
Mamico, acesta este darul meu".
La ultimul vers, ii curgeau lacrimile suvoi ca e poezia prea grea si o va uita pana la scoala.
O sa tin minte 8 Martie de anul asta.![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
b_irina_c spune:
La multi ani mamicilor!!! sa fiti mereu fericite 

M-am lamurit cu laptele. Sincera sa fiu nu-mi amintesc exact discutia
(poate si eu am baut lapte semi si nu mi-a ajutat creierul
, glumesc
). Cert e ca nu mai stiu exact cum am luat decizia... nici nu mai zic nimic, sa nu ma aberez iar aiurea
.
Momentan am 2 baxuri de lapte asa ca o sa continui cu semi si compensez lipsa grasimii din lapte prin untul super gras pe care Vlad il haleste zilnic
. E ok asa
?
Vladut cred ca a juns la 100 de cuvinte
, exagerez... dar le-am pierdut sirul de multa vreme...
Asera tragea de cuvertura de pe pat si zicea "cucä"... La inceput am crezut ca zice "culca" (ca inca tot nu-l pronunta pe L). Dupa ce a negat vehemet "nuuu, nuuu" cand am zis eu culca... am inteles intr-un final ca vrea sa spuna "scutura".
Aseara cand faceam puzzle amandoi a zis "upe" (super) dupa ce punea cate o piesa la locul ei. De obicei zicea babo (de la bravo).
Cand se juca 'obaa' (fotbal) in sufragerie cu ta-su tot zicea "mie, mie" cand era mingea la Bogdan. Ma indoiesc ca zicea sa i-o dea lui... dar n-am reusit sa inteleg ce vroia sa zica.
Deja stie si camerele din casa: bäbäie - bucatarie, gheghie - sufragerie, baie - baie, dormitoarele sunt "aia"
.
E haios cum zice verbele tot la persoana a doua plural. Cand ii e foame te duce la bucarie zicand "päpäm", cand alerga prin casa zice "gim" (fugim)
. Cel mai ducle e cand ma ia de mana si zice "ucäm" (jucam).
Daca il intrebi ce vrea sa pape raspunde mai mereu "obä" (ciorba) sau "ug, miee" (unt, miere)
. Si s-a invatat sa ceara "uc" (suc). Pot sa storc eu ce fructe vreau eu mereu zica ca e de "cacaie" (portocale
).
In schimb ma cam enerveaza in timpul mesei, ca dupa ce declara "gaga" (adica gata) se si ridica in picioare in scauneleul de masa (nu ii pun centurile ca se enerveaza si maraie).
Banuiesc ca v-am plictisit destul asa ca ma opresc momentan aici ![]()
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
Anya20 spune:
la multi ani, dragelor!!
bianca, sa nu te mire dozele diferite ale aceluias medicament si nici faptul ca 2 medici recomanda medicamente complet diferite. daca mergi la 5, o sa ai aceeasi surpriza. explicatia e simpla:
- la copii dozele se calculeaza pe kgcorp si exista un interval intre doza minima si cea maxima. de ex nurofenul se poate da intre 20 si 40 mg/kgc/zi. mie 40 mi se pare cam mult, de aceea prefer o doza mai apropiata de 20mg.
- fiecare dintre medici si-a format o experienta personala cu anumite medicamente. unii au obtinut rezultate f bune cu augmentin, sa zicem. altii au avut copii care nu au "mers" cu el sau au avut reactii adverse mai frecvente si atunci prescriu, sa zicem, ceclor.
a, ca unii dau antibiotic din prima si fara rost, asta e altceva. desi si aici gasesc uneori circumstante atenuante.
de pilda, sunt mamici carora daca nu le dai antibiotic spun ca esti un prost (unele doresc in mod explicit injectii, pentru ca asa e mai bine, spun ele, ca si cand am fi la piata. una intr-o zi mi-a zis din start sa-i dau injectii pt ca ea isi cunoste copilul cel mai bine si stie ce trebuie.pai daca stie ce ii trebuie de ce a mai venit la mine? cand i-am zis ce alergii poate da penicilina la copii s-a speriat. adica eu ii dadeam , era parafa mea pe reteta si daca se intampla ceva cu copilul cine raspundea?! iti sta minte in loc. uneori se intampla ca cel mic sa aibe o stare f buna in momentul in care il vezi si sa ti se para ca e ceva banal. nu ii dai mare lucru pe reteta, dar dupa ce ajunge acasa se umple de puroi in gat. pai nu vine mama sa te dea in judecata ca nu i-ai dat ce trebuie copilului? de asta unii prefera sa dea antibiotic din prima, sa fie scutiti de eventuale injuraturi)
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
b_irina_c spune:
Cge emotionant
!
Gabi foarte frumos cadoul tau
(nici eu nu pot asculta cu sonor la munca :().
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
BiuMil spune:
ai dreptate Alina, ca sa fiu sincera nu ma mira nimic...am zis ca e grav pt ca desi i-am zis dr ca cealalta mi-a zis alta doza si i-am dat deja asa...a spus sa ii dau jumatate! la mijlocul tratamentului sa injumatatesc doza? intr-adevar, poate una a facut calculul la maxim, cealalta la minim.
cat inseamna in ml? ca pe sticla vad ca e 100 mg la 5 ml. la 20 mg cat e minim, ori 13 kg cat are milan...= 260mg/3ori pe Zi =80 mg o doza...adica 4ml??
hai ca a fost greu...
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005