*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (39)
Raspunsuri - Pagina 28
serbanela spune:
La Multi Ani ! tuturor fetelor!
Noi suntem bine, exceptand faptul ca am o infectie la o lucrare dentala si ma mai doare in gat din cand in cand.
Bebele e miscacios nevoie mare si sincer nu stiu daca doarme si cand ca il simt mereu.
Imi cer scuze ca nu am mai intrat de mult insa am niste probl. de familie si nu am timp.
Va imbratisam si pe voi si pe bebeii miscaciosi si sa aveti o zi frumoasa.
Va pupam!
Elena
26+5
yoyoyo spune:
La multi ani si multa sanatate fetele de ziua noastra!
Sa de-a Domunul sa avem cu toate nasteri usoare si bebei sanatosi!
salve
ancamari spune:
La Multi Ani! Sa fiti sanatoase, fericite si sa va bucurati de bebei!
DidiAlex eu nu cred ca esti deloc acida, poate esti mai realista si mai matura decat multe alte viitoare mamici de aici dar eu am vazut cat esti de saritoare cand e nevoie de ajutorul tau si pt asta iti multumesc ca esti alaturi de noi!
Bine ca mai vorbiti despre ce o sa ne trebuiasca la maternitate, eu sunt ingrozita ca zilele trec si eu stau lipita de pat si nu ma pot deplasa sa cumpar nimic. Asa ca pe mine ma ajutati mult cu tot felul de detalii, astfel incat sa-i fac sotului meu o listuta cu explicatii clare, ca altfel cine stie ce o sa cumpere.
De care pampersi trebuie? NEWBORN? am vazut pe net ca astia sunt pt 2-5 kg si apoi urmeaza MINI pt 3-6 kg. Oare NEWBORN sunt mai buni absorbanti pt scaunele lichide de la inceput ale bebelusului? Oare 10 bucati/zi ajung? Mamici cu experienta, va rog sa-mi explicati si mie cum e treaba.
Liviana, unde l-ai nascut pe Matei? Ca am vazut ca ai zis ca trebuie numai cateva bucati de pampersi. Ti-au mai dat de la spital?
Lilky, ce fel de control ti-a facut dr? Pe masa sau eco? Ti-a zis si cat de scurt e colul acum? Sa ai rabdare sa stai cuminte in pat! Si mie imi e greu dar incerc sa-mi umplu timpul cu tot felul de chestii, ceea ce nu inseamna ca deja am emotii pt controlul de pe 13 martie; dar pana atunci parca mi-e frica si cand stranut.
Imi pare bine ca reusim s-o ajutam pe CHOWPERSA, mai ales ca e vorba doar de banuti si de astia inca se mai poate face rost. Cu altele nu ne descurcam.
Cum ar fi nesimtirea dr meu de fam caruia i-a lasat mama pe masa 50 ron pt ca mi-a dat concediu medical (7 zile calendaristice) la recomandarea scrisa a dr ginecolog, pe care era clar mentionat "repaos total la pat". Adica nu plecam la mare sau aveam eu alte "afaceri", cum e adevarat ca se mai practica pe la noi. Si luni se mai duce mama iar pt inca 7 zile, sa vedem cum rezolva. Si boul ma are in evidenta de la inceput si pana acum nu i-am cerut nimic, dar cate retete o fi scris el pana acum in contul meu, ca acum ma desmeticesc si eu citind pe la voi cam ce se poate scoate din medicamentele compensate. Banuiam eu ceva, dar acum m-am convins ca de-aia nu dau nimic dr de fam, ca sa aiba si ei de unde sa traga mai cu spor. Cred ca pt doctorii de familie sa aiba in evidenta femei insarcinate sau copii (unde e cazul de ceva medicamente compensate) este foarte rentabil. Scuze ca m-am intins, dar asa m-am enervat, dupa ce ca oricum pierd destui bani cu statul acasa trebuie sa-i mai dau si nesimtitului. Mi se pare ingrozitor ca astia profita de oameni si de suferinta lor pt o amarata de hartie pe care o scrie in 2 min. Afurisit sistem de sanatate mai avem si noi! Platim in fiecare luna pt nimic, platim orice serviciu de sanatate prestat (cu chitanta sau ca spaga) si au mai si scos amaratul ala de clexane de pe lista compensatelor in conditiile in care e un medicament vital pt bebelul (din cate stiu eu). Si cica incurajeaza natalitatea! Poate la cainii vagabonzi, nu la oameni care vor si ei acolo, macar un copil sau doi, ca pentru mai multi deja iti trebuie curaj, nu gluma.
Diana, parca tu ziceai ca ai picioarele umflate. Eu le-am avut asa tot timpul pana acum o saptamana (de cand stau in pat) cand mi s-au desumflat complet, nu le mai vazusem asa slabe de 6 luni. De aici am inteles ca e de la greutate + mers destul de mult pe jos. Ininte am incercat sa dorm noaptea/odihnesc seara cu picioarele mai sus, avea un mic efect a doua zi si o luam de la capat, pana seara erau ca la femeile alea de 100 kg (inclusiv gambele si genunchii), in conditiile in care eu am 2 bete de la genunchi in jos. Ma dureau/intepau si talpile, erau ca niste pernute. Deci incearca sa-ti iei o pauza de la trebalui peste week-end si vezi cum iti reactioneaza.
Anca, 29s+
Andrei Cristian
Cheburashka spune:
draga ancamari, sa inteleg ca trebuie sa stai la pat pana vine bebe? nu-i nimic, ca nici noi nu prea mai putem pe aici pe la servici! oricum, ai grija de tine! cat despre medicul de familie, de ce nu incerci sa-l schimbi? eu am o dioctorita super! nu i-am dat niciodata nimic pana acum si chiar ea mi-a zis sa vin sa-mi de amedical s ama odihnesc si eu un pic! si cand am nevoie o trimit direct pe mama, fara sa ma mai deplasez, indiferent ce am! e bine sa ai un medic din asta!
cat despre scutece, chiar habar nu am cate se folosesc intr-o zi! cred ca o sa-mi fie tare greu la inceput! o sa-mi fie greu sa stau sa ma uit prin carti atunci, asa ar trebui s acitesc de pe acum... oricum, ne-ar fi de mare folos sfaturile mamelor cu experienta!
ancamari spune:
Ca tot am ramas singura cand tocmai luasem si eu laptopul in brate (e un model cam greu), sa va mai scriu 2 randuri:
Liviana, bravo tie cum te descurci cu toate! Eu acum 1 an si jumatate am vandut fostul apartament si l-am cumparat pe asta de acum, stiu prin ce treci ca si atunci cresteau preturile in fiecare saptamana si nu reuseai sa o scoti la capat cu usurinta, era gata sa ma reprofilez si sa ajung agent imobiliar, in asa stare ma adusesera toti. Sa ai putere!
Lilky si Mica0307, si by the way cu femeile de 100kg, ca eu nu am decat 75 kg inca
la 1.60m! Si am plecat de la 60 kg. Dr m-a sfatuit sa nu trec de 20 kg in plus, dar vad ca burta imi creste in fiecare zi, banuiesc ca si bebelul acolo inauntru creste si el. Asa ca e un cerc vicios acum, uneori se trezeste dimineata si nu se mai culca la loc pana nu-i dau de mancare. Dupa aceea e ok pana pe la pranz si o luam de la capat. I-m prins obiceiurile si cand imi tropaie pe col (ma doare si imi e si frica sa nu agraveze starea colului) ii dau ceva de mancare (chestiile dulci sunt cele mai eficiente), mai tropaie un pic (cat mananca) si poi se culca si in general am noroc si se mai suceste si scap de suturile maruntele in col (ca doar nu da cu capul, asa marunt si ritmic, dar cu destula forta?). Asa ca nu mai am cum sa nu-i dau sa manance, el din ce sa creasca? Din apa? V-m tot amenintat dar in week-end il pun pe sot sa-mi faca poze la burta si sa vedeti ce va speriati, cat sunt de pitica atat de multa burta am facut in ultima vreme!
Si celor care se plangeau aseara de cearcane. Si eu am (de la inceput) unele vinete si urate, nu trec cu nici o crema care inainte avea efect, se vor duce ele la vara, ne mai si bronzam cat plimbam bebeii prin parc...
Anca, 29s+
Andrei Cristian
angelabv spune:
LA MULTI ANI ! 8 Martie e o zi asa de frumoasa, mai ales ca acum sunt si mamica .Ma pregatesc sa plec la munca dar am intrat si vad ca suteti tare active. O zi frumoasa, si petrecere frumoasa celor care sarbatoresc aceasta zi. Aici nu e nimic special azi , dar tin minte ca acasa tot timpul, de 8 Martie femeile erau mai aranjate si mai frumoase ! Va pupam , Angi si bebe
29+ si 
Angi
dideip spune:
Fetelor ce ma faceti?ocupate?cam slab asyazi chiar de ziua noastra.
Disctractie placut astazi Alyna alaturi de sotul tau
Kay 
Paula
31+
poze
poze bebe
pauly spune:
eu am scapat de durerile de ligamente
...sunt sigura ca or sa mai revina ele..ca doar creste bebelina.
noi de saptamana viitoare o sa fim in santier, o sa schimbam parchetul la parter, si dupa ce terminam cu el incep amenajarea camerei fetitei.abia astept..![]()
bebelina mea e miscareata rau azi ...mi tare drag de ea cum i-mi deformeaza burtica.![]()
va doresc o zi buna in continuare si distractie placuta daca iesiti sa sarbatoriti.
26+
Riana Alessya
bebelina mea
poze
dideip spune:
Pauly ce frumos scrie sub nickul tau"sotie si mamica fericita".Vreau si eu, dar trebuie sa mai am rabdare, sa fac mai multe puncte.
Paula
31+
poze
poze bebe
pauly spune:
dideip
scrie cat mai multe mesaje...si la alte subiecte pana faci o mie de puncte....mai ai un picutel
..si eu abia am asteptat sa am punctele necesare.![]()
26+
Riana Alessya
bebelina mea
poze