*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (39)
Raspunsuri - Pagina 29
dideip spune:
Ma uitam pe la subiectul deschis de Chowpersa sa vad daca a mai ajutat-o cineva in afara de mamele de mai_iunie si am vazut ca s-au implicat si alte fete, dar se pare ca subiectul descHis de ea a fost inchis de moderatorii D.C.deoarece cerea banii. Cu toate ca ea chiar nu a cerut bani, noi am fost cu ideea de a-i oferi niste banuti pentru a se folosi in cumpararea Clexanului. Pacat ca ea chiar a fost prea disperata de-a ajuns sa ceara Clexane(mie mi se pare corect ce a facut Chowpersa.
Paula
31+
poze
poze bebe
dideip spune:
Fetelor va pup si va urez o seara placuta alaturi de sotiorii vostrii si nu in ultimul rand de bebei.Sa primiti multe
.O seara placut, eu ma pregatesc sa plec acasa si cum nu am net acasa va voi duce dorul pana maine.
Paula
31+
poze
poze bebe
Dylan spune:
La multi ani, fetelor, si multe flori
Eu am intrat pentru prima data pe subiectul asta si nu cunosc prea multe, mai ales ca, desi sunt membra veche, n-am timp deloc de scris... abia daca reusesc sa citesc cate ceva... Am un pui nazdravan de 2 ani (12.03.2005), Dylan, si sunt in 32 de saptamani cu alt nazdravan, Tommy. Primul imi ocupa tot timpul si energia, al doilea se rezuma inca la picioare in coaste, ficat si mai ales splina :o)
Vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturile pe care le dati si pentru faptul ca impartasiti experientele voastre. Sunt de mare folos chiar si cui nu reuseste sa se faca prezent printre voi! 
AM sa incerc sa contribui si eu cu cate ceva din experienta mea ori de cate ori voi avea ocazia.
Eu am nascut la Giulesti (o mizerie de spital) unde nu am avut puiul cu mine in rezerva, asa ca a fost pe mana asistentelor. II puneam in fiecare zi la patut 6-8 pampers. Cutia cu servetele pampers am dus-o de la inceput. Baneocin pudra i-am cumparat eu la cererea lor si picaturi pentru ochi, pentru ca avea murdarie. Dupa ce am iesit din spital ne-a urmarit neonatologul sef de la giulesti, Dr. Drambeanu, un mosulet simpatic, dar cam incompetent. Nu va lasati pe mana lor sub nici un motiv. Dupa mai mult timp, vazand ca puiului ii tot recidiveaza mizeria de la ochi, i-am facut un examen de secretie si a iesit pozitiv la Staphylococcus Aureus, luat bine inteles din spital. Am mers la o pediatra care ne-a trimis neaparat la oculist, oculistul ne-a trimis de urgenta la spitalul de ochi la alt oculist chirurg, pe motiv ca ar avea canalele lacrimale infundate, care pe loc ne-a programat la operatie de desfundare fara sa-l vada macar pe pitic, cu anestezie generala si tot tacamul. Dydu avea cateva luni doar, iar pe noi nimeni nu ne-a intrebat ce parere avem. Vrem, nu vrem operatie... Nu l-am operat, am schimbat si pediatra, dar mai ales, ne-am vindecat puiul singuri luand la rand picaturile cu antibiotic la care nu era rezistent microbul si care se puteau administra la pui asa de mici.
In concluzie, atentie mare si nu dati ascultare a tot ce spun doctorii ca nu toti stiu ce spun.
Spre norocul nostru Dydu a fost si este un copil sanatos tun. N-a racit odata si nu l-am ferit de nimic. Am facut iarna asta fara caciula pe cap; i-am dat sa manance orice i-a placut, cand a vrut, chiar daca la carte scria ca nu este recomandat. Mananca cirese de la 9 luni si scuipa singur samburii.
Iar cel mai important, l-am alaptat pana la 1 an jumate cand m-am oprit pentru ca ma dureau rau sfarcurile din cauza noii sarcini. Chiar daca la un moment dat n-a mai luat in greutate si nici n-a mai crescut in acelasi ritm si chiar daca nu se omora cu mancarea pentru ca avea titi mereu pe primul loc, iar sfatul cel mai primit a fost sa nu-i mai dau titi ca isi strica foamea degeaba ca nu mai are nici o valoare laptele meu.
Ok... Eu m-am prezentat un pic cu acest lung mesaj. Am sa inchei inainte sa ajunga micul terorist la mine si sa apese pe cine stie ce tasta sa-mi stearga tot, cum ii place lui sa faca :o))
La multi ani inca o data si sa aveti o primavara frumoasa!
Dylan spune:
Am uitat... cum fac sa o ajut pe Chowpersa??? Si mai ales ce probleme are?? Vad ca sunte-ti toate preocupate pentru ea, eu am citit doar ultimele 2 pagini ca nu am asa mult timp s-o iau din urma... va rog mult, scutiti-ma de cautari...
Pupici!
Paflo spune:
La multi ani, viitoare mamici! O primavara frumoasa cu bebei sanatosi si voiosi!
DianaLaura, si eu am zile in care mi se edematiaza rau de tot picioarele, mai ales daca stau mult in piioare sau pe scaun. Incearca sa stai cu picioarele mai sus decat restul corpului atunci cand te odihnesti, sa bei multe lichide (pare absurd, dar asa e indicat), sa reduci sarea din papa si sa porti ciorapi cu contentie elastica, speciali pt gravide (Relaxsan au produse foarte bune). Ai grija ca ciorapii se iau dimineata, inainte de a te da jos din pat. Sut foarte eficienti, sa stii!
Ancamari, in legatura cu pampersii, mie mi s-a spus sa nu iau prea multi marimea newborn, ca e posibil ca bebelul sa fie mare si sa ramai cu ei pe stoc (spunea prietena mea cea mai buna ca cei de la Pampers, spre exemplu, cand bebelul se apropie de limita maxima de kg indicata de ei, deja sunt cam stramti, asa ca...). Eu am primit deja trei pachete din acelea mici (cred ca cu 10 sau 12 bucati) cu scutece newborn. Altele nu cumpar deocamdata pana nu se naste Sofia. Apoi, in functie de dimensiunile ei o sa iau tot newborn sau marimea urmatoare. Am inteles ca, la inceput, se folosesc undeva intre 7 si 10 scutece pe zi, in functie de bebel. Miscarea aia ritmica si usoara a bebelului poate fi data de sughit. A mea sughite aproape zilnic, uneori si cate 30 minute.
Chowpersa, o sa-ti transfer mai diseara direct in cont bani ptr doua fiole (deocamdata) si dupa 15 (cand iau banii) o sa mai pun. Sa-ti fie de folos tie si bebelului tau!
Va pup fetelor! Distractie faina!
Florina 31 + si bebelina Sofia
Florina R.
andradap spune:
Fetelor... am revenit!!! 
Cat ma stat la mama am mai lucrat fata la un pulover... O sa pun poza cusi cu el! ![]()
Brambushca... mersi pt. site-uri!!! 
Sadicutza, felicitari pentru BEBELINA!!!!
Mica, Chiqui felicitari pt. NOUA SAPTAMANA!!!
Sadicutza... la mine la 29 sapt si 4 zile avea asa:
BPD=7,8 cm
HC=28,5 cm
greutate 1570 grame...
Liviana BUNA ideea cu NASTUREII...
Si scuze cu vestea de azi.... Dar m-a intristat f.tare... si stiindu-va aproape...
Cristinamaria mersi de reteta...
Deja am facut de pofta si m-am luat dupa reteta de pe punga de mucenici
Sper sa fie buni... acum vreau sa gust ![]()
Cheburashka, iata ce raspunsuri it dau eu:
1.)Nu cumpar NIMIK inainte (nici patut nici chiar hainute pt iesirea din spital), in schimb tricotez deja puloverase ![]()
2.)Sunt FOLOSITOARE... dar eu vreau sa gandesc pozitiv si sa fiu optimista... Plus de-asta... mai e un proverb CE ti-e SCRIS in frunte ti-e pus.... Nu vreau sa par aiurea DAR... eu o iau ca pe o exagerare... Si deci nu voi recurge la asa ceva! Si Doamne Ajuta sa nu fie nevoie vreodata...
3.)AM INCEPUT dar am doar cateva lucruri... pt. mine, pt. bebe va lua sotul chiar cand se naste (vezi raspuns 1
);
4.)Vezi raspuns 1;
5.)cica vreo 200 euro pentru nastere naturala + 1 milion anestezist (in caz de epidurala)+ 500.000 asistenta sefa... si maruntisuri pentru PUHOIUL care urmeaza: asistente, infirmiere etc ![]()
6.)La unele spitale iti dau ei camasi de noapte pe care iti recomand sa le porti makr noaptea pentru a le mai proteja pe-ale tale
7.)Depinde de cum evolueaza sarcina... In mod normal se face din 2 in 2 sapt in ultima luna
8.) ??? Ma mai documentez si eu ![]()
PULOVER GATA!!!
ANTONIO ne zambeste 
Andrada
30+ cu
Antonio
andradap spune:
Fetelor... felicitari pentru titulatura.... ![]()
Eu am zis ca imi pastrez punctele pentru NASTEREA copilului... si atunci plina de inspiratie imi voi alege una ![]()
PULOVER GATA!!!
ANTONIO ne zambeste 
Andrada
30+ cu
Antonio
andradap spune:
Vedeti ca ma apuc de facut CAPITOL NOU....
Deci... mai scrieti pe-aici pana una alta... desi la ce liniste este... parca vad ca inchei singura acest capitol ![]()
PULOVER GATA!!!
ANTONIO ne zambeste 
Andrada
30+ cu
Antonio
andradap spune:
Mai fetelor...
UNDE ATI PLECAT TOATE???
PULOVER GATA!!!
ANTONIO ne zambeste 
Andrada
30+ cu