*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (39)
Raspunsuri - Pagina 25
lbelciug spune:
DidiAlex, merci pt link,
am citit acum ce ai scris atunci. Deci referior la apartament, am hotarat cu sotul sa le dam suma de bani ceruta recent pt simplul fapt ca intr-adevar preturile au crescut si daca dam cu piciorul la oferta lor, probabil vom gasi ceva mai scump si nu in aceeasi zona. Chiar aseara m-am ingrozit cum putea sa arata un ap cu pret similar si in zona mai indepartata. Avem ante-contract, dar am platit doar 1000 euro, deci ca sa ne returneze 2000 nu ar fi fost o problema pt vanzatori. I-ar fi recuperat rapid de la cei care le-ar fi oferit pe loc suma nou ceruta. Cu casa iar nu am avut de ales. Ca sa stai la casa trebuie sa alegi un teren in afara orasului, iar distanta si timpul sunt 2 probleme majore pt noi, din perspectiva faptului ca nu are cine sa ne ajute cu copiii! Casa in oras este exclus sa luam, preturile sunt enorme!
Despre cresa: Matei nu e lasat la cresa sa planga, educatoarele il iau in brate, ii arata jucarii iar el se linisteste imediat, deci plansul e doar in prezenta noastra. Cresa e de stat si nu se accepta acomodarea cu parintii de fatza. Matei a stat cu bona pana acum, deci nu e lipit de noi parinii si am contat mult pe acest lucru. La grupele de aici sunt max 20 copii si 2 educatoare, insa nu vin zilnic toti copiii. Chiar azi am vb cu directoarea si mi-a zis ca ar fi fost si mai bine daca il aduceam pe M de la 1 an si ceva->cu cat e mai mic, cu atat acomodarea in colectivitate e mai rapida. Probabil vom proceda asa cu BB2.
Am cartea "totul se intampla pana la 6 ani"- o sa incerc sa o rasfoiesc. Multumesc inca o data pt sfaturi si pe ca mi-ai impartasit din experineta ta. Sanatate multa si stai linistita in privinta kg (ma rog, atat cat poti). Eu am sarit de 80kg dar n-am ce sa fac....
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
27s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
mica0307 spune:
Ha, ha vedeti ce apare sub numele meu???
Am folosit punctele si mi-am facut un cadou azi de 8 martie.
Mica
30
Maya Alexandra
Poze
sadicutza spune:
Multumesc fetele pt. felicitari
si
Dumnezeu sa o ierte pe biata mamica copil cu copil 
Sa raspund si eu la intrebarile de mai sus:
1. La Andreea nu am cumparat nimic inainte de nastere si a fost si rau si bine, rau pt. ca nu aveam tot ce aveam nevoie, bine pt. ca sunt multe lucruri care-ti sunt indicata dar care nu-ti sunt utile. Acum am experienta Andreei si mi-am pregatit deja trusoul bebelinei pt. spital si pt. acasa.
2. Celulele stem....o chestie foarte buna, dar pt. cine isi permite asa ceva...in ro, este un lux, ca sa nu mai vorbim de garantia conservarii, depozitul fiind in alta tara.
3.Bagajul de spital am incepu sa-l pregatesc, mi-am propus ca pana la sfarsitul lui martie sa fie complet si pus bine.
4.Scaun de masina, carutul etc, le-am cumparat si isi asteapta utilizatoarea. Pentru mine sunt foarte utile.
5.Pt. medic(200) + anestezis(100) + moase(50) + pediatru(50) + asistente + infirmiere(maruntis de 100) am pregatit 500 euroi. Sumele nu sunt batute in cuie, dar o sa ma mai orientez la fata locului.
6. Am inteles ca nu avem voie sa folosim pijama, doar camasa de noapte cu nasturi in fata. O sa mai vb cu cei de la spital pe tema asta. Momentan mi-am pregatit 4 camasi de noapte.
7. Azi am facut echo si am inteles ca urmatoarea este peste 5 sapt., atunci se va decide si cum va fi nasterea.
8.Din cate stiu pediatrul il alegi tu, dupa ce nasti mergi si anunti la dispensarul de care apartineti cu casa, dar nu este obligatoriu, potzi sa mergi si in alta parte. Eu am pediatra Andreei, care ne este si medic de familie si care in primul an de viatza al bebelinei vine acasa. Se da in jur de 20 - 50 ron pt. vizita. In prima luna trebuie sa vina saptamanal...apoi din ce in ce mai rar.
Sper sa ajute informatziile mele.
sadicutza
29+ cu Teodora si mamica de Andreea(28.11.98)
POZE CU BURTICI: http://sadicu.plici.ro/mamici/index.htm
POZE ANDREEA: http://sadicu.plici.ro/andreea/index.htm
eimotto spune:
Raspund si eu la intrebari
1. rau am facut ca nu am cumparat dinainte (desi aveam cateva primite...)
2. nu e niciun risc (poate doar sa dai banii degeaba, sa nu fie firmele serioase)
3. bagajul il voi face de sapt viitoare (deh, superstitie, sa am macar 32 de sapt implinite)
4. eu cred ca e bine sa le ai cumparate dinainte, dupa ce nasti vaa fi tare greu sa iti pui sotul sau mama sa alerge dupa ele in loc sa stea cu tine sa te ajute; in plus eu nu sunt multumita decat de ceea ce cumpar eu![]()
5. depinde cum vei naste si la ce spital...
7. daca nu ai o sarcina cu probleme asa se face eco in sapt 34-36
8. pediatrul este bine sa il cauti inainte de a naste, sa iti dea nr. de telefon si sa il anunti cand ajungi acas. Va veni saptamanal in prima luna (parca la mine asa a fost)
Mamica de Iulia (06.02.2004) si
31+
Fasolica din burtica si Poze
mica0307 spune:
Eu o sa fac bagajul dupa Paste. Atunci voi sta acasa si o sa am mai mult timp sa umblu dupa ce a mai ramas de cumparat.
Ne sfatuia moasa Vania la cursul de pregatire prenatala sa luam manusi pentru bebe ca se zgarie tare in spital pe fata.
Ce cosmetice luati pentru bebe in spital? In afara de sampon???
Mica
30
Maya Alexandra
Poze
DidiAlex spune:
Inca unu si plec..ca iar nu fac nimik.
Mi-am recitti postul trecut si mi-am soptit in barba. Fata asta se boxeza pe aici?! In 3 ani de forum, (eh nick-ul asta e altul nou ca inainte intram fix cu numele de familie si noul nick il am decand mi-am dat seama ca-s dependenta DC si sunt mai paranoica decat sotzul Ralucai in privinta expunerii pe net)am devenit nitel cam acida.
DAr, sincer nu am nici o intentie e doar la nivel de exprimare.
Sper sa fiu inteleasa si tratata cu ignor la tonul meu cel acru. Asa sunt 
DidiAlex spune:
Mica, da, sunt bune niste manusi, noi foloseam niste ciorapei.De regula sunt dotate costumasele. Ciorapei mi s-au parut mai buni. Nu neaparat se zgarie, ca doar nu am ghiare dar, isi ating fatza si devin nelinistit, agitati.
Si primele trei saptamni l-am infasat initial cu un prosop de baie si apoi cu scutec sau paturica inclusiv la somnul de peste zi si ulterior seara dupa baie si dormea mult mai bine.
Nu isi recunosc propriile maine. Sa vezi ce descoperire pe capul lor sunt manutzele!!!!. Le privesc momente in sir.
Ah, acu nu infasat cum il infasa bunica ci doar ii strangi putin manutele. si nu te legi in mod deosebit de picioare.
mica0307 spune:
Dideip nu mi-am pus 2 stelute ci mami. 2 stelute o sa ai cand ajungi la 500 mesaje.
Mica
30
Maya Alexandra
Poze
CHOWPERSA spune:
LA MULTI ANI DRAGELE MELE !!!!!
VA MULTUMESC DIN INIMA PENTRU SUPORTUL PE CARE IL AM DE LA VOI
CREDETI-MA CA NU AM CUVINTE SI CHIAR NU STIU CE SA MAI SPUN.
Acum am venit de la banca si am aflat nr. de cont(IBAN code)
R031BACX0000003282029000
deschis la HVB TIRIAC BANK
pe numele CHISU FLORINA-DANIELA
eu locuiesc in Cartierul Pantelimon
DANNA