Naturiste si homeopate (30)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Buna fetelor,
In urma unei laparo acum cateva luni am fost diagnosticata cu endometrioza. Am urmat tratament cu diphereline 3 luni iar acum vreau sa incerc un tratament homeopat.
Rog cine face tratament homeopat pentru boala asta sa imi impartaseasca si mie din experienta sa. Marti voi merge prima data la medicul homeopat pentru consultatie.

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaa spune:

iepurila, din pacate mai sunt si luni din astea, in care cm intarzie, asa am patit-o si eu luna asta, ciclul meu venea ceas la 29 de zile si cand am vazut ca a intarziat o zi am inceput sa-mi fac teste, am facut vreo 3 si toate negative, mai rau e ca mi se parea ca am si stari de sarcina(totul cred ca era in mintea mea)..si peste 4 zile de intarziere s-a instalat si cm ...am intrebat 2 medici care ar fi cauza intarzierii mai ales ca nu luasem nici pastile nici ceaiuri nimic....nu am primit nici o explicatie, tot ce mi s-a spus ca apar si intarzieri fara nici un motiv.
asa ca....sper ca data viitoare sa-mi intarzie cu motiv bine intemeiat

http://tt.lilypie.com/TnCpp3.png-decembrie 2006
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitza037 spune:

buna dragele mele

referitor la Maca, despre care am discutat , pot sa stau linistita si sa-i dau Maca simpla sotului meu ????ca in afara de asta el ia tratamentul naturist al Liviei impotriva steriliatii la barbati.
Sau ma sfatuiti sa comand MUlti Maca.Ca de fapt asta am vrut sa intrbe prima oara cand am deschis subiectul despre asta.Va rog mult sa-mi raspundeti care stiti!!!!

http://tt.lilypie.com/1WGYp3.png
IRINA, aspiranta optimista din noiembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Din cite mi-amintesc eu,MultiMaca era cea considerata pt barbati iar pt noi Maca de la Innovativcs si nu de la alta marca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Fetele revin cu vesti , dar nu prea bune!Eu urmez tratamentul homeopat , insa sapt trecuta a trb sa fiu operata la o masea , pentru a i se extrage puroiul.Pe langa faptul ca se pare ca am ales prost chirurgul si operatia a decurs foarte greu , postoperator a inceput distractia.Nemailungind vorba m-am umflat , ma doare maseaua , mi-a mai spart si buza in 2 locuri de abia vorbesc.A trebuit sa iau antibiotic si inca mai urmez asa ca mi-am dat peste cap tratamentul naturist.
Vorbeati la alt capitol despre bai de sezut pentru candida , cu un anumit amestec de plante.Daca mai stiti as vrea sa mai spuneti odata si cat de des trebuie facut.Era o usoara infectie , insa de cand iau antibioticele a devenit insuportabil.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

quote:
Originally posted by Ariana1

Buna fetelor,
In urma unei laparo acum cateva luni am fost diagnosticata cu endometrioza. Am urmat tratament cu diphereline 3 luni iar acum vreau sa incerc un tratament homeopat.
Rog cine face tratament homeopat pentru boala asta sa imi impartaseasca si mie din experienta sa. Marti voi merge prima data la medicul homeopat pentru consultatie.

Ariana1

Ariana, eu urmez tratament homeopat tot pentru endometrioza, n-as putea sa-ti spun daca e vreo schimbare pt ca am inceput acum doua saptamani. Dr mi-a spus ca dupa primul ciclu sa urmaresc daca este vreo schimbare. Stiu ca ai fost operata pe dr T., banuiesc ca mergi la homeopat recomandat de dansul nu? Pt ca si eu tot la dansa merg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana1 spune:

Da Alexia, merg la doctorita recomandata de T.
Imi pare bine ca mai este cineva care imi poate impartasi experienta sa pe parcurs. Eu merg maine la dansa. Spune-mi si mie te rog pe PM detalii, cum a fost la prima consulatie, cat costa, si tratamentul si consultatia, si cand te-a mai chemat.

Ariana1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

PENTRU FETELE NOI

Plantele medicinale - sunt de un extraordinar ajutor, mai ales atunci cand sterilitatea apare pe fondul unor probleme hormonale. Dintre multitudinea de remedii vegetale care exista pentru tratarea acestei probleme, ne-am oprit in acest articol la doua: branca-ursului (cu efecte cu totul exceptionale, atat asupra femeilor, cat si a barbatilor) si Vitex agnus castus, un arbust care se bucura de o extraordinara popularitate in Occident si in SUA. Partile aeriene ale acestui copacel, de nici cinci metri inaltime, administrate intern, au efecte foarte puternice la nivelul glandei hipofize, regland nivelul unor hormoni foarte importanti in reproducerea feminina. Un tratament de trei luni cu preparate care contin aceasta planta are efecte spectaculoase in infertilitatea care apare pe fondul excesului de prolactina, a anomaliilor in secretia progesteronului sau a hormonului luteinizant. Pe piata romaneasca, Vitex agnus castus se gaseste sub forma produsului „Mastodynon”, realizat de laboratoarele PlantExtrakt Cluj.
Vitaminele E si C - au o mare importanta pentru mentinerea echilibrului endocrin. Multe experimente, in care s-au administrat femeilor care sufereau de infertilitate cantitati sporite din aceste vitamine, au pus in evidenta o crestere spectaculoasa a ratei natalitatii. Vitamina C se gaseste in stare naturala, in cantitati foarte mari, in macese (campioanele mondiale absolute in acest sens), in catina, in coacaze negre, si in cantitati mai mici, in lamai, portocale, grepfrut. Vitamina E se gaseste in mari cantitati in uleiul de catina, uleiul de masline presat la rece, miezul de nuca, uleiul de soia si soia germinata.
Fierul - se pare ca o deficienta mica a acestui oligoelement in organismul femeii duce la o infertilitate temporara. Daca analizele pun in evidenta chiar si o mica deficienta de fier, faceti o cura cu remedii care favorizeaza asimilatia (bitterul suedez, anghinarea, gentiana) si cu alimente bogate in fier (urzica, spanac, galbenus de ou, germeni de grau).
Dieta - pentru stimularea fertilitatii, este una de purificare si revigorare, cu multe sucuri de legume (telina, patrunjel, morcov, sfecla rosie) si de fructe (struguri, mere, lamaie), cu salate de cruditati, cu calorii luate din oleaginoase (seminte de dovleac, nuci, arahide, alune, susan, seminte de floarea-soarelui) neprajite. Se evita pe cat posibil carnea si alimentele rafinate (zahar si dulciuri cu zahar, margarina, faina alba); se elimina complet din alimentatie toate produsele conservate, produsele care contin E-uri si cele condimentate excesiv. Un rol foarte important il are mentinerea greutatii in limite rezonabile, atat femeile obeze, cat si (atentie!) cele subponderale avand de regula probleme de fertilitate.
Aplicatiile balneare - pot face adevarate miracole in cazul sterilitatii secundare, rezultate in urma unor afectiuni infectioase (anexite, metro-anexite, cervicite, endometrite etc.). Se recomanda aplicatiile externe (sub forma de tampoane) cu namol sapropelic, aplicatii care se fac in statiunile Techirghiol, Eforie, Lacul Sarat. Efecte cu totul deosebite au spalaturile vaginale facute cu apele clorurosodice din statiunea Sarata Monteoru, din judetul Buzau.
Masajul energetic - se face simplu, punand ambele palme ca in pozitia din imaginea alaturata, asa incat varfurile degetelor sa ajunga pe zona de proiectie a ovarelor. Cu varfurile degetelor se preseaza bland aceasta zona si se fac miscari circulare ample, frictionand aceasta zona de 30 de ori intr-un sens si de 30 de ori in celalalt sens. In timpul masajului, trebuie adoptata o atitudine relaxata, se fac respiratii profunde (abdominale), vizualizand cum energia din varfurile degetelor, precum si cea din aerul inspirat invaluie zona ovarelor si o hranesc. Tratamentul se face zilnic, dimineata sau seara, vreme de 3 luni minimum, facandu-se pauza numai in perioada ciclului menstrual.
Relaxarea - desi scriem despre ea la sfarsit, in nici un caz nu este pe ultimul loc, ci dimpotriva. Aceasta, deoarece relaxarea este cea mai puternica arma impotriva stresului, care - am vazut - este unul din principalii inamici ai fertilitatii. Modalitatea cea mai eficienta de relaxare este specifica fiecarei persoane in parte. Unele femei se destind foarte usor cu ajutorul respiratiilor complete si al relaxarilor de tip yoghin (ambele tehnici fiind prezentate in mai multe randuri in revista noastra); alte femei se simt foarte bine in natura, plimbandu-se in parc sau prin padure, facand auditii muzicale prelungite sau pur si simplu dormind. Pentru a preveni si rezolva aceasta problema a infertilitatii, este necesar ca fiecare femeie sa-si gaseasca aceste „supape” de descarcare a tensiunilor psihice prin relaxare.

,MONI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by elly_me

gugushtiuc
multumesc fff mult

dar, este adevarat ca de la tinct.de marar se pot forma chisturi?- parca asa am citit

Elly

elly_me, Idaira are dreptate. In plus, lemnul dulce e toxic in sarcina, deci trebuie sa te monitorizezi f bine daca vrei , ca sa poti sa il opresti la timp.

Estradiolul e unul dintre estrogenii importanti din organism. Daca nu ai probleme cu chisturi, ai putea face o cura de marar, conform tratamentului Liviei. Daca ai probleme cu chisturi, parerea mea ar fi sa incerci sa iei fitoestrogeni: sa iti gatesti produse din soia, lapte de soia, tofu, fasole, linte, legume, cereale integrale (orz, ovaz, grau incoltit), seminte (susan, migdale), ulei de in, usturoi, caise uscate, alfa-alfa, trifoi incoltit. Dar produsele cele mai bogeta in fitoestrogeni sunt uleiul de in (flax seed oil - se gaseste la capsule) si isoflavinele, adica produsele derivate din soia si tofu. Vezi www.dietaryfiberfood.com/phytoestrogen.php" target="_blank">aici o lista in engleza cu produsele bogate in fitoestrogeni in ordinea descrescatoare a cantitatii de fitoestrogeni.

Eu zic sa iti stabilesti un termen de 3-4-5 luni pt o dieta bogata in fitoestrogeni, sa te tii de ea si sa iti mai faci analize intre timp, sa vezi cum raspunde organismul si daca se schimba ceva in orice directie.

Iti urez mult succes si sanatate .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Avem un capitol nou. Haideti cu energie, optimism si ambitie sa ne rezolvam probleme de sanatate in mod cat mai natural!!!!

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput