Depozit in lei sau valuta?

Depozit in lei sau valuta? | Autor: Wudy

Link direct la acest mesaj

Poate din experienta voastra imi puteti spune si mie care depozit este mai avantajos? In lei sau valuta? Dobanda mai mare unde? Si poate imi puteti recomanda si o banca care ofera o dobanda bunicica.

Multumesc mult

O zi excelenta voua!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Pentru moment rentabilitatea este mai mare la depozitele in lei. Pentru ca dobanda este mai mare si cursul leului stabil. Dar economia de piata este imprevizibila (altfel nu ar fi economie de piata) si cursul poate sa se modifice brusc intr-o buna zi, in favoarea sau in defavoarea leului. Evolutia dobanzilor este mai predictibila.
La un calcul de rentabilitate trebuie sa tii cont si de pierderile la schimbarea de valuta.
Peste cateva luni mai vedem.
Iar din 2014 intrebarea nu-si va mai avea rostul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Pentru nivelul dobanzilor,dai un serch si le aflii imediat,trebuie sa te interesezi la fiecare banca ,care este comisionul de ridicare numerar,daca se percepe si la data scadentei sau doar daca lichidezi depozitul anticipat.Este f.importanta mai ales la depozitele in valuta,risti sa ridici mai putini bani decat depui.
Pe termen lung,este mai avantajos sa pastezi banii in valuta,dar sa nu contezi pe dobanda ,care este deregula mica,undeva in jurul la 3-5%,la depozitele in lei castigi ceva ,ceva la sume mari.

mihaela 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

In lei. Sugestia mea este sa studiezi oferta ING Bank. Si nu uita regula cea mai importanta: nu tine toate ouale in acelasi cos .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Multumesc frumos pentru raspunsurile voastre.
Am consultat deja cateva oferte dar voiam sa aud si parerile oamenilor de rand, nu numai ale bancilor.

Multumesc inca o data, sunteti dragutzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

FAc calcule de luni de zile. Aveam o garsoniera inchiriata pe care nu puteam lua mai mult de 250 e/luna, dar am vazut ca vanzand-o, transformand euro in lei si bagandu-i la bana pe un an, iau dobanda lunara de echivalent 304 e/luna. Deci de 1000 ori mai avantajos. Am atudiat toate bancile si am ales banca romaneasca ptr ca dadeau 8.1 % an la dep de 1 an, dobanda fixa, si nici nu opreau comision la lichidare depozit. Acum depinde de ce te intereseaza. in martie au mai scazut dobanzile. la 1 an au 7.75%. Tot e cea mai mare, si cel ami avantajos nu opresc acel comision de retragere. Daca vrei sa ai acces oricand la bani si sa ai si o dobanda buna cred ca abn amro sau ing au un produs la care dau 6 si ceva % pe an si iti poti retrage oricand banii. Trebuie doar sa ai o depunere lunara, indiferent suma, dar opresc comision la retragere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

lei

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by dicirstea
FAc calcule de luni de zile. Aveam o garsoniera inchiriata pe care nu puteam lua mai mult de 250 e/luna, dar am vazut ca vanzand-o, transformand euro in lei si bagandu-i la bana pe un an, iau dobanda lunara de echivalent 304 e/luna. Deci de 1000 ori mai avantajos.

Ai uitat ceva
Dobanda se impoziteaza cu 16%. Dupa ce scazi impozitul iti raman tot 250 e/luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Da, ma intereseaza sa am acces la retragere tot timpul, in sensul ca nu stiu daca lunar dar destul de des o sa mai depun si nu se stie cand o sa-i retrag. Pot sa-i retrag peste doua luni dar pot si peste 8 luni. Asta numai in functie de autorizatia de constructie pe care o sa o primesc.
O sa incer sa vorbesc cu cei de la ABN Amro.

Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by dicirstea
FAc calcule de luni de zile. Aveam o garsoniera inchiriata pe care nu puteam lua mai mult de 250 e/luna, dar am vazut ca vanzand-o, transformand euro in lei si bagandu-i la bana pe un an, iau dobanda lunara de echivalent 304 e/luna. Deci de 1000 ori mai avantajos.

Ai uitat ceva
Dobanda se impoziteaza cu 16%. Dupa ce scazi impozitul iti raman tot 250 e/luna

Si-ai mai uitat ceva
Nu mai esti proprietar!
Dupa cum s-a bine observat in ultimii ani, valoarea unei case a crescut AMETITOR!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Da, trebuia sa spun si pentru ce m-au interesat pe mine calculele astea. Am contractat un apartament intr-un bloc ce abia se construieste, iar garsoniera de care vorbeam era cf. 2, intr-un bloc dinainte de cutremur. Nu ii mai crestea cu mult valoarea. Daca tii banii 365 zile, impozitul il platesti la final, si e mai mic decat daca ai avea depozite pe perioade mai mici. Mie imi trebuiau banii in banca pentru ca atunci cand era trebuia sa platesc poate nu reuseam sa vand apartamentul in timp util.

Mergi la inceput