Cu cine face lectiile copilul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dania.nicol spune:

Doar cu mine din clasa I (atunci a fost mai greu)
Acum doar il ajut si il verific.

Mami de Sebi<18.07.2005> si Cătă<06.03.1997>
Foto cu noi A doua stelută

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

quote:
Originally posted by dania.nicol

Doar cu mine din clasa I (atunci a fost mai greu)
Acum doar il ajut si il verific.

Mami de Sebi<18.07.2005> si Cătă<06.03.1997>
Foto cu noi A doua stelută

Ce era greu? Cum trebuie sa te comporti cu copilul? Stiu ca trebuie sa ai rabdare, acum cred despre mine ca sunt o persoana foarte rabdatoare, dar au stiu cum voi fi atunci???
Uite, fetita mea daca nu-i iese ceva la "lectiile" pe care le facem se enerveaza si nu mai vrea sa continue.
Daca imi va face si atunci asa? Cum sa-i fac un program de lectii? Sa o las pe bunica sa faca cu ea pana ajung eu acasa? Nu prea am incredere ca se vor descurca...

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by mikim

Deci daca merge la after school lectiile se fac serios acolo?

mihaela,cred ca depinde de afterschool. eu am discutat cu educatoarele de acolo despre asta inainte de a-mi inscrie fetita in locul respectiv.cum am zis, in general e ok.sunt zile (foarte rare) cind se intimpla ceva si nu-si face lectiile,de aceea o intreb in fiecare zi si deocamdata e destul de sincera sa-mi zica daca le-a facut sau nu.deocamdata nu are prea multe lectii,nu stiu cum va fi mai incolo.eu te inteleg perfect,de exemplu eu ajung sa o iau de la afterschool pe la 5.30 in fiecare zi,pina ajungem acasa,pina mancam,spalam etc se face cam tarziu si nu numai eu sunt obosita dar si pentru ea ar fi prea tirziu de lectii.asa ca deocamdata ma bazez pe afterschool in privinta asta si asa cum am mai zis o mai verific si eu din cind in cind sau in week-enduri o mai pun sa scrie/citeasca in joaca,nu sub forma de obligatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Si Victor al nostru isi face lectiile la after-school.

Acasa eu i le verific, mai corectam cateva ceva ( de ex. ieri la matematica la o problema, scrisese la raspuns 30 si eu l-am pus sa completeze 30 copii, ca asta era intrebarea pb.) si facem ghiozdanul ptr. a doua zi.
Totul cam 30 minute (daca nu ne intrerupe sora-sa de 1 an).

Daca sunt ocupata cu domnisoara si sotul e acasa, il verifica sotul.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Si Victor al nostru isi face lectiile la after-school.

Acasa eu i le verific, mai corectam cateva ceva ( de ex. ieri la matematica la o problema, scrisese la raspuns 30 si eu l-am pus sa completeze 30 copii, ca asta era intrebarea pb.) si facem ghiozdanul ptr. a doua zi.
Totul cam 30 minute (daca nu ne intrerupe sora-sa de 1 an).

Daca sunt ocupata cu domnisoara si sotul e acasa, il verifica sotul.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Ai putea sa-mi spui si mie cat te costa? Si pe unde este?

Eu am fetita la o gradinita particulara si a lipsit destul de mult din ianuarie pana acum (mai mult nu a fost decat a fost). Sta la program prelungit.
Ieri m-am dus sa platesc si am intrebat-o pe directoare cat trebuie sa platesc, adica nu vad de ce as plati pentru orele de dupa amiaza, daca copilul nu a fost si nu a mancat acolo. S-a cam suparat de intrebare si eu ma gandesc ca-i intereseaza mai mult profitul.
In orice caz nu ofera ce scrie pe site-ul gradinitei, nici pe departe, dar nu am comentat, sa nu ma creada o ciudata, si oricum ar fi venit cu zeci de contraargumente in aparare, pe care nu le pot verifica nicicum.
Aceeasi gradinita are si after school si ma bucuram ca va fi tot cu copiii de la gradinita.
Acum parca as mai cauta, daca as sti parinti multumiti de unul mai apropiat mie ca distanta de casa.

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Daca stau sa ma gandesc bine, m-am suparat chiar foarte rau ieri. Am fugit de gradinitele de stat, de spagile de acolo, si de nedreptatile care intampla acolo (pe care le-am perceput eu).

Vad ca aici am dat de alt tip de probleme, sa zic asa.

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

in legatura cu plata gradinitei nu stiu ce sa zic.aici toate gradinitele sunt particulare si e foarte strict.trebuie platit tot anul -chiar daca gradinita e inchisa 2 saptamini de Craciun. nici vorba sa platesti mai putin sau sa ti se returneze fonduri daca a lipsit copilul din motiv de boala sau orice alt motiv. intr-un fel ii inteleg,ei trebuie sa plateasca integral angajatii,chiria ,intretinerea etc.tin minte intr-o iarna din 7-8 copii citi erau in grupa fetitei mele mergeau doar 1-2 pe zi din cauza gripelor.daca parintii nu ar fi platit pentru acei copii atunci probabil ar fi trebuit sa inchida gradinita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by speed

in legatura cu plata gradinitei nu stiu ce sa zic.aici toate gradinitele sunt particulare si e foarte strict.trebuie platit tot anul -chiar daca gradinita e inchisa 2 saptamini de Craciun. nici vorba sa platesti mai putin sau sa ti se returneze fonduri daca a lipsit copilul din motiv de boala sau orice alt motiv. intr-un fel ii inteleg,ei trebuie sa plateasca integral angajatii,chiria ,intretinerea etc.tin minte intr-o iarna din 7-8 copii citi erau in grupa fetitei mele mergeau doar 1-2 pe zi din cauza gripelor.daca parintii nu ar fi platit pentru acei copii atunci probabil ar fi trebuit sa inchida gradinita...

Si aici a fost la fel, cit a mers a mea la gradi. Pe vara stateam in RO 3 luni, si plateam integral, adica 220 wueo/luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by ingridnen

Interesant subiect... imi dau seama ce ma asteapta peste vreo 3 ani .. eu vin acasa in jur de 19.30 :((((

Oricum 2-3 ore de lectii mi se pare foarte foarte mult. Poate se mai schimba ceva si in invatamantul asta... in Germania la clasele mici aproape ca nu se lucreaza acasa din cate stiu
Ingrid si Cristi 4 ani

Scuza-ma, dar de unde stii? E sursa sigura?
Uite, fetita mea e cklasa 1 in Germania si li se dau multe teme pt acasa. Nu zilnic au la ffel de multe,m dar au. Si li se da si pe WE tema.
Ea merge in Hort (after-school) dupa scoala. Intre orele 13-15 sunt supraveghetati la lectii. Daca tu ceri, li se si controleaza lectiile. Daca le termina mai repede, se duc la joaca, daca nu, stau pina le termina.
In general nu-i ia mult , max. o ora daca are multe lectii.

Lucrez cu ea suplimentar zilnic, sau aproape zilnic. In general, face la mate dupa culegerea din RO si-i mai compun eu exercitii asemanatoare cu ce fac ei la scoala.
La Germana citeste si-i dau dictari (nu zilnic, insa dictari=.
Separat lucram saptaminal la limba romana. Acum isi citeste singura enunturile la problemele de matematica din culegerea in lb. romana (asta daca nu e prea obosita, si atunci i le citesc eu).

Lectiile le face singura inca de la inceput. Eu doar o verific, corectam si lamurim unde nu a inteles.

Face tenis odata pe saptamina. Rar, cam odata pe sapt. invatam diverse cuvinte la engleza. Ei inca nu fac engleza si nu vreau sa o ametesc cu prea multe deodata.

In rest. se joaca in Hort, pina pe la 16,30 cind o iau. De cind s-a incalzit afara, mai stam pe-afara la joaca cca o ora si ceva, asa ca ajungem destul de tarziu.

In WE lucreaza in fiecare zi suplimentar la toate: germana, matematica (in ambele limbi) si romana.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by speed

Mi s-a spus de cand am inscris-o la gradinita asta, si alte mamici mi-au spus ca asa se procedeaza si la gradinitele la care sunt copiii lor, ca nu platesc masa de la pranz in cazul in care copilul nu este. A lipsit si anul trecut, dar cel mult o saptamana consecutiv intr-o luna. Din ianuarie incoace mai mult nu a fost decat a fost. Mi se pare firesc sa platesc gradinita pentru programul 8-13.5, prentru ca si ei platesc chirie, educatoare, alti profesori. Si nu stiu cat la suta din venitul lunar este costul unei gradinite si ce ofera de banii astia in alte tari.
Oricum, ieri cand am vrut sa o platesc mi-a inapoiat ceva banuti. Putini, dar pentru mine si gestul a contat.

Mihaela, mama Karlei

Mergi la inceput