nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Eliza, foarte interesant...

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Uite si un filmulet explicativ:

http://video.msn.com/v/us/v.htm?g=3b7e35e6-df22-4db7-bdf6-f48cadb17cbe&f=06/64&fg=email

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

N-am mai scris pentru ca am avut o mini-vacanta, intrerupta de cateva vizite pe la dr...
Intai sa va spun ca Patricia...a inceput sa vorbeasca. In soapta si cam pe ascuns... Spune tare doar "mama" si doar "la nervi".Mai spune "tete"-tac'su, "pisi/pisa miau" la pisici, "caaai" la cal, "pa","ale/ala etc" la alo si cred ca si "hai/haide"-dar nu sunt chiar sigura ca nu au fost coincidente. Zice cumva si la caini dar nu m-am prins inca exact cum, maraie ceva incet-incet. Si cred ca si la peste zice ceva dar suna cam pe langa pisa/pisi Oricum e disperata dupa animale si se pare ca astea o impresioneaza cel mai mult.
La fiecare dr. la care am fost am primit alt diagnostic...de la autism cum va zisesem la hiperactivitate, deficit de atentie...sau pur si simplu "intarziere in dezv. lbj expresiv". Asta de la o psihiatra careia i-a raspuns de fiecare cand o striga pe nume intorcandu-se si zambind- de 7 ori in juma' de ora de consultatie...
[:D Dar de fiecare data cand nu tragea de lucruri "interzise" din cabinet, nu parea preocupata in mod special de ceva si nu a pus-o niciodata sa faca ceva dupa ce o striga, doar schimbau zambete...
Lasand la o parte treaba cu vorbirea ne-a zis ca e si un copil timid si in nici un caz sa nu mai pomenim in prezenta ei despre faptul ca nu vorbeste, pentru ca intelege...de aici si vorbitul in soapta-teoria dr. a fost ca isi da seama ca nu zice la fel ca noi si se fereste
De medicamente nu s-a mai pus problema pe unde am mai fost, indiferent de diagnosticul avansat. Mai avem de mers la un psihiatru -daca tot ne-am luat de sportul asta macar sa-l facem pana la capat-si apoi am descoperit ca am o verisoara care lucreaza la o asociatie care se ocupa de copii care nu vorbesc. Ea e psiholog si ne-a zis ca primul lucru pe care trebuie sa-l facem e sa avem un diagnostic de la psihiatru pentru ca se lucreaza diferit cu un copil autist fata de unul hiperactiv etc...Apoi eventual o sa lucreze ea cu Patricia la noi acasa. Dar tot ea ne-a zis ca daca in 2 saptamani a invatat totusi cateva cuvinte probabil ca o sa-si dea drumul la vorbit in curand...
Cand mai am timp va povestesc la ce teste imbecile am mai fost cu copilul...mi se pare chiar nesimtire ca un psihiatru sa te intrebe daca face copilul/sau sa-l testeze direct- chestii de copii de 3-4 ani, dupa ce ii atragi atentia ca nu are totusi decat un an si 10 luni...

Nu stiu daca am trecut deja hopul cel mare dar nu le doresc nici dusmanilor mei prin ce am trecut saptamanile astea...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

Stai linistita!!!Si Lucian Blaga a fost "mut ca o lebada" pana pe la 7 ani si uite ce a devenit...Daca stii ca nu are probleme cu corzile vocale, nu ai de ce sa te impacientezi...Cand va incepe sa vorbeasca ai sa-ti doresti sa mai taka...Acum e in perioada de stocare a informatiei!Asa ne dorim noi mamele: copilasii nostrii sa se alinieze la standardele varstei dar...trebuie sa acceptam ca unii copii sunt mai deosebiti...Si al meu baiat are o problema de intarziere...dar pastrez speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cheptinelena, Blaga a vorbit la 4 ani, nu la 7 si daca nu ai probleme cu corzile vocale nu inseamna ca nu ai probleme. Un copil autist aude, are corzile vocale in regula, dar nu poate interactiona cu lumea fara mult ajutor. La trei ani e normal ca o mama sa se ingrijoreze daca un copil nu vorbeste deloc, sa mearga la medic si sa nu-i para rau ca nu a luat masuri mai devreme. Mai bine te duci la medic degeaba decit sa te iei dupa legende de genul "Blaga a vorbit la 7 ani"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Fran, ma bucur sa aud ca progresati. Nu te mai chinui atat. ce as face eu in locul tau: gata ai vazut ai intrebat, ai capatat cateva raspunsuri. as lasa-o mai moale un timp. sa zicem 6 luni. fara sa ma chinui sa descifrez fiecare comportament al copilului,fara sa-l stresez. intre timp, as incerca sa :

-petrec cat mai mult timp cu ea. s-o solicit in permanenta.Iepu unde-i sapunul, Iepu adu-mi prosopul Iepu sti ce- i asta ? etc.Da' incontinuu.as stresa-o(vorba vine, ca ce le mai place sa fie stresati in felul asta..) non stop cu intrebari,i-as arata toate obiectele din jur ,etc.uite de exemplu la o plimbare i-as arata tot de la case,flori,pomi,animale,gard,gradina,norii de pe cer. as tine-o dupa mine peste tot, i-as tine atentia "ocupata". fara s-o las singura in camera, fara s-o las singura la tv.

-as merge mult pe focalizarea atentiei. sunt multe materiale pe tema asta, daca vrei,caut si iti trimit. Din experienta mea in momentul in care ai reusit sa-l faci pe copil sa fie atent 90% din timp, problemele incep sa dispara. e simplu de demonstrat .E atent, prinde. nu e atent,cuvintele,informatia, trec pe langa el.

In rest, calm si relaxare. copilul e foarte mic si, daca intr-adevar exsista o micuta problema ai 100% sanse de reusita. nu o mai analizezi pe toate partile si,mai mult, nu-i dai de inteles ca e analizata sau ca se asteapta ceva de la ea. doar ca e iubita,pt succese dar si pt insuccese si atat.

si apoi, peste 6-12 luni, o noua evaluare. dar pana atunci,sper eu, problemele vor fi depasite.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

acum sper sa fiu un pic mai libera... am sa fac testul portage ca-s tare curioasa. In orice caz, din cate am vazut eu acolo, suntem biiine ramasi in urma Am suspectat-o si eu pe Lili de autism, dar a comunicat cu psihologul. Anul trecut am fost la o d-na psiholog, cu probleme de vorbire si comportament (si la ea existau unele semne de autism) insa se pare ca e vorba doar de dezvoltare inegala. Avea comportamentul non-verbal foarte dezvoltat, la nivel de 7-8 ani (asta la varsta de nici 4 ani) insa dezvoltarea verbala era ramasa in urma. Acum s-a mai dezvoltat mult intr-un an, s-a schimbat mult, a inceput sa comunice cu mediul ei, insa tot nu-i pot oferi suficienta stabilitate in viata datorita vizitelor la tati care o incurca si o bulverseaza foarte mult.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheptinelena spune:

da Natasa, ai dreptate in ceea ce-l priveste pe Blaga...dar in ceea ce priveste copilul de 3 ani care nu comunica, si care a fost consultat de medici si nu a fost diagnosticat ...imi mentin parerea!!!!Eu vroiam sa subliniez diferenta dintre a vorbi si a comunica...Cu sigurantza kiwwy a pus raul in fata si s-a gandit la o vizita la medik...cred ca are nevoie de incurajari!!!Am lucrat cu copii si am vazut caz in care un baietel, vorbindu-i, ma asculta, se uita in ochii mei, f atent, cu gura cascata si aveam impresia ca intelege tot...el nu vorbea niciodata nici cu familia desi avea 5 ani si medicii au explicat parintilor ca e doar mai retras...Evident ca parintii nu au crezut si au tarat baietelul pe la "n" cabinete medicale. Am revazut acest baiat in urma cu ceva ani, era la liceu si era genul de adolescent cu gashka, f bine integrat in colectiv...Nu m-ar mira sa aflu ca a urmat si o facultate...Klar, tr consultati si medicii, nu zic...dar nu tr facut din tantar armasar...Poate e si acest baietel mai retras si ii doresc din suflet aceasta varianta...de ce imediat ne gandim la autism sau ce e mai rau???De gandirea pozitiva a auzit cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Pentru ca ultimul mesaj se termina cu ideea de gandire pozitiva m-am gandit ca in ajunul marii sarbatori pascale sa va urez, dragi mamici de copii mai mici si mai maricei, ca lumina tainicei Invieri sa va lumineze calea prin viata, sa va dea puterea sa va cresteti feti frumosii voinici si sanatosi, sa nu lasati sa dispara speranta.
Hristos a inviat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

E prima data cand intru la aceasta sectziune shi mi-a atras atentzia acest titlu!
Fetitza mea are 2,6 ani shi la fel nu prea vorbeshte!Soacra-mea chiar e impacientata ca nu vorbeshte coerent la varsta ei, fiica ei zice ca la 11 luni vorbea destul de bine,in schimb fi-su, adica barbatul meu a vb destul de tarziu!
S-a nascut cu frenul scurt, atza de la limba, cum i se spune in popor shi probabil de-aia intarzie la vorbit!Am fost cu ea la medic shi ni s-a spus ca asta nu ar fi un impediment, dar ar trebui sa il taiem, pt ca ea nu poate scoate nici varful limbii afara din guritza!
Sa nu credetzi ca nu vb deloc, zice:mama, tata, apa, pipi, kk, titi, adi, dana, mamaia, tataia, shi multe altele ...dar mai stalcite!La toamna o voi da la camin, soacra-mea zice ca acolo o sa fie marginalizata de catre copii pt ca nu comunica (soacra-mea a fost educatoare)!
Sincera sa fiu, eu nu ash vrea sa o duc sa ii faca acea interventzie de taiere a frenului, mi-e teama sa nu o traumatizez shi apoi sa nu mai vb deloc!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput