nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Kiwwy-ma bucur tare mult pentru voi sa dea DDD sa-si dea si puiul vostru drumul la vorbit...
Pe noi ne-a tot intrebat psiholoaga de schimbari, OPERATII etc ca posibile surse ale unui blocaj de vorbire...deci la voi eu zic ca are si operatia o parte de vina, dar pe noi ne incuraja ca daca e ceva de genul asta se rezolva sigur...Din pacate -daca pot sa zic asa-la noi nu se aplica...
Flaviutza-A mea e mai mica cu un an decat a ta. De alalile nici vorba la noi-o singura data a repetat dupa noi -"perete", in rest nimic. Pasareasca toata ziua. Culmea ca la fel se adreseaza copiilor prin parc...azi a certat un baietel care ii tot lua jucariile din mana in "pasareste" de a ramas masca pustiul. De 5 cuvinte cu sens la noi nici vorba. NICI UNUL. Si in plus nu raspunde la nume, niciodata, sub nici o forma. Totusi eu pun chestia asta pe seama problemei de vorbire-nu s-a "prins" ca ea e Patricia, si nici nu pricepe tonul de chemare. De ex, de 2 luni a inteles sa asocieze zgomotul facut de usa de la intrare cu venirea sotului meu. Acum cand se aude usa fuge vesela la intrare. Pana acum doua luni puteai sa juri ca nu a auzit nimic, desi se bucura la fel de mult cand il vedea pe taica'su. De vreme ce acum aude de fiecare data, eu zic ca auzea si atunci dar nu intelegea ce reprezinta zgomotul ala...

Legat de comportamenul copiilor fata de cei care nu vorbesc-in parc a venit la noi un baietel si a intrebat-o daca se joaca cu el- i-am zis ca ea e mica si nu vorbeste, dar vrea sa se joace cu el. Baietelul s-a apropiat de ea si s-a "masurat" pe langa ea-"Pai cum nu vorbeste, ce e cat mine?" De fapt el era chiar un pic mai scund, desi avea trei ani...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

Fran,vad ca avem copii cam de aceeasi varsta(al meu face 2 ani pe 25 martie).Dupa cum am bagat eu de seama,nici fetita ta nu vrea sa zica nik,nu raspunde cand este strigata pe nume...asa si al meu,in schimb e o fire f sociabila,chiar mai sociabil fata de multi alti copii de aceeasi varsta,o fire vesela,ii place mult joaca,muzica reclamele,aprinde singur lumina,deschide si inchde usile,tv,da drumul la dvd,isi pune melodia preferata si apoi vine sa il iau in brate sa dansam...in afara de faptul ca nu vrea sa vb deloc,nu mai vrea sa faca pa cu manuta..totul e ok...dar iaca ca tot disper.Tu ai fost cu ea la doctor,la ORL...stiu eu...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Originally posted by kiwwy

Am facut greseala ca un an de zile sa reactionez extrem de repede la aceste atentii ale fiului meu,insa am gresit,pentru ca nici in ziua de azi nu am obtinut rezultate.
Daca poti,incearca sa ignori aceasta comunicare non-verbala a fiului tau,ofera-i sansa sa spuna ,sa ceara,pentru ca mai tarziu sa nu ajunga ca al meu,sa nu isi mai doreasca sa comunice,sa procedeze mereu la fel.

N-ai procedat gresit cautand sa-l intelegi; cum era sa ignori aceasta comunicare non-verbala? Sa te fi prefacut ca nu sti ce vrea cand totusi intelegi?
Faptul ca baietelul nu vorbeste se datoreaza intarzierii maturizarii centrilor vorbirii din sistemul nervos central (creier) si o poti pune pe seama ereditatii numai. Nu-i vorba de un moft sau de un rasfat...

quote:
De cateva zile(de 4 zile),va spun sincer,fiul meu are un limbaj,pe care nu l-am mai auzit,cred ca acesta este limbajul premergator vorbirii,nu pot decat sa ma declar fericita,cand se joaca,vorbeste tot felul"cacaca,gagaga,tatata,ceda, intreaba ce-i aia perfect,toata ziua ma intreaba,doar ca nu repeta dupa mine,uneori ma doare gura de cat vorbesc .

Felicitari! Super! Ai vazut ca inainte chiar de a implini 3 ani a facut deja un mare salt calitativ? Vei vedea ce repede va face progrese de acum incolo. Tu fii mereu alaturi de el, incurajeaza-l si sustine-l pe puiut. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Fran si al meu tot pasareste vorbeste cu ceilalti copii,numai ca la noi copiii cred ca vorbeste pe romaneste,de aceea nu il inteleg
Kiwwy eu pe al meu chiar nu pot sa il ignor,el nu numai ca ne trage de maini sau haine si ne arata ce vrea, ne si spune pe limba lui.Deci el comunica cu noi,asa cum poate,nu pot sa il ignor,nu?
Felicitari pt. progrese,la mai multe

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by fran

Kiwwy-ma bucur tare mult pentru voi sa dea DDD sa-si dea si puiul vostru drumul la vorbit...
Pe noi ne-a tot intrebat psiholoaga de schimbari, OPERATII etc ca posibile surse ale unui blocaj de vorbire...deci la voi eu zic ca are si operatia o parte de vina, dar pe noi ne incuraja ca daca e ceva de genul asta se rezolva sigur...Din pacate -daca pot sa zic asa-la noi nu se aplica...
Flaviutza-A mea e mai mica cu un an decat a ta. De alalile nici vorba la noi-o singura data a repetat dupa noi -"perete", in rest nimic. Pasareasca toata ziua. Culmea ca la fel se adreseaza copiilor prin parc...azi a certat un baietel care ii tot lua jucariile din mana in "pasareste" de a ramas masca pustiul. De 5 cuvinte cu sens la noi nici vorba. NICI UNUL. Si in plus nu raspunde la nume, niciodata, sub nici o forma. Totusi eu pun chestia asta pe seama problemei de vorbire-nu s-a "prins" ca ea e Patricia, si nici nu pricepe tonul de chemare. De ex, de 2 luni a inteles sa asocieze zgomotul facut de usa de la intrare cu venirea sotului meu. Acum cand se aude usa fuge vesela la intrare. Pana acum doua luni puteai sa juri ca nu a auzit nimic, desi se bucura la fel de mult cand il vedea pe taica'su. De vreme ce acum aude de fiecare data, eu zic ca auzea si atunci dar nu intelegea ce reprezinta zgomotul ala...

Legat de comportamenul copiilor fata de cei care nu vorbesc-in parc a venit la noi un baietel si a intrebat-o daca se joaca cu el- i-am zis ca ea e mica si nu vorbeste, dar vrea sa se joace cu el. Baietelul s-a apropiat de ea si s-a "masurat" pe langa ea-"Pai cum nu vorbeste, ce e cat mine?" De fapt el era chiar un pic mai scund, desi avea trei ani...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Fran nu vreau sa te sperii, insa TREBUIE sa raspunda la nume. nu neaparat verbal, dar macar sa intoarca capul cand o strigi. in 80%din cazuri. restul de 20 sa spunem ca nu e atenta.

de ce spun asta? pt ca la aproximativ 7 LUNI copilul intoarce capul la auzul numelui. e printre primele achizitii. si la 7 luni nu vorbeste. daca int-adevar, nici nu intoarce capul la nume, inseamna ca are un deficit de atentie.

asta n-are nici o treaba cu "pasareasca" multi copii vorbesc jargonic, dar atentia, focalizarea n-are legatura.

asa ar trebui sa stea lucrurile: ea , sa spunem se joaca cu o jucarie, tu din aceeasi camera o strigi pe nume. in 80% din cazuri trebuie sa ridice capul, sa-l intoarca in directia ta , sa te priveasca drept in ochi si sa devina brusc interesata de ce spui, faci.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Bravo Kiwwi! vezi? si da, cum spune Eliza, maturizarea neurologica a centrului vorbirii difera de la un copil la altul.

Si apropo. e o ENORMA diferenta, intre ceea ce spune Kiwwi: copil care e intocmai "pe grafic" la toate aspectele, inclusiv atentie, intelegere, doar ca nu si-a dat drumul inca , si copii cum spune Nnadia si Fran care nu reactineaza la numele lor. si asta n-are, repet legatura nici cu pasareasca nici cu altceva. doua cauze pot fi: o deficienta de auz, fie ea si usoara, sau deficit de atentie.

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Eu tot ce sper este sa fie inteligent,sa nu am alte probleme cu el,de exemplu la gradinta,sau la scoala cand va merge,sa memoreze,sa fie atent..sa invete.In rest,fiul meu progreseaza,la tramvai ii spune"dia",la "Ciao" spune "ciaaaa"se ingana la anumite sunete scoase de el,si indiferent,ce ar rosti este foarte important sa vocalizeze,sa nu se atrofieze muschii maxilari.
Ii plac foarte mult desenele,il las cam o ora pe zi,este mult?
ii place "pompierul Sam,Aventurile ursuletului,Locomotiva Thomas,si Marcelino.La acestea se uita cu placere,si rade cand este ceva amuzant.
Stiu ca mi-am facut prea multe griji pentru el,deoarece s-a nascut cu o malformatie ,si m-am gandit la tot felul de grozavii legate de polidactilie.
Abia astept sa isi dea drumul la vorbire sa va pot impartasi bucuria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Kiwwi, incearca sa-i reduci TV-ul la jumatate de ora. Daca mai depasiti din cand in cand, nu-i grav, dar regula sa fie asta: cel mult jumtate de ora.

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cristina_C

Kiwwi, incearca sa-i reduci TV-ul la jumatate de ora. Daca mai depasiti din cand in cand, nu-i grav, dar regula sa fie asta: cel mult jumtate de ora.

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

aha. hai maxim 45 minute ca stim ca nu se prea poate fara

pai Kiwwi ca sa stai matale impacata cauta cu google polidactilie si vezi ca te-ai panicat degeaba.

Vezi ca, cu cputina atentie, copilul merge pe drumul cel bun??

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by Cristina_C

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

aha. hai maxim 45 minute ca stim ca nu se prea poate fara

ALEXIA,02.mai.2004

Asa-i!
Si oricum timpul la TV zboara, nici nu stii cand trece de repede ce trece!

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput