nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

Va multumesc pentru raspunsuri,sincera sa fiu nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Sa nu ma credeti o mama rea,care toata ziua sta cu gura pe fiul ei"hai vorbeste,spune," pentru ca nu sunt deloc asa.Sunt o mama foarte iubitoare,si cum am spus:am asteptat destul ,poate prea mult sa se intample ceva,acuma este cazul sa imi ajut copilul,cum pot,cum trebuie,pentru ca vreau sa ma lupt pentru binele lui,sa fie acceptat de societate,sase joace cu alti copii,sa vorbeasca cu ei,cu lumea.
In ultimul timp ,asa cum am spus,am ajuns la disperare,din mai multe motive,cum credeti ca ma simt eu ca mama cu un copil de 3 ani ,cand mergem in parc,sau in cluburi pentru copii,iar el sa nu vorbeasca cu nimeni nimic?nu se poate imprieteni cu nimeni,pentru ca nu vorbeste,si ,nu este acceptat de ceilalti,este vazut ca un "ciudat".
Poate ca va vorbi in curand,asta nu se stie,dar instinctul meu de mama imi spune ca mai trebuie sa astept...
Poate are dreptate si sotul meu care imi spune despre copiii care s-au nascut cu polidactilie(mai multe degetele),vorbesc mai tarziu.
Scorul apgar l-a avut9,deaorece am nascut cu cezariana,si datorita malformatiei la manute.
Abia astept sa termin cu examenele,sa pot sa ma documentez mai mult la fel cum a facut si Flaviuta.
Maine mergem la centru,am sa intreb mai multe informatii,sa ma linistesc.
O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

t-o spun din sursa sigura, polidactilia e frecventa si nu are nik pe langa. foarte rar, apare in nu stiu ce sindroame, dar atunci apar alte afectiuni asociate, vizibile.

stai calma ..n-are treaba degetelul in plus . poate faptul ca v-ati grabit sa-l operati...asta da, poate produce un blocaj.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:
Originally posted by eliza_p

In primul rand eu nu cred ca te-am contrazis, flaviuta. Chiar sunt de acord cu tine ca trebuie urmarita dezvoltarea copilului, dar eu o atentionam pe kiwwy asupra metodelor folosite de ea; este una sa apeleze la un medic, la un test, sa discute cazul cu noi si cu totul altceva sa exaspereze copilul cu insistentele ei. Ar fi pacat sa-l stigmatizeze pe viata din cauza asta... Si am mai spus ca eu nu am intalnit niciodata copii cu intarziere de vorbire si autism si nici nu am auzit despre astfel de cazuri, ceea ce denota, zic eu, ca multimea copiilor perfect normali cu intarziere in vorbire este mult mai mare decat aceea a copiilor cu intarziere in vorbire si autism. Mai mult, cred ca nu intarzierea in vorbire este un indiciu al autismului in primul rand. Cu alte cuvinte, orice mamica, indiferent de varsta la care a inceput copilul sa vorbeasca, ar trebui sa-i urmareasca constant progresele.
Mi se pare insa absolut firesc sa plecam de la premisa ca avem un copil normal, mai ales cand medicii ne spun ca nu sunt motive de ingrijorare, ca lui kiwwy, nu-i asa?
Pe mine m-a impresionat prima fraza cu care kiwwy si-a inceput povestea: "Credeti-ma ca am ajuns la disperare." si de aceea as vrea s-o linistesc asigurand-o ca al ei baiat are sanse 99%, sa nu aibe nimic mai mult decat o intarziere de vorbire.

ceea ce afirmi mai sus denota o lipsa totala de informare; n-ar fi nimic, daca n-ai promova-o cu insistenta pe forum, unde parintii cauta infromatii, nu induceri in eroare din vorbit dupa ureche; locatia ta spune statele unite, google functioneaza aici perfect, doar trebuie sa te documentezi putin inainte sa arunci cu afirmatia;
iar fraza cu stigmatul- asta sintetizeaza tot de fapt, toate prejudecatile de care nu reusim sa scapam- unii nici cind trec granita- altii ramasi in Romania- au puterea sa se debaraseze de ele; din pacate postarile tale nu reflecta asta.

exact de aia am facut referire la alte "informatii" date de Eliza, si imi cer scuze fata de ea cu ocazia asta, insa mi s-a parut relevant pt a arata lipsa de informatie.

ALEXIA,02.mai.2004

Vrei tu sa fii sarcastica, asta mi-e clar dar chestia cu google in statele unite n-am inteles-o... vrei sa mi-o explici si mie? Sau chestia cu prejudecatile; asta-i un fel de boala de care sufera obligatoriu tot romanul si de care nu-l poate vindeca decat emigrarea?
De altfel, nici voi nu intelegeti mesajul pe care ma chinui sa-l transmit dar contraziceti, iar eu nu ma prind ce caci iar nu pot sti ce interpretari faceti. Parca am vorbi limbi diferite...
Totusi, de dragul discutiei, am sa incerc sa va explic fraza inrosita, cea cu stigmatul. Sper sa reusesc...

Am vrut sa spun ca, desi kiwwy are cele mai bune intentii cand ii cere copilului sa repete un cuvant dupa ea, baiatul percepe chestia asta ca pe o insulta; ii aduce aminte ca el nu-i normal, ca-i retardat. Daca-i un copil sensibil, si se pare ca este, pentru ca se enerveaza si nu-i mai trebuie nimic in acel moment, chestia asta il poate marca pe viata. Adica, va ramane cu impresia ca el e mai prost chiar si dupa ce-si va da drumul la vorbire. Adica insistentele mamei asupra acestei intarzieri in vorbire pot face mult mai mult rau decat intarzierea in sine si copilul poate ramane profund marcat (stigmatizat) pentru toata viata desi peste 2-3 ani va vorbi perfect. Deci am vrut doar sa atentionez asupra acestui fapt si nimic mai mult de atat.
Si mai cred ca tatal simte deja aceasta frustrare a copilului, si-i este teama ca deja cel mic se simte inferior si incearca sa-i ridice moralul, sa-l incurajeze in felul lui.

Inainte de a trimite acest raspuns, ma intreb cu interes oare cum veti reusi sa-mi mai rastalmaciti si interpreta si aceasta postare...

Mergi la inceput

copilul autist sau cel care nu vorbeste nu-i retardat...of, Doamne...Doamne

Eliza tu ai dreptate. in felul tau. insa uiti ca la 3 ani 99% din copii vorbesc, iar din aia unu la suta ramasi , care nu spun nimic, cam 1% nu au absolut nimic., restul au o problema, minora sau majora.

unu la suta din unu la suta.

si eu te sustin aici Eliza. cu calm, fara nervi. fara disperare. cum ai stat pana acum calma poti s-o faci in continuare. nu-i mai cere sa repete. nu-i mai cere nimic. fi calma cu el si cu sotul. calm in familie, o atmosfera iubareata...ca asta da stabilitate si incredere in sine unui copil.

in acest timp, din umbra, cauti si cauti si inveti. metode, idei. cere lu Ana Stroe, poate are sa-ti trimita ABA cel putin verbal imitation. incepe sa lucrezi usor cu el. nu-l forta . nu-i mai spune"zi,mama,zi" ca-l blochezi. arata-i pe poze : masina, leul etc. poate poate.

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Kiwwi de ce zici ca este perceput ca un ciudat de catre copii? doar pt ca nu vorbeste?

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Offff si eu cu aceeasi problema
David are 2 ani si aproape 3 luni,de la 1 an a inceput pasareasca si de atunci numai asa o tine.
Recent a inceput sa spuna cateva cuvinte,fffff putine. Nani este NANA,banana la fel NANA,sora lui mai mica Naomi,tot NANA.
Folosim inca pampers dar spune caca,dupa ce face,uneori inainte dar daca il pun pe WC da din cap ca nu si tot in pampers face.Pipi e tot kk.
Raspunde cu DA sau da din cap in semn de NU,mananca singur,se dezbraca singur,se spala pe corp,pe dinti,e foarte prietenos si sociabil.
Eu cred ca NU VREA sa vorbeasca,cuvantul APA se pare ca nu ii place,cand il pronunt da din cap ca nu,desi vrea sa bea apa.
Se multumeste sa arate cu degetul si sa ne ia de mana sa ne arate ce vrea.Sau ne spune pe limba lui.
Cat de curand o sa ii fac si testul de auz,mi se pare ca nu ma aude daca sunt in spatele lui si vorbesc in soapta.
Am inceput sa mergem si la sedinte cu logoped dar nu face mare lucru,nu lucreaza cu el individual,sunt un grup de copiii si e mai mult joaca.
Pediatra cand am intrebat-o bineintles ca mi-a spus sa stau linistita,ca e din cauza ca e expus la mai multe limbi.
Oare chiar asa sa fie?
Kiwwy scuze ca m-am bagat peste subiectul tau dar fetele care au raspuns aici mi-au facut o impresie tare buna si as vrea sa aud parerea lor.

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Din cate spui copilul e perfect normal dezvoltat. este la faza de cuvinte simple, cuvinte cu valoare de fraza. asta si din cauza bilingvismului.

fa-i si tu testul portage, citeste subiectul acesta pe la primele pagini, am dat undeva adresa.

e important la varsta lui sa:

-inteleaga ce i se cere
- sa coopereze cu voi
-sa raspunda cand e chemat(fie si intorcand doar capul)
- sa COMUNICE fie prin cuvinte simplute,fie prin silabe, gesturi
- sa caute compania semenilor, sa INCERCE sa relationeze.
-sa se joace cu jucariile conform scopului. adica nu sa guste ,sa pipaie o masinuta ci sa o faca sa mearga. obiectul utilizat conform scopului

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

ceva de citit pt toti cei care isi fac griji, INSA in special pt Eliza_p (asa o sa intelegi de ce te-am contrazis vehement)

http://www.autism.ro/trucuri-sfaturi.html

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Flaviuta multumesc mult pt. raspuns.
El face absolut tot ce ai punctat.
E foarte vorbaret,toata ziua nu ii tace gurita numai ca vb. pe limba lui.
O sa ii fac si testul,trebuie sa imi gasesc timp.
Multumesc inca o data.

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

fetelor,ieri am fost la centru,am inceput sa pun intrebari,insa toti de acolo m-au asigurat ca fiul meu nu are nimic,decat o intarziere de vorbire,si ca la varsta de 4 ani daca nu va vorbi se va considera tot intarziere de vorbire,dar atunci trebuie ajutat,stimulat.Mi-au spus si acolo la centru sa il duc pe copil in colectivitate,sa il las cu alti copii,sa relationeze,sa se joace.
Mama lui david,exact asa se comporta si fiul meu,ca al tau,doar ca al meu nu avea limbaj"pasaresc",insa ne tragea de maneca,de pantaloni,si intindea manuta,sa ne arate ce doreste.Am facut greseala ca un an de zile sa reactionez extrem de repede la aceste atentii ale fiului meu,insa am gresit,pentru ca nici in ziua de azi nu am obtinut rezultate.
Daca poti,incearca sa ignori aceasta comunicare non-verbala a fiului tau,ofera-i sansa sa spuna ,sa ceara,pentru ca mai tarziu sa nu ajunga ca al meu,sa nu isi mai doreasca sa comunice,sa procedeze mereu la fel.

De cateva zile(de 4 zile),va spun sincer,fiul meu are un limbaj,pe care nu l-am mai auzit,cred ca acesta este limbajul premergator vorbirii,nu pot decat sa ma declar fericita,cand se joaca,vorbeste tot felul"cacaca,gagaga,tatata,ceda, intreaba ce-i aia perfect,toata ziua ma intreaba,doar ca nu repeta dupa mine,uneori ma doare gura de cat vorbesc .Ii place sa se joace seara,este foarte vorbaret cand e obosit,iar cand scoate aceste sunete il felicit,ii spun "bravo,ai reusit sa spui..."sau "imi place cand vorbesti,ai o voce foarte frumoasa,ursuletului tau si lui Scooby ii place sa te auda cand le comunici"
La sfatul vostru,ii spun multe povesti,ne jucam mult mai mult ca inainte,petrecem mai mult timp afara(aproape toata ziua).
Eu il vad mai activ ca inainte,m-a ajutat enorm ce am citit de la voi(Flaviuta),am tinut cont si de faptul ca poate sunt putin insistenta.
In orice caz,sunteti de milioane,m-ati ajutat enorm si va dorec multa sanatate tuturor,ramane sa va mai scriu fiecare progres facut de fiul meu.

Mergi la inceput