Tratament HPV in sacina

Tratament HPV in sacina | Autor: AndraZ

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

In urma cu 2 ani si ceva am fost diagnosticata ca fiind purtatoare a virusului HPV. A fost criminal pt mine sa aud acest diagnostic din partea medicului. Ma protejasem o viata intreaga impotriva unor boli de genul asta si nu ma gandeam ca ma va afecta vreodata. Insa, se pare ca altii nu au facut-o, si, am ajuns fara voie sa fiu purtatorul acestui virus. La fel si sotul meu. A fost un soc pt amandoi sa aflam de aceasta problema, dar am depasit-o impreuna. Nici unul dintre noi nu era vinovat. Soarta facuse ca el sa fie infectat fara sa stie. Eram deja de cateva luni bune impreuna cand ne-am dat seama ce se intampla si am si primit un diagnostic clar din partea medicului. A urmat un tratament drastic si dureros pt amandoi, dar am depasit momentul. Cert este ca de atunci nu am mai avut probleme. Eu imi fac controale riguroase in fiecare an, din 6 in 6 luni. Si el la fel. Insa singura mea problema este ca nu stiu ce tratamenteste acceptat in timpul sarcinii, in cazul in care s-ar reactiva virusul. Mentionez ca sunt insarcinata in aproape 20 de saptamni. A mai trecut cineva prin asa ceva? Exista vreun tratament care se poate face in timpul sarcinii si sa nu-l afecteze pe bb?

Va multumesc si astept un raspuns de la voi!

Cu mult drag,

Andra
19+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Andra imi pare rau pentru tine, pana acum n-am stiut ce e virusul HVP. Uite ce am gasit pe net :
Negii genitali pot face probleme in cazul sarcinii. Existenta negilor in vagin face ca acesta sa sa fie mai putin elastic si astfel sa apara probleme in momentul nasterii. De asemenea, au existat cazuri in care copii au fost infectati la nastere.
La femeile insarcinate daca virusul este in faza latenta, inactiv, nasterea poate decurge normal, fara a fi pus in pericol fatul.
Problema apare daca virusul este in faza activa si este manifest, atunci trebuie discutat neaparat cu medicul acest aspect.
Prevalenta infectiilor anogenitale cu este mai mare in sarcina. Riscul de aparitie a condiloamelor in sarcina este de 2 ori mai mare decat in afara sarcinii, din cauza imunosupresiei normale, care apare in sarcina (depresia in special a limfocitelor T citotoxice si helper), ca si din cauza modificarilor hormonale (cresterea progesteronului are o actiune cortizon-like, adica imunosupresoare) (2, 3, 15).

Desi condiloamele acuminate pot fi tratate, existenta lor la gravida pune probleme deosebite si atitudinea medicului trebuie sa tina cont de posibilitatea transmiterii materno-fecale a infectiei. De multe ori, infectiile latente, subclinice devin simptomatice in sarcina. In timpul sarcinii, se observa o crestere rapida a dimensiunii condiloamelor, ceea ce determina disconfort si chiar probleme la mictiune. De asemenea, condiloamele pot deveni hiperkeratozice, friabile si pot sangera foarte usor. Leziunile localizate pe peretii vaginali pot afecta capacitatea de distensie a acestora in timpul expulziei; ele pot impiedica si cicatrizarea placii de epiziotomie. In context, ar trebui evitata in masura in care este posibil, epiziotomia.

Numarul condiloamelor creste in al treilea trimestru de sarcina si scade semnificativ in post partum (11, 17). In timpul sarcinii, se observa nu numai o crestere a numarului, ci si o crestere rapida a dimensiunii condiloamelor, ceea ce determina disconfort; acestea pot sangera foarte usor, uneori pot interfera cu nasterea pe cale vaginala sau pot suferi traumatisme si rupturi cu sangerari pe parcursul nasterii.

Transmiterea verticala la fat a HPV poate sa produca in uter sau in timpul traversarii filierei genitale infectate in timpul nasterii pe cale vaginala, chiar daca infectia materna este subclinica. Calea prin care HPV infecteaza compartimentele fatului, respectiv sangele venos, din cordonul ombilical sau lichidul amniotic, nu se cunoaste. Viremia si trecerea transplacentara ar putea fi o cale, sau o asecesionare a infectiei de la nivelul vulvei, prin cervix, la lichidul amniotic ar putea fi alta cale (7, 13). De cele mai multe ori, se produce o infectie subclinica a nou-nascutului. Copiii pot face (pana la 3% din cazuri) papilomatoza laringiana juvenila, in primii 3-5 ani de viata, papilomatoza conjunctivala sau androgenitala (6, 8). Desi colonizarea cu HPV a cavitatii orofaringiene a nou-nacutului este frecventa, aparitia papilomatozei laringiene este rara. Aproximativ 60% din mamele, care au copii cu papilomatoza laringiana, prezinta condiloame acuminate. Se pare ca riscul de aparitie a acestei afectiuni este mai mare la primul nascut (14).

Daca te descurci in engleza www.webmd.com/content/Article/85/98738.htm" target="_blank"> un articol

Poza 20 sapt

Mioara 22+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Draga Mioara,

Iti multumesc din suflet pt informatii. Esti o dulce ca ai cautat pe net despre HPV, insa sunt satula de citit articole. Astea sunt statistici. Mi-ar fi mai de folos niste sfaturi de la viitoarele mame sau de la mamele care au trecut prin asa ceva. Toti iti spun ca se poate face tratament in timpul sarcinii, insa nu dau detalii. Stiu doar ca tratamentul pe care l-am facut acum cativa ani nu il pot face in timpul sarcinii pt ca dauneaza copilului...Sunt foarte demoralizata. Eu sper sa fie doar o alarma falsa. Astept controlul de luna asta ca sa ma edific asupra problemei.

Multumesc inca o data!

Pupici multi!

Andra
19+

"Cere si ti se va da!"
nunta
mami si tati
albumul lui bb

Mergi la inceput