nanny de la primatv

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by filofteia

quote:
mie mi s-a parut foarte buna ideea de a-i pune eticheta cu mincinos, poate de rusinea copiilor de la gradi nu va mai minti.

o zi minunata,
Mari

Problema este ca, dupa ce nu mai minte, exista riscul ca acel copilas sa fie stigat de colegi "mincinosul" pentru ca "eticheta" a fost pusa.

Eu merg pe principiul "greseala recunoscuta este pe jumatate iertata". In plus i-am demonstat copilului ca "minciuna are picioare scurte" si consecintele sunt mai grave atunci cand descopar eu adevarul, decat daca l-ar spune el.
Este adevarat ca asta nu se face in trei zile cat actioneaza Supernanny, asa ca eticheta a fost o metoda mai rapida.

Filofteia, corect! Eu am vazut numai secvente, nu urmaresc emisiunea. Si asa e, copiii sunt diferiti, daca ai nevoie de ajutor, mai bine mergi la psiholog. Emisiunea mi s-a parut regie curata si atat! Iar la faza cu eticheta, uh, nu pot sa zic decat ca eu una n-as mai lasa-o sa se ocupe de copilul meu! Nu a facut decat sa le dea idei aiurea educatorilor . Si ce s-a intamplat la emisiunea respectiva? Parintii au acceptat sa-i puna copilului eticheta, asa l-au trimis la gradinita???? Totusi, tipa e psiholog? Am citit pe undeva ca e sau a fost educator. De la educator la psiholog e cale lunga!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by filofteia

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by lucia3

ce bine.eu as prefera cazirile concrete,filmate

--------------------------------------------------------------------------------

Si daca copilul tau face altfel decat toti copii prinsi in emiusiunile lu super nany, ce faci? astepti sa se filmeze si alea?

Este adevarat ca nu am urmarit toate emisiunile, dar ce am vazut nu se potriveste copilului meu. Iar atunci cand a pus unui copilas de 6 ani o eticheta cu mincinos, ce trebuia sa o poarte si la gradinita, mi s-a parut inacceptabila...

Ce a facuuuut?

Avem si noi supernany aici (de fapt aici e de vreo 5 ani) si este o femeie extraordinara. Nu cred ca ar face asa niciodata. E de o blandetze si o bunatate extraordinara iar metodele ei dau intotdeauna rezultate. Am inteles ca se dau si in Romania inregistrarile dar am uitat pe ce program. Si tipa are "N" carti scrise la activ si anii de studii in domeniu.

Am vazut si eu varianta romaneasca de vreo doua ori dar mi s-a parut facuta strict pentru show, aici chiar e facuta mai mult educativ.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu nu pot sa-mi dau cu parerea, pt. ca nu am copil, insa, ca privitor din afara, nanny asta e de fapt pentru parinti, sa indrepte greselile LOR. Ca aia mici ii joaca pe degete e - in majoritatea cazurilor - efectul educatiei anterioare, nu pt. ca ar fi copilul rau din nastere.Stiu copii carora, mici, nu li s-a refuzat nimic, niciodata, mai ales de catre bunici.Apoi, tot pt. copil a fost greu in momentul in care a trebuit sa se integreze in societate, a suferit pedepse si interdictii pana a realizat ce se asteapta de la el..
Parerea mea...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Victoria, asa este. Vina este numai a parintilor. S-a gresit undeva si trebuie remediata greseala. Si a gresi e omeneste, principalul este sa realizezi si sa indrepti greseala facuta. Iar copilul nu are absolut nici o vina! El doar suporta efectele greselilor parintilor, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

am vazut si pe tvr2 cred ca vinerea se da,tot o ,,nanny,, din strainatate care nu participa direct ci le transmite parintilor prin casca dupa ce in prealabil in casa sunt puse camere de filmat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lucia s-ar putea sa fie cea englezeasca, pe la inceputurile ei stiu ca a avut o emisiune in care parintele chiar nu avea curaj sa-i spuna nimic copilului si i-a pus casti si ii spunea prin casti ce sa zica.

Daca e mai plinutza si are gambe groase si o cheama Jo Frost aia e. Urmariti mai multe emisiuni, mie mi se par mult mai educative, nu sunt facute neaparat pt show, nu au scenariu d'ala idiot (eu m-am amuzat cand a inceput in Romania cand o arata pe nany aranjandu-si gulerul, asa de show, vezi doamne era periculoasa) e foarte buna tipa. Aici e recunoscuta si toata lumea ii cumpara cartile.

Luna 17 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Da fetelor cea de pe TVR 2 este cea englezeasca, iar metodele sunt diferite...
Din pacate eu nu prea am timp de TV, am prins doar cateva emisiuni si din una si din cealalta. La cea de pe TVR 2 am devenit interesata de cum va actiona psihologul, la cea de pe Prima am devanit interesata de cum vor reactiona parintii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Iar atunci cand a pus unui copilas de 6 ani o eticheta cu mincinos, ce trebuia sa o poarte si la gradinita, mi s-a parut inacceptabila...
quote:

Si eu am fost socata cand am vazut faza asta. Am vrut chiar sa sun si sa fac scandal ca se difuzeaza asa ceva pe un post de televiziune. Educatia unui copil nu se face prin RUSINE sau UMILIRE si nici prin ETICHETARE (pe care ea a facut-o la propriu). Cred ca daca mai supune un singur copil la o astfel de rusine o caut si- spun vre-o doua.

O alta hiba este subminarea continua a autoritatii parintilor in fata copiilor lor. Tipa vine si la tine discursuri parintilor si intervine in timp ce acestia interactioneaza cu copiii sau hotarasc ceva. A fost la o emisiune un tatic mai hotarat care chiar a tras o cearta ca ea.

La emisiunile de pe TVR2 cu Super Nanny din UK, parintii sunt instruiti in lipsa copiilor si li se dau sfaturi despre cum sa actioneze in casti; nu se baga nimeni peste ei sa-i corecteze de fata cu copilul.

Facand insa abstractie de fazele de mai sus, este un inceput timid de promovare a ideii de educatie in Romania. Si pentru asta nu vreau sa dau cu prea multe pietre. Au fost si foarte multe idei bune.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

atunci mai bine s-ar face o scoala pentru parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Si eu cred ca parintii sunt de vina in cele mai multe cazuri. De ex cand nanny incerca sa corecteze un copil dintr-o fam de bagotani din Bucuresti si mama cu mintea "creata" i-a subminat autoritatea in fata ei. (cand copilul s-a inchis intr-o camera si mama a pus cheile la loc) Nu stiu de ce au mai apelat la supernany, pentru publicitate? ca oricum metodele nu le-au apilcat.

Mergi la inceput