nanny de la primatv
Raspunsuri - Pagina 10
Ilinca_M. spune:
Lucialu, si eu iti respect parerea. Daca discutam despre o carte de literatura nici n-as fi zis mai mult decat "de gustibus", in domeniul literaturii, de exemplu, pot sa fiu de acord ca o carte nu poate sa fie considerata buna de catre toti; dar in cazul discutat aici nu putem zice ca suntem subiectivi fiindca e vorba de un anumit gen literar care ne poate placea au ba, asa ca eu o sa combat la nesfarsit (sau ma rog, cat va tine subiectul acesta, probabil 3 zile, ca orice minune:))) aceasta patetica faptura numita IP si trucurile sale de dresaj (si chiar voi citi mai pe larg ce a scris, desi mi-e clar totul din micile citate de aici si de pe restul internetului).
In alta ordine de idei, am citit prefatza explicativa scrisa de Dolto la cartea ei (multumesc inca o data, Laura!) si ma declar cucerita (desi nu mi-au placut niciodata psihanalistii). Explica atat de bine ce a vrut sa faca si din ce postura, ce diferentza si de mentalitate si de stil fatza de sperie-copii asta a noastra...Voi citi cu interes mai departe .
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
a_alinta spune:
recunosc ca nu am citit cartea, v-am citit numai pe voi, si nu pot sa inteleg cum unele persoane pot caracteriza atat de urat intr-un mod atat de simplu , de firesc , de normal, o fiinta umana!?
copil, sau adult, toti suntem fiinte umane, iar ca sa afirmi ca cineva e o nulitate iti trebuie mai mult decat a-i citi o carte ( pe care e posibil sa nu o intelegi, de altfel ). si poate nici dupa ce o cunosti si realizezi ca nu corespunde standardelor tale nu poti afirma altcuiva asta. nimeni nu e o nulitate.
da, foarte adevarat cine a spus asta: vorbele dor de o mie de ori mai tare decat palmele , nu conteaza ca nu i le adresezi copilului tau, conteaza ca le gandesti si le spui unor adulti, iar propriul exemplu este mai important decat orice carte.
denizel spune:
Punishment must fit the crime, as zice . Asta a facut Ilinca! :)
Deosebirea intre copilul care a umblat cu eticheta de mincinos la gradi si o persoana care habar n-are ce se vorbeste despre ea pe DC, face diferenta .
Alina, Ilinca e genul care se revolta pana la ultima celulitza atunci cand aude despre copii prost tratati de adulti. De aici si reactia ei, o inteleg foarte bine si, daca e sa fac observatie cuiva , nu i-as face ei nici macar in ultimul rand. I-as face aleia .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta iar ca sa afirmi ca cineva e o nulitate iti trebuie mai mult decat a-i citi o carte ( pe care e posibil sa nu o intelegi, de altfel ). si poate nici dupa ce o cunosti si realizezi ca nu corespunde standardelor tale nu poti afirma altcuiva asta. nimeni nu e o nulitate. alina |
Oh, well, ce sa spun, e capacitatea mea de intelegere limitata, ooo, IP, aceasta Jurgen Habermas a dresarii copiilor neascultatori/ mincinosi/ viitori infractori...
De ce sa avem scrupule in a ne spune parerea pe sleau despre cineva care e expus media, care se da drept cine nu e si care la urma urmei, fraiereste lumea, asta face, asta e parerea mea (consider eu argumentata). De asta apar tot felul de "vedete", gen psiholoaga aia, cum o cheama, ceva "Zi", pe care a promovat-o Bahmu...si multa lume se uita-n gura ei si o considera super bazata, ca doar e chemata la toate emisiunile ca "dna psiholog"...
Si permite-mi sa nu fiu de acord cu sintagma "nimeni nu e o nulitate". Cum sa nu?! A, ca nimeni nu e o nulitate in sens general, ca fiecare are vreo importantza macar pentru o persoana in lumea asta, ca orice om se naste cu demnitatea de a fi om etc...cu asta sunt de acord. Eu ma refeream la a fi o nulitate intr-un domeniu! Nu e o rusine sa fii nul intr-un domeniu, e rusinos daca esti nul si incerci sa pari omnipotent in acel domeniu. Eu n-am nicio jena in a recunoaste ca sunt o nulitate in domeniul cresterii gainilor de rasa, in domeniul fizicii, al teatrului contemporan suedez etc. Ar fi rusinos abia in momentul in care as incepe sa scriu tratate si sa dau sfaturi in aceste domenii.
18 luni
19 luni
Manole forever
a_alinta spune:
denizel, eu sunt genul care ma revolt cand citesc lucruri spuse de adulti impotriva altor adulti care nu inteleg esenta.
suntem propriul exemplu, si unii dintre noi avem nevoie de ajutor in cresterea copiilor, ce e mai simplu de atata, fiecare completeaza piesa care ii lipseste... din suflet, nu , ca asta e ideea, ne crestem copilul cu sufletul .
asta nu inseamna ca trebuie sa copiem, cine va copia ceea ce e aiurea acolo, inseamna ca nici macar asta nu stia sa faca. elementarul.
deci , hai sa nu mai catalogam oameni. copiii care cresc in preajma oamenilor care fac aceste catalogari vor face la fel.
( poti spune ca nu sunt de acord, nu inteleg.. orice altceva, dar nu poti sa induci nulitatea atunci cand nu esti de acord cu cineva. )
a_alinta spune:
eu zic ca scrupule trebuie sa avem indiferent de persoana.
eu am curajul sa spun ca nu sunt de acord cu ceea ce spune cineva, si il si dau afara din viata mea daca realizez ca nu suntem pe aceasi lungime de unda, dar nu imi permit sa spun ca cineva e o nulitate, din punctul meu de vedere, indiferent de domeniu in care profeseaza, nici o persoana nu e o nulitate pentru ca nu imi place mie.
intelegeti ideea?
Ilinca_M. spune:
Pai eu acum ma simt jignita de faptul ca tu consideri ca eu imi permit sa spun ca cineva e o nulitate pentru ca nu imi place mie! Adica eu sunt asa, o capricioasa, am citit ceva, n-am inteles nimic, nu-mi place mutra autorului...si il declar nulitate! Asta s-a inteles din toate cele spuse de mine la acest topic? Fatza de mine nu ai scrupule, de ma jignesti considerand ca as putea contesta pe cineva intr-un domeniu numai fiindca acel cineva "nu-mi place"?
Cred ca din multe postari care au facut analiza pe textul acestei autoare a rezultat faptul ca e o nulitate in ceea ce priveste educarea copiilor, sau hai ca poate termenul e prea dur, sunt eu radicala, dar oricum a rezultat ca aceasta persoana nu intelege copilul si copilaria, da exemple hiperbolizate, ca sa nu zic trase de par, ca sa-si scoata in evidentza maiestria, a procedat groaznic in emisiunile acelea (ca nu ea le-a regizat nu e o scuza; avea o scuza daca era o actritza platita sa faca asta), pune etichete copiilor inclusiv in cartile ei, spune chestii rasuflate si in plus n-are nici macar o diploma, de acoperire etc. Ei bine, eu imi permit sa trag concluzia ca e o neavenita in domeniul psihologiei infantile si ca, dupa parerea mea, vinde niste aiureli, lipsita de scrupule si e supra-estimata, ca multe alte "vedete" de pe la noi. Si cu asta m-am justificat suficient, cred, ca vad ca incep sa fiu pusa eu la "zidul infamiei", poate ar trebui schimbat titlul topicului.
18 luni
19 luni
Manole forever
a_alinta spune:
eu nu imi permit sa jignesc pe nimeni dar daca tu te simti jignita din cauza vorbelor mele inseamna ca ai de ce sa te simti asa.
tu ce pregatire intelectuala ai?
denizel spune:
Alina, nulitati exista in orice domeniu. Chiar asa se numesc, nulitati. Nu e agresiune la adresa unei persoane sa spui ca e o nulitate intr-un domeniu. Inseamna ca e slab sau deloc pregatit. Asta se poate repara foarte usor in cativa ani de studiu si preocupare serioasa pt. domeniul respectiv.
Nici un individ nu e o nulitate, orice individ e pretios , dar unii din indivizii astia pretiosi pot fi nulitati in viata profesionala. Si? Ce-i cu asta?
Oricum, mi se pare aiurea sa deturnam subiectul inspre reputatia patata a Irinei Petrea cand adevarata problema nu e ea, ci copiii ai caror parinti ar putea sa-i umileasca si sa-i desconsidere, fiindca asa i-a invatat pe ei Irina Petrea la tv. Sau in carte (vezi faza cu copilul viclean , viitor infractor :)))).
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
J G spune:
Eu nu stiu ce atata political correctness pentru o persoana care mie mi se pare periculoasa (atata timp cat exista mame care cred ca metodele ei sunt super) si care a participat activ la chinuirea unor copii. Nu mai vorbesc de impostura, zilele astea citind mai multe articole vad ca se recomanda ca psiholog.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden