Steatoza hepatica-copil de 5 ani????

Steatoza hepatica-copil de 5 ani???? | Autor: gabi25

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 4 ani si 8 luni s-e tot plangea in ultimul timp ca il doare burta....la analizele de sange, urina si scaun a iesit totul bine.
A fost sotul cu el la Iasi la un cabinet particular de pediatrie si i-a facut ecografie abdominala si rezultatul e urmatorul:
Ficat: cu ecostructura omogena, difuz reflectogena
Colecist: contractat cu moderata reactie parietala
- staza gastrica
- aerocolie
Pancreas: normal
Rinichi: eco normal

CONCLUZII
- steatoza hepatica - ficat in grasime mai pe intelesul nostru, chestie care apare la adulti supraponderali, la alcoolici....stres puternic, sau mai nou si la copii...dar cei obezi.
- diskinezie biliara
- dispepsie functionala - la fel mai pe inteles ar fi foame dureroasa.

Toate ca toate dar de doua zile incoace tot citesc despre steatoza hepatica si ma crucesc....e posibil ca o mana de copil de 104 cm si 16,5 kg sa aiba ficatul in grasime...ca el mai ca nu mananca carne cu atat mai mult grasa....
Acum vin si va intreb pe voi daca stiti ceva, ati auzit ca noi suntem nebuni de cap.
Eu vreau sa ii mai fac o tura de analize de sange strict legate de ficat. Dupa care as vrea sa imi recomandati un medic in Cluj sau in Bucuresti.
Multumesc mult.

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Poate unul din moderatori sa-mi mute subiectul la subforumul cu clinica....va rog, poate imi raspunde cineva pe acolo.
Multumesc mult!

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

maicamea are steatoza hepatica, si este datorata disfunctiei biliare. adica fierea imbolnaveste ficatul. nu stiu exact mecanismul. eu stiu ca se trateaza cu regim.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Aceasta boala din cate stiu eu apare numai dupa varsta de 45-45 de ani fiind chiar un motiv serios de pensionare daca ai asa ceva. Nu cred ca un copilas poate avea asa ceva. Boala stiu ca nu prea se trateaza cu medicamente (si tatal meu are asa ceva dar are 57 de ani si este supaponderal si mananca exact ce nu trebuie )ci prin regim alimentar fara grasimi.

Multa sanatate copilului si mai repeta analizale, ecografia.

Afla mai multe.

Mergi la inceput