Fetita mea de aproape 2 luni are inca ochii galbeni, dupa ce in prealabil a avut un icter fiziologic la inceput(indice 208 la iesirea din spital) pe care medicul l-a considerat intre valori normale ptr un nou-nascut. Acum la aprope 2 luni are inca tenul cu tenta galbuie si ochii la fel. La insistentele mele i-au facut analiza sangelui care a relevat o bilirubina totala de 136, bilirubina directa 7 si trombocitele 659. Pediatrul spune ca nu am de ce sa ma alarmez ca desi sunt depasite valorile normale, unii bebelusi alaptati au un icter mai indelungat. Tinand cont de efectele catastrofale pe care le poate avea un icter nevindecat la bebe sunt f ingrijorata , dar din pacate nu prea am ce sa fac decat sa astept sa vedem cum evolueaza - opinia pediatrului.
Daca este cineva care a trecut printr-o situatie similara sau cunoaste cazuri de genul asta si poate sa-mi dea mai multe informatii i-as fi profund recunoscatoare ptr ca asteptarea asta ma termina. Va multumesc anticipat
Exista intr-adevar icterul laptelui matern. Trece cu timpul, nu are tratament altul decat ...continuarea alaptatului.
Totusi, valorile acestea sunt cam mari, mai ales cea a bilirubinei directe.
Exista numeroase cauze care se pot insoti de icter, unele se trateaza altele nu necesita tratament.
La valoarea asta a bilirubinei icterul nu este periculos.
Totusi, avand in vedere si trombocitoza ar trebui facute niste investigatii mai amanuntite pentru a determina daca nu exista de fapt o alta cauza de icter.
Nu sunt in masura sa iti contrazic pediatrul dar poate inca o opinie nu ar strica.
Sanatate multa!