Piticodromul de sept-oct 2005 (172)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Mihaela, imi pare rau de tot ce s-a intamplat, lasa ca se pune Alexandru pe ingrasat.
Cat priveste solutia tinuta in frigider, n-au trecut nici 3 ore de cand m-am facut (DIN NOU) de ras in fata unei americance dandu-i lui Petrut suc de la frigider, dar incalzit cateva secunde la microunde. Nu stiu alta tara inafara de Ro si Rusia unde sa existe teama de bauturi reci si curent.
Noi adultii deja bem de la frigider si cu cuburi de gheata, mi-a trebuit 1 an sa-mi inving teama.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Multa sanatate lui Alexandru de Mihaela!

Eu scriu pe fuga, vine mama2 in seara asta si sotul e la gara sa o ia dar a monopolizat leptocul ca maine are un examen si trebuie sa citeasca bibliografia! Weekend placut!

Deni & Vlad & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Nici eu n-o infofolesc pe Sarah. Am iesit cu ea si la - 20 de grade afara, este adevarat ca nu am stat mai mult de 30 minute, dar pe cap a avut o singura caciulita care se lega sub barbie si gluga pe deasupra si cu toate astea nu a racit. A luat insa niste muci de la gradinita, apoi a facut otita insa dupa ce am terminat cu antibioticul mi-am propus s-o scot zilnic afara, indiferent cate grade cu - sunt si vad ca-i merge mai bine asa. Am vazut intr-o dimineata (erau - 24 grade) un copil de varsta Sarei care avea pe el o salopeta pusa pe pielea goala, adica fara dres, asa incat i se vedea pielea deasupra cizmei. Pe cap nu avea nimic, doar gluga, chipurile bine stransa pe langa urechi, si va spun sincer ca in clipa aia m-am gandit la bunica mea...cand imi amintesc ca aveam pe cap un strat de caciuli de vreo 5 cm, ma umfla rasu. Nu e de mirare ca acum, daca sufla sotul spre nasul meu, gata, am racit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

fetelor (diana si valen), multumesc pentru sustinere. hai ca nu m-am dilit de tot.

norina, poti incepe s-o imbraci mai lejer. incet-incet. prinzi curaj si ai sa vezi ca va fi bine. nu raceste copilul de la un pic de vant.

haideti fetelor sa fim noi un exemplu pentru celelalte mamici si in timp nu vom mai parea noi cele ciudate. e greu sa schimbi mentalitati, dar daca vom continua sa le dam apa la moara tuturor babelor, nu facem decat sa ne invatam copiii supersensibili. pai daca ne-am lua dupa ele, si acum am diversifica bebelusii la 3 luni cu mar si biscuite.

or sa se mire azi, maine, apoi or sa se invete si nu vor mai comenta.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Anya eu o sa te sustin mereu, esti realista si chiar ca traiesti in 2007, nu in 1977.

Acum vin si eu cu o intrebare : stie cineva cum de s-a trecut de la legatul fedeles la costumas de la nastere in Ro ?
Imi amintesc de o faza din 1990: prietena mamei mele, moasa, a lucrat in Libia la o maternitate. Intr-o seara linistita una din asistente a venit cu ideea ca fiecare sa ia un bebe si sa-l infese ca in tara ei. La sfarsit fiecare a prezentat copilul, cand a venit randul ei, toate au strigat " omori copilul, desfasa-l"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

diana, probabil ca a ajuns si la noi intr-un final informatia ca legatul copilului nu face altceva decat rau. adica poate accentua o displazie luxanta de sold transformand-o intr-o luxatie veritabila. si cred ca s-au convins ca picioarele drepte sau "cracanate" nu au nici o legatura cu infasatul, ci cu predispozitia copilului, ereditatea, mediul sau lipsa de vit D.
nu mai zic de posibilele implicatii ale dezvoltarii psihice si chiar fizice a copilului.
sa nu va mire ca mai exista inca ideea ca bebelusul doarme mai bine legat, pentru ca asa nu mai da din maini si picioare si nu mai oboseste . eu am niste cunoscuti care au un bb de o luna pe care il culca infasat . mai intai am murit de ciuda, apoi am lasat balta orice explicatie. cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia...asa ca nu are rost sa ma pun de-a curmezisul.
asta cu "oboseala" la copii ma termina. oboseste ca se misca, ca doarme, ca suge, ca ii vorbesti, ca il tii in brate...e in permanenta OBOSIT. de aceea trebuie sa doarma, sa nu scanceasca, sa nu maraie, sa nu se agite.

aaaa, mi-am amintit apropo de agitat. o mamica in parc cu o fetita de vreo 2 ani f gros imbracata, abia se misca, ieri, la 16 grade.tipa intr-una la ea sa nu se agite ca transpira

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Anya, te inteleg. Tocmai am primit poze de la o prietena din tara cu fetita ei de cateva luni. In fiecare poza, incepand de la nastere, are caciulita. Iar in astea de azi e in casa cu caciula si bunditza. Am facut sugestii finutze, am facut glume, i-am zis direct, nimic nu functioneaza. Cea mica are o fatza aproape trista, daca am 3 poze cu ea in care zambeste vag.
Iar acum trebuie sa-i raspund, normal c-o sa-i zic "ce a crescut, ce draguta e", cand eu nu stiu cum arata copilul, daca are par, urechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

si mie mi se par niste ciudatenii infasatul sau caciula pe cap ca sa aiba urechile lipite, sau sa nu raceasca....
cu toate astea, cand era Milan mic mic, de luna, doua nu dormea deloc din cauza ca de cate ori adormea si se relaxa, imediat tresarea....si tot procesul de adormire o lua de la capat. A fost ideea sotului ca intr-o seara, cum adormise Milan ca un bb cu manutzele pe langa el sa puna paturica si sub el...nu era infasat, doar infasurat in patura, ca sa zic asa ....dar tresarea mai putin si nu se mai trezea imediat. rezultatul a fost ca era mult mai odihnit......si cel mai bine a dormit pe burta...Desi ca a aud americanii asta se inverzesc!

referitor la imbracat, e greu in mintea noastre plina de prejudecati sa spui ca nu a racit de la vant ci de la un nene cu microbi...pe nene nu il poti controla, dar daca il imbraci mai gros ai un sentiment primitiv de siguranta. iarasi, mie mi-e groaza de perioada urmatoare, cu vreme caldutza si virusuri la tot pasul, asta dupa o luna de raceli....l-as pune si sub glob de sticla numai sa nu mai raceasca...
noroc ca sunt moderata, si daca eu sunt in tricou cu o vesta pe mine, cum am fost zilele trecute, nici pe el nu il infofolesc exagerat...insa un pitic acolo sus imi da emotii!

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

neata! in fiecare dimineata va aduk pe prima pagina

Mihaela da multe ati mai patimit , mi se face parul maciuca citind.

Alina bune informatii, pe care de altfel le stiam, eu ii dau lui Vladi de cand era mik iaurtul din frigider direct, curent la mine in casa e mai mereu ca sufar de claustofobie, in skimb din cauza ca eu sunt foarte friguroasa de cand m-a parasit tot tesutul adipos il imbrac cam gros .... in casa, a inceput mama sa zica ca infofolesc copilul , da daca mie imi e frig trag concluzia ca si lui ii e, dar gresesc ca plodul e mereu incalzit, afara nu il infofolesc da nici nu mi-am fakut curaj sa il scot fara caciula, la plimbare intr-o zi calduta ne-am intalnit cu mama care era gata gata sa ii scoata caciula heheheh vedeti ce mama model am, e drept ca asa m-a crescut si pe mine neinfofolita si nu am avut probleme cu raceli, gripe si alte alea din familia lor niciodata.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Diana, noi avem un verisor care nu zambeste in nici o poza. Eu nu l-am vazut razand decat foarte rar. In schimb eu nu pot spune de el ca e trist, desi se cam joaca singurel
Iar cu infofolirea e clara: unde sunt mamicile (soacrele) proaspetelor mamici prin zona, acel copil va fi super imbracat. Soacra mea doarme cu o plapuma pana peste urechi. Asa ii pune si la Petra cand o adoarme ea, degeaba ii spun ca noptile Petra doarme cu o paturica, care oricum o arunca d epe ea si astfel e cu un body, pantalonasi si fara sosete si descoperita. Si niciodata nu mi-a facut muci de la asa ceva.

Anya, noi care nu avem par aproape de loc (fata de voi ), eu zic ca o protejeaza caciulita cat decat.
BiuMil, ai dreptate cu virusii care urmeaza sa iasa la suprafata, dar cand ma gandesc ca oricum nu au fost inghetati erau prin zona

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"

Mergi la inceput