Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 25
witchy_witch spune:
Aniast, ecografia morfologica de trimestrul I este mai ieftina decat cea de trimestruol II. Tu ai facut ecografia de trim I (in ultima zi in care mai puteai face, exact la fel ca mine... a doua zi nu ai mai fi putut sa o faci, era prea tarziu). In schimb Roxana va face ecografia din saptamanile 18-22, adica morfologica de trimestrul II. Peste tot sunt diferentiate ca pret, prima este aprox. 1,2-1,8 mil, in timp ce cea de trim II este aprox. 2,5-3mil.
Si fetelor, vedeti ca pentru dublul test (sapt 11-14) sau pentru triplul test (sapt. 14-18 parca) peste tot scrie ca ecografia si sangele nu trebuie sa aiba distanta mai mare de 1 zi intre ele.... acuma, vorbiti si voi cu doctorii vostri ca ei stiu mai bine.
14+ cu
maricel in burtica
devylla spune:
La multi ani tuturor
Roxana merci frumos de raspunsul detaliat legat de relatie.Intr-adevar,cred ca si de asta imi este teama,in ultima vreme am lasat relatia pe ultimul loc.Ieri am zis ca poate poate,si noi doi,porumbei.Dar de dupa-amiaza m-a luat o migrena care nici la ora actuala nu m-a lasat.Ceva groaznic,azi noapte m-am trezit de n ori.Azi dimineata eram prezenta la doctor,care mi-a dat niste medicamente f usoare...la care renunt,pt ca nu au nici un efect,nu are rost sa le mai i-au.
Am inca o intrebare,i-am pus-o si doctorului,insa nu prea m-a lamurit.
Noapte,uneori,cand ma intorc de pe o parte pe alta,ma taie un junghi prin toata burtica si dureaza ceva pana se linisteste.Acum,noapte,cum sa-mi controlez miscarile?Si o afecta intr-un fel sarcina,din moment ce ma doare?
Nana,deabia astept sa vi cu vesti!!De azi dimineata,la tine ma gandesc.
Lili imi pare tare rau pentru tine.Multa putere
Sabina Y.
12+
japonia prin ochii unui amator
Roxana_G spune:
Neata, LA MULTI ANI doamne si domnisoare, sa fiti fericite si iubite!
Eu ma grabesc sa merg la gradi, am zi mama-puiut cu activitati comune. Asa ca va pupacesc rapid si revin mult mai incolo de la birou.
Lili, imi pare nespus de rau, sa des Dzeu sa fie bine data viitoare.
Andreea, pe cuvant daca mai inteleg. Oricum la 12 sapt am facut si eu exact ce ai zis tu, aceleasi masuratori, cred ca mai putin IR-urile alea. Desi s-a uitat si la ele nu am hartiuta aia cu cifrele, chiar aveam nevoie sa le compar cu ale unei prietene cu probleme. In fine, una peste alta e incurajator daca e asa putin la Fortis, as face o mare economie fata de CMU, de la simplu la dublu. Or mi-au pus mie tarif de Paste ori m-au crezut cu gemeni la cate apeluri am dat. ![]()
Danielle, eu chiar cred ca am simtit bb, pana si prima data tot la 16 sapt am simtit. Acum nah, vad eu.
Witchy, pai am incurcat-o. Mie mi-a precizat expres ca eco aceea se foloseste, ptr ca am si trimiterea de la dr cu datele ecografiei completate pe formular. Si tot atunci mi-a scris si perioada exacta in care sa recoltez. Offf, sper sa nu fie probleme. Dar la cat de prost e testul asta oricum cred ca nu mai conteaza.
Sabina Y, las ca vedeti voi cu relatia, o sa fie bine. Nu voiam sa sune de speriat ca nu a fost o tragedie, insa cred ca era loc de mai bine si nu prea as vrea sa mai fie la fel si acum. Oricum la noi eu il haitui acum ca e e stresat si suparat de serviciu. Dureri de cap am avut si eu si tot asa nu imi ardea de nimic, insa am descoperit tehnica culcatului devreme si sculatului dupa 2-3 ore.
Cand sunt si eu fresh, si cum al meu sta tarziu la TV ii mai faceam omului o surpriza. Dar oricum, nu o lua ca pe o datorie sau o grija, ca nu e ok nici asa. O sa fie ok, pana la urma coci in burtica puiul comun si asta nu e chiar nimic. 
Rox
14+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
Terrapin spune:
Un calduros LA MULTI ANI!!!tuturor mamicilor.
Multumesc fetelor pentru incurajari si sper ca atunci cand majoritatea vom trece in al doilea trimestru problema greturilor sa fie un capitol incheiat.
Mada_Ele07 si eu imi trec saptamanile tot de la ultimul CM pentru ca data conceptiei habar nu am cand a fost. In 2006 eu m-am detasat atat de mult de faptul ca nu pot ramane insarcinata ca nu imi notam niciodata cand imi vine, sau cand as putea avea ovulatie. Oricum la mine CM era neregulat.
Stie cineva daca/cum se poate calcula data probabila a conceptiei in astfel de situatii?
mami25_7 cred ca toate avem acele scurgeri specifice sarcinii. Eu nu imi fac griji pt ele, ma tem doar sa nu fac candida care este destul de frecventa in sarcina, iar eu am antecedente. Fii fericita ca nu ai greturi, iar sanii nu cred ca trebuie musai sa fie "beton". Probabil cresc si ei odata cu burtica. Eu mi-am schimat sutienele dar tot nu mi se par ca ar fi mari
.
Acelasi lucru cred ca se intampla si cu durerile de spate. Desi burtica abia daca se cunoaste observ ca multe din noi avem dureri de spate. Pe mine ma doare cel mai tare daca stau in picioare mai mult sau dimineata cand ma trezesc.
Fetelor, am si eu niste nelamuriri: pliul nucal se masoara si la un ecograf normal sau trebuie la unul mai performant? Am inteles ca se masoara intre 11-13 sapt iar eu voi merge la Doctora mea pe 19 martie cand voi avea 13 spre 14 sapt.
Alta nelamurire este daca ecografia morfologica si eco 3/4 D sunt acelasi lucru? Eu as vrea sa-mi fac 4D dar nu stiu cand e mai bine si daca ti se fac aceleasi masuratori ca la morfologica.
Prima ecografie pe care am facut-o a fost morfologica la 5 sapt, cand am aflat ca am ramas insarcinata, pt ca ma temeam ft tare sa nu fie extrauterina ( aveam diagnostic de trompe infundate).
12+
kriss79 spune:
La Multi Ani mamicilor! Sa fiti fericite si iubite!
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina
7+
Missy spune:
LA MULTI ANI CU SANATATE SI IMPLINIRI
11+ si Alexia (07.10.2002)
www.babiesonline.com/babies/f/fratila
andrruzza spune:
La multi ani!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
mami25_7 spune:
La multi ani!doamnelor si domnisoarelor din burtici,sa fiti fericite si iubite,sa traiti la maxim aceasta perioada,sa va rasfatati,sa iubiti,sa fiti iubite,sa va bucurati de bb ce ii purtati cu voi mereu,sa va umple de bucurii,si ce dar poate fi mai valoros,si ce cuvinte pot fi mai marete decat viata???Inca o data LA MULTI ANI!
mirella76 spune:
LA MULTI ANI "MAMICILOR"!
Doamne ce frumos suna, noi "mamici"....
De cand mi-am dorit sa aud acest cuvant...
La multi ani tot ce va doriti; bebici sanatosi, frumosi si mancaciosi!...SI ce-mi doresc si mie sa ajungem sa auzim acest cuvant din gurita propriilor nostri bebei...
Iar sunt nostalgica, si mai sunt si foarte emotionata, astazi merg la Fortis la dr.Iosup, imi voi vedea bebelusul(da Doamne sa fie bine!) ma voi bucura iar de minunatia care creste in burtica mea...Si avand aproape 15 saptamani cred ca voi afla si daca botoseii vor fi bleu sau roz. Simt ca imi tremura tot corpul; parca nu mai am rabdare; si ma mai innebunesc si toti cunoscutii care ma tot intreaba de ziua cea mare.. Fiti sigure ca va voi da toate amanuntele. Va dati seama sa stau jumatate de ora sa-l privesc, poate de data asta imi arata si altceva decat fundisorul(cam asta vazusem la celelate eco)si poate il vad si eu miscand, caci tare va invidiez pe unele dintre voi caci al meu bebe dormea de fiecare data...
Va urez o zi deosebita si mult soare si multe
in suflet caci afara e tare urat...

mirella
14+