Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
carpatina spune:
quote:
Originally posted by carma
in ce priveste testele astea de diagnostic prenatal, eu am tras o concluzie: pe noi, cele care facem testele ca asa trebuie sau ca vrem noi sau ca asa zic medicii, ne folosesc in statisticile lor. Mie de exemplu mi-a dat un formular pe care trebuie sa-l completez dupa nastere, si sa-l trimit la un institut de cercetari medicale. Ce urmaresc ei prin asta? Vor sa vada daca diagnosticul pe care ei il pun prin diverse teste se adevereste dupa nastere sau cu alte cuvinte ce acuratete au aparatele si calculele lor. Deci, cum spuneai tu, aceste teste sunt statistice.
Carma, in Romania, masurarea pliului nucal este parte a unei ecografi. (Poate ca si aici e la fel, inca n-am apucat sa ma dumiresc. Cum tu zici ca ai mers la un centru special pentru masuratoarea asta, pare ca acolo nu e... ciudat). Ce vreau sa spun este ca, aceasta masuratoare este facuta indiferent de varsta gravidei. Putin probabil (chiar deloc in viziunea mea) ca toate aceste date sa fie folosite in oricat de marunta statistica.
Dupa cum ziceau fetele pe aici, se pare ca, in Romania cel putin, nu ar exista nici statistici de acuratete a rezultatelor la triplu test.
Irlandeza, cum te mai simti?
8+http://bd.lilypie.com/xO2Zp1.png
Roxana_G spune:
Neataaa. Wireless-ul sa traiasca, ca nici la acasa la masa nu am liniste fara calculator. De fapt deschisesem ca aseara am uitat sa lamuresc ceva cu Sabina, dar deh, dupa ce ca am un singur neuron de blonda si ala e adormit. Si ca sa nu uit iar, voiam sa va intreb si pe voi daca stiti ceva de dr Virginia Tarlea la care merge prietena mea, o dna dr de la Polizu? Am mai postat eu si in alte parti dar nici un raspuns.
Asaaaa. Sabina, am elucidat misterul TT mai devreme, imi dadusem seama de aseara insa abia acum am mai prns calculatorul sa postez. Noroc ca ti-ai dat si tu seama, ideea era ca se calcula dupa varsta de la ecografie si cum piticul meu era mai mare cu 5 zile, desi teoretic sunt in sapt 15 (as fi intrat sapt 16 sambata), dupa ecograf intru deja in 16 de maine. Oricum il stii pe dr, el e cu cercul ala cu care calculeaza si nu avea cum sa dea gres.
Ale, nu te agita si mai rau, tu ai nevoie tocmai de liniste si mai putin efort. In curand o sa se ridice placenta si va fii iar bine. O prietena de a mea a avut asa la ambii copii, de fiecare data s-a ridicat si de la 16-20 sapt zburda ca o caprioara.
O zi minunata va doresc, ne reauzim cand ajung la birou. Acum trebuie sa ma mobilizez sa pregatesc pitica de gradi si pe mine de serviciu si sper sa nu mai fac ca ieri 2 ore pe drum ca o sa clachez.
Rox
14+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
devylla spune:
Buna dimineata gravidute,
Nana multumesc tare mult ca te-ai gandit la mine.Am fost la control,am facut eco abdominala si l-am vazut pe bebica pt prima data miscand.am trait un sentiment unic,greu de descris aici in cuvinte.Acum le inteleg pe celelalte fete cand povesteau.S-a miscat de doua ori,i-am vazut si inimioara batatnd,inca nu i-am auzit-o...nu stiu de ce,probabil din cauza aparatului?
Mi-au luat sange pt analize,ma bucur ca au inceput sa ma bage in seama referitor la analize.BB a crescut mare,are 6 cm,e normal pt varsta lui?De sex,inca nu stim nimic,bb statea intr-o parte.Parca nici nu as vrea sa se pronunte doctorul asa curand in leg cu sexul,ca dupa aceea sa imi spuna ca s-a schimbat.
Am fost si la cumparaturi,am gasit ceva pantaloni,sunt inca largi de mine,dar n-am incotro,ca ceilalti nu ma mai cuprind.Problema mea este ca nu prea am gasit bluzite,am sa comand de pe internet ca n-am alta varianta.
Am avut ceva emotii pt controlul asta,ma bucur ca bb e bine si sunt doar eu paranoica.
Iti tin si eu pumnii Nana,sa afli sexul bb-ului pe 8.Doamne ajuta!
CAm asta ar fi,eu sunt f fericita!!!Iara sunt intr-o visare
Sabina Y.
12+
japonia prin ochii unui amator
jojo_miha spune:
Gravidutelor sunteti vre-una cu tensiunea mai mare,eu azi am programare la cardiolog.
Mihaela
8+
Alé spune:
Neata si de la mine.
Multumesc tare mult de incurajari. 
Sunt speriata, intr-adevar, dar sunt oarecum obisnuita cu ideea de a avea probleme. Sint mai alerta asa, nu stiu cum sa spun
. M-am tacanit de tot.
O intrebare am si io, ca parca m-am lobotomizat, desi si acest sentiment mi-e cunoscut.
Dr. nu mi-a zis nimic de efort sau de altceva. Bine, ma duce si pe mine neuronu lesinat sa nu ma apuc de mutat mobile sau de carat pietre de moara, dar nu stiu nimic despre lucrurile marunte: stat in fund la birou, stat in picioare sau condus. Cine e patita imi spune si mie, va rog io frumos?
Si nu mi-a fost clar de la dr. daca starea placentei este legata de durerile mele de burta. Ca dupa ce mi-a aratat beleaua, m-a intrebat unde ma doare si m-a cautat pe la ovare, ma rog, prin zona. Ceea ce m-a facut sa inteleg oarecum ca n-ar avea totusi legatura una cu alta.
Eu uterul il simt in continuare contractat, nu am contractii, este ca o bila tot timpu. Deocamdata nu ma doare, dar am gynipralu dupa mine.
Teo, multumesc de indicatii. Cred ca ma duc sa fac si eu o vizita la magazinu cu pricina. Deja port numai doua sarafane si o fusta, deja nu mai am cu ce sa le asortez si unul dintre sarafane cedeaza pe la cusaturi.
Va pupa fata si va ureaza o zi frumoasa.Multumesc inca o data pentru incurajari.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1
slippers76 spune:
Neatza burtici si de la mine
Ale, la prima sarcina am avut si eu aceeasi problema. S-a ridicat un picutz placenta dar nu cat trebuia. Si am mai avut si problema unui col fiziologic scurt. Am dus sarcina la capat fara probleme, fara cerclaj (desi se pusese problema pe la 4 luni jumate), cu minim de precautii: nu aveam voie sa car mai mult de trei kilograme, nu aveam voie sa imping nimic (desi pe la 7 luni cam impingeam la mobile ca tocmai zugravisem), nu aveam voie sa ridic nimic de jos (adica sa smucesc, cam asa s-a exprimat doctorita mea). Mai in gluma mai in serios imi spunea mereu ca eu imi port sarcina in chiloti. Dar pana la urma a fost bine. A, si ma mai pusese sa iau no-spa, doua pe zi, cam de la patru luni, indiferent daca simteam dureri/contractii sau nu.
De data asta se pare ca placenta e la locul ei, dar vorba ta, parca stau prea linistita, si musai sa am o problema, ceva, ca asa sunt obisnuita.
Ana
12+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
irinabobe spune:
fetelor mie dr mi-a recomandat sa fac eco morfologica la 22 de sapt. imi puteti spune cum se numeste eco asta pentru masurarea pliului pe care o faceti voi? la aceasta eco nu mi-a facut trimitere dr dar vreau sa o fac eu sa fie sigura ca e totul ok.
12+
http://bd.lilypie.com/DHjip2.png
Roxana_G spune:
Irina, este o eco normala de sarcina trimestrul I. Nimic special.
Sabina, iti raspunsesem legat de nastere, ca nu mai tin minte si mi-e lene sa caut? Am nascut normal cu epidurala. Tu de ce intrebi? Sa stii ca tot la Dr Badiu a nascut si cumnata mea cu cezariana si a fost tot multumita.
Fetelor, am si eu o intrebare sa nu uit, pentru triplul test (ca ma duc maine) trebuie sa nu mananc inainte? ca pe mine ma omoara chestia cu nemancatul, ma ia un lesiiin.
Rox
14+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
Happiness_4_us spune:
Alé, fii barbata si nu te lasa influentata prea tare de nazbatioasa de placenta. O sa vezi ca se va ridica si se va aseza in pozitia care trebe. Poate ca este doar un pic lenesa acum la inceput.
Despre statul pe scaun la birou am si eu o mare problema, ca si eu am munca de birou si sincer deja ma doare fundul de stat, nu stiu pe ce parte sa ma mai intorc, mai ales ca am durerea aia surda in partea stanga. Sper sa ne spuna cineva mai bine informat.
Pupici si ai grija de tine!

Devylla, ma bucur tare ca esti atat de fericita ca l-ai vazut pe bebe.
Dimensiunea de 6cm este buna. Noi citim in fiecare duminica, inainte sa inceapa o noua saptamana de sarcina, ce urmeaza sa se intample in saptamana care urmeaza, si chiar citeam ca acum bebe are 6,5 cm. Deci e f bine bebele tau ca are 6cm. Mai scria ca incepe sa aiba apucaturi de bebelus nazdravan, saptamana asta incepe sa faca tumbe, sa isi suga degetzelul si chiar sa muste din cordonul ombilical, care fiind protejat de o substanta gelatinoasa, nu patzeste nimic.
Deci incep nazdraveniile lui bebe.![]()
Pupici.
Nana,
12+In asteptarea lui
Bebe la 9 sapt si 4 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Sabina spune:
Neata si de la mine!
am spalat, hranit si jucat nitel copilul:D, acuma trec eu la rand, mai beau o gura de cafea si iesim la soare.
Avantajul de a avea job de compozitor, teoretic stai acasa si huzuresti, da va spun sincer ca m-am cam saturat, cred ca de aia ma ingras, stau prea mult pe langa casa!
Practic ,numai joia cand predau la Conservator ies in lume.
la Sofia eram tot mereu pe drumuri.
asaa.
Roxana, da, pai dupa eco se masoara, n-am stiut ca bebe al tau e cu 5 zile mai mare.Am intrebat de nastere ca ziceai ceva de o hemoragie mai demult, dar nu trebuie sa povestesti daca n-ai chef. Eu prima cezariana tot cu Badiu am facut-o, acu 4 ani jumate :)
Ale, stiu ca e greu sa stai linistita.Eu sunt stresata ca iar e copilul mititel, la 11 sapt avea doar 3.9 mm.....si cica n-am ce sa fac sa creasca mai mult, si nici cum sa previn lipsa de lichid pe care am, avut-o la sfarsitul primei sarcini.
Eu cred ca efort inseamna alergat incolo in coace si carat, nu cara nimic si ca miscare cred ca doar plimbari si inot, altceva nu.
fetelor, chiar vroiam sa intreb.E vreuna dintre voi sportiva? adica cu mersla sala etc, pt ca am impresia ca e sg lucru care ma mai poate salva de la ingrasatul excesiv :(.Am o buna prietena care a facut bicicleta toata sarcina, alta care alearga , face inot, si prima a luat 10 kg in total (copil de 3,4 kg) si cealalta pana acu la 16 sapt luase pana in 2 kg.La ambele copilul si sarcina erau dezvoltate perfect.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.