Mamici de septembrie - octombrie 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie24 spune:

Buna fetele!
Alé,si eu am avut si inca mai am probleme cu contractiile.Pe langa un hematom... iti dai seama ca aceste contractii au fost destul de periculoase!Initial am luat utrogestan 4/zi, no spa si scobutil pastile,3/zi iar cand contractiile au devenit si mai puternice,am facut no spa si scobutil injectabil timp de 3 zile,2/zi.Acum ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem bine!!!
Va pup pe toate si sa va dea Dumnezeu sanatate voua si bebeilor!

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaStroescu spune:

Buna Gravidutelor!

Vreau sa completez si eu acolo listuta:

M-am inscris la Dr Dan Secara la Ion cantacuzino Bucuresti, nascuta pe 02.10.1980; kg inainte de sarcina: 61 kg; in prezent: 59 kg

Am cateva intrebari:

e ok sa ma doara ovarele sau tb sa-mi fac griji?
cine tb sa-mi faca carnet de graviduta?

multumesc si succes la toate

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Buna seara fetelor,

Sabina, daca pliul nucal ti-a iesit bine, inseamna ca poti sa stai linitita. Si daca vrei sa continui cu TT sau nu, e numai alegerea ta.

Roxana G, in ce priveste testele astea de diagnostic prenatal, eu am tras o concluzie: pe noi, cele care facem testele ca asa trebuie sau ca vrem noi sau ca asa zic medicii, ne folosesc in statisticile lor. Mie de exemplu mi-a dat un formular pe care trebuie sa-l completez dupa nastere, si sa-l trimit la un institut de cercetari medicale. Ce urmaresc ei prin asta? Vor sa vada daca diagnosticul pe care ei il pun prin diverse teste se adevereste dupa nastere sau cu alte cuvinte ce acuratete au aparatele si calculele lor. Deci, cum spuneai tu, aceste teste sunt statistice.
Asa ca, eu zic sa nu ne mai facem griji degeaba cu testele astea. In literatura de specialitate de aici chiar se specifica faptul ca daca le faci te supui voluntar/involuntar( depinde de caz) unui stres care ulterior se poate dovedi a fi inutil.( voluntar pentru femeile fara probleme sub 36 de ani si vor sa faca din proprie initiativa testele, si involuntar pentru cele peste 36, pentru care, zic ei ca riscul de SD si altele e mai ridicat).

Acum, tu zici ca pliul nucal ti-a iesit bine. Eu zic ca e super.
A, si sa fac o corectie. am zis mai devreme ca medicul m-a avertizat asupra riscului de a face un copil cu SD-din cauza varstei, inainte de a-mi face eco. Gresit! Mi-a zis dupa eco, si la sfarsit m-a felicitat pentru sarcina.

Nature, eu iti tin pumnii sa fie bine. Si o sa fie, sunt sigura.

Myral,deci si tu poti sa stai linistita.

O seara buna si linistita

Carmen 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sabina, pai nu stiu cum naiba a calculat el varsta, in principiu eu sunt deja in sapt 15, vineri intru in a16a. Insa el mi-a scris pe hartia aia 7-14 martie. Tu cand ai avut UM? Ca sa verificam calculul. Cat despre nastere, da, am nascut natural adica nu cezariana, dar am facut epidurala. Sper sa mai apuc acum sa fac, ca am inteles ca a2a oara risti sa ajungi cu dilatare prea mare.

Carma, poate ca ai si tu dreptate, au ei nevoie de esnatioanele lor. In plus cineva imi spunea ca medicii primesc procent din incasari pentru pacinetele care le trimit la testul asta. Habar nu am, dar o sa il fac.

Myral, balonare si constipatie am si eu din pacate. Revin la parerea mea ca am un colon lenes. Partea neplacuta cu constipatia e ca se agraveaza sau cel putin asa a fost la mine data trecuta.

Rox 14+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Fetele, nu vreau sa sperii pe nici una, dar dupa ce am facut o vizita inopinanta la dr. am aflat cu stupoare ca plcenta mea e gramada peste col. TOATA.

Nu sunt foarte speriata, pt ca stiu ca mai e timp destul sa se ridice, dar exista risc de singerare, ceea ce nu e prea placut, si alte riscuri mai mari daca am contractii.

Durerile mele de burta de acum nu sunt totusi contractii, mi-a recomandat preventiv nospa, scobutil si pentru durerea in sine, nurofen.

Bebe e bine, era cam adormit asa, nu misca decit sporadic din maini, numa' o data a dat cu capu cum numa' el stie.

Pe scurt, sint ok... un pic speriata, dar nu ingrozita. Inca sper sa fie totul ok pina la sfarsit.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé | 2in1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Sabina, scuze acum am vazut ca tu nu ai masurat pliul nucal. Pe tine vor sa te foloseasca n statistici.

Roxana, asa este, cel purin aici. Scrie negru pe alb!

De marsaviile de care spui tu, eu nu pot sa-i suspectez pe medicii de aici( ei au niste salarii super, nu se preteaza la de-astea). Poate e valabil doar acolo. Pacat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna,
Polux imi pare rau, sunt alaturi de tine,mult curaj.

Eu am 33 de ani inca, pe 5.04.(1973) o sa fac 34. M-am hotarat si eu sa fac TT, il fac pe 23 martie, ma rog la DD sa iasa bine, nu stiu daca o sa accept sa fac amniocenteza.
Si eu am ceva dureri de burtica, cred ca baietelul meu creste.....Eu am aflat ca este baiat la 12 sapt si 5 zile.
In rest ma lupt cu nesuferitele de pastile ELEVIT, tare greu le inghit.Am gasit o solutie.......dar e greu.
Aaaaaaaaaaaa, voiam sa va intreb daca mai merge cineva la dr. Bechir Melihan de la Giulesti, eu la ea merg acum.La primele 2 consultatii am fost la Dr Cezara Bucur.
Pupici pe burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Polux, imi pare rau de ce-ai patit si sper sa revii curand la odisee.
Ale, te cred ca esti speriata, dar ingrozita nici sa nu te gandesti! Placenta poate "urca" stii bine asta cand se mai mareste uterul, dupa 20 de saptamani. Si oricum, parca riscul mare de sangerare e pe la 28 de saptamani, in caz de previa. Mai e timp si poate se rezolva. Eu am dus-o cu placenta jos inserata toata sarcina. LA 32 de saptamani, masoara doctorul ce masoara si-mi spune ca nu e chiar pe orificiu cu la 2mm. SI mai masoara odata si de fapt erau 2 cm. Jos inserata, dar nu problematic. Si pana la nastere a ramas jos, nu sangerari, nu probleme, ba chiar ash fi nascut normal (ceea ce ma mira, ca mi se parea cam mica distanta intre placenta si col)daca nu apareau alte probleme.
Carma, vai am citit povestea ta si am ramas impresionata! Chiar ca e o minune sa ramai gravida asa. Sanatate!
Eu? Greturi toata ziua si uneori si noaptea daca am ghinion. Dureri de burtica, mai ales daca ridic bunatate de bebe mare de-l am pe acasa. SI niste secretii care daca erau putin mai inchise m-ash fi dus rapid la doctor. Dar asha nu m-am putut decide daca e vag vreo urma de sange sau nu. Oricum, maine sunt programata la doctor si sper sa fie bine.
la toate fetele si bebeii din burtici.

Bee7+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

La mine era masurat pliul nucal, da nu v-am zis, era la 10 sapt si 6 zile(adica 11, na) 1 mm fix
eu am sa fac testul strict ca sa nu ma cert cu dr.....

Ale, te rog, nu lasa sperietura sa evolueze.Am multe prietene carora li s-a ridicat placenta.Incearca sa stai cat mai linistita, cred ca stii tu ce trebuie sa faci.
Ma gandesc la tine

roxana, eu am UM pe 29 noiembrie, dar DPN pe 13 sept, asa zice ecograful.Am avut probabil ovulatie tarzie.
Eu am ramas insarcinata la tura asta prin forte mai prsus de vointa mea, ca noi foloseam drept contraceptie metoda calendarului, deci...
im concluzie, azi am 12 sapt si 4 zile. In 22 martie intru in sapt 16.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ale, o sa fie bine pana la capat, ai sa vezi.

Ali, tu ce mai faci draguta? Cam rarut pe DC.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput