Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by biluta28

http://community.webshots.com/album/559419206uKpvfq

Aici sunt poze de la serbarea ABECEDARULUI --- Ana a fost abecedarul iar colegi ei literele care si-au luat la revedere de la ea dupa ce ea i-a ascultat pe fiecare dupa catalog si i-a notat. A fost super emotionanta despartirea de abecedar.

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani juma - Edi 2 ani si 8 luni

http://community.webshots.com/user/biluta28

Superb! Si....EMOTIONANT!!!
Mi-au placut pozele, costumele, decoratiunile.......BRAVO!!!!

Aici, din cite stiu eu nu se fac astfel de serbari la sf de an. dar, pregatesc si ei o serbare pt boboceii din toamna. Au 3 cintecele si un dans, din ce am inteles-o eu pe Bianca.
Unul dintre cintecele se numeste (in traducere) Toti copii invata sa citeasca:

Alle Kinder lernen lesen
Refrain:
Alle Kinder lernen lesen, Indianer und Chinesen.
Selbst am Nordpol lesen alle Eskimos: Hallo Kinder - jetzt geht's los!

1. Strophe
A, sagt der Affe, wenn er in den Apfel beißt.
E, sagt der Elefant, der Erdbeeren verspeist.
I, sagt der Igel, wenn er sich im Spiegel sieht,
und wir singen unser Lied:

Refrain: s.o.

2. Strophe
O, sagt am Ostersonntag jeder Osterhas'.
O, sagt der Ochse, der die Ostereier fraß.
U, sagt der Uhu, wenn es dunkel wird im Wald,
und wir singen, dass es schallt:

3. Strophe
Ei, sagt der Eisbär, der in einer Höhle haust.
Au, sagt das Auto, wenn es um die Ecke saust.
Eu, sagt die Eule, heute sind die Mäuse scheu,
und wir singen noch mal neu:

4. Strophe:
K, sagt der Kater, wenn er eine Katze sieht.
R, sagt die Ratte, wenn sie Rollschuhfahren übt.
SCH, sagt das Schweinchen, wenn das Ferkel schlafen will
und nun sind wir alle still.

In alt cintecel, aproap efiecare copil din clasa reprezinta o litera. De ex Bianca e litera B.....Au incercat sa respecte initiala fiecarui copil, dar unde au fost mai multi copii cu aceeasi litera la inceput, li s-au distribuit alte litere.

Cind vor avea serbarea, asta fiin in 21 august, sper sa pot merge si sa revin cu poze si impresii. In orice caz, ce am vazut in tara la serbari, aici nu se "poarta".
Chiar as fi curioasa cum e in Cadana, Oanagabriela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

Helbi costumul de pe ei exceptand literele lipite pe alocuri este uniforma lor scolara;
Ei au primit literele dupa numele de familie si bine inteles ca acolo unde au fost dubliri ( doar la "c" s-a intamplat) au avut grupul de litere "chi" si Ana care a avut "ce" dupa cum poate ai observat pe coronita ei. Si ca sa ma laud eu am confectionat coronita si esarfa cu Abecedarul.

Mergi la inceput

biluta28, frumoase uniforme! Ti-am zis, mi-a placut!!! Singur ce nu prea imi place, e doamna......pare in virsta, cam dura.......sau poate movul ala din cap o face asa.......dar, se opate sa ma insel, ca aceeasi impresie am avut in prima zi de scoala si despre invatatoarea Biancai si s-a dovedit a fi iubitoare si cel mai bun cadru didactic de la clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

quote:
Originally posted by helbi

biluta28, frumoase uniforme! Ti-am zis, mi-a placut!!! Singur ce nu prea imi place, e doamna......pare in virsta, cam dura.......sau poate movul ala din cap o face asa.......dar, se opate sa ma insel, ca aceeasi impresie am avut in prima zi de scoala si despre invatatoarea Biancai si s-a dovedit a fi iubitoare si cel mai bun cadru didactic de la clasa 1.

Andreia

Sa stii ca nu prea te inseli e cam dura si ciudata si intradevar cam invarsta dar nu varsta ar fi cel mai mare impediment in ce o priveste ci faptul ca nu se poate comunica mai deloc cu ea. Ma bate gandul sa o mut pe Ana mai ales ca mai am si alte probleme si de ordin extrascolar ( nu prea am pe cine lasa de baza sa se ocupe de ea dupa sc. si cat suntem noi la serv.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Biluta felicitari pentru absolventa

Avem uniforme aproape identice

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aici am observat ca profesorii mai in virsta sint de obicei la birouri, iar la clase sint profesori mai tineri. Si e adevarat ca se leaga tare de copii. Si copiii de ei, afectiv vorbind.

Frumoase poze! Noi mai avem insa aproape 3 saptamini de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Felicitari la toti boboceii silitori si care au trecut deja de primul hop si parintilor pentru rabdarea si perseverenta lor!

La scoala lui Antonia se fac alt gen de "serbari".

In primul rind a avut spectacolul de balet cu grupele de fetite care fac balet dupa orele de scoala (m-am laudat deja cu mica balerina).

Simbata au avut serbarea scolii primare, care este un fel de "chermeza", care se petrece in curtea scolii, copiii pot veni cu parintii si fratii/surorile, sint amenajate diverse chioscuri cu jocuri, machiaje, mincare,etc a fost si o structura gonflabila pe care s-au suit de nenumarate ori, din cind in cind a fost si un mic spectacol (citeva din balerine, grupul de gimnaste, un mic specatol cu copiii inscris la cursul de circ). A mai fost o tombola, plus multa muzica si agitatie. Am avut o surpriza placuta cind am ajuns la scoala, tocmai cinta "Dragostea din tei" si Antonia a fost tare mirata sa auda un cintec in romaneste la difuzorul scolii. Cred ca era o melodie preferata a celui care se ocupa de muzica, ca a mai pus-o de citeva ori.

Martea viitoare are un spectacol cu corul de copii.

De luni a plecat in tabara la munte pentru 4 zile. Noroc ca s-a facut vremea buna si calda si pe la noi, ca vor sa-i scalde in lac (printre altele). Hotelul unde stau este pe maul unui lac si au ca activitati printre altele: plimbare cu barca, cu caiacul, urcatul in copaci, excursii in padure.

Voi pune si eu poze cu diversele evenimente, probabil saptamina viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Noi chiar am terminat scoala, nu mai merg joi si vineri, serbarea am avut-o sambata, am primit diploma pt. FB pe linie, sper sa reusesc sa pun si eu niste poze. Avem in schimb destule teme de vacanta dar mi-am propus sa-i las macar o saptamana libera ca e nauca deja.
Laura face 8 ani pe 24 si mergem cu totii la Disneyland pt. 3 zile, apoi, pleaca in tabara la Predeal, mergem la tara si la sfarsitul lunii merge din nou in tabara si-n august avem iar vacanta impreuna.

Mergi la inceput

Liliana, felicitari si Laurei pt rezultatele f. bune de anul asta si vacanta placuta! Vad ca are deja un program f. frumos si incarcat!

Bianca mea era "chiauna" de dimineata. A obosit saracuta..imi e clar.si mai au inca 3 sapt. Azi i-am zis ca in RO se ia vacanta..asa de tare isi dorea sa fie acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineaza, bobocei (inca)!
Raul a avut ieri un microsimpozion la Biblioteca copiilor despre pasari, fiecare copil din clasa lui a prezentat o pasare. Si acum am reusit sa avem probleme, Raul nu si-a gasit prezentarea, cred ca i-a intrat intr-o carte si nu a reusit sa o gaseasca. si desi stia prezentarea aproape pe de rost a inceput sa planga ca nu o sa-si aminteasca tot ce a scris. Era despre pinguin, asa ca eu i-am scris repede pe o foaie ce mi-am amintit si dragul de el, cu foaia mea in mana a "citit" mult mai mult decat i-am scris eu acolo!

Azi avem si noi serbarea si maine deja numai cine vrea mai merge la scoala. Eu am sa-l duc pentru ca maine trebuie sa ma duc sa depun lucrarea de licenta si mi-ar fi greu sa merg cu amandoi. Anul acesta a fost mult prea mult pentru mine, Raul in clasa I, eu in ultimul an la facultate si venirea Giuliei...Cumva cu Raul a trecut, eu mai am licenta in 29 iunie ....o sa mi se para un vis - cred.

Vacanta placuta la cei care o au deja, iar celorlalti putere sa mai reziste pe baricade!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput