Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV
Raspunsuri - Pagina 11
Mercedes spune:
april- frumoase poze. Pana la urma cum ai facut ai cusut fructele si legumele(desenele lor) pe rochita?
La multi ani, Antonia !!! sa cresti sanatoasa si iubita alaturi de familia ta.
april spune:
multumesc mercedes.
nu le-am cusut ci le-am prins cu ace de siguranta pe rochita, sub voal.
La multi ani ANTONIA!
Sa fii fericita si sanatoasa.
a venit primavara...
serbare-Gradina de legume
Kitty spune:
Multumesc de incurajari, dar cred ca nu am fost destul de explicita. Invatatoarea ma atentioneaza tot mereu ca Raul nu este atent. E drept ca mi-a fost colega de clasa in scoala generala si comunicam destul de mult, dar cred ca daca ar fi neatent asa, ca media copiilor din clasa, nu m-ar atentiona de atatea ori. In plus el e la program prelungit si totusi imi vine cu temele neterminate pentru ca in ore s-a jucat in loc sa scrie.
Poate sunt si mai sensibila acum, dupa nastere(am o fetita de 2 luni), dar uneori mi se pare atat de grava situatia cu Raul ca nu mai stiu ce sa fac. M-am saturat si cred ca nu-i o solutie sa-l tot pedepsesc de cate ori nu-si termina tema sau de cate ori greseste.
Mercedes, da, sunt chiar din targu mures.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Mercedes spune:
kitty-si al meu copil sta pana la ora 16 la scoala deci isi face temele acolo.
Sincer, oare invatatoarea are rabdare cu el? nu inteleg daca este atat de buna cum nu se poate impune in fata copilului.Incearca sa vb cu copilul si intreaba l pe el care sunt motivele de nu si termina lectiile la scoala.
april spune:
Azi dimineata cand sa ies pe usa fii-mea se trezeste ca nu si-a facut TOATA tema la scriere, ci doar partial! Era sa innebunesc. Cica acum si-a adus ea aminte ca de fapt mai are o tema!!!
Asa ca in 5' am facut tema....EU. Ca de o lasam pe ea ii trebuiau 30' si eu eram pe picior de a iesi din casa....si asa am intarziat.
Unde-i sat capul? Ce are altceva de lucru? Luni si-a uitat caietul de desen acasa si a mustrat-o doamna. Cred ca si oboseala de sfarsit de an isi spune cuvantul.
ASTEPT VACANTA!
a venit primavara...
serbare-Gradina de legume
zana spune:
Si eu care credeam ca sunt singura care stau de "sase" sa nu vina d-na invatatoare!
Ha-ha ... am descoperit intr-o dimineata, la scoala, ca Miruna mai avea un exercitiu la mate' si tine-te bine, copiii erau ciorchine in jurul bancii, unul cu corectorul, altul cu caietul de teme.
Am rugat colegii sa nu spuna nimic
ca se puse pe plans fiindca sunt copii paraciosi.
Si am pierdut si caietul de desen
, am refacut carnetul de note ce sa fac,intrase la apa
.
va mai spun? mai am peripetii destule...
penelopa22 spune:
Nu stiu cum el la voi cu materia dar la noi invatatoarea cred ca a terminat si materia de cls a IIa la sfarsitul clasei I.Probleme destul de complicate pentru 7 ani.
Predecesor ,succesor,rasturnat,invers probleme cu segmente...si stii care e mirarea este o competitie ..............
A ........am uitat sa va spun test in fiecare zi la mate si dictare doua pagini
oanagabriela spune:
Ca parinti, ne-am dorim niste copii perfectii, dar nici noi nu am fost, deci ce putem sa le cerem lor? Fiecare copil este diferit, cu calitati si defecte. Parerea mea ca datoria noastra principala ca parinti (pe linga casa, masa, imbracaminte, etc) este sa-i ajutam sa-si puna in valoare calitatile (deci sa cistige incredere in ei) si sa-si amelioreze defectele, atit cit se poate, sau macar sa stie sa le controleze.
Eu de exemplu sint f.dezordonata, si mama mea (care era un model de ordine) a incercat in fel si chip sa ma schimbe. Nu a reusit...De aceea eu nu o stresez pe fetita mea cu ordinea, daca va vrea o va face, daca nu va, fii fericita si cu o casa nu tocmai "pahar".
Un copil care este neatent la scoala trebuie ajutat sa se concentreze mai mult (nu am sfaturi personal, dar poate alte mamici au idei), dar daca asa este felul lui poti doar sa ameliorezi situatia, dar nu sa o schimbi complet.
Pe urma este si o chestiune de virsta, scolarii in clasele primare nu vor fii la fel la liceu. Eu am avut in clasa 2 baieti si 3 fete care au dat la medicina. Baietii au intrat, fetele nu. Inutil sa spun ca baietii nu au fost usa de biserica si nici elevi straluciti, in schimb fetele erau super silitoare. In viata rezultatele scolare au importanta, dar numai pina la un punct, pe urma intervin alte calitati care nu se dobindesc numai prin invatare.
Deci ajutati-va copiii sa fie ei insisi si sa aiba incredere in ei. De multe ori asta suplineste si lipsa de atentie sau un interes mai scazut la invatat.
CristinaT spune:
Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti, m-a chemat fica-mea in ajutor la tema de la matematica (cls 1) si va jur ca o problema nu am stiut sa o fac. Inclin sa cred ca e gresita.

misterul piramidei
?
11 13
4 ... 6
1 3 4 2
sunt puse sub forma de piramida
cu raspunsurile
a) 10
b) 14
c) 22
d) 24
e) 36
mi-e rusine dar sper ca pana maine dimineata sa gasesc raspunsul
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
helbi spune:
Cristina, hai ca iti rasp. eu ca-s "experta" la asa ceva
Tot de la fii-mea invatate (ei au facut inca din primul semestru zeci de astfel de exercitii).
Deci, se rezolva asa:
de jos in susul piramidei:
pasul 1) aduni pe 1 + 3 si i-l obtii pe 4 de de-asupra.
pasul 2) tot pe rindul de jos: aduni 3+4 si iti da 7, pe care-l pui in locul punctuletelor de pe rindul 2 de jos in sus. Sper ca ma intelegi.
Daca apoi aduni tot pe rindul de jos pe 4+2 iti da acel 6 care-l ai deja pe al doilea rind de jos in sus.
Acum pe rindul 2 de jos in su ai asa:
4 7 6
Pt. rindul 3 de jos in sus rezultatele 11 si 13 le obtii adunind de pe rindul anterior pe 4+7 si 7+6
Dupa aceea, ca sa aflii rezultatul final, aduni pe 11 + 13 si-ti da 24, deci rasp corect este litera d).
Ai inteles ceva? Zi-mi daca nu, ca mai stau un pic, si-ti mai explic.
Pup