Gradinita de stat nr 236

Gradinita de stat nr 236 | Autor: tatiantudor

Link direct la acest mesaj

Salutare.

Am stat mult pana sa ma gandesc daca sa va povestesc ce am patit la aceasta gradinita. Este localizata pe Pantelimon in spate la Mega Image.
In 2006 din luna mai am inceput sa caut gradinite ca sa il inscriu pe Robert la una. M-am trezit tarziu pentru ca deja nu mai erau locuri. Intr-un final dupa interventii cu pile si cu spaga la directoare am reusit sa imi inscriu copilul la aceasta gradinita.
Pe 16 septembrie 2006 a inceput gradinita. La grupa mica mi s-a spus ca o sa fie in jur de 24 de copii. Cand m-am uitat pe lista am vazut 36. Mi s-a spus "Lasati ca nu vin toti!"
De unde. Era sala de clasa arhiplina. Erau 35 din 36. Nu aveau scaunele toti. Nu aveau loc la masute. Noroc ca era camera mare. Aveau pe unde sa alerge. Renovat tot, cu termopane. Frumos ca estetic ce sa zic. M-a incantat.
Educatoare doua: una cam pe la 50 de ani,una pe la 30 de ani.

In prima zi, m-am gandit sa il las pe Robert doar pana la 13. Ma gandeam ca se adapteaza greu. Ma duc la 13 sa il iau.
Educatoarea cea tanara sare efectiv cu gura pe mine:
" Doamna, ce copil terorist aveti. Mi-a rupt ciorapii (si imi arata un fir dus de la ciorap). S-a catarat pe mine si tipa ca vrea acasa, la mami."
Prima reactie a fost de stupoare.
Nu-mi venea sa cred ca o educatoare de 30 de ani se plangea de ceea ce e normal sa faca un copil in prima zi de gradinita.
Cel mai tare il afecteaza pe Robert daca cineva ii face observatie in public. Cand a vazut-o pe educatoarea aceea vorbind asa de fata cu el, s-a inchis in el si din ziua aceea, adica din prima zi, nu a mai placut-o.
I-am spus educatoarei ca mie mi se pare normal sa nu se adapteze din prima zi. Are 3 ani si 4 luni si nu tot copii se adapteaza asa usor. Am citit ca exista un procent de 15% care se adapteaza greu si un procent de 5% care nu se adapteaza deloc.
Educatoarea mai in varsta a vazut ca deja ne luasem la harta si a intervenit ingaduitoare spunand ca e normal ca Robert sa se poarte asa, ca ea a mai avut copii ca Robert si care in maxim o luna si-au revenit. M-a incurajat sa continui sa il aduc pentru ca e singura metoda de a afla daca isi intra in normal in timp.
Mi-a placut cum a vorbit cu mine, se vedea ca are experienta si am continuat sa il aduc.

Nu mi-am dat in schimb seama ca pentru Robert totul se terminase din prima zi in care educatoarea cea tanara a vorbit urat despre el si mai ales de fata cu el.
Timp de doua saptamani l-am dus cu chin la gradinita. Plangea in continuu. Nu vroia sa puna mana pe el decat educatoarea mai in varsta.
Cand venea doar doamna mai in varsta statea cu ea pe picioarele ei si se juca.
Cand venea si cea tanara, urla toata ziua. Cea tanara nici nu il baga in seama.
Am observat in timp preferinta lui si m-am dus la ambele educatoare cu doua plicuri rugandu-le omeneste sa ii dea si lui Robert atentie, pentru ca sa se poata adapta.

In a treia saptamana a urmat socul. Mergeam sa il iau pe Robert la ora 13.
Educatoarea cea tanara imi spune:
"Mai bine il mai tineti acasa, ca nu ii place aici."
Educatoarea cea in varsta imi spunea: "Doamna Tudor, Robert azi m-a ajutat sa impart painea la copii. E un ajutor de nadejede"
Nu mai intelegeam nimic.

In vinerea din a treia saptamana de gradinita, sotul meu se duce sa il ia pe Robert la ora 13. Toata gradinita era ca la revolutie. Educatoarea tanara si directoarea si asistenta se certau.
Robert era pe hol intr-un colt si plangea.
Sotul meu le intreaba ce se intampla.
Educatoarea tanara nervoasa zice:
" Robert a fugit pe usa si a iesit si pe poarta gradinitei."
Sotul meu socat intreaba:
"Dar cum se poate asta, nu erau usile inchise?"
Raspuns educatoare tanara:
"Pai ce, eu nu pot sa tin usile inchise ca mai duc copii la WC."
Intrebare sotul meu:
"Bine, dar nici poarta care da in curte nu era inchisa sau portarul la usa?"
Nu a mai primit raspuns.
Directoarea si asistenta isi cereau scuze si il rugau pe sotul meu sa revina cu Robert pentru ca nu e un copil rau, e doar speriat. Scuza lor era ca educatoarea tanara era prima data cand avea in grija grupa mica. Pana acum avusese grija numai de copii de grupa mare.
Educatoarea tanara spune catre asistenta medicala:
"Daca vreti sa il mai aduca, o sa va rog sa il tineti dvs. in cabinetul medical, ca eu nu il mai tin in clasa mea."
S-au mai certat ce s-au mai certat cu sotul meu, dar pentru ca Robert plangea a plecat cu el acasa.

Sarmanul copil vine la mine cu ochii in lacrimi si imi zice:
"Mami, Robert fugit poarta. Doamna doare piciorul. Doamna strans fata."
Si imi arata unde il durea. Pe pulpa piciorului. Cred ca a vrut sa ii dea la fund si a nimerit pe pulpa. Apoi imi arata cum il scutura educatoarea de fata.
Nu stiu ce sa cred, dar cred ca un copil de 3 ani si 4 luni nu stie inca sa minta deliberat mai ales in acea stare de plans continuu.

Pentru ca tot calvarul sa continue Robert a doua zi a facut febra. Nu i-a scazut cu nimic si luni eram deja internati la spitalul Victor Gomoiu cu pneumonie combinata cu otita si enterocolita. Era pe perfuzii si starea psihica groaznica si cosmaruri ingrozitoare.

Dupa 10 zile de spital am revenit acasa si ne-a sunat educatoarea mai in varsta acasa sa isi ceara scuze ca in ziua incidentului avea liber si nu a fost la gradinita sa vorbeasca cu Robert. Era plina de bunavointa si m-a rugat sa il mai aduc pe Robert ca ea imi pastreaza locul. I-am spus ca nu il mai aduc pentru ca daca continua sa lucreze impreuna cu educatoarea tanara, copilul meu va ramane traumatizat. Mi-a spus ca nu depinde de ea cu cine lucreaza, din pacate.

Asadar exista si oameni de treaba acolo. Numai ca la mine a fost suficient un "mar stricat" sa ma faca sa fug vazand cu ochii.

Va doresc sa nu patiti ca noi si sa aveti mai multa bafta la aceasta gradinita.

Cu drag
Liana

http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Chiar sunt ingrozita de ceea ce am citit si am cu un motiv in plus ca am copilul la aceasta gradinita .
Eu am noroc ca baiatul meu e la gr.mijlocie.Sunt multumita de educatoare.
Se poate sa se fi imbolnavit in halul asta tot din cauza lor deoarece lasa geamurile deschise la grupa.Eu am vazut geamurile la toate grupele deschise.Nu exista grupa fara vreun geam care sa nu fie deschis cica este foarte cald.
Imi pare sincer rau pentru ce-ati patit.Va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunni spune:

Este inadmisibil, Tatiana, sa se poata intampla asa ceva!Sa stii ca nu esti singura care treci prin chestii de-astea... ai fost destul de dsteapta sa iti iei copilul cat mai repede!!!Si noi am patit-o foarte rau la o gradi de stat... si cu ambele educatoare nu cu una.La gradi la care mergeam noi, erau multi copii terorizati, desi cred ca parintii multora din ei nici macar nu stiu ce au de indurat bietii copii, si ii duc in continuare linistiti!Ar trebui sa scriu vreo zece -unspe pagini ca sa pot povesti pe indelete manevrele ticaloase pe care le folosesc unele educatoare!Si copilul meu fugea din clasa, si te asigur ca avea motive!!!Sunt foarte revoltata de aceasta atitudine a educatoarelor de la stat, si va asigur ca e un lucru care se intampla mai peste tot. As propune ca numele acestor nesimtite sa fie facut public aici pe site, sa fie "aratate cu degetul", etichetate, asa cum fac si ele cu copiii nostri.Eu doi ani nu am stiut nimic decat ca am un copil rau si foarte indisciplinat, care scoate sufletul din bietele doamne. Il bateau ele acolo, il mai certam si eu acasa, mititelul...pana cand am realizat cu stupoare ca baiatul era turbat numai la gradinita!!!Pana cand am inceput sa trag cu ochiul si sa observ ce se intampla. Am dus copilul la psiholog si mi-a confirmat ca este traumatizat la gradinita. Psihologul m-a acuzat ca sunt defensiva, ca trebuia sa fiu tare in gura de la inceput, si poate ca avea dreptate. Ar fi trebuit sa le spun ca plangerile lor sun ridicole, ca nu le-a obligat nimeni sa fie educatoare, sa le fi sugerat sa isi caute un job mai bine platit. Trebuia sa la pretind sa faca eforturi prntru a educa orice fel de copil. Trebuia sa le reprosez cand gaeseam copilul agitat, sa le atrag atentia ca sunt obligate sa "livreze" copiii linistiti, asa cum le-au fost adusi. Mi-a fost teama sa nu se razbune pe copil...dar ele s-au razbunat oricum!!!Oare de ce trebuie sa ne umilim pentru a ne sti copiii in siguranta? Dupa mine aceste reprosuri care se fac parintilor sunt o dovada de nesimtire crasa,la urma urmei copiii stau mai mult la gradi decta acasa, si trebuie sa se cunoasca educatia primita la gradinita!!!Oare cat vom mai accepta situatia asta jenanta in care o educatoare isi permite sa spuna "eu nu mai primesc cutare copil", fara a avea justificari extrem de serioase, eventual argumente de ordin medical?Cat o sa mai predam copiilor de scoala lectiile, pentru ca profesorii nu au timp sa o faca in clasa? Sau nu vor pentru ca o fac in particular, la meditatii?Stimati parinti, eu cred ca avem si noi un cuvant de spus, si daca nu il spunem copiii nostri vor avea de suferit.Sistemul spaga si cadouri nu a dat decat analfabeti la bacalaureat si batai in clase, la liceu. Eu cred ca nu familiile sunt vinovate, ci profesorii!Parerea mea e ca ar trebui sa plece cei care nu se considera suficient platiti.Sa lase locul liber pentru dascali care au pasiune si talent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

eu i-as face o reclamatie la minister. e inadmisibila o asemenea comportare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatiantudor spune:

Salutare fetelor,

Chiar am vrut sa scriu un memoriu si sa ma duc la minister cu el "in dinti". Numai ca in acelasi timp ma pregateam sa ma duc si cu Antena 1 peste ei. Eram neagra de suparare.

Nu cred ca v-am spus ca tot ceea ce am povestit mai sus, se intampla cand eram gravida in luna a 8 a de sarcina cu fetita mea Anastasia.
Va puteti imagina cum vorbea o educatoare cu mine, vazand ca sunt gravida. Va dati seama ca nu avea nici o jena.

Imediat dupa ce l-am luat de la gradinita pe Robert, s-a imbolnavit rau de: pneumonie, enterocolita, bronsita, otita. Am stat cu el in spital (gravida fiind in luna a 8 a) si cand copilul meu a scapat (dupa o luna) de toate bolile astea, m-am dus si eu sa nasc.

N-am mai avut timp nici sa redactez memoriul. Ce sa ma mai duc undeva. Acum am timp doar sa scriu (noaptea) ca ziua sunt "in priza" cu amandoi acasa.

Tot ce pot sa fac este sa va spun numele educatoarei. Le-am scris undeva, acum nu mai gasesc documentul. Revin cand il gasesc.
Pana una alta, ca sa stiti de cine sa va feriti din aceasta gradinita, va trimit niste poze cu personajul negativ.

Noapte buna
Cu drag
Liana

Mergi la inceput

Am revenit.
Iata link-ul cu pozele facute de mine in prima zi de gradinita a lui Robert:

http://family.webshots.com/album/558013934wtUKZk

In pozele nr 3 si 4 este doamna educatoare tanara din povestea de mai sus.
Cand aflu care este numele complet, revin cu informatia.
Noapte buna
Cu drag
Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

liana, regret din suflet ce vi s-a intamplat...cand te gandesti, ca aceasta era una din gradinitele de pe lista noastra de optiuni...sunt foarte fericita ca am luat decizia sa o inscriu pe alexutza mea la waldorf, chiar daca e mai departe de casa si chiar daca se utia unii urat la mine :))).
din pacate la multe gradinite inca mai exista conceptia ca bataia e rupta din rai...si acest lucru este acceptat atat de educatori, dircetori, cat si de multi parinti. am o foarte buna prietena, care are o fetita de varsta alexutei si am vrut sa le dam impreuna la gradi, eventual pe langa noi. cand am aflat de tratamentul si de spagile de la aceste gradinite, am luat decizia de a-mi da copilul la waldorf. prietena mea mi-a "scos ochii" ca imi bat joc de copil, ac o dau undeva unde nu invata nimic....si ca nu este rau ca cineva sa-ti puna copilul la punct din cand in cand, ca nu e gaura in cer sa mai ia si o bataie cand merita!!!!
atata timp cat exista parinti care sa accepte tratamentul asta nu se va schimba nimic! eu nu accept si asta e motivul pt care am ales o gradi la care alexuta va ramane copil si nu va iesi un mic informatician sau translator, asa cum spera altii.
m-am intins si-mi cer scuze...dar mi-am varsat si eu of-ul.
felicitari ca l-ai retras de acolo!

Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Sa-ti traiasca puiutul, e tare dulce, Liana!Mai sa fie, dar mai bine o dati pe aia afara de acolo, e pacat de asa spatiu, e frumos acolo, mai bine pleaca terorista!Mai intereseaza-te, poate au dat-o afara pana acum, sau poate il duci la alta grupa. Gradinitele particulare nu isi permit totusi spatii atat de mari...

Mergi la inceput

Draga liana, ce puiut dulce ai, sa-ti traiasca! am mai pus mesaj adineaori si vad ca nu a aparut pe forum, ideea era ca gradinita e totusi frumoasa, are spatiu mare, poate merita sa mai incerci pe la alta grupa. Nu mi se pare corect sa fii nevoita sa-te retragi copilul, sa-l duci la cine stie ce distanta din cauza unei ...mi-e jena sa zic.Discuta cu directoarea, spune-i ca nu accepti sa se mai intample ce s-a intamplat, ca vrei ca baiatul tau sa fie respectat, cu personalitatea pe care o are, poate reusesti!Noi ne retragem copiii, si ele castiga!Vine altul, ia alta spaga, se retrage si ala, samd.Sunt sincer revoltata de procedeul asta, este general, si invit doamnele educatoare sa se justifice fata de parintii si copiii pe care ii pun in dificultate. Sa argumenteze, cele care au curaj si demnitate.In rest, ce sa zic...sa le dea Dumnezeu si la copiii lor...

Mergi la inceput

Buna mirunni,
Multumim din suflet. Robert e prima mea dulce minune si as face orice numai sa se simta bine.
Din pacate la acea gradinita nu mai putem merge. Cu toate ca cica mi-au pastrat si locul. De ce? Pentru ca Robert este atat de speriat de locatia in sine, precum si de ce i s-a intamplat acolo, incat numai daca merg cu el la cumparaturi la Mega Image, incepe sa planga pe drum si imi spune: "mami, nu vreau la gadinita!". Nici macar nu vede gradinita; stie in schimb ca acela este drumul spre ea, si nu mai vrea acolo.
Ca sa pot sa il readaptez macar cu gandul ca va trebui sa mearga la gradinita, am renuntat la a mai pronunta acest cuvant "gradinita" in casa. Noi acum spunem ca mergem la "petrecere" sau mergem la "multi copii".
Si mie imi pare rau, ca era locul frumos, spatios si curat. Dar daca oamenii sunt de doi bani (repet, nu toti) nu ma mai incanta nimic acolo.
Iar daca auzi (fara sa vrei) cum vorbesc educatoarele intre ele despre copiii pe care ii au in grija, te doare mintea. Bineinteles ca noi - parintii suntem de vina si copii. Ele nu au nici o vina. Da nu ai ce sa le ceri. E metalitatea comunista si se mai si justifica ca ele nu au de ce sa suporte copii problema la salariul cu care sunt platite.
Asa ca, prefer sa nu am nici o legatura cu oameni lipsiti de logica, intelegere si rabdare, ca nu se merita.

Sper sa gasim altceva si sa ne si placa.
Multumesc din suflet
Cu drag
Liana

Mergi la inceput