Mexic si Caraibe (multe intrebari :)
Hello,
Caut informatii despre Mexic si insulele caraibiene.
I. Mexic:
As vrea sa vizitez aceasta tara si ma intereseaza in principal ruinele mayase din Peninsula Yucatan (pe langa innot si peisajele frumoase de fotografiat); din cate am citit inteleg ca as avea trei optiuni:
- sa cumpar un pachet all-inclusive intr-o statiune de genul Cancun si de acolo sa cumpar o excursie la ruine (de ex calatoria de o zi la Chichen Itza)
- sa merg pe cont propriu - deci sa imi rezerv avion si cazare si acolo sa merg din loc in loc cu o masina inchiriata
- o optiune intermediara (pachet care nu e all inclusive, deci o baza fixa de cazare si eventual o masa asigurata) - despre asa ceva nu am citit dar ma gandesc ca ar trebui sa existe
- Am impresia ca prima optiune nu iti da bataie de cap (transportul, cazarea, mancarea, comfortul fiind asigurate din start), insa excursiile ce le poti face (la ruine) sunt mai scurte (pentru ca lipsesti doar o zi din statiune).
- Cu a doua optiune programul ti-l faci tu, dar intervin alte aspecte si ma cam ingrijoreaza siguranta.
- Nu am citit despre nimeni care sa fi mers prin a treia alternativa in Mexic.
So, as vrea sa aflu despre experientele celor care au fost cu una din aceste optiuni. Impresii, sfaturi si recomandari.
Mai precis:
1) Cand e recomandabil a nu merge? (De exemplu inteleg ca in Caraibe e hurricane season intre Jun-Oct)
2) Cand e vacanta elevilor nord-americani - spring break (vreau sa evit acea perioada)?
3) Referitor la mersul cu all-inclusive in statiune:
3.a) Cam cat e un bilet in Mexico (Cancun sau alta statiune)?
3.b) Ma gandeam la Cancun deoarece stiu ca Chichen Itza e aproape, insa ati mers si in alte locuri (Merida pentru culoarea locala si Tulum sau alte locuri de pe Mayan Riviera)?
3.c) A mers cineva cu all-inclusive si a dormit o noapte la Chichen Itza (cum stiu ca se recomanda daca vrei sa ajungi sa vizitezi pe indelete)?
3.d) Unde se gasesc last-minute deals - pe Internet (ce site-uri?) sau la agentii?
3.e) Stiti ceva hoteluri care sa aiba si piscine acoperite? (Imi place foarte mult sa innot si as sta toata ziua in apa, dar ma feresc de soare intre orele periculoase, chiar si cu sun protect).
4.Referitor la mersul pe cont propriu:
4.a) Cat costa drumul pana acolo (auzisem de ceva linii aeriene noi low-cost, dar cand am cautat pe Net nu am gasit decat bilete de la 700 CAD in sus pe liniile aeriene mari).
4.b) Este safe? (Am auzit de talharii si rapiri dar prin zonele izolate si prin Mexico City)
4.c) Imi recomandati vreun itinerariu sau vreun loc de vizitat in mod special?
4.d) Cum ati rezolvat cu apa si mancarea pe drum? De exemplu am inteles ca se recomanda sa bei doar apa imbuteliata peste tot si sa te feresti de legume si fructe (tot ce nu e gatit) deoarece pot sa fi fost spalate cu apa de la robinet (pericolul de diaree).
Unde ati mancat pe drum?
Mancarea pune o problema speciala pentru noi deoarece suntem vegetarieni (mai mult vegani si in plus nu mancam prajit si ne cam ferim de ulei), asa ca ma gandesc ca e foarte greu sa mancam corect pe drum intr-o tara unde nici nu vorbim in plus limba.
4.d) Cum ati rezolvat cu cazarea - ati rezervat totul online dinainte?
4.e) Tot referitor la cazare - ce preturi sunt si cat de curat este?
(Pe de o parte am vazut ca exista lanturile de hoteluri din America de Nord (gen Best Western) cu preturi in jur de 100$ pe noapte (nu m-am prins daca e vorba de $ mexicani, adica pesos), pe de alta am auzit foarte multa lume plangandu-se de gandaci :)
Pe noi ne intereseaza sa fie curat si camera sa aiba toaleta proprie (deci nu lux, dar nici youth hostel).
Noi asa am mers in vacante in Romania, Europa de Vest si Canada - mutandu-ne din loc in loc (nu stateam mai mult de una sau cateva zile intr-unul) cu masina, mancand pe drum si fie facand rezervari on-line dinainte pentru cazare, fie cautand cazare in localitatea respectiva. Nu stiu cat de posibil si mai ales de safe este asa ceva in Mexic.
5. E vreun loc pe care ar fi bine sa il evit?
6. Alte optiuni
A fost cineva prin alte optiuni - de exemplu avand asigurat cazare si o masa pe zi (ma gandesc ca ar trebui sa existe si asa ceva si ca nu toate statiunile ofera doar pachete all-inclusive).
7. Cat dureaza calatoria cu avionul din Toronto (daca ati plecat de aici; pana in statiunea unde ati mers voi)?
Orice alte informatii sunt binevenite :)
II. Deasemenea, ma intereseaza tot ce imi puteti spune despre vizitarea insulelor caraibiene avand ca punct de plecare o locatie din Europa (am impresia ca din Europa se pleaca mai mult spre insulele din estul marii, fostele colonii europene. Si acolo se cumpara in principal tot pachete all-inclusive sau nu? Am impresia ca preturile sunt foarte apropiate de cele din AdN, ceea ce e ciudat tinand cont de faptul ca de aici noi nu avem de traversat un ocean).
Thx!
Raspunsuri
khristin spune:
Anca, uite noi am fost in Cancun anul trecut in mai, la Riu Cancun, conditii excelente din toate punctele de vedere, de la curatenia efectiv exemplara (te poti uita la pozele mele din semnatura), mese diverse - vreo 5 restaurante -japonez, brazilian, buffet, grill steak, si a la carte (ai din plin de unde alege, chiar daca esti vegana - au multe salate), entertainment, plaja si apa superbe. Personal, nici macar nu m-as gandi la varianta pe cont propriu, avand in vedere crimele petecute in Mexic in ultima vreme, in care canadienii au fost vizati. In resort este safe, nu ai motive de ingrijorare, dar odata iesit, nu-ti garanteaza nimeni siguranta. Biletele all-inclusive sint destul de accesibile si cred ca de asta nimeni nu se complica cu aranjamente separate. Excursiile la Tulum, Chichen Itza, Ruinele Mayane sint destul de scumpe in jur de peste $100 de persoana, dar nu le lua de la representatives din hotelul la care stai, de obicei agentiile de turism din jur ofera preturi mai bune. In functie de excursie, poti opta pt. o zi sau doua, uneori lunch-ul este inclus in pretul excursiei, iar seara te intorci la hotel si iei cina la hotel. Informativ, te poti uita la preturi pe site-ul de mai jos, noi de regula am cumparat de la ei, au preturi bune: http://www.sunholidays.ca/ tot acolo vei gasi si sectiunea last minute deals. March breakul e de la sfarsitul saptamanii viitoare timp de o saptamana, am impresia ca vacanta americana e la o saptamana dupa cea canadiana. Incearca sa eviti perioada asa pt. ca preturile practicate sint destul de mari. Cand te hotarasti pt. hotel intra pe www.tripadvisor.com , si citeste ce parere au avut altii, uneori parerile pot fi destul de contradictorii dar oricum te vor ajuta sa iei o decizie in functie de gusturile tale. A propos de piscine acoperite, nu cred ca vei gasi asa ceva in Mexic sau oriunde in Caraibe, avand in vedere ca soarele e atractia principala si spatiul nu permite, spre deosebire de hotelurile americane sau canadiene. Oricum, pe plaja, gasesti asa numitele "huts" care te protejeaza complet de soare si poti citi linistita o carte buna in bataia brizei Noi am facut in jur de 4 ore pana la Cancun din Toronto. Liniile de zbor au normal preturi mai mari fata de cum iesi cu vacation packages cu zborul inclus. Vis-a-vis de turisti, fie Mexic, Cuba, sau Rep. Dominicana, predominant erau canadieni si americani, dar destul de multi englezi si nemti. Sper sa-ti fi fost de folos intr-o oarecare masura. Vacanta placuta iti doresc
Cristina
noi si poze mai noi
Daiopri spune:
Buna,
Si noi am fost la sf lui noiembrie in Mexic, Cancun, Bahia Principe Tulum. Cu all inclusive, noi am luat de la flight centre, dar dupa ce am cautat noi oferte si ei au concurat pretul. Eu nu vad de ce ai merge pe cont propiu, cand e mult mai simplu cu all inclusive. Noi eram am vizitat asa ruinele Tulum, cam la 20 de min de resort, Xel-Ha, putin mai incolo decat ruinele, si Xcaret park, cam la vreo 30-40 min de resort.
Am mers pe “cont propriu” in excursiile astea, adica am iesit in strada, inafara resortului si am luat colectivo parka ii zice, niste van-uri cu 2 americani un dus in orice directie. Acolo la parcurile respective, poti allege numai intrarea, cum spunea si Khristin, cam in jur de 100 plus americani pt 2 persoane, sau pachete care mai au care iti ofera si lunch si mai stiu eu ce.
Noi am luat numai intrarea si aveam ceva fructe si apa la noi de la hotel. Acuma ruinele nu necesita mai mult de o zi, celelalte parcuri poate ca da, dar le poti face si in una. Noi am avut baietelul cu noi de 3,5 ani, asa ca ne-am miscat mai greu, dar tot am reusit. Din cate stiu si Chicken Itza e aproape, asa ca probabil ca poti merge 2 zile la rand, ca si chiar daca stai acolo, tot platesti intrarea a doua zi. Asa ca zic eu se merita sa ai totusi all inclusive.
Cam asta stiu. A fost prima noastra vacanta, si am fost f. multumita. Nu am avut absolut nici o problema ca apa sau mancarea, si nici nu am baut numai de la sticla si am mancat de toate. De curatenie, si mie mi s-a parut curat si frumos. Am avut 3 zile de excursii pe care nu le regret nici o clipa, mai ales ca eram in dubii daca sa renunt la plaja:)
Pe reteaua tv a hotelului dadeau multe oferte de excursii, dar noi eram cu copilul si nu ne puteam destrabala prea mult:)
Si citisem pe tripadvisor ca e mai convenabil pe cont propriu si asa a fost. Van-urile acelea circula f. bine, au aer conditionat si nu sunt f. aglomerate.
Numai bine si vacanta placuta.
dana n. spune:
quote:
Originally posted by Daiopri
Buna,
Si noi am fost la sf lui noiembrie in Mexic, Cancun, Bahia Principe Tulum. Cu all inclusive, noi am luat de la flight centre, dar dupa ce am cautat noi oferte si ei au concurat pretul. Eu nu vad de ce ai merge pe cont propiu, cand e mult mai simplu cu all inclusive. Noi eram am vizitat asa ruinele Tulum, cam la 20 de min de resort, Xel-Ha, putin mai incolo decat ruinele, si Xcaret park, cam la vreo 30-40 min de resort.
Am mers pe “cont propriu” in excursiile astea, adica am iesit in strada, inafara resortului si am luat colectivo parka ii zice, niste van-uri cu 2 americani un dus in orice directie. Acolo la parcurile respective, poti allege numai intrarea, cum spunea si Khristin, cam in jur de 100 plus americani pt 2 persoane, sau pachete care mai au care iti ofera si lunch si mai stiu eu ce.
Noi am luat numai intrarea si aveam ceva fructe si apa la noi de la hotel. Acuma ruinele nu necesita mai mult de o zi, celelalte parcuri poate ca da, dar le poti face si in una. Noi am avut baietelul cu noi de 3,5 ani, asa ca ne-am miscat mai greu, dar tot am reusit. Din cate stiu si Chicken Itza e aproape, asa ca probabil ca poti merge 2 zile la rand, ca si chiar daca stai acolo, tot platesti intrarea a doua zi. Asa ca zic eu se merita sa ai totusi all inclusive.
Cam asta stiu. A fost prima noastra vacanta, si am fost f. multumita. Nu am avut absolut nici o problema ca apa sau mancarea, si nici nu am baut numai de la sticla si am mancat de toate. De curatenie, si mie mi s-a parut curat si frumos. Am avut 3 zile de excursii pe care nu le regret nici o clipa, mai ales ca eram in dubii daca sa renunt la plaja:)
Pe reteaua tv a hotelului dadeau multe oferte de excursii, dar noi eram cu copilul si nu ne puteam destrabala prea mult:)
Si citisem pe tripadvisor ca e mai convenabil pe cont propriu si asa a fost. Van-urile acelea circula f. bine, au aer conditionat si nu sunt f. aglomerate.
Numai bine si vacanta placuta.
Dar de hotel ati fost multumiti?La Bahia Principe vrem noi sa mergem.
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Cununia civila www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicanawww.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3897115" target="_blank">Cuba
Daiopri spune:
Da, de hotel am fost f. multumiti. Partea faina e ca este f. mare resortul si ai pe unde te plimba chiar si in interior. Apoi au niste masinute in genul celor care erau la Mamaia, si mergi cu ele dintr-o parte in alta. Baiatul meu ar fi stat numai in ele.
Noi am avut Tulum Club Diamond. Am fost f. multumita, dar e putin mai scump si nu stiu cat era chiar necesar. De cele mai multe ori am mers la plaja la Akumal, ca era mai bine pt copil, apa mai linistita, fara valuri mari, desi si la Tulum ne placeau valuri dar cam puternice pt copil.
Daca mai ai intrebari cu mare placere, eventual pe pm sa nu monopolizam subiectul:)
Numai bine tuturor
Chrysion spune:
Hello,
Multumesc pentru informatii si revin cu cateva intrebari.
M-am uitat pe site-ul cu preturi (http://www.sunholidays.ca/ redirectioneaza de fapt la www.selloffvacations.com) si mi s-au parut foarte mari. De exemplu, pentru Mayan Riviera la last minute deals am gasit doar o optiune la 1400 CAD /pers la 3.5 * (stars) , doua peste 1500 CAD la 4* si 4.5* si restul peste 1600 - 1700 CAD de la 4* in sus. Nu mi se pare ca s-ar face reduceri la last minute deals.
1. Cand este extrasezon? Jun - Oct cumva?
Preturi:
2. In extrasezon preturile sunt mai mici? Aveti idee cam cu cat?
3. Voi ce preturi ati prins (si in ce perioada)? Incerc sa imi fac o idee daca am prins eu o perioada de varf la preturi sau asa sunt tot timpul. Am sanse sa prind vreodata last-minute deals cu in jur de 1000 CAD/pers (pana in sa zicem 1200)?
(Ma intereseaza in principal Mayan Riviera datorita site-urilor arheologice.)
Numarul de stele
4. A stat cineva la 3* sau 3.5*? Mi s-a spus sa nu merg sub 4* sau chiar 4.5* din cauza riscului cu mancarea si apa. Pe de o parte mie nu imi trebuie lux ci doar sa fie curat, pe de alta nici nu vreau sa stau 7 zile in camera cu probleme gastro-intestinale :)
Referitor la site
5. Departure si arrival times care le vad pe site sunt pe care fus orar? Departure pe cel al aeroportului de plecare (Toronto) si arrival pe cel al aeroportului de sosire (Cancun)?
6. Cand ma uit la last minute deals, pagina este impartita in doua. Jumatatea de jos este intitulata "Alternate Dates" - aveti idee ce reprezinta aceastea?
7. Trebuie cumparat ceva insurance medical pentru mers acolo? (Am vazut ca exista ceva optiuni pe site)
(Apropos, pentru review-uri mi-a mai fost indicat
http://www.debbiescaribbeanresortreviews.com/)
khristin spune:
Anca, sunholidays a fuzionat cu selloff. Preturile de pe site-ul acesta sint de regula mai mici decat ale altor site-uri. Poti verifica de asemenea Sunquest: http://www.sunquest.ca/ , Itravel 2000: http://www.itravel2000.com/HomePage.aspx , Sunwing: http://www.sunwing.ca/welcome.asp , Cheap Tickets: http://www.cheaptickets.com/ , si nu in ultimul rand Ontario Sarracini: http://www.sarracini.ca/index.php?pageId=1 care practica preturi competitive. De obicei last minute deals nu sint chiar real dealuri ci doar ce ramane si daca poti sa iei cu 2 -3 saptamani inainte vei fi castigata. Tu ai nimerit si perioada exact inainte de vacanta elevilor, incearca in aprilie-mai si vei gasi preturi mai mici. Alternate dates sint date apropiate de cea aleasa de tine (plus minus o zi/doua). Nu ti-as recomanda sa stai la 3 stele pt. ca te poti trezi cu gandaci in camera si alte probleme alimentare, ceea ce n-ar fi indicat pt. o vacanta. Departure si arrival time sint dupa Canada's time. Din cate imi amintesc Cancun e pe acelasi fus orar cu Toronto, sau 1 cel mult ora plus/minus. Despre insurance eu aveam pe cea personala pe care o puteam folosi in caz de nevoie. Alegere usoara pt. o vacanta de vis .
Cristina
noi si poze mai noi