Viata in Germania (42)
Raspunsuri - Pagina 21
mihaela_specht spune:
la noi e vreme foarte frumoasa azi.sper sa ´ramana asa sa nu mai vina frigul.
mihaela si dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis
narcisa spune:
Mihaela, cu sederea pe termen nelimitat poti face cam aceleasi lucruri pe care le faci si ca cetatean german si ma refer la cel normale, descrise mai sus de misha sau poti deschide o firma, cam orice, sint citeva exceptii; ca medic nu ai dreptul sa-ti deschizi praxis si sa profesezi dupa cei 2 ani de la aprobarea sa lucrezi ca medic aici examene etc, dar si aici s-ar putea sa stea altfel situatia in conditiile in care RO a intrat un UE si mai sint, dar nu prea le stiu nici eu ca nu m-am lovit de ele. Dar in rest nici o problema, esti tratat la fel peste tot, asa ca depinde de persoana ta daca ai sau nu nevoie de ea.
narcisa
gabi66 spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by gabi66quote:
Originally posted by misha-germ
eu sun la nr asta in tara si imi zice ca e inexistent..voi cum sunati, fac eu ceva gresit?
miha
Miha...mai repeta numarul...si mie imi zice cateodata tot asa, dar inchid si mai formez inca o data si suna normal...cred ca depinde de linia telef. cat de incarcata e.
Alina...tu ti-ai luat vara trecuta si nu ai avut voie sa ai 2 cetatenii.Mihaelei i s-a spus foarte clar si eu deja vad ceva bun aici...pana anul acesta nu aveai voie sa pastrezi ambele cetatenii...fetele stabilite in De prin casatorie...acum putem sa o pastram si pe cea romana...ce ma bucur...ca cea romana costa aproape 800 de euroi daca ´trebuia sa renunti la ea si TREBUIA ca nu aveai de ales...si mai asteptai si pana la 1 an de la Romania sa-ti vina actele.
Gabi,crezi ca nu stiam?
Citeste si tu cu putina atentie linkul pe care i l-am dat Danei.
Eu am spus clar ca e vorba de partea germana a "cetateniei"mele.Da,la partea romana a durat cam 8 luni sau mai mult.
Cetatenia germana se poate dobindi nu numai daca esti stabilita aici prin casatorie.Si nu numai cele venite aici prin casatorie pot sa o pastreze pe cea romana .
Alina
Alina...cred ca tu nu m-ai inteles si din link-ul ce ni l-ai indicat reiese clar ca ce s-a schimbat pentru Ausländerii cei batrani e faptul ca pot sa aiba mai multe cetatenii.Inainte de 2007 nu ti se permitea acest lucru, venita prin casatorie, trebuia AUTOMAT sa renunti la cetatenia tarii de origine.Doar Aussiedlerii "si-au permis" sa aiba 2 cetatenii, iar persoanele de nationalitate romana, casatorite din Romania, cu un Aussiedler primeau automat cetatenia germana.Fara intrebari, fara test, fara nimic.Si fara cea romana.Era doar cetatean german.
Eu locuiesc tot in Bayern si uite ce mi-a venit de la Bundesamt für Migration und Flüchtlinge cand m-am inscris la cursuri:"Im Falle eines erfolgreichen Abschlusses des Integrationskurses erfüllen Sie diesen Teil der Voraussetzung für eine Niederlassungserlaubnis ohne das Erfordernis eines weiteren Nachweises.Darüber hinaus verkürzt sich im Falle einer erfolgreichen Teilnahme die Mindestfrist für eine Einbürgerung vonacht auf sieben Jahre".Am inceput scoala in 2005, atunci am facut si cererea.Si eu stiam ca dureaza 8 ani pana sa poti face cerere pentru cetatenie, dar si ca va trebui sa renunt la cetatenia romana.
Sper ca acum am fost klar
Alina spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by misha-germ
eu sun la nr asta in tara si imi zice ca e inexistent..voi cum sunati, fac eu ceva gresit?
miha
Miha...mai repeta numarul...si mie imi zice cateodata tot asa, dar inchid si mai formez inca o data si suna normal...cred ca depinde de linia telef. cat de incarcata e.
Alina...tu ti-ai luat vara trecuta si nu ai avut voie sa ai 2 cetatenii.Mihaelei i s-a spus foarte clar si eu deja vad ceva bun aici...pana anul acesta nu aveai voie sa pastrezi ambele cetatenii...fetele stabilite in De prin casatorie...acum putem sa o pastram si pe cea romana...ce ma bucur...ca cea romana costa aproape 800 de euroi daca ´trebuia sa renunti la ea si TREBUIA ca nu aveai de ales...si mai asteptai si pana la 1 an de la Romania sa-ti vina actele.
Gabi,crezi ca nu stiam?
Citeste si tu cu putina atentie linkul pe care i l-am dat Danei.
Eu am spus clar ca e vorba de partea germana a "cetateniei"mele.Da,la partea romana a durat cam 8 luni sau mai mult.
Cetatenia germana se poate dobindi nu numai daca esti stabilita aici prin casatorie.Si nu numai cele venite aici prin casatorie pot sa o pastreze pe cea romana .
Alina
Alina...cred ca tu nu m-ai inteles si din link-ul ce ni l-ai indicat reiese clar ca ce s-a schimbat pentru Ausländerii cei batrani e faptul ca pot sa aiba mai multe cetatenii.Inainte de 2007 nu ti se permitea acest lucru, venita prin casatorie, trebuia AUTOMAT sa renunti la cetatenia tarii de origine.Doar Aussiedlerii "si-au permis" sa aiba 2 cetatenii, iar persoanele de nationalitate romana, casatorite din Romania, cu un Aussiedler primeau automat cetatenia germana.Fara intrebari, fara test, fara nimic.Si fara cea ramana.Era doar cetatean german.
Gabi,
Eu cred ca tu nu ai inteles despre ce vorbeam noi pe-aici.
Deci discutam ca primirea cetateniei germane,in conditiile in care nu o cedezi pe cea romana,poate dura ceva,e nevoie de niste pasi despre care puteai citi cite ceva in linkul ala.
Imagineaza-ti ca stiu cum era inainte de 2007,am trait si eu vremurile alea
Alina
gabi66 spune:
Nu am zis ca nu le-ai trait...de unde ai scos-o...cred ca am fost indusa in eroare sau ca mi-a tradus un idiot.
Nu imi permiteau sa-mi pastrez si cetatenia romana...acum m-am enervat...spune-mi pasajul ca sunt prea ....ca sa caut...vreau sa ma duc sä-i bag persoanei sub nas pasajul respectiv.
Christel spune:
Multumesc Papadie, uite ca la martipan nu m-am gandit, multumesc pentru idee. Oricum cu fondantul asta mie cam frica si sa
n-o dau in bara chiar acum. Cred ca trebuie sa iau 2 pachete sa-mi ajunga? Vreau sa fac Buburutza(din retetele Nataliei, daca stiti). Si o marca mai buna de martipan? Sau toate sunt la fel?
Aschiuta, de zaharul asta nu stiu ce sa zic, asta nu este pentru gem, dulceata, are si amidon in compozitie? Dar amidon se gaseste, cum se numeste?
tumpi spune:
Christel, amidonul e Stärke .Martipan eu nu am folosit nu stiu sa-ti zic ce marca e mai buna.Bafta la facut buburuza.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
DidiAlex spune:
Christel, exista in comert un fondant, cum il numesti tu, il gasesti pe langa glazuri, la EDEKA am gasit ultima data dar, e zahar alb. Daca il combini cu un colorant alimentar...cine stie
DAr, vezi ca mai e un subiect numit parca "Cum am facut tortu Barbie" si o tipa din Canada vorbea de alt "fondant." Nu m-am interesat exact de care dar poate te lamuresti tu.
Martzipanul e bun dar nu stiu cum il colorezi, am folosit foaie din comert si am asternut-o asa pe tort fara alte adaosuri.
Da, amidomul il gasesti si sub marca Mondamin, Feine Speisestärke
tinatache spune:
Christel, pt buburuza eu am luat glazura gata facuta la pachet, sunt diferite culori si tot din zahar.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
papadie spune:
Sticlutele cu coloranti sunt linga sticlutele cu esente. Lebensmittelfarbe de la WUSSITA.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush