un suvenir.....spart

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

O reactie clar deplasata a unei persoane careia pe deasupra ii lipseste bunul simt! I-a spart o oala, ei, si? Era un obiect cu valoare sentimentala, dar era doar un obiect, pe cand copilul este o fiinta, e viu si nu merita sa fie jignit! Si pentru ca si-a permis sa insulte copilul, nici scuze din partea mamei nu mai merita! In locul lui Pucku as fi rupt orice relatie cu respectiva.

Eu turbez daca cineva imi insulta copilul sau tipa la el. Nimeni nu are dreptul asta. Mi s-a intamplat o singura data sa tipe cineva la el si am pus-o la punct pe respectiva de n-a mai indraznit sa deschida gura.

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by eliza_p
[br...iar noi plecam demni ramanind in termeni buni cu prietenii nostri.

Eu ma intreb pentru ce ai nevoie de niste prieteni la care nu poti nici macar varsa un pahar, si la ce e buna demnitatea daca nici macar copilul nu ti-l poti apara?

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eliza-p: din punctul meu de vedere gazda a avut un comportament josnic... a strigat la un copil mic obosit si stresat in loc sa discute (chiar si cu un ton agresiv si certaret) cu parinti!
Din curiozitate mi-am intrebat sotul el cum ar fii reactionat daca eram noi parintii micutei. Mi-a raspuns ca i-ar fii cerut imediat pe un ton calm si ferm gazdei sa se calmeze si sa-i spuna valoarea pagubei. I-ar fii achitat costul ciobului si ne-am fii luat odrasla, ne-am fii scuzat pt tot deranjul si pe-aci tie drumul fara a mai privi inapoi si fara a ne mai intoarce vreodata la acea familie.
NIMENI NU ARE DREPTUL SA STRIGE LA UN COPIL MIC care a facut o boroboata fiind crunt de obosit si pe teren strain si ostil.
Cum am scris si mai devrem in situatia data COPILUL ESTE O VICTIMA.

Eu as propune - daca doriti si va face placere - sa deschidem un subiect - de genul CUM SA PREVENIM accidente si incidente. In sensul ca o atitudine pro-activa a parintilor poate preveni in cele mai multe cazuri acest fel de situatii. Cred ca trebuie sa incercam sa gandim cumva "strategic" si sa invatam atat din pataniile noastre cat si din cele care ne sunt povestite pe acest forum (si nu numai) sa prevenim, iar daca nu putem - macar sa stim cum sa reactionam in astfel de conjuncturi.

Va amintit de scena din "Bambi" cand puiutul Bambi se avanta plin de veselie spre pajiste si mama-caprioara-i sare in fata cerandu-i sa se opreasca imediat? Intai de toate trebuie cercetat terenul si de-abia daca nu este nici un pericol evident atunci puiul poate fii lasat sa zburde. Asa ar trebui sa fim si noi parinti: cu un pas inaintea potentialului "pericol"... sa incercam sa evaluam situatia cu mintea noastra de adult si sa realizam daca este sau nu periculoasa pt micut. Nu numai aragazul, priza, soseaua sunt periculoase... ci, din pacate, si o casa straina sau un parc pot fii surse de accidente si incidente! Trebuie sa-i invatam si pe micuti sa fie prudenti si atenti...

Ce m-as fii facut eu daca Gabisor ar fii trecut efectiv prin vitrina amicei mele... Nu pot sa ma opresc nici acum sa nu vad cu ochii mintii cioburi infipte in fata ei, in mainile ei... CRUNT! Nu! Nu vreau asa ceva! Eu ca adult sunt responsabil sa gandesc si sa incerc sa evit pe cat posibil aceste lucruri...

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu zic asa. Fiecare trebuie sa stam cu ochii in patru cu copiii nostri cand sunt in vizita si in general trebuie sa intervenim daca ii deranjeaza pe ceilalti intentionat (ca fetita de 5 ani dintr-una din povesti). Daca e prea mic ii dai sippy cup sau tii tu de pahar cand bea. Ai grija pe unde umbla si ce face si nu il lasi sa darame. Apoi daca se intampla, se intampla si gata. Gazdele, indiferent ce se intampla, nu este OK sa tipe la copiii prietenilor.

Daca ar veni la mine un parinte cu copii si as vedea o atitudine nepasatoare din partea parintelui atunci cand copilul face stricaciuni sau necajeste/bate alti copii, as cam rupe relatiile cu parintele, dar in nici un caz n-as tipa la copil, pentru ca este nepoliticos si dealtfel nu este vina lui. Daca e clar ca lucrurile intamplate sunt accidentale nu m-as supara nici pe parinte nici pe copil. Daca copilul meu ar face stricaciuni mi-as cere scuze/as incerca sa repar.

Una peste alta, daca fiecare ar avea bun simt totul ar fi OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

Cristina, reactia ta este cat se poate de naturala si nu cred ca exista mama care sa accepte senina ca un strain sa tipe la puiul ei... Eu nu suport ca cineva sa-mi tipe nici macar la catel! Dar tocmai de aceea il supraveghez indeaproape si-i impun limite. Si zau ca il cert ori de cate ori greseste fata de altii si-l recompensez cand se poarta bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_p spune:

quote:
Din curiozitate mi-am intrebat sotul el cum ar fii reactionat daca eram noi parintii micutei. Mi-a raspuns ca i-ar fii cerut imediat pe un ton calm si ferm gazdei sa se calmeze si sa-i spuna valoarea pagubei. I-ar fii achitat costul ciobului si ne-am fii luat odrasla, ne-am fii scuzat pt tot deranjul si pe-aci tie drumul fara a mai privi inapoi si fara a ne mai intoarce vreodata la acea familie.

Nu stiu de ce, dar eu cred ca marea majoritate dintre noi, si foarte probabil si voi, ne-am fi cerut frumos scuze ca-i copilul obosit si am fi plecat spre casa imediat dupa al doilea accident, cu paharul varsat pe fata de masa. Eu cu siguranta n-as fi stat sa astept inca un "accident"! Dar voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai au mai stat un pic la taclale sa dea timp si urmatorului incident! Sucul nu a fost destul...

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Mai fetelor, voi sunteti mamici sau ati ajuns deja soacre?! De unde Doamne iarta-ma un suc varsat de 2 ori, de 9 ori e accident, incident, cum vreti sa-i spuneti?! Voua nu vi s-a intamplat niciodata sa varsati nimic?! Ca simt ca ma sufoc cu atata perfectiune cata se revarsa aici. Ce atata caz pt un pahar de suc?! Chiar si farfuria aia cu toata valoarea ei sentimentala, tot nu ma convinge ca trebuie sa faci atata caz de asta, dar mai ales de un pahar de suc.
Si stau si ma gandesc cu groaza ce scandal ati fi facut daca doamne fereste erati in vizita la soacra si ar fi indraznit copilul sa scape paharul cu suc iar soacra ar fi avut tupeul sa se irite ca s-a varsat sucul. Dar nu, Doamne fereste, soacra nu ar fi avut dreptul sa se irite, ca doar situatia e diferita nu?! Ia faceti un exercitiu de imaginatie si in locul gazdei puneti soacra si mai vorbim pe urma!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Carmen - daca ai casa "muzeu"... NU trebuie sa fii "soacra" ca sa reactionezi ca tanti din poveste...
Iar PERFECTIONISMUL este un MARE DEFECT! Ca si atasamentul fata de CIOBURI si alte obiecte total nefolositiare care aduna praf si scame prin casa... NU te lasa sa te bucuri de viatza... Da' fiecare traieste cu defectele lui...
Da' oare de ce Puck NU cere inchiderea subiectului... ca s-a discutat si re-discutat povestea ciobului de nu-i adevarat...

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

De acord cu cioburile si sucurile. De cite ori nu varsa si adultii! Ce sa mai zicem de copii. Ar trebui sa facem instructaj de cel putin juma' de ora inca de la usha tuturor musafirilor. Si abia apoi sa le dam voie sa atinga ceva.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank"> Deiu cu diploma - ma votati?

Mergi la inceput