*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (35)
Raspunsuri - Pagina 17
chiquitita spune:
Minuita, Cristalina, Alyna, Mica, Cristinamaria, dideip, alynta27, eimotto, va multumesc din suflet si va doresc si voua o zi de martisor excelenta si sarcina fara peripertii pe ultima suta de metri!
25+
elena2001 spune:
Va salut si eu viitoarelor mamici de mai-iunie....sunt si eu o viitoare mamica de iunie si mai am inca o printesa de 13 luni si jumatate.....desi va citesc de mult n-am indraznit sa scriu pana acum...pentru ca eu nu prea pot tine pasul cu voi
....aveti asa o viteza la scris 
As vrea sa raspund si eu la intrebarea pusa de Madi in legatura cu carutul....noi avem carut din acela la care se ataseaza scaunul de masina care are forma unei scoici...aici asa sunt marea majoritate a caruturilor pentru copii.....si pana copilul incepe sa stea in fundulet, el sta in scaunul acela de masina....arata cam asa...
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3429530
noi nu am avut nici un fel de problema si nici nu am auzit ca nu ar fii recomandat...din contra, eu il recomand cu placere pentru ca in primele luni cand copilul doarme foarte mult, e foarte usor sa iei copilul din carut cu tot cu scaunul de masina si sa-l pui fie in masina, fie in cart daca mergi cumva la cumparaturi...
si mai vreau sa mentionez ca fetita mea a dormit pana la 3 luni si jumatate in leagan, cum o puneam in patut incepea sa planga de numa-numa....iar doctorii mi-au spus ca e Ok pentru o perioada ....leaganul arata asa ;
http://store.babycenter.com/product/code/7110.do?scid=SSE:BZRT&srccode=cii_10043468&cpncode=07-22503083-2
Deci in opinia mea, copilul nu trebuie neaparat sa fie la orizontala...
Numai bine !
Irina, mami de Cezara (15 ianuarie 2006) si de Bianca (23 de saptamani la mami in burtica)
Pepsi spune:
andra, esti bestiala mai! am ris cu lacrimi!esti o dulce, da ai grija mama cu zbenguiala aia la contractiile tale, fara excesuri!
Gina, 
m-am mai uitat la pozici, sinteti tare frumoase mamicilor!
vreau sa va urez mare petrecere la intilnirea din 5 martie, si de 1 martie sa aveti un inceput de primavara tare frumos, sa primiti martisoare si muulte flori! din pacate aici nu se serbeaza!va pup pe toate intru cind mai pot ca am probleme la servici si reusesc sa va mai citesc dar nu si sa mai scriu! dar trag si eu speranta cind intru in maternitate, prin mai.....
Flavia
25+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
andradap spune:
Neatza FETELOR!!!! La multi ani de 1 Martie tuturor... Sa aveti parte anul asta de cele mai frumoase martisoare... adik vesti BUNE... ca pe ciresei ii lasam sa fie ciresei NU martisoare ![]()
Iar pentru tine CHIQUI
, inca o data LA MULTI ANI pentru 29 feb.(ti-am promis de ieri ca iti voi zice si azi... ca sa nu ai motive de suparare ca ziua ta e doar o data la 4 ani
)
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">
EU si TATI de Antonio 
Andrada
29+ cu
Antonio
andradap spune:
Monytza, eu slaba???
Mersi
... deci sa inteleg ca ma avantaja tinuta....
Dar, lasa cel mai bine, vino la intalnire
si asa o sa te convingi... 
Alyna24, cred ca voi dansa mai des... ca asa cuminte a fost Antonio!!!! Parca il si vedeam stand intr-un colt si asteptan urmarea
. Dar bineinteles ca apoi si-a reluat vechiile obiceiuri... Si a inceput si el sa danseze!!! 
Madi, medical vorbind nu e bine sa "fortezi" punerea copilului in anumite posturi. De exemplu de-abia la 3 luni trebuie sa-si tina gatul singur, apoi pe la 5-6 luni sa stea singur in fundulet. Daca tu incerci sa faci aceste lucruri mai devreme nu vei face altceva decat sa ii supui coloana la un efort pt. care nu este pregtita... asa este posibila aparitia diverselor posturi gresite (scolioza, cifoza, etc). Eu una nu voi pune copilul in sezand pana nu va sta singurel... Iar de acea inclinatie, sincer nu stiu ce sa zic... Daca sta cu spatele perfect intins si cu picioarele usor ridicate atunci e OK... dar daca picioarele sunt intinse iar spatele este cel ridicat NU mai e asa roz...
. Eu una asa zic!
Pauly
, chiar zicea sotul ca eu care de-obicei "o luam inainte", nu dansam pe ritm, dar dansam mai repede... acum cica se vede ca m-am mai molesit!!!
Dar o sa-i arat ce zici tu.... ![]()
Gina
, esti o draguta!!! Si... poate totusi... ne faci o surpriza si noua dar si tie de ziua nationala a Romaniei... Ca daca e sa se intample o minune azi... Pe 1 dec. vei tine minunea in brate!!!!
Mult curaj in continuare ca sigur o sa reusesti... 
Pepsi... de vreo sapt. de cand nu mai sunt stresata ca nu stiu cum creste puiul meu (am fost la eco si mi-a zis ca e chiar mai mare
) Nu mai am nici contractii... Decat cand mi-e foame sau sete... Aseara chiar nu am avut nimik
Cred totusi ca STRESUL este un factor important si eu am de gand sa-l elimin TOTAL.... Va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel... 
SI apropos de STRES... Parca Eimotto... zicea ceva de placenta gradul III... Ei bine, v-am mai zis, dar repet... La 16 sapt. aveam placenta gradul o si la 20 de sapt. aveam placenta gradul II... Deci intr-o luna avansase intr-un stil de credeam ca la 24 o sa nasc direct...
In fine, acum la eco mi-a zis ca placenta este in termen... si deci ca s-a mentinut grd. II. Asa ca... daca ai placenta grd. III sunt mai multe posibilitati:
1.) La eco se pot face mici greseli si gradele se pot confunda f.f.f usor.. .adik 0 cu 1, 1 cu 2, 2 cu 3... ma refer la gradele adiacente. Deci e posibil ca placenta ta sa fie gradul II bine mersi! ![]()
2.) E gradul III, dar sa te tina asa mult si bine!!!! Adik... atat cat trebuie ca sa faci 38 de sapt. de sarcina minim
;
3.) Posibilitatea asta nu stiu la cate convine, dar MIE una imi convine, deci o trec tot la incurajari: Poti naste un picutz mai devreme, dar cu tehnologia din ziua de azi NU mai e un capat de tara... 
Apropos de prematuritate... mi-a zis mama ca ea a fost nascuta la 7 luni si a cantarit doar 1.600 de grame...
Si s-a nascut acum cativa ani buuuuni
cand nu erau conditiile de azi!!!
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">
EU si TATI de Antonio 
Andrada
29+ cu
Antonio
dianalaura spune:
Buna dimineata burticute! 
La multi ani de 1 martie! A venit oficial primavara! Yuppyyyy!
Cabd a auzit de primavara, s-a trezit si puiutul meu! Tocmai acum ma suteaza! "Mami, ce e aia primavara?" "Si ce e lumina aia puternica ce intra pe geam?" E soarele! ca isi face loc printre nori, sa ne demonstreze si el ca intr-adevar a venit primavara!
Ce frumos e!
Si cum ati dormit azi noapte? Eu bine, doar 2 iesiri am avut la baie...si acum m-am trezit frumusel sa va scriu si sa imi beau cafeluta...si apoi plec in oras! Trebuie sa pun un pachet la posta, m-a rugat sora mea, si pt ca trebuie trimis in strainatate..au program doar de la 9 la 11. Si apoi ma mai uit pe la jucarii...Azi e ziua lui Luca, baietelul unei prietene de ale mele, implineste 2 ani! Si in 13 e ziua lui Serban, baietelul celeilalte prietene ale mele, face tot 2 ani! Ce cadouri ma sfatuiti sa iau pt baieti la 2 ani? ca la fetite e usor....dar la baieti....nici nu pot lua ceva jocuri de alea cu masini sau ceva, pt ca au multe piese micute si nu vreau Doamne fereste sa le inghita! Am vazut ceva cuburi, gen Lego, sau o locomotiva care merge si canta si fluiera...voi lua cadou pt Luca impreuna cu verisoara mea, ca si ea e prietena cu mamica lui Luca. Si vrem sa ii luam si ceva hainuta, dar trebuie neaparat si o jucarie, doar e copil!
Dar acum primul lucru ma duc si fac niste vinete cu maioneza....mi-am scos vinetele aseara din congelator la dezghetat, si acum ma duc sa le prepar...am facut zilele trecute cand au fost nasii si au avut mare trecere...asa ca mai fac!
va pupicesc!
Mai vorbim!
diana
28
STEFAN
asa creste bebe
poze
lilky spune:
Buna dimineata burticutzelor,
CHIQUI La multi ani pt. ziua de ieri, sa ai parte numai de bucurii, sanatate si bani si nu in ultimul rand de tot ce-ti doresti tu!
Pt.toate mamicile de Mai-Iunie, cu ocazia Martisorului, care este de fapt vestitorul primaverii, va doresc din toata inima numai bucurii, fericire, nasteri usoare si intalnirile cu bebeii vostri sa fie unice(cum stim toate, de fapt, in sufletele noastre, ca vor fi)
.
Punem majoretele la treaba:

P.S.Am revenit si eu dupa o zi de pauza, am iesit ieri desi nu aveam voie si de abia am ajuns inapoi...ma durea burtica.Asa ca am stat numai in pat linistita si azi ma simt bine din nou si sunt cu voi!Mi-as fi dorit si eu sa vin la intalnire, dar daca nu am voie sa ies din casa, e cam greu
.Va pup pe toate si distractie placuta la petrecere!![]()
Liliana
31+ cu micuta
Diana Gabriela
dianalaura spune:
Ahhh, am uitat!
Elena2001, bine ai venit printre noi!
Da si tu datele tale Um, DNP si data nasterii tale sa te trecem si pe tine in listuta noastra! Cu cat mai multe mamici, cu atat mai bine!
diana
28
STEFAN
asa creste bebe
poze
Monytza spune:
Buna dimineata burtici!!

Alyna24...nu stiu cat e de micuta burtica mea..cert e ca mie mi se pare imensa
...probabil motivul pt care se vede micutzica cand stau in picioare e ca sunt eu foarte inalta..la 1.80..altfel se distribuie kg....dar si asa...in 27 saptamani de sarcina...aproape 12 kg luate mi se pare groaznic de mult.
Eu la cei 22 de anisori ai mei si 1.80 cm...ma ztineam in jurul valorii de 65-66 kg...acum am vreo 78 kg...si ma simt
..Sunt constienta ca e normal,dar asta ramane o consolare slaba pt mine...oricum nu disper eu...imi revin [:d]
paflo...sar`na pt informatii..eu am avut de micutza anemie...lesinam si tot tacamul...am o culoare la fata de zici ca`s moarta de 2 zile..dar m`am obisnuit de mult cu paloarea mea..Analizele care le`am facut in sarcina prin luna a 3`a parca..mi`a iesit calciu la valoarea minima acceptata si siderimia putzin mai mare decat minimul...n`am lesinat deloc de cand sunt gravida...si`am luat doar pana`n luna a treia acid folic cate o pastiluta pe zi.
Am intrebat`o pe doctoresa mea de vitamine..si`a zis ca nu`s necesare momentan,ca ma pot descurca singura...si probabil ca o sa`mi dea ceva vitamine suport in ultimile 2 luni..sau chiar ultima luna...Doctoresa mea nu`i fan pastile..decat in cazurile de nevoie acuta.Am incredere in ea pana la urma...Cat despre unghii..
...vai de ele...is foarte fragile si asa au fost tot timpul..pana acu o luna`mi cadea tare si parul..dar vad ca s`a mai linistit...
Va pup pe toate pe burtici...si hai..dati spor la scris ca ma plictisesc[:D}
Mone 27+
Maria Antonia