Copilasi din 2002 (32)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am vazut gemenii, sunt niste scumpi. Sa-ti traiasca, Tamyra!
Julian s-a facut bine si el, bravo!
Sanatate copilasilor bolnaviori!


Karina si Cristina22, cereti mai multe pareri in ceea ce priveste operatia de polipi, ca sa va convingeti ca este absolut necesara. Poate este, dar poate nu este! Eu am mai povestit, nu stiu daca aici sau la "Parintii intreaba..." cum am fost la 3 orelisti - primul ne-a recomandat operatia de polipi doar asa, "preventiv", al doilea ne-a zis ca trebuie facuta, ca nu se poate fara, iar al treilea (si cel mai bun dintre ei- am prins o programare la München la un orelist renumit) ne-a asigurat ca nu e cazul sa facem nici o operatie, nici de polipi si nici de urechi (pentru ca atunci cand am fost, la jumatatea lui februarie, Robert mai avea putin lichid in ureche de la otita medie facuta inainte de Craciun, dar lichidul asta in mod normal se reabsoarbe).

La noi situatia a fost urmatoarea: in octombrie otita externa la o ureche si la cealalta otita medie si in decembrie - otita medie la amandoua. Nasul era infundat numai cand era racit si tot atunci sforaia si respira mai mult pe gura. Dupa raceala insa avea nasul curat, nu mai sforaia si respira normal pe nas (daca polipii ar fi fost exagerat de mari, numai buni de operat, ramaneau asa si n-ar fi fost nici o schimbare in bine dupa raceala).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

cristina-ti-am urmarit postarile referitoare la polipi, chiar daca atunci nu se punea acesta problema la Andrei.
Am fost cu Andrei la un singur orl-ist, cel mai renumit in Oradea, intr-adevar, nu s-a pronuntat 100% pentru operatie, a recomandat claritine si nasonex-spray...si atat. Atunci, Andrei, avea nasul infundat, fara nici o secretie si nici un alt simptom. Dupa amiaza, in aceeasi zi, a inceput sa-i curga nasul, secretiile erau galbui, dar am zis, tocmai venim de la medic..., doar a fost consultat de specialist!!A doua zi, vineri, copilul se plange de dureri de cap, vomita, plange, nu se simte bine. Am sunat d-rita copilului, dar fiind vineri, avea telef inchis, asa ca in disperarea mea, am fugit la farmacie si l-am trecut de vineri seara pe antibiotic.
Acum, ii mai curge putin nasul, respira bine, pe nas.Eu sper ca e pe drumul cel bun.Termin tratamentul si vom merge si la alti medici.


cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Multa sanatate lui Andrei!
Si noi avem programare la orelist la sfarsitul lui aprilie. Trebuie sa repetam testul de auz ca sa vedem daca s-au recuperat procentele acelea si daca s-a reabsorbit lichidul (am citit ca poate dura si cateva luni). Probabil deja e mai bine, ca, de la ultimul control, n-a mai avut probleme cu urechile. Ma temeam sa nu faca otite repetate, sa-i afecteze auzul, ca atunci, din pacate, nu mai puteam scapa de operatie.
Si astept sa vina varaaaaaa! Sa fie cald, sa mergem la mare!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

cristina-veniti la mare la noi, sau mergeti pe alte meleaguri?
SANATATE MULTA-MULTA SI VOUA SI SA SCAPATI DE PROBLEMELE CU URECHIUSELE FARA NICI O INTERVENTIE!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, la noi, in Romania, dar nu stiu inca unde. Anul trecut am fost la Olimp. Urmaresc subiectul acela de la "Parintii intreaba...", cu impresii litoral 2006, poate ma ajuta sa ma hotarasc. Anul asta as vrea sa stam 10 zile sau chiar 14 in loc de 7 ca anul trecut. Asta ar fi pe la jumatatea lui august.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Cristina22, nu stiu ce sa zic de operatie, mie imi recomanda toata lumea operatia de polipi, in afara de orelist:) De fapt din 2 orelisti unul a spus ca nu e cazul, al doilea ne-a zis anul trecut in iunie cand Lili a facut otita, ca tb scosi polipii, ca va fi mereu bolnavioara. De atunci a fost o singura data racita, fara febra, doar tusea si ii curgea nasul.
Ne-a mai trimis dr de la gradi la ORL, aceeasi dr a fost si la scoala la fiul meu, si s-a speriat cand s-a uitat in gatul lui, dar nu vad sensul sa merg cu doi copii sanatosi la ORL doar pt ca au amigdalele mai mari decat altii.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Si Rares a facut iarna aceasta doua otite, perforata la stanga si medie la dreapta, si cu toate acestea ORL-istul nu ne-a recomandat operatia, spunand ca atat timp cat respira pe nas si nu sforaie noaptea, nu este cazul.
Asa ca nu va grabiti si mai cautati si alte pareri.
ma grabesc caci am multa treaba, va doresc sanatate tuturor.

Am pus o poza noua care imi place tare mult. Uitati aici! http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/detail?.dir=f3dfre2&.dnm=2ffcre2.jpg&.src=ph
Va pup,


Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

gabita-multumesc!
ia cititi si aceasta opinie medicala:
"...este vorba despre vegetatii adenoide adica o crestere in volum a unei formatiuni similare amigdalelor si cu care este in legatura foarte stransa. Aceasta formatiune este localizata pe tavanul faringelui, adica exact in locul in care narile comunica cu celelalte cai respiratorii. Este normal ca aceste formatiuni sa isi mareasca volumul deoarece acolo se formeazaf factori de aparare antiinfectioasa. Intrand in contact cu colectivitatea, copilul este expus la mult mai multe infectii decat atunci cand era acasa si acum organismul lui isi pregateste armele de aparare pentru viitoarele confruntari cu microbii. Pe masura ce informatiile din aceste formatiuni vor fi stocate in sistemul imunitar, aceste formatiuni vor scadea in volum.
In pozitia culcat vegetatiile obstrueaza mai mult narile. De aceea copilul respira cu gura deschisa cand doarme.
Picaturile de tip ser efedrinat, Olynth etc. Contin un vasoconstrictor care pe moment „stoarce” de sange formatiunile si ele isi pot diminua volumul temporar, dar dupa scurt timp ele isi reiau misiunea lor imunologica. Apa de mare sau serul fiziologic are efecte foarte bune deoarece nu irita mucoasa si are rol mecanic de indepartare a mucusului.
dr. Hannelore Müller"

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Cristina, poate zic io o prostie mare, dar stii tu, merita o incercare... am vazut in ultimul SuperInfo (din pacate l-am aruncat deja, dar poate mai gasesti un exemplar, revista de reclama care se distribuie gratuit) ca exista in Oradea vreo 2 saline. N-o fi poate atat de bun ca mersul la Praid, dar intreaba doctorul sa vezi ce zice.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Salutare mamici si puiuti!
Am urmarit discutia voastra despre polipi... si recunosc ca mie imi e teama sa il duc sa il operez, de aceea am incercat sa vad toate parerile medicilor la care ati fost voi. George nu mai raceste in ultimul timp ca in primii 4 ani, insa din cauza polipilor se chinuie noaptea sa respire, sforaie, si ziua sta intr-una cu gurita deschisa. Anul trecut medicul orl-ist a zis sa mai asteptam pana la 5 ani si apoi isi spune parerea (oricum e singurul medic orl bun de la noi, nu am alta alternativa). Ideea e ca, daca ajungem la operatie, mi-e GROAZA de anestezia generala, am mai trecut odata cu el si am vazut ce urmari a avut. Il ducem (dupa ce nasc si mai imi revin) inca o data la el si apoi decidem ce vom face. Din cauza faptului ca respira cumplit de greu noaptea se chinuie si nu are un somn linistit.
Va pup si orice informatie o citesc cu interes!
Elena

Mami 35+ si "www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George" (6.09.2002)

Mergi la inceput