Dr. Nayel - CF 2 (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

vroiam si eu sa mai destind atmosfera cu povestea nasterii.
da' am cu cine?
Bubu asta mik s-a trezit la 8 juma' si de atunci a dormit 20 de minute, din care 10 la mine in brate, la mesajul anterior.
bine macar ca nu plange.... studiaza intens peretii

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Shine, noi iti asteptam povestea.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Povestea noastra a inceput cu 2 liniute roz pe un banal test BARZA. Apoi a continuat cu un punctulet negru la ecografie, despre care Nayel spunea ca ar fi un Bebelus. Mai departe am hotarat ca ar fi cazul sa facem cununia religioasa, asa ca am fost o mireasa cu burtica, desi nu se vedea prea tare. La 18 saptamani, chiar inainte de nunta, am aflat ca vom avea un baietel.Si uitea asa, zilele s-au scurs, eu am tot facut calcule, l-am tot intrebat pe doctor, si pana la urma pe 26.01, am zis:gata, nu mai merg la serviciu. Ar fi fost cam 2 saptamani in care sa tot aranjez la hainute de bebe si bagaje de spital. La odisee veneau Bebei pe banda.
Era in data de 02.02. pe la 3 dimineata, asa, din somn, au inceput niste dureri de burtica. Lenea era maaare. Dupa vreo 5 minute m-am dat jos din pat sa merg la baie. Stiam ca n-o sa mai dorm cateva ore dupa aceea, pentru ca asa mi s-a intamplat toata luna.
Hopa! O scurgere rozalie! Ce-o fi asta? Aaaaa, nu trebuie sa intru in panica, trebuie sa fie de la ovulele pe care le-am tot luat (dar pe care le terminasem de vreo 3 zile). Au inceput contractile, dar eu, habar nu aveam ca alea-s contractii. Probabil ca in subconstient, alarma s-a dat deja, dar mintea mea nu vroia sa formuleze gandul : azi vine bb. M-am hotarat sa fac un dus. Pacat ca nuera apa calda… Am lasat sa curga apa doar doar, se indura sa se incalzeasca, si ca sa nu ma plictisesc m-am dus la bucatarie si am spalat vasele, am spalat aragazul, am asezat vasele curate in dulapuri…Contractii in continuare. Apa calda, ioc. Contractii le erau cam la 20 de minute, desi nu prea le-am cronometrat, fiind convinsa ca am mancat ceva aiurea.
5:20 am intrat lla odisee sa vad daca am cu cine ta de vorba…. Nimeni
Mesaj la 5:30” mey, durerea asta asa, ca la ciclu, care iti taie respiratia, este o contractie?
Mai astept....
Ce, daca am gasit ceva roz in chilotei, trebuie sa plec undeva?
Ma duc sa beau un ceai, poate imi trece....”

Mi-am facut un ceai de tei, (somnifer cica)
Mesaj la 7:15
“Mai, sa nu imi faceti galerie, k ma emotionez.
Mai stati un pic, poate imi trece. Va zic eu daca este cazul de majorete, da?
Ceaiul a fost cea mai proasta idee pana acum. Pentru ca ... .
Bine ca a venit apa calda si am facut . Am spalat si gresia din bucatarie.Am strans rufele de la uscat....Doar ca nu am terminat bagajul de spital, dar nu-i graba.Daca astea or fi contractii sunt d-alea mici(da' dese). Ma doare capul... cred ca de foame!
Va tin la curent, dar nu prea mult, sa nu umplu eu pagini intregi acuma.. ”
Deja aveam contractii la 10 minute, si tot nu recunosteam ca a venit momentul.

Abia pe la 9, m-am hotarat sa il sun pe Nayel, asa, ca sa vad ce mai face, pe unde este, care-I treaba cu durerile astea….. nayel a zis sa ma duv la spital ca este acolo. Dar era cam suparat, cam grav omu’. Of, de ce l-oi fi deranjat eu?
Contractii la 5 minute. Imi iau bagajul, cu ceva lucruri aruncate in graba cu o zi inainte intr-un geamantan( apropos de treaba aia cu presimtirile) si plecam spre spital.

Parka nu ma mai durea asa rau. Ma gandeam sa ma intorc acasa. Just in case, am trecut pe la bancomat si am umplut portofelul cu banknote de 1 milion(destepti, nu gluma)
Pe drum m-am umplut de nervi, Sotul a vorbit la telefon tot timpul si ma stresa cumplit, am ajund la spital, o intreb pet anti de la intrare daca Nayel e pe acolo. Imi zice ca este si atat. In mintea mea cinefila, imi imaginam ca il suna naibii sa ca il anunta cumva ca aere una cu burta la gura afara…. Ei bine, ar trebui sa nu ma mai uit la filme americane.
Dupa 5 minute il sun pe Nayel si nu raspunde.Imi zic: ma duc la baie si plec acasa, nu ma mai doare!!
Ma intorc de la baie si il zaresc pe Doctor pe hol. Il sun , imi raspunde si zice:Bine, asteapta!. Pai ca dracu sa astept? Sa vina Barza, ca poate scap? Traiam bineinteles tot in filme…. Ma credeam burucu’ pamantului. Asteptam sa vina o asistenta dragutza, sa ma ia de mana …etc, etc.
In final ma striga o asistenta, ma duc la ea, si zice: asteptati. Ei, da? Ia uite la ea draga? Da’ ce I se pare ca fac? Crosetez?
Mai vine una: Pacienta Doctorului NAyel? MA duc si la asta. …Asteptati! Deja clocoteam. Se intoarce prima asistenta si zice: Trebuie sa veniti cu mine. Cine si a doua: A.. o iei tu?. Prima: Nu, ia-o tu

MEy, astea joaca png pong cu mine?Nu mai stiu care, una din ele face stanga imprejur si o ia la vale pe holul acela lung din materniatate. Eu, dupa ea. Nu fac 2 pasi ca ma striga cealalta: UNde plecati asa, nu v-am zis sa asteptati? Stati sa va dau Halat.
Cine a trecut pe acolo stie despre ce halite vorbesc:unul gri, de unica folosinta la origine, ca de hartie…. Era rupt si infect! Oare de ce mi l-au dat?

Ma duce intr-o sala in care era Nayel. Salvarea Mea! Deja am inceput sa ma simt mai bine. N-a durat mult!!!! Dr. grabit foc, ma intreaba: ai contractii? Eu in gandul meu: “am pe naiba ghem! Acuma am draci, nu mai am contractii” si ii raspund senina… NU STIU. MA doare si pe mine burta, poate nu-s contractii!. Doctorul: Treci pe masa!
Eu ma gandeam: daca mai tipa unul la mine, il plesnesc, si dupa aia zic ca n-am stiut ce fac, ca mi-am lasat mintea acasa!!
Ma uit la masa(era masa de pansat) avea un soi de nailon ud pe ea. Adika sa ma asez aici? MA uit la NAyel. Era plin de nervi. Asta ma bate daca ii mai zic ceva, mai bine fac ca el…
Ma controleaza si incepe sa vorbeasca cu asistenta, care am aflat mai tarziu ca era de fapt moasa: da, e 2,du-o in 15 si fa-I un calciu.
Ce e 15? Ce sa fac acolo? Da 2 ce este?Striga mintea mea, dar cand am prins privirea doctorului mi-au inghetat cuvintele pe undeva. Mai bine tac.
Ma duce in salonul 15 unde ma ia in primire madam Luminita Munteanu daca nu ma insel. Imi pare rau de ea dar mi-a parut o acritura autentica.Ma intreaba daca am camasa si imi cere buletinul. Iar ma gandeam: asta-i chioara, nu vede ca am doar telefonul in mana? Ii spun ca am bagajele in masina, si daca imi explica si mie cineva ce se intampla poate reusesc sa imi organizez si eu mintea. Ce vreti? Eram speriata, ca doar nu nasti in fiecare zi, Astia ma tratau ca pe omul invizibil, vorbeau in limbi straine, si nu ma bagau in seama.
In fine, imi sun sotul ii zic sa imi aduca bagajele, le explic ca nu am camasa. Madam. Munteanu imi face calciu.. a fost draguta, ca mi-a explicat cam ce o sa simt.

Cam in jumatate de ora, m-au mutat in sala de travaliu. Intre timp la portile spitalului, familia in formatie aproape completa.
In sala de travaliu, m-a luat in primire moasa, m-a pus la monitorizat la un aparatoi care bubuia, fasaia…. De fapt nu’s ce trebuia sa faca el.De aici incolo, probabil ca nu mai stiu ordinea exacta a evenimentelor, asa ca urmeaza o insiruire de actiuni.
Eu ba vorbeam la telefon, ba vorbeam cu moasa, ba ascultam ce vorbea moasa cu altii, mai ascultam si eu aparatoiul. Era inimioara lui bb.
A venit si Nayel la un moment dat, a intrebat-o nus’ ce pe moasa … s-a uitat la aparatoi…. “Asta de ce fasaie, parka am fi pe faleza…” si a plecat.
Eu eram tot omul invizibil, adica ma vedeau, dar nu vorbeau cu mine, vorbeau doar despre mine… prost obicei.

La un moment dat imi aduc si eu aminte de-o treaba ANESTEZIA!!! EPIDURALA MEA!!!!. M-am prins ca daca nu intreb, nu imi zice nimeni. Ca sa vezi treaba, desi l-am intrebat pe nayel daca trebuie sa cumpar ceva, si a insistat de vreo trei ori ca eu trusa in spital … sa vezi chestie. CAnd intreb de anestezie, zice: pai, sa vedem daca mai avem.Cred ca asta a fost al doilea moment cand am simtit nevoia sa bat pe cineva, sau macar sa arunc cu vreo farfurie de pereti. L-am intrebat cu cea mai serioasa fatza pe care am gasit-o, daca il pun pe al meu sot sa zboare pana la o farmacie sa caute trusa, sau o gaseste in spital. Si ce credeti? Nu mi-a zis nimik, Mi-a aruncat iar o privirea d-aia transparenta si a disparut. Eu faceam deja scenarii despre cum il voi tortura eu pe doctor, pe asistente, pe moasa…. dupa ce voi naste. Inca nu ma hotarasem daca sa injur sau nu… CAnd colo vine o Doctirita blonda, plina de enregie, se prezinta, si zice ca a venit sa imi faca anestezie.. Imi venea sa o pup, serios. Acum imi parea rau ca am vrut sa torturez oamenii.
Mi-au pus si ceva perfuzii care m-au ametit total, era mishto, banuiesc ca asa este cand esti beat. Apoi mi-au pus furtunasul cu oxygen, apoi …au inceput sa se agite, si nici pana in ziua de azi nu stiu de ce. Nu se mai auzea ceva cum trebuie la aparatoi. Nayel tot zicea ca nu merge, ca de ce nu inregistreaza nimik? Raspunsul a fost.. PAi, nu mai avem hartie… Cool. Traim in Romania!!!
Mi-au luat tensiunea… Eu tremuram toata.. se misca patul cu mine, si nu ma puteam controla. Normal eram speriata pentru ca se tot susoteau si nu ziceau nimik. Apoi Moasa i-a soptit ceva lui NAyel. Iar eu am gandit cu voce tare de data asta: Asa mai enervati-ma putin,vorbiti in soapta, si mie sa nu imi ziceti, ca doar eu nu trebuie sa stiu nimic.(nu stiu daca exact astea au fost cuvintele, dar cam asta era ideea). Moasa mi-a explicat ca il doare capul pe dr. Si d-aia vorbeste incet.
A mai urmat un moment “ surpriza” in care Nayel a zis… nu vine cum trebuie! Nu trece! M-au mutat pe masa din sala de nasteri, a venit seful de sectie, s-a hlizit si el in pasa… mea si zice: TRECE, nu-I problema!
Oricum eu nu mai simteam nimic, si moasa ma tot intreba daca am contractii…. Ca sa vezi.LA un mom dat Nayel chiar m-a intrebat la cat timp am contractii. PAi cum naiba sa stiu daca nu le simt? Poate doar sa ma iau dupa aparatoiul fasaietor… Erau la 2 minute.
M-au mutat in final pe masa, si imi ziceau sa imping atunci cand am contractii. IAr eu gandeam :1. Ce-s proasta sa imping? N-am vazut eu in filme ca doare? Ete scart.. Nu imping si gata. Iese el cand vrea.
2. Si totusi, eu nu simt nimik, de unde vor sa stie cand am contractii.
Pana la urma a venit cineva langa mine, nu imi amintesc cine, era o femeie care imi spunea cand sa imping. AM impins de odoua ori, ca nu mai scapam de gura lor. Si ce sa vezi? NAyel ridica mainile si imi arata ……. Ghemotocul meu. Era chiar puiutul meu mic si paros si plin de sange….. care gangurea langa mine.
Acum doarme in patutul lui, are deja 8 saptamani, iar eu ma minunez in fiecare clipa de miracolul pe care l-am adus pe lume.

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra

Mergi la inceput

acum am vazut cat m-am lungit... daca deranjeaza deschid un subiect cu toata tarasenia asta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu te-ai lungit, stai linistita. Povestea ta isi are locul aici.
Sa iti traiasca puiul.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Shine, ! Sa va traiasca minunea si sa fiti fericiti!

Anca Micaela, mama Emei Ioana

Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
http://s139.photobucket.com/albums/q311/AncaMicaela/Filme Ema/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Shine felicitari!!!Frumoasa povestea! Sa-ti traiasca bebe Alexandru,sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii!!
In sfarsit ai reusit sa o scrii! Chiar ca a avut o stare dl dr in acea zi cum nu l-am mai vazut pana atunci!
Slava Domnului ca pana la mine i-a trecut!

Mickyn iti doresc sa ai o nastere cat mai usoara si un bebe sanatos si mancacios!
Neaparat sa ne spui cum a fost!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Shine, povestea ta este super!Sa-ti traiasca bulgarasul de aur si sa te bucuri de el!
Apropo,am sa va povestesc intamplarea mea petrecuta inainte de Craciun,la care dl Doctor s-a comportat exemplar.
Cu o saptamana inainte de Craciun m-am pricopsit cu o gripa groaznica,alcatuita cu tot tacamul (tuse,febra, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, nas infundat etc)exact cat sa ma tina la pat.Cum eram gravida in 5luni si jumatate, ma prezint la farmacie si solicit ceva pentru gripa,ce poate fi recomandat si gravidelor.Farmacista ridica din umeri si ma trimite la medicul de familie.Moarta- coapta ma prezint si la acesta si imi zice ca nu stie ce sa-mi dea si sa vorbesc cu ginecologul..Zis si facut! Desi fusesem la control cu o saptamana in urma,ma prezint din nou la cabinet.Cand ma vede , dl doctor ma intreaba daca s-a intamplat ceva iar cand ii spun ca nu, doar am racit! Zambeste!Ii explic faptul ca nimeni nu are curajul sa-mi recomande un tratament pentru gripa mea, si imi da un ditamai pomelnicul de medicamente care pot trata gripa si se pot administra la gravide (inclusiv antibiotic- pentru ca deja ajunsesem la 39C).Tin minte ca afara era o vreme oribila : o ploaie mocaneasca rece si un vant rece si destul de puternic, iar eu simteam ca ma sfarsesc in mijlocul strazii.Ies din blocul in care se afla cabinetul,iar in fata mea datorita vantului, se darama o plancarda publicitara a unei agentii imobiliare aflate in bloc. Ma bucur ca nu m-a lovit si incerc s-o depasesc, dar cum afara era intuneric si eu mergeam ca robotul, n-am observat ca era legata cu un lant, si ma impiedic de el si intr-o fractiune de secunda ma trezesc intinsa in mijlocul strazii, pe burta.Atunci am simtit ca mi s-a daramat cerul pe mine!!Ma ridic,( bineinteles singura ca nu ma ajutat nimeni,desi au trecut destui barbati pe langa mine)astept cateva secunde sa vad daca se petrece ceva apoi hotarasc sa ma intorc la cabinet.Cand ma vede, ramane perplex.Avea in fata o imagine a mea de cosmar: plina de noroi, cu palmele sangerand de la cazatura, eu plangand si in stare de soc.( ma si vedeam mergand la spital si pierzand copilul).Ma linisteste, imi face un eco amanuntit care a durat cam jumatate de ora si decide: copilul nu are nimic!M-a ajutat sa ma sterg de noroi,si nu m-a lasat sa plec pana nu ma linistesc. S-a oferit sa-mi dea o haina ( sau un halat) pentru a nu merge murdara pe strada,si chiar sa-mi cheme un taxi.Nu a vrut sa-mi ia bani pentru echo si nici pentru consultatie, iar timp de 3/4 de ora a stat langa mine , desi la usa asteptau paciente.
Poate ca nu pare ceva extraordinar, dar pentru mine acest gest a insemnat mult.In afara de a fi medic, Dr Nayel a fost om!!.Si pentru mine acest lucru a insemnat mult! Poate ca v-am plictisit cu intamplarea mea, dar pentru mine a fost importanta.De aceea consider ca daca avem ceva ce ne nemultumeste, trebuie sa discutam deschis si transant cu el. Sigur acelasi lucru il voi face si eu daca voi fi pusa intr-o situatie neplacuta sau voi avea semne de intrebare. VA .
PS Eu tot postura de 2 in 1 sunt, caci bb se lasa asteptat.Voi merge joi la spital daca nu se intampla nimic spectaculos pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Mickyn este extraordinara povestea ta!Intr-adevar,dr Nayel,inainte de a fi medic este OM!
Bine ca nu s-a intamplat nimic cu bebe,foarte neplacut ce ti s-a intamplat!

Mirela
"Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici;dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit.Dumnezeu este treaz!" Victor Hugo

Mergi la inceput

ca sa vezi, eu care sustin sus si tare sa spui cand te deranjeaza ceva...

am fost azi la control
Programare la ora 3
eu+alte 4-5-6 doamne, domnisoare..s.a.m.d.
sunt prea enervata sa povestesc acum cu lux de amanunte, dar am avut un moment in care am crezut ca imi aiu naibii geanta, si ii zic in fata doctorului ca pana nu schimba asistenta, eu nu mai pun piciorul acolo.
ca sa nu mai zic ca madam striga in gura mare ca ea vrea sa plece, ca o enerveaza doctorul, ca nu a anuntat ca intarzie 20 de minute.
am intrat la control abia pe la 4:30..Am crezut ca innebunesc. Nu va mai zic ca nu am apucat sa hranesc bine bebeblusul, ca deh, aveam programare si sa nu intarzii si simteam ca imi explodeaza sanii.

deci programarile se fac asa: la ora 3:6-7 persoane..... apoi la 4:30 urmatorul calup. nu va mai zic ca a venit o programare de la 4:30si era 4:15 si i-a zis sa se mai plimbe pe afara, ca e prea devreme, in conditiile in care nu mai era nimeni pe sala!!!

In alta ordine de idei, Florentina, mie mi-a dat reteta de anticonceptionale. stiam ca tie ti-a zis ca nu e bine sa iei cat alaptezi. ori s-a inventat ceva intre timp, ori nu il interesa alaptatul meu, ori... nu mai stiu.
Sunt suparata si gata!

Mergi la inceput