hidrosalpinx

hidrosalpinx | Autor: elibanilevici

Link direct la acest mesaj

va rog sa-mi spune-ti daca cineva cu hidrosalpinx pe una din trompe a ramas insarcinata .si ce tratament a urmat
multumesc
eli

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Eu sunt una din persoanele suspecte de hidrosalpinx.... si cred ca posibilitate unei sarcini e cam redusa!!!! Cealalta trompa e ok? Chiar daca e, sa stii ca lichidul din trompa inflamata poate fi toxic pentru o eventuala sarcina( de unde si sansele scazute sa se prinda ceva) sau poate aspira embrionul si poate duce la extrauterina.
Cum ti s-a pus diagnosticul? Din ce stiu eu, singura solutie e laparoscopia......si exista sanse sa se refaca!
Succes!!

Mergi la inceput

Cand am spus ca poate aspira embrionul..... ma refeream la situatia in care cealalta trompa e ok si asfel ar ajunge ovulul fecundat in uter dupa care lichidul din trompa inflamata l-ar aspira( asta e explicatia pe care mi-a data dr. meu). Din acest motiv nu se face FIV fara laparo atunci cand esti suspecta de hidrosalpinx.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna hidrosalpinx. Pe biletul de internare pentru laparascopie imi scrie suspect de hidrosalpinx. Eu am facut laparascopie in mai 2005 atunci se pare ca nu erau probleme,adica dupa operatie dr. meu a spus ca trompeele sunt oK, am facut hsg in octombrie 2006 si se pare ca trompele nu erau permeabile.
Va multumesc mult si va doresc sa aveti cat mai repede copilul mult dorit.

Mergi la inceput

Sanda: Daca citesti ceea ce am postat......hidrosalpinx = prezenta unui lichid ( care poate fi toxic) la nivelul trompei.

Mergi la inceput

Multumesc Maria pentru raspuns. Scuze daca mai pun o intrebare. Cum se depisteaza? Sunt ceva simptome? Si rog fetele care stiu. Se poate elimina prin laparascopie? Eu nu stiu sigur daca am asa ceva, asa mi-a scris doctorul pe bilet dar mi-a spus doar ca trompele nu sunt permeabile. Intreb deoarece sunt ingrijorata, dr. a avut un mic accident la mana si nu stiu cand ma va reprograma la operatie cred ca nu foarte curand, si pana atunci doar astept si sunt nelamurita. As vrea sa elimin macar aceasta problema din multe altele pe care le avem . Sotul meu trebuie sa faca si el operatie de varicocel se pare ca el va face mai tarziu deoarece acum are alte probleme de sanatate si nu poate face doua operatii in acelesi timp. Va multumesc si va rog sa ma scuzati daca v-am plictisit. Va pup.
sanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibanilevici spune:

da cealalta trompa e ok
la histerosalpingografie s-a pus diagnosticul asa scrie pe bilet:PR cotte -hidrosalpinx stg cu supapa_
dar pe blilet scrie ca:trompe uterine prez,libere,permeabile pe tot traiectul.nu prea inteleg plus ca si doctorita care mi-a facut radiografia si m-a citiot filmul mi-a zis ca totul e ok si dr gine mi-a zis la fel.mi-a dat doar un tratament cu doxi si ketonal timp de 5 zile.ce sa fac?

Mergi la inceput

Sanda: Atunci cand dr. meu mi-a spus ca sunt suspecta de hidrosalpinx.....s-a observat la eco transvaginala o zona care nu era in regula si asta era trompa stanga.........pot sa-ti spun ca eu am avut si dureri in partea stanga si asta chiar si dupa CM.......dar nu e obligatoriu sa ai dureri.....cred ca e nevoie de un medic bun si o aparatura la fel...
Elibanilevici: Mi se pare o mare contradictie intre ceea ce scrie pe hsg si bilet.....dar de ce nu intrebi dr???

Mergi la inceput

Multumesc Maria pt raspuns. O sa astept operatia si o sa vad exact ce este. La ecograf totul era bine (asa mi-a spus doctorul) dar la hsg nu era prea bine.

Mergi la inceput